Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak


  • Evet benim çalışma ve seyahat izinlerim geldi. Daha önce burada yaşadığım için mi bilmiyorum açıklama yapmadı sadece sonucu bekleyeceksiniz dedi.


  • Valla bilmiyorum arkadaşlar gerçekten herşey çok yavaş gitmeye başladı valla şans lazım bazılarının çok hızlı ilerliyor tabiri caizse allah yürü ya kulum dedimi valla gerisi geliyor inş herkesin işi çabuk olur işine gücüne başlarlar düşünsenize hiçbir bilgi haber almadan evde 1 yıl oturuyorsunuz valla evde ne huzur olur ne mutluluk ben çalışyorum yasal olmadan ve evraklarıma da yazdım çalışıyorum diye oradakilerde eşşek değil ya anlarlar 1 yıl sana karın bakacak olur şey değil her neyse bekleyip göreceğiz arkadaşlar


  • @mutu_23, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Valla bilmiyorum arkadaşlar gerçekten herşey çok yavaş gitmeye başladı valla şans lazım bazılarının çok hızlı ilerliyor tabiri caizse allah yürü ya kulum dedimi valla gerisi geliyor inş herkesin işi çabuk olur işine gücüne başlarlar düşünsenize hiçbir bilgi haber almadan evde 1 yıl oturuyorsunuz valla evde ne huzur olur ne mutluluk ben çalışyorum yasal olmadan ve evraklarıma da yazdım çalışıyorum diye oradakilerde eşşek değil ya anlarlar 1 yıl sana karın bakacak olur şey değil her neyse bekleyip göreceğiz arkadaşlar

    Az önce biri sürecini hızlandırdığını ve çalışma izninin onaylandığını yazmış, nasıl yaptın diye sordum. Aldığım iş teklifini gönderdim, elektrik su faturamı, dişçi faturamı gönderdim falan diyor :D Aynı postun altındaki başka bir yorum ise 3 kere iş teklifi alıp expedite yapmaya çalıştım, hepsi reddedildi demiş. Yani bu bile kişiye göre değişiyor doğruysa.


  • Bugün ilk defa Temmuz'da belgelerini gönderen birinin EAD'sinin onaylandığını gördüm. AOS paketini 12 Temmuz'da göndermiş, genelde hep Haziran ayında gönderenlerinki bu aralar onaylanıyordu, bu da ilk oldu. Bu uygulama bana umut basıyor resmen :)


  • @btxtr aaaa iyi ki soylediniz ben bunu birarastirayim tamam esim kazaniyor ama ben de insan gibi kazansam da guzelce her istedigimizi aslak fena mi olur ? rahatca alamiyorum rahatca gecinemiyorum gayet net. ayda 8-9 bin dolar alacagim isler kacti yazik degil mi ? herkes bi hevesle ariyor ne sirketler aradi simdi ben evden calisip bu kadar para yapsam vergi de odesem fena mi olurdu ? yazik vallahi


  • @btxtr peki nereden gonderilmis ? ben de eylulde yolladim temmuz bu aysa agustos subatta benimki de martta onaylanir herhalde ben de o civarda bekliyordum.


  • @buay gecmis olsun. peki size bir cevap tarihi verildi mi ? iste 30 is gunu icinde donucez vs


  • @btxtr aaa gervekten mi ? bende mailler falan var londradaki genel mudurlukten bile arandim mailler geldi. onlari ekleyip kanitima koymali miyim ? yani nasil yapmam gerekir ? hazir onlar cevap vermeden once bir seyler yapsaydim. haftaya bugun kanitimin incelenecegini umuyorum.


  • @mazk2104 Maalesef aylar surebildigini soyledi. 1 ay gecti mulakattan bekliyoruz. Sadece seyahat iznimi kullanma giriste sorun yasayabilirsin dedi.


  • @buay tuh insallah bir an once guzel sonuclar alirsiniz dua edicem


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @btxtr aaa gervekten mi ? bende mailler falan var londradaki genel mudurlukten bile arandim mailler geldi. onlari ekleyip kanitima koymali miyim ? yani nasil yapmam gerekir ? hazir onlar cevap vermeden once bir seyler yapsaydim. haftaya bugun kanitimin incelenecegini umuyorum.

    Şurada ayrıntılı bir şekilde anlatmışlar:

    https://redbus2us.com/visas/usa/uscis/how-to-make-uscis-expedite-request/


  • @mazk2104 Bu arada bu onay alan arkadaş belgeleri faks ile gönderdiğini ve her sabah aynı saatte arayıp darladığını söyledi. Ben galiba uğraşamam zaten 6 ay beklemişim, 10 tane falan iş teklifi duruyor kenarda, bir iki aya gelir diye düşünüyorum. Bugün 44 case daha onaylanmış, benim sıram 370'ten 320'lere falan geldi doğruysa, uygulamanın pro version'ında gördüm.


  • @btxtr hemen bu basliga bakiyorum. ben de aramak istiyorum fakar cok ezik bi hale burunuyorum cok sert konusuyorlar kadini da erkegi de bildigim ingilizceyi de unutuyorum darlamaktan korkuyorum. keske darlasam da yapsalar isimi. insallah dogrudur siraniz. kac gun icinde 50 sira geriledi ? bir de bu uygulama guvenli mi ? ben sizden sonra indirdim ama esim receipt numarami ekletmedi :)


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @btxtr hemen bu basliga bakiyorum. ben de aramak istiyorum fakar cok ezik bi hale burunuyorum cok sert konusuyorlar kadini da erkegi de bildigim ingilizceyi de unutuyorum darlamaktan korkuyorum. keske darlasam da yapsalar isimi. insallah dogrudur siraniz. kac gun icinde 50 sira geriledi ? bir de bu uygulama guvenli mi ? ben sizden sonra indirdim ama esim receipt numarami ekletmedi :)

    Valla bilmiyorum arkadaşım, ben 2 tane case tracker app kullanıyorum :) Benim gariban receipt numaramı kim ne yapsın :) Bugün 44 case onaylanmış, dün de 20 kadar onaylanmıştı. Bunlar tabi uygulamaya kayıtlı 500k kullanıcının verilerine göre (doğruysa). Ama insanlar da sürekli post atıp duruyor zaten onaylandım onaylandım diye, o nedenle doğru olduğunu düşünüyorum. Bir de bir nebze kronoloji gördüm yani bu sayede, hep Haziran ayında başvuranlar onaylandı. Bir iki tane Temmuz onaylandı, bekliyoruz bakalım. Olmadı ben buradan update'lerim seni :)


  • @btxtr ayyy cok cok tesekkur ederim. ben eylulun ilk haftasinda gordum gorunuse gore eylule yakinda gececekler gibi duruyor. Ne dersin sence bu hizlandirma islemini yapayim mi ?


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @btxtr ayyy cok cok tesekkur ederim. ben eylulun ilk haftasinda gordum gorunuse gore eylule yakinda gececekler gibi duruyor. Ne dersin sence bu hizlandirma islemini yapayim mi ?

    EAD almak ortalama 7-8 ay sürüyor belli ki. Bence sen istiyorsan dene derim. Ya benim karakterime uygun değil darlamak, o yüzden ben bekleyeceğim. Gidip birine bela olamam yani her gün her gün, olana da saygı duyuyorum ama :D


  • @mazk2104 Cok tesekkur ederim.🙏🏻


  • @btxtr yok vallahi bela olmak degil de bi hizlandirma denenebilir. turkiyede buyuk bi sirkette calisiyordum iyi is iyi maas iyi konum buraya geldim ezik oldum. sacma sapan sorunlarin icine dusuyorum sonra da iste ben calissaydim benim titrim olsaydi kimse bana boyle yapamazdi seklinde aglamaya basliyorum. uzun suredir calisamiyor olmak benim psikolojimi iyice bozdu anlayacagin. sanirim bugun denemeye gidiyorum ben bunu.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @btxtr yok vallahi bela olmak degil de bi hizlandirma denenebilir. turkiyede buyuk bi sirkette calisiyordum iyi is iyi maas iyi konum buraya geldim ezik oldum. sacma sapan sorunlarin icine dusuyorum sonra da iste ben calissaydim benim titrim olsaydi kimse bana boyle yapamazdi seklinde aglamaya basliyorum. uzun suredir calisamiyor olmak benim psikolojimi iyice bozdu anlayacagin. sanirim bugun denemeye gidiyorum ben bunu.

    Umarım sonuç alırsın, onay alan kişi bütün büyük harcamalarının faturalarını ve aldığı iş tekliflerini kanıt olarak gönderdiğini söylemişti. USCIS kendi sitesinde de hangi nedenlerle hızlandırma yapabileceğini açıklamış, oraları iyice okuyup öyle yapmanı öneririm. Bir gelişme olursa lütfen hemen paylaş, takipteyim :)


  • @btxtr tmamdir esim gelince once onu bi aratip okutucam o daha bi emin olsun sonra yaptim mi yapmadim mi cevap aldim mi bildirecegim ben de senin caseleri takipteyim :) cok tesekkur ederim tekrardan


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum