Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @HockeyUmpire2 OMG!! Kiralar ucmus! O kadar aylik parayi kiraya vermektense, ev almak mortgage odemek daha mantikli gibi sanki 🙂


  • @MySea Bana da çok gibi geldi, şöyle kiralık fiyatlara bakıyorum da tek kişi için 850-900 dolar civarına da bulunuyor gibiydi. 🙂 Hatta suç oranlarına bakıp da fikir edinmeye çalışıyorum. Ama tabi bölgeyi iyi bilen birinin fikir vermesi çok iyi oluyor, benim için izlediğim videolardan, gördüğüm fotoğraflardan, okuduğum yazılardan ibaret her yer. Bu işlerde tek kişi olmanın avantajları gibi dezavantajları da var. Bir de çok taşınmayı sevmeyen biri için sıfırdan direkt düzeni kurmak çok kolay değil, onu kabullendim artık. İdeal yaşam şartlarına kavuşana kadar oradan oraya taşınacağız gibi gözüküyor.


  • @Stiff Evet tek kisi olmanin avantajlari ve dezavantajlari var. Ilk baslarda onemli olan mobility yani bir yerden baska yere tasinabilme ozelligi. Tek olarak gelenler bu konuda daha avantajli.

    Sayin @HockeyUmpire2 bazi iyi bolgelerin isimlerini vermis. Bence oralardan ev veya apartment bakmaya baslayin. Birde tek olarak geleceginiz icin roommate olabilme ihtimallerini gozden gecirebilirsiniz. Universitelerin civarlarinda genelde boyle bir imkan daha fazla olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff

    gidecekler için hazırlanan paketi indirmemişsin anlaşılan çünkü bahsettin fiyat aralığında jacksonville yüzlerce apartments var. Ayrıca aşağıdaki siteden bakabilirsin bir de en altta ki sitelerden de suç oranını görebilirsin.

    https://www.apartmenthomeliving.com

    www.crimereports.com

    www.niche.com


  • @ayvalik10 indirdim indirdim 🙂 Gitmeden önce alınacaklar, yapılacaklar; hepsine dönüp dönüp bakıyorum. Bazen daha zaman var, hayal kurmayayım istiyorum. Bazen de çalışırken bile birden aklıma geliyor, araştırıyorum. Çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Jacksonville

    @HockeyUmpire2 OMG!! Kiralar ucmus! O kadar aylik parayi kiraya vermektense, ev almak mortgage odemek daha mantikli gibi sanki 🙂

    ev fiyatlari da yerinde durmuyor ki 😰


  • @keysnambır Hokomet istifaaaa! 😛

  • ⭐⭐

    Arkadaslar malesef cok artti kiralar ve ev fiyatlari ,yalniz soyle birsey var ,iki kisi olmak avantaj. Bekar olanlarinda iyi okul bolgesine ihtiyaci yok ,o nedenle herkesin beklentisine gore tabiki bir cok apartman ve yer var. Dilerim hem butcenize ,hem ailenize gore yer bulursunuz. Inanin iyi semtte oturunca degdigini goreceksiniz. Mesela aylar once is nedeniyle buraya tasinan arkadasim bekar oldugundan 900 $ a oturuyor sanirim 1+1de.

  • ⭐⭐

    @MySea ev almak cok zor bir olay ,nasil basariyorlar hemen 2. Senelerinde anlayamiyorum. Arastirip stratejileri ogrenmeye calisiyorum. Suan burada piyasa inanilmaz ucmus durumda oldugundan cesaret edilecek bir durum gbi gelmiyor. Mesele 2 vergi odemek, puystup ile ne kadar uzun calisirsaniz o avantaj ,tabi aldiginiz haftalik ucret ve saat te onemli. Downpayment ne kadar yuksek olursa o kadar iyi. Bankadaki hesap transactions dedektif gibi inceliyorlar. Hesaba given 10 dolar cash in bile kanitini istiyorlar. 220k ya koyulan ev 3 gun icinde 260k ya satiliyor 🤣 demem o ki bir muddet kiraya mecburen devam 🤣


  • Evet, uzun zamandır buraya güzel bir post yazmak istiyordum ancak fırsat buldum diyebilirim 🙂
    18 Kasım 2020'de Jacksonville'e taşındım. Southside bölgesinde 1+1 bir evde yaşıyorum. Water+trash dahil 880$ aylık kira ödüyorum. Fakat bu rakam benim taşındığım tarih için geçerliydi şuanda aynı ev bir arkadaşım için sorduk management'a 1100$ istediler. Sadece bu örnekten bile fiyatların ne kadar yükseldiğini anlaya biliriz sanırım.
    Şehir iklim açısından diğer FL şehirlerine kıyasla çok daha yaşanabilir seviyede, bunu 3 ay Miami'de yaşamış birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Şehir genel olarak güzel bir şehir en önemli özelliği çok büyük ve dağıtılmış yapıda olması. Bu konu çok önemli bir detay çünkü şehirde ki yaşamın çoğunluğunu neredeyse bu özellik belirliyor.
    Şehrin dağınık yapıda olmasının avantajları. Trafik yok denecek kadar az, iş çıkış saatleri downtown'a bağlanan ana köprü yolu ve Orange Park bölgesinde ki Blanding blvd. öğle ve akşam saatlerinde bir miktar trafik oluyor. Oda bezdirecek seviyede değil onun dışında şehirde trafik yok diyebiliriz. Bu durumun yarattığı dezavantajlar ise şehrin sosyal yaşamının sönük kalmasına sebep oluyor. Araba ile yapılacak işler yapıyorsanız daha fazla mil ve yakıt masrafı demek. Şehir sosyal hayata önem veren birisi ve yalnız yaşayan birisi için oldukça sıkıcı ve "küçük" 🙂 bir şehir. İki defa aynı bara giderseniz muhtemelen aynı kişileri görmeye başlıyorsunuz. İnsanlar diğer Amerika eyaletlerine nispeten sosyalliğe daha kapalı, arkadaş edinmek oldukça zor. Aslında kendi içlerinde sosyaller ama dışardan gelen birisinin içlerine dahil olması zaman alıyor. Uzun yıllar burada yaşayan ya da doğma büyüme buralı olan bir çok insandan da benzer yorumlara şahit oldum çünkü hafta sonları uber driver'lık yapıyorum işimin dışında 🙂 Sosyal hayata çok önem vermeyen ya da kendi aile ve çevresi olanlar için bu durum çok büyük sorun yaratmayacaktır.
    Şehrin tehlikeli olarak atfedebileceğimiz bölgeleri nehrin batı yakasının büyük bir çoğunluğu siyahi nüfusun ağırlıkla yaşadığı yerler. Özellikle şehrin West-North ve North uçları tavsiye edilmiyor. Bunu da yine bizzat siyahi insanlardan tavsiye olarak aldım. Ben uber driver'lık yaparken o bölgelere de girdiğim oluyor şükürler olsun bir sorun yaşamadım ama orada yaşayan insanlardan bu tarz yorumlar ve uyarılar aldım.
    Okul ve iş konusunda yeterli seviyede seçenekleri olan bir şehir.
    Şimdilik benim gözümden aklıma gelen Jacksonville deneyimleri bu şekilde spesifik soru olursa cevap vermeye çalışırım.


  • @Orhan-Volkan-Zanbak verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler. Uber dışında yaptığınız iş nedir ? Ne kadar sürede buldunuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Volkan-Zanbak elinize saglik.


  • @Stiff Merhaba, Aslında mühendisim ama tabi ki henüz kendi işim ile alakalı bir atılım yapamadım. Malum evdi, düzendi derken ama onunla alakalı çalışmalara da başladım sayılır. Normalde de mall'de çalışıyorum. Özellikle hafta sonu akşamları da uber yapıyorum. Mall'deki işi de bu forum sayesinde gelmeden Türkiye'den bulmuştum. Kendisine buradan tekrar teşekkür edelim @HockeyUmpire2 yardımcı olmuştu o iş için sağolsun. Yani işim hazırdı zaten uçaktan indikten iki gün sonra iş başı yaptım. Gelirken bütçem kısıtlı olduğu için işi bulup gelmem benim için önemliydi. @crazycells Teşekkürler. 🙂


  • @hockeyumpire2 Aklımın bir köşesine sizi not ettim 🙂 Bu sene kazandıktan sonra sizin bir kulağınızı çınlatmayı düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    @orhan-volkan-zanbak, içinde söyledi: Jacksonville

    @Stiff Merhaba, Aslında mühendisim ama tabi ki henüz kendi işim ile alakalı bir atılım yapamadım. Malum evdi, düzendi derken ama onunla alakalı çalışmalara da başladım sayılır. Normalde de mall'de çalışıyorum. Özellikle hafta sonu akşamları da uber yapıyorum. Mall'deki işi de bu forum sayesinde gelmeden Türkiye'den bulmuştum. Kendisine buradan tekrar teşekkür edelim @HockeyUmpire2 yardımcı olmuştu o iş için sağolsun. Yani işim hazırdı zaten uçaktan indikten iki gün sonra iş başı yaptım. Gelirken bütçem kısıtlı olduğu için işi bulup gelmem benim için önemliydi. @crazycells Teşekkürler. 🙂

    Selamlar,

    Yeni yazı ne zaman gelecek? 🙂


  • Selamlar,
    Şimdilik hala aynı şehirdeyim ama taşınmak gibi planlarım var. Bunların tamamı için taşınma süreci tamamlandığında, hem taşınacağım yer ile ilgili hemde buradan taşınma sebeplerim ve bu süreçte neler yaptığım ile ilgili genel bir toparlama yaparım umarım. Süreç olarak geçiş sürecinde olduğum ve bazı yaşadığım sorunlar sebebi ile foruma çok giremiyorum açıkçası bir yazı toparlayabileceğimi de en azından şu sıra düşünemiyorum ama umarım bütün sorunlarımı istediğim yönde çözdüğümde uzun ve detaylı bir yazı yazabilirim.

  • ⭐⭐

    @orhan-volkan-zanbak, içinde söyledi: Jacksonville

    Selamlar,
    Şimdilik hala aynı şehirdeyim ama taşınmak gibi planlarım var. Bunların tamamı için taşınma süreci tamamlandığında, hem taşınacağım yer ile ilgili hemde buradan taşınma sebeplerim ve bu süreçte neler yaptığım ile ilgili genel bir toparlama yaparım umarım. Süreç olarak geçiş sürecinde olduğum ve bazı yaşadığım sorunlar sebebi ile foruma çok giremiyorum açıkçası bir yazı toparlayabileceğimi de en azından şu sıra düşünemiyorum ama umarım bütün sorunlarımı istediğim yönde çözdüğümde uzun ve detaylı bir yazı yazabilirim.

    Nerede olursa olsun taşınmak çok meşakatli bir iş ve şimdiden kolaylık dilerim. Umarım sizi için daha iyisi olur.

    İleride yeni bir yazı yazarsanız da merakla bekliyor olacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra abd için geçerli değil bence. hele de bekar birisi için hiç değil diye düşünüyorum. tabi yaşamadan bilemezsiniz ama ben türkiye de son 5 yılda tam 4 kez taşınan birisi olarak söylüyorum... şimdiki amacım abd ye taşınmak... eşim de artık sabit kalalım diyor ama bakalım kısmet dedim. önce kendimize bir yer bulalım da sonrasına bakarız dedim...

  • ⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Jacksonville

    @abrakadabra abd için geçerli değil bence. hele de bekar birisi için hiç değil diye düşünüyorum. tabi yaşamadan bilemezsiniz ama ben türkiye de son 5 yılda tam 4 kez taşınan birisi olarak söylüyorum... şimdiki amacım abd ye taşınmak... eşim de artık sabit kalalım diyor ama bakalım kısmet dedim. önce kendimize bir yer bulalım da sonrasına bakarız dedim...

    Bekar birisi için kesinlikle zor değil, dediğinize katılıyorum. Ama benim gibi evli ve çocuklu aileler için süreç bazen çok yorucu olabiliyor. Bu nedenle, green card çıkarsa gitmeden önce nereye yerleşeceğimize çoktan karar vermiş olmak istiyorum açıkçası.

    2011 yılında 4 ay kadar ABD'de yaşamıştım ve tam 3 ev değiştirdim 😃 O zaman çok kolaydı tabi bekarlık ve az eşya olunca.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra evli ve özelikle de çocuklu olmak gerçekten taşınmak için işi zorlaştırıyor.


Benzer Başlıklar

  • 115
  • 1
  • 28
  • 65
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum