Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizci10 görüşleriniz için teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐

    @sonar Eğer hedef California da Malibu'da, Los Angeles'ın Santa Monica'sı ve Beverly hills yada San Francisco da Cow Hollow bölgelerinden yaşamaksa evet milyonlar gereke bilir ama Los Angeles da wilsher bölgesi Long Beach'in polly high bölgeside yada Sacramento merkezi ve çevresinde kolaylıkla ve rahatlıkla yaşana bilir tabi benim verdiğim örnekleri sadece California için geçerli 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 eyvallah hocam


  • @hopasej tebrikler 👏 👏


  • Öncelikle sormak istediğim bir soru var. Benim ismim Recep Tayyib, acaba ismimden dolayı AP'ye düşme olasılığım var mı? 😏

  • ⭐⭐

    @schofield, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Öncelikle sormak istediğim bir soru var. Benim ismim Recep Tayyib, acaba ismimden dolayı AP'ye düşme olasılığım var mı? 😏

    Var maalesef. Geçmiş olsun.


  • Merhaba bu sene ilk defa çekilişe başvuruda bulundum. Merak ettiğim bir konu var 5 yıldır lise mezunu anestezi teknisyeni olarak çalışıyorum. Çekilişte çıkıp Amerikaya gidersem kendi mesleğimi yapma ihtimalim varmı. Eğerki direk yoksa amerikada mesleki eğitimin aşamaları nedir Anestezi Teknisyenliği için. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @hayalet ap ne demek?

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐

    Amerika'da enflasyon %2' lerden %7 civarlarına çıktı. Yani hayat iki yıl öncesine göre daha pahalı. Ev kiraları ve ev fiyatları bayağı artmış. Araba fiyatları da öyle. Ayrıca gündelik temel ihtiyaçların da fiyatları artmış. Bu nedenle mülakatta gösterilmesi gereken meblağ da bu oranlarda artar diye düşünüyorum. Kesin bir rakam vermek zor ancak tahminen tek kişi için en ucuz eyalet için en az 20-25 bin dolar olur diye tahmin ediyorum. Pahalı eyaletler 30-35 bin dolar olur diye düşünüyorum? Sizler ne dersiniz bu konuda?


  • @drywall soylediklerinizin dogruluk payi fazlasi ile mevcut fakat ben mulakat kisminda ki konuya deginmek istiyorum.
    Acikcasi o noktada o mevlalara ulasilabilcegi kanaatinde degilim,bunu herhangi bir sebebe baglamadan kendi fikrim olarak dile getiriyorum.Herzaman da realist olmayi sevmisimdir fakat sizin dile getirmis oldugunuz rakamlar bence fazlasiyla urpertici ve gercekciligin cok ama cok otesinde ..


  • @drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Amerika'da enflasyon %2' lerden %7 civarlarına çıktı. Yani hayat iki yıl öncesine göre daha pahalı. Ev kiraları ve ev fiyatları bayağı artmış. Araba fiyatları da öyle. Ayrıca gündelik temel ihtiyaçların da fiyatları artmış. Bu nedenle mülakatta gösterilmesi gereken meblağ da bu oranlarda artar diye düşünüyorum. Kesin bir rakam vermek zor ancak tahminen tek kişi için en ucuz eyalet için en az 20-25 bin dolar olur diye tahmin ediyorum. Pahalı eyaletler 30-35 bin dolar olur diye düşünüyorum? Sizler ne dersiniz bu konuda?

    Bu fiyat abartma durumu sanırım herkese Türkiye'den armağan.. %7 enflasyon demek, geçen sene 100 lira olan şey bu sene 107 lira olacak demek. Geçen sene 15 bin doları kabul ediyorlarsa %7 artış ile 16.050 dolar olacak demektir. Nasıl 20-25'lere çıkıp %30 ile %65 arası bir zam öngörebiliyorsunuz, anlayamadım..

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    alı eyaletler 30-35

    Abartı buldum söylediğiniz sayıları. 10 bin dolardan 20-25bin dolara sadece %7 enflasyonla çıkamayız. 10-15 hala yeterli seviyede

  • ⭐⭐

    Günaydın forum ailesi,

    Bugün günlerden Virginia,

    chandleroleary_virginia_1.jpg

    Amerika Birleşik Devletlerinin Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan eyaletlerinden biri olan Virginia eyaleti, ülkenin doğusunda yer almaktadır. Ekonomiye tarım ve turizm ile oldukça fazla katkıda sağlamakta olup 8,5 milyon kişiyle ülkenin en kalabalık 12. eyaleti, yüz ölçümü bakımından ise 35. eyaletidir. Başkent Washington DC’yeyakınlığı sebebiyle oldukça önemli bir stratejik konuma sahiptir. ABD’de başkanlarından sekiz tanesinin doğduğu yer olmasından dolayı ‘Başkanların Anası’ lakabına sahiptir.

    1907.png

    Virginia’ya Nasıl Gidilir? Richmond’da bulunan havaalanını kullanarak ve aktarma yaparak uçak ile Virginia’ya gidilebilir. Bir diğer seçenek de İstanbul’dan Washington DC’ye seferler yapan direkt uçuşları kullanmak ve Washington DC’den trenle Virginia’ya ulaşmak olacaktır.
    Virginia’ya Ne Zaman Gidilir? Virginia’nın nemli subtropikal iklim görülür. Yaz ayları çok yüksek sıcaklıklara sahipken, kış ayları da oldukça soğuk geçer. Yılda yaklaşık 35-40 günlük bir kasırga dönemine sahip olan eyaletin en sıcak ayı temmuz, en soğuk ayı ise şubattır. En ideal seyahat dönemi ise mayıs ayının sonlarından eylül ayının başlarına kadar olan dönemdedir. Ancak daha serin bir hava ve daha uygun fiyatlar için nisan- mayıs arasını tercih edebilirsiniz.

    Virginia  Mutfağı: Virginia’da denenmesi gereken lezzetlerin başında renk renk ve çeşit çeşit görüntüleriyle dikkat çeken donutlar gelir. Özellikle kahveyle birlikte tüketilen bu yumuşak şekerli yiyecek, tatlı severleri fazlasıyla memnun eder. ‘Açai Bowl’ ise hem sağlıklı hem hafif hem de lezzetli bir seçenektir. Meyveler, tahıllı ürünler, isteyenler için de çikolatalı ürünler ile iştah açıcı bir özelliği sahiptir.Ayrıca eyalette deniz ürünleri önemli bir yere sahiptir. İstiridye, midye, karides, ahtapot gibi lezzetli deniz ürünlerini burada bol bol yiyebilirsiniz. Eyalet özellikle de ıstakoz konusunda iddialıdır. Virginia mutfağına özgü lezzetlerden biri de kızarmış yeşil domatestir. Hem oldukça kolay yapılan hem de farkı olan bu lezzeti denemek için Richmond’da bulunan Julep’s adlı restorana gidebilirsiniz. Değişik sosla yapılan küçük atıştırmalık olan Lulu’nun kırmızı kadife gofretleri, yemek aralarında küçük açlıklar için ideal olabilir. Bisküvi ve sos bu bölgede oldukça popülerdir. Özellikle Early Bird’ün kabarık bisküvisi ve ev yapımı sosları en çok tüketilen atıştırmalıklardandır. Kahvaltılık olarak ise çok değişik, bol baharatlı, avokado ve biberli bir omlet olan ‘Devil’s Mess’i denemelisiniz. Yine Richmond’da bulunan Millie’s bu konuda oldukça başarılıdır.

    Virginia’nın Festivalleri: Virginia sahilleri her yıl oldukça fazla festival ve eğlenceye ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar kendi aralarında müzik, sanat, yemek, film olarak başlıklara ayrılabilir. Yılın özellikle yaz döneminde çoğalan festivaller, özellikle turistlerin ziyaret zamanını belirlemeleri açısından önemli etkinliklerdir. Amerika Müzik Festivali, eyaletin sahillerinde yapılır ve her yıl eylül ayında düzenlenir. Farklı müzik gruplarının ağırlandığı bu festivalde birçok farklı müzik tarzı temsil edilir. Bol bol müzik dinlemek, eğlenmek, yiyecek ve el sanatları stantları arasında dolaşmak isteyenler bu festivali kaçırmamalıdır. Caz Festivali, caz müziği aşıkları için ağustosta düzenlenen bir festivaldir. Eğer ağustosta bu eyaletteyseniz, bu festivali asla es geçmemelisiniz. Virginia El Yapımı Bira Festivali yine ağustosta düzenlenen, eyaletin bütün bira üreticilerinin bir araya gelip ürünlerini tanıttığı bir festivaldir. Bira tadımı yapmak ve atıştırmaları denemek için en iyi yer burasıdır. Şarap Festivali ise, her yıl ağustos ayında bu sefer şarap üreticilerinin ürünlerini tanıtmak için düzenledikleri bir festivaldir. Hem envai çeşit şarap tatmak hem de güzelce eğlenmek isterseniz değerlendirebilirsiniz. Sıcak Hava Balonu Festivali, çok çok eğlenceli görüntülere sahne olan bir festivaldir. Ağustos ayı içinde düzenlenen bu festival, oldukça fazla turistin ilgisini çekmektedir. Sokak Festivali ve Uluslararası Ejderha Bot Festivali, ağustos ayı içinde düzenlenen diğer festivallerdir.Deniz ürünleri sevenler ve bu ürünlerin Virginia mutfağına nasıl yansıdığını görmek isteyenler için Bay Seafood Festivali oldukça yerinde bir tercih olacaktır. Festival eylül ayında düzenlenmektedir. Aynı ay boyunca Virginia Highlands Festival ve Wild Blue River Festival gibi farklı etkinliklerle de karşılaşmak mümkündür.Temmuz ayı festivalleri içinde düzenlenen Horse and Hound Wine Festival ise şarapseverler için, Ulusal Kovboy Günü de yerel değerlerin meraklıları için iyi bir tercih olabilir. 1963 yılından beri düzenlenen ve eyaletin en uzun festivali olma özelliği taşıyan Shenandoah Valley Music Festival ise temmuz, ağustos ve eylül ayları süresince Virginia’nın Orkney Springs’teki tenha bir kasabasında gerçekleşmektedir.

    Virginia’daki Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler: Yeni Yıl (1 Ocak), MLK Jr’ın Doğum Günü (16 Ocak), Başkanlık Günü (20 Şubat), Anma Günü (29 Mayıs), Bağımsızlık Günü (4 Temmuz), İşçi Bayramı (4 Eylül), Kolomb Günü (9 Ekim), Şükran Günü (23 Kasım), Noel (25–26 Aralık)<

    Virginia’nın Bağlı Olduğu Türkiye Dış Temsilcilikleri: WASHINGTON DC BÜYÜKELÇİLİĞİ Adres: 2525 Massachusetts Avenue, N.W Washington, D.C. 20008. Telefon: 00 1 202 612 67 00(9 hat) 00 1 202 612 67 01 Fax: 00 1 202 612 67 44
    Web Sitesi: http://vasington.be.mfa.gov.tr
    Görev Bölgesi: District of Colombia, Maryland, Virginia, West Virginia

    Virginia’da Konuşulan Diller: Resmi dili İngilizce'dir. Bunun yanı sıra Virginia’da İspanyolca yüzde 6,4 gibi yüksek bir orana sahiptir. Korece, Çince gibi dillerinde konuşulduğu eyalette diğer dillerin konuşulma yüzdesi 14,3’tür.

    Virginia’nın Ekonomisi: Virginia, çalışmak için oldukça uygun bir eyalettir. Ekonomisinin çeşitli yerel kaynakları arasında askeri, tarım, ticaret ve hizmet sektörüdür. Aralık 2014’ten beri ülkenin en düşük işsizlik oranına sahip olan eyalet, ülkenin en hızlı gelişen ikinci kasabası olan Leesburg’a ev sahipliği yapmaktadır. Virginia’daki toplam arazinin yüzde 32’sine sahip olan tarım arazileri, oldukça fazla miktarda gelir sağlamaktadır. Zamanında birincil tütün üreticisi olan eyalet, artık birinci olmasa da yine de büyük çapta bir tütün üretimine sahiptir. Ayrıca deniz ürünleri açısından da oldukça verimli bir bölgedir. Doğu kıyısı ile tarak, istiridye ve mavi yengeç üretim ve ticaretinde oldukça yüksek sıralarda yer almaktadır. Ülkenin beşinci en büyük şarap üreticisi konumunda olan eyalet, özellikle Blue Ridge Dağları’nda bulunan tesislerle fazlaca turist de çekmeye başlamıştır.

    Virginia’dan Alınacak Hediyelik Eşyalar: Jambon, yer fıstığı, bira ve şarap geleneksel Virginia ürünlerine örnek verilebilir. Deniz tuzlu yer fıstığı, yerel halkın en çok tercih ettiği yer fıstığı çeşididir. Virginialı çiftçilerin ürettiği yer fıstığından yapılan bu ürün, hediyelik olarak alınabilecekler arasındadır. Virginia, iklimi sebebiyle ciltte çok fazla kurumanın görüldüğü bir eyalettir. Bu da banyo ve güzellik ürünlerinin çeşitlilik kazanmasına neden olmuştur. Özellikle Virginia balından yapılan Valley Green Naturals ürünlerini mutlaka denemeli ve hem kendinize hem de sevdiklerinize armağan etmek üzere satın almalısınız. Eyalette çokça tüketilen Cirrus Votka da çok farklı aromasıyla iyi bir tercih olabilir. Bone Doctors’ın glütensiz ve katkısız barbekü sosları, dönüşte mutfağınıza Virginia atmosferini taşıyacaktır. Çok farklı çeşnilere sahip ürünlerden istediğinizi seçebilirsiniz. En çok tercih edilenin Carolina Bold BBQ sosu olduğunu ekleyelim. Virginia Chutney’in reçellerine de bir göz atabilirsiniz. Şeftali, elma gibi bol meyveli olan bu reçeller eyalette genelde domuz rosto ve jambonla birlikte tüketilir.

    Virginia’nın Kısa Tarihi: Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık on ikinci eyaleti olan Virginia’da İngilizlerin sömürgeleştirmesinden önce Çeroki, Chesapeake, Mattaponi, Moobs gibi Kızılderili kabileler varı. 1565 yılında İspanyol kaşifler bölgeye gittiklerinde kabileler orada yaşamaktaydı. Daha sonra kaşifler kendilerine katılmayı kabul eden 17 yaşındaki bir Powathan erkeğini alarak ona Don Luis adını verdiler ve birçok alanda eğitim görmesini sağladılar. Daha sonra sömürü için tekrar bölgeye gittiklerinde tercümanlık yapması için yanlarında götürdükleri Don Luis, kabilesine geri katıldı ve şef oldu. Misyonerleri öldürttü ve İspanyollar da onlara savaş açtı. Virginia’ya saldıran İspanyollar bazı kabile üyelerini astılar; ancak Don Luis’i ele geçiremediler. Bu başarısızlık sebebiyle bölgedeki İspanyol sömürge çabaları son buldu. İngiltere tarafından sömürü haline gelen bölge ismini Kraliçe I. Elizabeth’ten almıştır. ‘Virgin (Bakire)’ lakabıyla anılan kraliçe 1584’te keşfedilen kıyılara Virginia denmesini istemiştir. Virginia 1861’de ABD’den ayrılmış ve İç Savaş dönemindeki önemli savaşlardan birçoğu bu eyaletin topraklarında yaşanmıştır. Kısa süreliğine bağımsız bir devlet olan Virginia 1870’te tekrar Amerika Birleşik Devletleri’ne katılmıştır.

    Virginia’da İklim ve Hava Durumu: Genel olarak nemli subtropikal iklime sahip olan Virginia’da, güney ve doğu bölgelerine giderken artan sıcak ve nem oldukça fazla hissedilir. Atlantik Okyanusu etkisini özellikle doğu ve güneydoğu kıyılarında gösterir. Hatta kasırgalardan en çok etkilenen körfez Cheasepeake Körfezi’dir. Bu körfez eyaletin doğusunda yer alır. Yaz ve kış arasında oldukça yüksek sıcaklık farkları bulunan Virginia’da yıllık ortalama 35-40 günlük bir kasırga faaliyeti raporu vardır.

    Virginia’da Din ve İnanç: Virginia’nın yüzde 76’sını Hristiyanlar oluşturmaktadır. Protestanların ağırlıkta olduğu coğrafyada yüzde 1’er oranlara sahip Yahudi, Budist ve Hindu yaşamaktadır. Yüzde 0,5 oranında Müslümanın yaşadığı eyalette Ateist, Deist, Agnostik ve inançsız kişiler nüfusun yüzde 18’ini oluşturmaktadır.

    Virginia’nın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri: Virginia, 95 il ve 38 bağımsız şehir olmak üzere ikiye bölünmüştür. Eyaletin başkenti olan Richmond, aynı zamanda büyük şehirlerden biridir. Eyaletin şehirleri genel olarak farklı özellikleriyle bilinir. Turistik, ekonomiye katılan değer, üretim ve doğal güzellikleriyle çeşitli niteliklere sahipleridir. Richmond dışında diğer bilinen şehirler ise Virginia Beach,  Norfolk,  Chesapeake ve Arlington'dur.

  • Yasaklı


  • Uzun zamandır işlerim sebebiyle yoktum. Herkese iyi haftalar. Ben yokken neler olmuş bir okuyup döneceğim 🙂

  • ⭐⭐

    Forumla tanışma hikayeniz nedir?

    Ben Twitter'da "vallahi selected" videosuna denk gelmiştim ve altında bir kişi, "Çekilişi ben de kazandım ama ne yapacağımı bilmiyorum" yazmıştı. Onun altına da "Hemen git Yeşilkartforum'a kaydol bana sonra dua edersin" diye bir yanıt gördüm. Kendi kendime "Lan amk bunun forumu da mı var" diyerek Google'a forumun adını yazmıştım. Forumla tanışma hikayem bu şekildedir.

  • Yasaklı

    @uzaysan
    Shaq instagram da yeni paylaşım yapmış.
    If u wanna rumble u need to gym with the big boys.

    Hangi konuda olursa olsun, başarmak istediğin bir şey veya bürünmek istediğin bir kariyer/karakter varsa onlarla takılacaksın. Etrafındaki zaman geçirdiğin 5 kişinin ortalamasıdın diye bir söz vardır. Çok uzatmak istemiyorum sen anladın onu😂

    O zaman;
    Lets get ready to rumble 🙃🙃🙃

  • ⭐⭐

    @ping-pong, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan
    Shaq instagram da yeni paylaşım yapmış.
    If u wanna rumble u need to gym with the big boys.

    Hangi konuda olursa olsun, başarmak istediğin bir şey veya bürünmek istediğin bir kariyer/karakter varsa onlarla takılacaksın. Etrafındaki zaman geçirdiğin 5 kişinin ortalamasıdın diye bir söz vardır. Çok uzatmak istemiyorum sen anladın onu😂

    O zaman;
    Lets get ready to rumble 🙃🙃🙃

    Bu doğru. Bu foruma üye olmasaydım belki de ne işim var amerikada deyip dv başvurusu bile yapmayacaktım. İnsanların birbirini motive etmesi adına bu forum çok güzel bir yer edinmiş kendine.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum