Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yukarda yazdıklarıma örnek:
    İndianapolis'in en büyük iş adamlarından birisi ve Amerikan basketbol, futbol alt liglerinde oynayan Indy Eleven spor kulübünün sahibi bir Türk .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donturcos
    homesnacks ve niche sitelerinde carmel eyaleti 10 puan olarak gözüküyor. Herkesin aklını çelebilecek bir yer çünkü 4 mevsim hava var.

    https://www.niche.com/places-to-live/carmel-hamilton-in/


  • @ayvalik10 Homesnacks de yaşam maliyetleri Amerika ortalamasının % 14 üzerinde gözüküyor ama inceleyince hizmet sektörü, gıda, sağlık, ulaşım giderlerinin hepsi Amerika ortalamasının altında. Ev fiyatları yükseltmiş ortalamayı .Yine de bu kalitede bir yer için bakıldığında ve kendi ayarındaki diğer yerlerle karşılaştırıldığında kira ve ev fiyatları çok yüksek sayılmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donturcos

    evimizde hazır 🙂 google maps girince yorumlardan 4.7 puan almış
    https://www.woodlandspringsapartments.net/floorplans


  • @donturcos bizi zora soktunuz kafada bikac yer netlesmisken simdi carmel ve virginia da inceleme listesine eklendi😊


  • @ayvalik10 iş imkanları hakkında bir bilgi var mı yeni gözdemiz carmelimizin


  • Arkadaslar ben 10 Aydir westfield Indianada yasiyorum, Carmela komsuyuz hatta dun Carmelda aksam 3 saat doordash yaptim 🙂 Carmel gercekten yasamak icin harika bir yer. Maas ve egitim skalasi yuksek. Hamilton County olarak gecen Carmel, Westfield ve Fishers bence Indianada hem guvenlik hem egitim hem sosyal olanaklar acisindan en guzel yerler.

    Artilari : Okullari Cok iyidir, yasayan insanlar egitimli ve ekonomik olarak yuksek kalitedir yani burada siyahi ve Hispanic ortalamasi cok dusuktur olanlarda egitimli ve belli bir ekonomik seviyede insanlardir
    Cok huzurlu sessiz sakin, buyuk cogunlukla mustakil evlerin oldugu guzel yerler

    Gelelim eksilerine:) Ozellikle carmel genel ortalamaya gore pahali bir yer , Nedenlerini anlattim. Westfield ve Fishers bir tik daha ucuz ama buralarda pahali sayilir tabii pahali derken buradaki fiyatlar daha pahali eyalatlere gore yine insafli kaliyor ama Indiana icin pahali diyelim. Havasi ic anadolu havasina benzer hatta biraz daha soguk

    Is imkanlari derken valla burasi turkiyenin tam tersi is var isci yok 🙂 her yer is ilani dolu, ozellikle baslangic seviyesi icin issiz kalma sansiniz yok ama bu Tarz bir islerde calisarak carmelda kirada oturmak pek mumkun degil cunku kiralar yuksek ama Indianada gercekten is imkanlari fazla


  • @el-nino-9 peki GC çıktı ve Indiana eyaletleyine gidicez ortalama ne kadar parayla gitmek doğru olur oraya 10 bin dolarla gitsek konsolosluk kabul ederi mi bu parayı Indiana eyaleti için ? ve bu para orda ne kadar İdare ederiz?


  • Carmel emekli yeri arkadaslar Türkiye de mesela diyelimki Istanbulda yasıyorsunuz ve gittiniz Mersin'e taşındınız diyelim, aynı şey yani sehir ufak, outdated bir yer gittiğinizde diyeceksinizki 1990 lardan kalmış ne kadar eski her şey. Eğer genç ve dinamikseniz oralarda sıkılırsınız. Boston tavsyie ederim.


  • @el-nino-9, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    her yer is ilani dolu, ozellikle baslangic seviyesi icin issiz kalma sansiniz yok ama bu Tarz bir islerde calisarak carmelda kirada oturmak pek mumkun degil

    Bu biraz değişik oldu şimdi. Aslında bu durum TR içinde böyle. Yaşamanıza yetmeyecek kadar paraya çalışmayı kabul ederseniz heryerde iş çok. Mesele insanca yaşamaya yetecek kadar parayı kazanabileceğimiz iş imkanı olup olmaması sanırım.


  • Sehirlerin yapisi, is durumlari konaklama olanaklari, gelir durumlari ve hatta demografileri co kdegiskenlik gosteriyor. Gelir ve gider oranlarini lokasyon bazli degerlendirmek dahadogru. Mesela A sehrinde 2000$ a 3 odali bahceli evde oturabilirken B sehrinde anca 1+1 ev tutabilirsiniz. Yada Aylik 3000 $ gelir size yetrken baska yerde anca sizi hayatta tutabilir. O nedenle sehirleri karsilastiriken bircok sey goz onune alin.
    Genel olarak da emeklilerin yogun yasadigi yerler guzle ve bakimlidir ama fiyatlari yuksek olur. Ayrica emekli sehirlerinde is imkanlari da cok kisitli olur. Istediginiz sakin ve huzurlu hayat maalesef size is getirmeyebilir.


  • @sigmoidalmammal
    Nacizane fikrim şu şekilde. Bence bölgelerde başlangıç seviyesinde yaşayabilme durumu gözönüne alınmalı.
    Zaten tecrübe edinmiş ve maddi olarak bazı şeyleri aşmış kişiler için tavsiyeye pekte ihtiyaç olmayacaktır. Çünkü kendileri konuya hakim olurlar. Öyleki SpaceX'den iş teklifi alarak giden kişinin de derdi para, dil, ev, araba vsvs olmayacaktır zaten. Bu kişilere "hayatınızda mutluluklar" denilebilir sadece.
    Ama başlangıç aşamasında olan kişiler hem bilgisiz hemde parasız olacaklar malum.
    Keşke imkan olsada net, belirgin ve uluslararası geçerliliği olan meslekleri olan kişiler haricinde kalanların ilk yaptıkları iş kazandıkları miktarlar ve yaşam tecrübelerini biraraya toplayabilsek. Tam anlamıyla sıfırdan başlayan insanlar için "güneşin ne kadar güzel doğduğundan" önce geçim sıkıntısı geliyor malesef. Bu kişiler için değerlendirebilme imkanı olsa keşke bölgeleri.


  • @sabri-ft, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    @el-nino-9 peki GC çıktı ve Indiana eyaletleyine gidicez ortalama ne kadar parayla gitmek doğru olur oraya 10 bin dolarla gitsek konsolosluk kabul ederi mi bu parayı Indiana eyaleti için ? ve bu para orda ne kadar İdare ederiz?

    Gec cevap icin kusura bakmayin. Amerikada toplu tasimanin gelismis oldugu buyuk sehirler haric olmazsa olmaz ilk sey arabanizin olmasi. Indiana icin konusursam toplu tasima cok kisitli ve metro vs yok. Ilk masrafiniz araba olur. Ev kiralama vs islerini cok bilmiyorum benim esim ve akrabalari uzun zamandir burada ,gelmeden ev almistik yani baya kurulu duzene geldim 🙂 ev kiralarken pesinat aliniyor mu veya direk ilk green cardla gelindiginde total ne kadar masraf tutar ne soylesem yalan olur. Benden tecrubeli arkadaslar daha net bilgiler verebilir

  • ⭐⭐

    Ben pensilvania Chadds Ford da yaşıyorum Philedelphiaya 40 km uzaklıkta. Arkadaşında dediği gibi merkezi yerlerden uzakta bir yere gidecekseniz ilk ihtiyacınız olan şey gerçekten araba şuan bende aynı sorunu yaşadım ve ilk işim araba almak oldu. Ve Türk ehliyetli ile şuanlık kullanıyorum


  • İçerisinde San Fransicko ve Carmel'in geçtiği güzel bir gazetecilik örneği bir video.


  • Videoda hangi Carmel den bahsettiklerini tam olarak anlayamadım.
    California da San Francisco'nun güneyinde Monterey civarında Carmel adında küçük bir yerleşim yeri var.


  • @donturcos doğrudur carmel denince aklıma hemen carmel Indiana geldi de 🙂


  • Ev satın alıp kiraya vermek için en cazip şehir neresi acaba?

  • ⭐⭐

    @bosphorus, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Ev satın alıp kiraya vermek için en cazip şehir neresi acaba?

    newyork manhattan.

  • ⭐⭐

    @bosphorus, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

    Ev satın alıp kiraya vermek için en cazip şehir neresi acaba?

    ...degerli kardesim amerikada ev satin alip kiraya vermeyi dusunuyorsaniz,once butcenize bakacaksiniz,ne kadar param var,pesinmi alacagim yoksa kredi de mi kullanacagim,,, amerika buyuk bir kita ve uzerinde 50 den fazla eyalet var,,,,, ayrica her sehrin pahali ve ucuz bolgeleri vardir....... kiralamak icin alinacak evlerin bir geri donusum orani vardir, misal olaral yilda %7 gelir getirir gibi...

    ..ben yukarda saka olarak manhattan yazdim manhattandan bir daire almak icin bir kac milyon dolariniz olmali....belli bir sehir dusunurseniz sizin icin ev fiatlarini arastirabilirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum