IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@cang en son sorunuza once cevap yazayim. Nisanlinizin CA da yasamasi orada ki service center a gonderilecegi anlamina gelmiyor. Ben de CA dayim ve bizim dosya Vermont daydi.
Bende sizin admissability olayi sadece turistik vize kategorisi icindir. Yani gocmenlik vizesine etki etmemesi lazim. Avukat olarak benim yillar once calistigim DC de yasayan Amerikali bir avukatim var onu oneririm sizin durumunuz icin. Ilgilenirseniz. Ozelden yazin.
$7000 ucuk bir fiyat gibi geldi bana. Ustune birde gocmenlik ucretleri var.
Kolayliklar diliyorum.
-
@myusuf Yusuf bey ben sizi takip ediyorum nvc onayınızı alınca paylaşırmısınız nekadar zamanda randevü tarihi gelicek bende merakla bekliyorum siz benden önce göndermişsiniz
-
@cokbekledik86, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@myusuf Yusuf bey ben sizi takip ediyorum nvc onayınızı alınca paylaşırmısınız nekadar zamanda randevü tarihi gelicek bende merakla bekliyorum siz benden önce göndermişsiniz
Onay gelince paylaşırız inşAllah. Şuan ki duruma göre yaklaşık 3 ay sonra, nisan ayında onay gelmesi gerekiyor. Hayırlısıyla daha önce gelir inşAllah. Bekliyoruz.
-
@yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@gmt dediginiz gibi yaptim devamli arayip yazdim simdi mesaj yazdilar. Duzeltmisler cok sukur
Merhabalar.
Doktor görüşmesi ve mülakatla ilgili deneyimlerinizi, uygun zamanda paylaşırsanız çok seviniriz. -
@cokbekledik86 yok anladigim kadariyla. Update oldugunda email geliyor, ya da arada sisteme giris yapip degisiklik var mi diye kontrol edebilirsiniz.
-
Dosyamız USCIS onayına gideli 1 ay oldu hala onay gelmedi:( genelde 1 hafta içinde geliyor sanırım. Şuan yavaş mi acaba bilen var mı ? :(
-
@saadet-i, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Dosyamız USCIS onayına gideli 1 ay oldu hala onay gelmedi:( genelde 1 hafta içinde geliyor sanırım. Şuan yavaş mi acaba bilen var mı ? :(
Dosyanız Uscis tarafından onaylandı mı?
-
@myusuf hayır hala aktif olarak inceleniyor kisminda
-
merhabalar bir yardımınıza talep edicektim
nişanlım meksikalıydı ve yakın zamanda abd vatandaşlığını aldı mart ayında türkiyeye gelecek evlilik işlemlerini başlatacağız
acaba hangi belgeleri nereden temin etmemiz gerekiyor evlilik evrakları için yardımcı olabilirmisiniz ? -
@saadet-i, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@myusuf hayır hala aktif olarak inceleniyor kisminda
Dosyanız hangi servis center'da inceleniyorsa ona göre onaylanması biraz zaman alıyor. Bizim dosyamız Potomac Servis Center'daydı ve yaklaşık 1 yıl sonra onaylandı.
Hangi SC'de olduğunuz eve gelen NOA1, yani Uscis'in dosyanızı aldığını bildiren kağıdın en alt, sol kısmında yazıyor.
Dosyanızın hangi SC'de olduğunu öğrendikten sonra bu adresten
https://egov.uscis.gov/processing-times/
formlardan I-130'u ve SC'yi seçerseniz
onaylanma zamanlarına bakabilirsiniz.
Genellikle oradaki zamanlardan daha önce NOA2 onayı geliyor. -
@can-uğur-0, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
merhabalar bir yardımınıza talep edicektim
nişanlım meksikalıydı ve yakın zamanda abd vatandaşlığını aldı mart ayında türkiyeye gelecek evlilik işlemlerini başlatacağız
acaba hangi belgeleri nereden temin etmemiz gerekiyor evlilik evrakları için yardımcı olabilirmisiniz ?Burada gerekli belgeler var.
Tavsiye olarak İngilizce olmayan tüm belgeleri, nüfus kayıt örneğini, evlilik cüzdanının işlem görmüş sayfalarını İngilizce'ye çevirtip öyle yükleyin. Hem asıl belgeleri hem de İngilizce'ye çevirdiğiniz belgeleri yükleyin.
Biz İngilizce'ye çevirmeden yüklemiştik. Bu çeviriler istendi. -
M MYusuf bu başlıktan bahsetti
-
@myusuf çok teşekkür ederim cevabınız için. Nebraska'da dosyamız. Gönderdiğiniz sitedeki sıra gelmişti zaten. Sıra geldikten sonra dosya durumu USCIS tarafından aktif inceleniyor olarak degisti 6 ocakta. Fakat onayı 1 ay oldu hala gelmedi. Genelde 1 hafta içinde onayı gelip nvc için dosya hazırlamak gerekiyor diye biliyorum. Ama şuan ne kadar sürede onay geliyor onu bilmiyorum
-
@myusuf çok teşekkür ederim cevabınız için. Nebraska'da dosyamız. Gönderdiğiniz sitedeki sıra gelmişti zaten. Sıra geldikten sonra dosya durumu USCIS tarafından aktif inceleniyor olarak degisti 6 ocakta. Fakat onayı 1 ay oldu hala gelmedi. Genelde 1 hafta içinde onayı gelip nvc için dosya hazırlamak gerekiyor diye biliyorum. Ama şuan ne kadar sürede onay geliyor onu bilmiyorum
Bazen dosyalar haber verilmeden başka servis merkezlerine gönderilebiliyor. Uscis'i arayıp sorun. Biz de ilk başta Nebraska SC'de olduğumuzu sanıyorduk, fakat eşim Uscis'i arayınca Potomac SC'de olduğumuzu öğrenmiştik.
-
@myusuf merhabalar benim istediğim türkiyede evlenmek için doğum belgesi ve bekarlık belgesini nişanlım amerikadan hazırlayabilirmi kendisi meksikalıydı daha yeni amerikan vatandaşı oldu örneğin doğum belgesini nereden almalı
-
@can-uğur-0, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@myusuf merhabalar benim istediğim türkiyede evlenmek için doğum belgesi ve bekarlık belgesini nişanlım amerikadan hazırlayabilirmi kendisi meksikalıydı daha yeni amerikan vatandaşı oldu örneğin doğum belgesini nereden almalı
Bu konuda bilgim yok. Bilen birisi cevaplarsa iyi olur.
-
@can-uğur-0 nişanlınız meksikadan doğum belgesi cıkartıyor ve bunu apostille yaptırıyor ( eger meksika lahey sözleşmesine üye ülkerden ise , internette ararştırırsanız varmı kontrol edersiniz) apostilli doğum belgesinden sonra affidavit of single status kagıdı hazırlayıp ( nette örnekler var )noter onayı yaptıracak,onuda yaşadagı yer vitals kayıtları ile ilgilenen yere götürüp apostil ettirecek. O evrakları tr de yeminli tercüman ile türkçe ceviri ve noter onayı yaptıktan sonra belediyeye basvurabiliyorsunuz. Biz o şekilde yapmıştık.
Veya doğum belgesi meksikadan apostilli alınıp , affidavit of single status belgesini ankara konsoloslugu veriyor ancak onada randevu ve ankaraya gitmek gerekir. Kolaylıklar diliyorum -
teşekkür ederim saolun
-
Merhabalar @AE123
Potomac facebook grubundaki eş durumunda bir paylaşıma göre;Centre: Potomac
PD: 19th of February 2021
Actively reviewing 1: May 13th 2021
Actively reviewing 2: 9th of February 2022
Approved: 9th of February 2022
US Citizen/Ireland
olan dosya onaylanmış. Görünce paylaşmak istedim. Hayırlısıyla inşAllah sizin de az kalmıştır. -
@MYusuf , hocam cok sagolun insallah bu hesapla bizde 1 2 aya onaylaniriz adamlar cidden nuh diyip Peygamber demedi inlete inlete onaylicaklar ama şu pandemide cidden burnumuzdan geldi yeminle.
-
@yonca_2020 yonca hanım merhaba sağlık kontrolü ve mülakat nasıl geçti ? Bize detay vermeniz mümkün mü? Nasıl sorular soruldu ? Hangi belgeler istendi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum