Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmetkonuklu siz bir an önce doğru bilgilerle ds160 ı doldurup randevunuzu alın. Eğer ki randevunuz öne çekilirse zaten size 1 ay önceden mail gelecektir. Mail gelir gelmez son durumunuzu gösteren yeni bir ds160 formu doldurursunuz


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @dustyblue teşekkürler. Orada da henüz bişey yazmıyor. Yani onaydı gibi. Henüz işleme alınmamış anladığım kadarıyla.

    nonimmigrant bolumunden kontrol edeceksınız. vizeniz onaylandıysa issued yazıyordur


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bu arada sıra ile gidildiği için önümüzdeki 3-4 kişi duyabiliyoruz. 2 kişi f1 den red aldı. Bir yaşlı ama tursit ten onay aldı bir kişiye de idari işlem yani sarı kağıt verildi.

    Merhaba @denizci10 , öncelikle hayırlı olsun. Merak ettim "yaşlı ama turist vizesi onaylandı" demissiniz. Sizce yaşlılara turist vizesi çıkma ihtimali düşük mü? Bi de; sizce sizin evrakların hiçbirine neden bakmadilar? Uzun yıllardır memur olduğunuz için mi yoksa önceden inceleyip arastirdiklari için mi? Tsk.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @utopya yok hocam. Amcayı görseydiniz anlardınız. Türkçeyi konuşamıyor, kulağı biraz zor duyuyor, konsolosun sorduğu sorulara garip cevaplar veriyor ve burada çalışmıyordu... Yani bana danışmanımın söylediği hemen hemen her şeyin tam tersi yaşandı. Ondan öyle dedim. Ben de anlamadım. Ama şu var yeşil pasaport önemli bir husus bence çünkü devlet memurlarının uzun yıllar çalışanlarına veriyorlar bir de yurt dışı çıkışlarımız belki ekranda görünüyorsa ondan da olabilir diye konuştuk eşimle. Diğer senaryolar veya komplo teorilerine inanmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dustyblue Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.

    Şu an bu yazıyor pazartesi issued yazar inşallah.


  • pasaportlar kargoyla eve gönderilmiyor mu artık? istanbul ve ankara için ptt şubesi var eve nasıl gönderiliyor pasaportlar?


  • @DustyBlue Başvuru sırasında verdiğim ev adresime iki hafta sonra elden teslim şekilde ulaştı.


  • Öncelikle herkese merhaba. Yazın bir arkadaşımla Amerika'ya gezmeye gitmek istiyorum. Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. Şu an doktora yapıyorum ve ikinci senemdeyim, daha üç yıl var bitmesine. Ds160 hakkında aklıma takılan yerler var, fikir verebilirseniz çok sevinirim.

    Beraber gitmek istediğim arkadaşım ile ne zaman nereye gideceğim netleşmiş değil, vize almadan okuldan izin almak ve tatil planı yapmak mantıklı gelmedi. Yaz mevsiminde bir ya da iki hafta olacaktır. Bir de arkadaşımın Avrupa gezisi planı var benden bağımsız, yani belki de onunla gidemeyeceğim bile.

    Dolayısıyla formdaki seyahate kimle gideceğimizi yazdığımız kısıma birinin ismini yazmasam sorun çıkarır mu diye merak ediyorum. Kalacağımız yer ve bir durum oluşursa aranılacak numara kısımlarına da gitmek istediğimiz turistik bir bölgede rastgele bir otelin ismini vermek nasıl olur onu da bilmiyorum.

    Bu arada kuzenim Amerika'da öğrenci, onu görmeyeceğim ama belirsiz bir gezi planı yerine onu ziyarete gideceğimi söylemek daha mı mantıklı olur?

    Herkese sağlıklı günler dilerim.


  • Herkese merhaba, 2020 yılında başlayan vize başvurusu 31 Ağustos 2022'ye anca randevu aldığım ama bir kaç gün önce mailimde öne çekildi 10 Şubat 2022 tarih olduğu bilgisini aldım. Bir kaç sorum olacaktı. İçişleri Bakanlığında Sözleşmeli memurum 3 yıl 9 aydır. Sözleşme her yıl yenilendiği için çıkıp tekrar giriş yapılıyor. Toplam 14 yıl hizmet sürem var özel sektörde, daha önce İngiltere ve Katar'a gittim. 2020 yılından bu yana çok şey değişti. Bu yıl tatil için Amerika bana çok zor görünüyordu. Şimdi evraklarımı hazırlayıp vize görüşmesine gidersem ve oldu ki onay alırsam bu yıl Amerika'ya girmek zorunda mıyım ? Bugünün şartları ile hesabımda ne kadar olması gerekiyor? Bu yıl gidebileceğimi hiç düşünmüyordum. Şimdi vize görüşmesine gitmeli miyim ? Yoksa Ertelemeli miyim ? Vizeye onay alırsam istediğim yıl girebiliyor muyum? Bir süresi var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @burcu-boz 10 yıllık vizeyi pasaporta yapıştırdıktan sonra isterseniz hiç gitmeyin farketmez. Vize süresi 10 yıllık olduğu için istediğiniz zamanda gidebilirsiniz. Randevunuz varsa bence girin yoksa ilerde randevu almak daha da zorlaşabilir. Gelirseniz bekleriz...


  • @erbatur ; O vakit ben evraklarımı hazırlayayım 🙂 Bende 10 yıllık olay için kaçırmak istemiyorum zaten. Siz nerdesiniz 🙂


  • @burcu-boz California 🌉


  • @erbatur Kim istemez ki 🙂 😢

  • ⭐⭐

    2021 yılının vize istatistikleri ne zaman yayınlanıyor bilen var mı?


  • Arkadaşlar merhaba turist vizesi başvurusu için bir danışman firmayla konuştum . ds 160 formunu tamamen doldurmadan ais den vize ücrfeti ödeyip randevu alacağını söyledi. ''şimdi doldurmayalım randevular geç verildiği için bilgiler güncel olmayacaktır dedi''yani randevu tarihi yakın zamana gelirse o zaman tamamen dolduruz dedi bu durum bir sıkıntı yaratırmı. yada ds 160 tamemen doldurup onayladıktan sonramı yapsak daha sağlıklı olur?


  • Merhaba sevgili yesilkartforum. benim vize surecimde ne cok faydasi oldu buranin.
    simdi de anneme ve babama beni ziyaret edebilmeleri icin turist vizesi almak istiyoruz.
    -forumu okudum ancak sunu merak ettim vize basvurusu yaninda ben anneme ve babama davet mektubu gondermeli miyim?


  • merhabalar. ailem turist vizesine başvurdu ve bu ay görüşmeleri var. bazı arkadaşlar ds formunu yenilemişler. bunun herhangi bir nedeni varmı? Mesela bizim adresimiz değişti amerikada, aile üyelerimin ds formlarında eski adresimiz var. bunun için ds formunu silip tekrar doldurmalarımı gerekiyor? bu ds formunu silmek ve tekrar doldurmak vize görüşme tarihinini etkiler mi? birde bizim amerika ile ilgili bir evrak, yazı gibi birşey vermemiz vizeyi olumlu etkiler mi? ( 2 bekar ablam var biraz endişe ettik.. 2 side uzun süredir aynı iş yerinde çalışıyorlar)


  • @erbatur @MuRtY Cep telefonuna kadar bakarlar isterlerse , o kadar aramazlar diye birsey yok. konu oraya gelirse.


  • Merhaba arkadaşlar, b1/b2 vize görüşmesinde eşler görüşmeyi aynı anda mı gerçekleştirir. Vize memuru soruları aynı andamı sorar? Yoksa tek tek mi görüşme gerçekleşir ? 🗽🇺🇸


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum