DV2023 Sohbet Odası
-
Az önce fark ettim halen dv2022 bekleme grubuna mesaj atanlar var. Hem az değil sonuç açıklandıktan sonra 135 sayfa falan. Çok ilginç geldi bana.
-
Eğer Green Card çıkmazsa ki umarım dileyen herkese çıkar, Work and Travel denenmeli mi? WAT ile gidip daha sonra işçi vizesi almaya uğraşmak daha mı mantıklı?
-
@schofield yaşı çok genç olan tüm video çekenlerin yaptığı bu zaten ondan mantıklı tabiki de diğer türlü Türkiye döndüğün zaman bir daha geri gitmek için vize de zorluk çıkarıyorlar. Sadece amerika için değil avrupa ülkeleri için de böyle arkadaşım Almanya iş vizesi 6 ay veriliyor onunla gitti şimdi orada oturum aldı söylediği tek bir şey var buraya gelince orada çektiğimiz sıkıntıların hepsi hava civa yalanmış o kadar kolaymış ancak gelince yolu yordamı buluyorsun bizim forumda ki başlığı da bırakıyorum incelersin
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3596/wat-sonrası-statü-değişikliği
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@schofield yaşı çok genç olan tüm video çekenlerin yaptığı bu zaten ondan mantıklı tabiki de diğer türlü Türkiye döndüğün zaman bir daha geri gitmek için vize de zorluk çıkarıyorlar. Sadece amerika için değil avrupa ülkeleri için de böyle arkadaşım Almanya iş vizesi 6 ay veriliyor onunla gitti şimdi orada oturum aldı söylediği tek bir şey var buraya gelince orada çektiğimiz sıkıntıların hepsi hava civa yalanmış o kadar kolaymış ancak gelince yolu yordamı buluyorsun bizim forumda ki başlığı da bırakıyorum incelersin
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3596/wat-sonrası-statü-değişikliği
Abi yaşım henüz 22. 2 yıllık üniversite bitirdim şu an mühendislik okuyorum. Green card olmazsa bu yolu denemeyi istiyorum nasipse bakalım inşaAllah :)
-
@schofield WAT şartlarını sağlar sağlamaz git bence. Direkt ssn veriliyor. 2 işte birden çalışırsın wat süresince paranı biriktirirsin sonra f1 e statü değişikliği ile geçersin. Ssn olduğu için çalışmaya devam edersin. Sonrası sana kalmış. Ya sponsor bulursun ya community college oradan üniversiteye geçersin ya da community college den sonra opt ile çalışmaya başlarsın. 1 sene sonra da sponsor bulur ve Greencard a geçersin. Yani wat ile gitmek hem yaş açısından sonuçta enerjin var hem de ssn in var ve çalışma şartlarını sağlıyorsun. Sonrası sana kalmış. Yolun ve bahtın açık olsun
-
@denizci10
sana geeeeeel geeeeeellllllll diyor -
@denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@schofield WAT şartlarını sağlar sağlamaz git bence. Direkt ssn veriliyor. 2 işte birden çalışırsın wat süresince paranı biriktirirsin sonra f1 e statü değişikliği ile geçersin. Ssn olduğu için çalışmaya devam edersin. Sonrası sana kalmış. Ya sponsor bulursun ya community college oradan üniversiteye geçersin ya da community college den sonra opt ile çalışmaya başlarsın. 1 sene sonra da sponsor bulur ve Greencard a geçersin. Yani wat ile gitmek hem yaş açısından sonuçta enerjin var hem de ssn in var ve çalışma şartlarını sağlıyorsun. Sonrası sana kalmış. Yolun ve bahtın açık olsun
Green Card sonuçlarını bekliyorum. Sonuçlara göre artık bir yol çizeceğim.
-
@denizci10 görüşleriniz için teşekkürler :)
-
@sonar Eğer hedef California da Malibu'da, Los Angeles'ın Santa Monica'sı ve Beverly hills yada San Francisco da Cow Hollow bölgelerinden yaşamaksa evet milyonlar gereke bilir ama Los Angeles da wilsher bölgesi Long Beach'in polly high bölgeside yada Sacramento merkezi ve çevresinde kolaylıkla ve rahatlıkla yaşana bilir tabi benim verdiğim örnekleri sadece California için geçerli 🙂
-
@ayvalik10 eyvallah hocam
-
@hopasej tebrikler :clapping_hands: :clapping_hands:
-
Öncelikle sormak istediğim bir soru var. Benim ismim Recep Tayyib, acaba ismimden dolayı AP'ye düşme olasılığım var mı? 😏
-
@schofield, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Öncelikle sormak istediğim bir soru var. Benim ismim Recep Tayyib, acaba ismimden dolayı AP'ye düşme olasılığım var mı? 😏
Var maalesef. Geçmiş olsun.
-
Merhaba bu sene ilk defa çekilişe başvuruda bulundum. Merak ettiğim bir konu var 5 yıldır lise mezunu anestezi teknisyeni olarak çalışıyorum. Çekilişte çıkıp Amerikaya gidersem kendi mesleğimi yapma ihtimalim varmı. Eğerki direk yoksa amerikada mesleki eğitimin aşamaları nedir Anestezi Teknisyenliği için. Şimdiden teşekkür ederim.
-
@hayalet ap ne demek?
-
-
Amerika'da enflasyon %2' lerden %7 civarlarına çıktı. Yani hayat iki yıl öncesine göre daha pahalı. Ev kiraları ve ev fiyatları bayağı artmış. Araba fiyatları da öyle. Ayrıca gündelik temel ihtiyaçların da fiyatları artmış. Bu nedenle mülakatta gösterilmesi gereken meblağ da bu oranlarda artar diye düşünüyorum. Kesin bir rakam vermek zor ancak tahminen tek kişi için en ucuz eyalet için en az 20-25 bin dolar olur diye tahmin ediyorum. Pahalı eyaletler 30-35 bin dolar olur diye düşünüyorum? Sizler ne dersiniz bu konuda?
-
@drywall soylediklerinizin dogruluk payi fazlasi ile mevcut fakat ben mulakat kisminda ki konuya deginmek istiyorum.
Acikcasi o noktada o mevlalara ulasilabilcegi kanaatinde degilim,bunu herhangi bir sebebe baglamadan kendi fikrim olarak dile getiriyorum.Herzaman da realist olmayi sevmisimdir fakat sizin dile getirmis oldugunuz rakamlar bence fazlasiyla urpertici ve gercekciligin cok ama cok otesinde .. -
@drywall, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Amerika'da enflasyon %2' lerden %7 civarlarına çıktı. Yani hayat iki yıl öncesine göre daha pahalı. Ev kiraları ve ev fiyatları bayağı artmış. Araba fiyatları da öyle. Ayrıca gündelik temel ihtiyaçların da fiyatları artmış. Bu nedenle mülakatta gösterilmesi gereken meblağ da bu oranlarda artar diye düşünüyorum. Kesin bir rakam vermek zor ancak tahminen tek kişi için en ucuz eyalet için en az 20-25 bin dolar olur diye tahmin ediyorum. Pahalı eyaletler 30-35 bin dolar olur diye düşünüyorum? Sizler ne dersiniz bu konuda?
Bu fiyat abartma durumu sanırım herkese Türkiye'den armağan.. %7 enflasyon demek, geçen sene 100 lira olan şey bu sene 107 lira olacak demek. Geçen sene 15 bin doları kabul ediyorlarsa %7 artış ile 16.050 dolar olacak demektir. Nasıl 20-25'lere çıkıp %30 ile %65 arası bir zam öngörebiliyorsunuz, anlayamadım..
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum