Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Jacksonville

Florida
97 40 7.4k 40

• @RuslanDeCondrat yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, umarım uzun yıllar bu şekilde devam eder oradaki yaşamınız.

peki Jacksonville özelinde baktığınızda sizi memnun eden / etmeyen yönlerinden bahsedebilir misiniz?

bu fikirler bizler için altın değerinde çünkü :)

• @RuslanDeCondrat hayırlı olsun yeni hayatınız, kolaylıklar dilerim. Acaba güvenlik ile durum nasıldır? eşimin vizesi onaylanmadı henüz ben ve kızım ki 4 yaşında onunla geleceğim araştırmalarım devam ediyor? okul konusu fln nasıl acaba biraz bilgi verebilirseniz sevinirim. teşekkürler.

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Jacksonville

@umtcndgrmnc ustteki bilgilerde birazcik bilgi vermeye calistim. Greencard ile buraya yerlesen cok aile yok gibi. Genelde 20 -30 senedir burada yasayan insanlara denk geldik. Ben burayi cok seviyorum. Havasi cok guzel,dogal guzellikleri,ucuz . Bence is imkani cok var.

Merhaba, iş imkanları için çok var demişsiniz yorumunuzda. Peki biraz bilgi verme şansınız var mıdır bu iş imkanlarıyla ilgili?

Bir diğer konu da, Jacksonville'de tehlikeli veya tekin olmayan bölge diye tabir edebileceğiniz yerler neresidir? Ev fiyatları çok değişken çünkü ve tekin olmayan bir yerden ev kiralamak istemez sanırım çocuklu bir aile :)

• Selamlar,
    Jacksonville'de her bütçeye göre kiralık ev bulunabiliyor gördüğüm kadarıyla. Ben de iş imkanlarını merak ettim. Araştırıyorum, hatta biraz yükseldim bugün :) Konum olarak da hoşuma gitti. Konuda yardımcı olan arkadaşların mesajları biraz eski kalmış, güncel bilgiler olursa şahane olur.

• @Stiff kanına girmek gibi olsun da :D Tampa başlığına davet edeyim seni :D

• @Rhonster bu sene erken başladın, rahat bırak insanları.. 😂

• ⭐⭐

Merhaba Arkadaslar , guvenli ve iyi school ratinglerinden dolayi st.johns bolgesini tercih ettik biz. Oyle duzenli ,guzel ve guvenliki. Burda yasamayi seviyorum. Kiralar ortalama apartmanlar icin 2+2 - 1750$ civari. Townhouselar 1750 ve ustu, condolar 2400 ve ustu. Okul sorununuz yoksa gateway, Kernan blvd, beach taraflarinda ,temiz oturabileceginiz apartmanlarda 1450 $ a apartmanlar bulabilirsiniz. En uygun kalabileceginiz, evler 1200$ 'dan basliyor. Ev piyasasi cok canlandigi icin fiyatlar biraz yukseldi.

• @hayallerabd erken kalkan yol alır :D

• ⭐⭐

Kazanırsam Jacksonville bekle beni...

• @HockeyUmpire2 OMG!! Kiralar ucmus! O kadar aylik parayi kiraya vermektense, ev almak mortgage odemek daha mantikli gibi sanki :)

• @MySea Bana da çok gibi geldi, şöyle kiralık fiyatlara bakıyorum da tek kişi için 850-900 dolar civarına da bulunuyor gibiydi. :) Hatta suç oranlarına bakıp da fikir edinmeye çalışıyorum. Ama tabi bölgeyi iyi bilen birinin fikir vermesi çok iyi oluyor, benim için izlediğim videolardan, gördüğüm fotoğraflardan, okuduğum yazılardan ibaret her yer. Bu işlerde tek kişi olmanın avantajları gibi dezavantajları da var. Bir de çok taşınmayı sevmeyen biri için sıfırdan direkt düzeni kurmak çok kolay değil, onu kabullendim artık. İdeal yaşam şartlarına kavuşana kadar oradan oraya taşınacağız gibi gözüküyor.

• @Stiff Evet tek kisi olmanin avantajlari ve dezavantajlari var. Ilk baslarda onemli olan mobility yani bir yerden baska yere tasinabilme ozelligi. Tek olarak gelenler bu konuda daha avantajli.

Sayin @HockeyUmpire2 bazi iyi bolgelerin isimlerini vermis. Bence oralardan ev veya apartment bakmaya baslayin. Birde tek olarak geleceginiz icin roommate olabilme ihtimallerini gozden gecirebilirsiniz. Universitelerin civarlarinda genelde boyle bir imkan daha fazla olabilir.

• @Stiff

gidecekler için hazırlanan paketi indirmemişsin anlaşılan çünkü bahsettin fiyat aralığında jacksonville yüzlerce apartments var. Ayrıca aşağıdaki siteden bakabilirsin bir de en altta ki sitelerden de suç oranını görebilirsin.

https://www.apartmenthomeliving.com

www.crimereports.com
    http://www.criminalwatchdog.com/neighborhood-watch
    https://www.crimemapping.com
    www.niche.com

• @ayvalik10 indirdim indirdim :) Gitmeden önce alınacaklar, yapılacaklar; hepsine dönüp dönüp bakıyorum. Bazen daha zaman var, hayal kurmayayım istiyorum. Bazen de çalışırken bile birden aklıma geliyor, araştırıyorum. Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Jacksonville

@HockeyUmpire2 OMG!! Kiralar ucmus! O kadar aylik parayi kiraya vermektense, ev almak mortgage odemek daha mantikli gibi sanki :)

ev fiyatlari da yerinde durmuyor ki :anxious_face_with_sweat:

• @keysnambır Hokomet istifaaaa! :P

• ⭐⭐

Arkadaslar malesef cok artti kiralar ve ev fiyatlari ,yalniz soyle birsey var ,iki kisi olmak avantaj. Bekar olanlarinda iyi okul bolgesine ihtiyaci yok ,o nedenle herkesin beklentisine gore tabiki bir cok apartman ve yer var. Dilerim hem butcenize ,hem ailenize gore yer bulursunuz. Inanin iyi semtte oturunca degdigini goreceksiniz. Mesela aylar once is nedeniyle buraya tasinan arkadasim bekar oldugundan 900 $ a oturuyor sanirim 1+1de.

• ⭐⭐

@MySea ev almak cok zor bir olay ,nasil basariyorlar hemen 2. Senelerinde anlayamiyorum. Arastirip stratejileri ogrenmeye calisiyorum. Suan burada piyasa inanilmaz ucmus durumda oldugundan cesaret edilecek bir durum gbi gelmiyor. Mesele 2 vergi odemek, puystup ile ne kadar uzun calisirsaniz o avantaj ,tabi aldiginiz haftalik ucret ve saat te onemli. Downpayment ne kadar yuksek olursa o kadar iyi. Bankadaki hesap transactions dedektif gibi inceliyorlar. Hesaba given 10 dolar cash in bile kanitini istiyorlar. 220k ya koyulan ev 3 gun icinde 260k ya satiliyor 🤣 demem o ki bir muddet kiraya mecburen devam 🤣

• Evet, uzun zamandır buraya güzel bir post yazmak istiyordum ancak fırsat buldum diyebilirim :)
    18 Kasım 2020'de Jacksonville'e taşındım. Southside bölgesinde 1+1 bir evde yaşıyorum. Water+trash dahil 880$ aylık kira ödüyorum. Fakat bu rakam benim taşındığım tarih için geçerliydi şuanda aynı ev bir arkadaşım için sorduk management'a 1100$ istediler. Sadece bu örnekten bile fiyatların ne kadar yükseldiğini anlaya biliriz sanırım.
    Şehir iklim açısından diğer FL şehirlerine kıyasla çok daha yaşanabilir seviyede, bunu 3 ay Miami'de yaşamış birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Şehir genel olarak güzel bir şehir en önemli özelliği çok büyük ve dağıtılmış yapıda olması. Bu konu çok önemli bir detay çünkü şehirde ki yaşamın çoğunluğunu neredeyse bu özellik belirliyor.
    Şehrin dağınık yapıda olmasının avantajları. Trafik yok denecek kadar az, iş çıkış saatleri downtown'a bağlanan ana köprü yolu ve Orange Park bölgesinde ki Blanding blvd. öğle ve akşam saatlerinde bir miktar trafik oluyor. Oda bezdirecek seviyede değil onun dışında şehirde trafik yok diyebiliriz. Bu durumun yarattığı dezavantajlar ise şehrin sosyal yaşamının sönük kalmasına sebep oluyor. Araba ile yapılacak işler yapıyorsanız daha fazla mil ve yakıt masrafı demek. Şehir sosyal hayata önem veren birisi ve yalnız yaşayan birisi için oldukça sıkıcı ve "küçük" :) bir şehir. İki defa aynı bara giderseniz muhtemelen aynı kişileri görmeye başlıyorsunuz. İnsanlar diğer Amerika eyaletlerine nispeten sosyalliğe daha kapalı, arkadaş edinmek oldukça zor. Aslında kendi içlerinde sosyaller ama dışardan gelen birisinin içlerine dahil olması zaman alıyor. Uzun yıllar burada yaşayan ya da doğma büyüme buralı olan bir çok insandan da benzer yorumlara şahit oldum çünkü hafta sonları uber driver'lık yapıyorum işimin dışında :) Sosyal hayata çok önem vermeyen ya da kendi aile ve çevresi olanlar için bu durum çok büyük sorun yaratmayacaktır.
    Şehrin tehlikeli olarak atfedebileceğimiz bölgeleri nehrin batı yakasının büyük bir çoğunluğu siyahi nüfusun ağırlıkla yaşadığı yerler. Özellikle şehrin West-North ve North uçları tavsiye edilmiyor. Bunu da yine bizzat siyahi insanlardan tavsiye olarak aldım. Ben uber driver'lık yaparken o bölgelere de girdiğim oluyor şükürler olsun bir sorun yaşamadım ama orada yaşayan insanlardan bu tarz yorumlar ve uyarılar aldım.
    Okul ve iş konusunda yeterli seviyede seçenekleri olan bir şehir.
    Şimdilik benim gözümden aklıma gelen Jacksonville deneyimleri bu şekilde spesifik soru olursa cevap vermeye çalışırım.

• @Orhan-Volkan-Zanbak verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler. Uber dışında yaptığınız iş nedir ? Ne kadar sürede buldunuz ?

Benzer Başlıklar

• Space Coast ve East Orlando için yerleşim yeri tavsiyeleri

Florida
    1
    0 Oy
    1 İleti
    327 Bakış
    C
    Merhabalar, Yakin zamanda Boston'dan Orlando'ya yerlesecegim. Isyerim Space Coast tarafinda. Guvenli ve okul sisteminin iyi oldugu bir town aramaktayim. Kennedy space center'a 1 saate kadar uzaklasabilirim. Oneriniz olan yerler nerelerdir? tesekkurler
  • Tampa ve Tampa Bay Area

Florida
    247
    2
    12 Oy
    247 İleti
    14k Bakış
    T.C. Kubilay DikiciT
    @MySea insanın orada olası geliyorrr :)
  • Orlando

Florida
    65
    2 Oy
    65 İleti
    8k Bakış
    ?
    DV2023 talihlisiyim, vizem ile beraber yüksek ihtimal gelecek ay Orlando'ya geleceğim. Hem şehir hem de eyalet açısından tavsiyelerinize açığım. Tecrübelerinizi bekliyorum. Orlando bölgesinde SSN ve Greencard gelme süresi, ehliyet ile ilgili işlemler ve araba satın alma ile ilgili işlemler konusunda Orlando'da yaşayan kişiler tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.
  • Florida

Sabitlendi Florida florida miami
    832
    1
    0 Oy
    832 İleti
    65k Bakış
    O
    Boca Raton'da hiz sinirina uyan kimse yok neredeyse, o kadar az ki...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k