Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @berkan-duru USCIS sitesinten bir hesap acip oradan online yukleme yaparak yolluyorsunuz I 130 basvurunuzu siz yada esiniz yapabilir.


  • @AE123 Merhaba, eşime sordum ve kendisi şöyle cevapladı. Hani şu her adım geçtikçe bize mail geliyor ya "herhangi bi sorununuz varsa şu adrese yazın" deyip sizi bi linke yönlendiriyor. Oralara form doldurarak iletişime geçtiğini söyledi. Şöyle ki mesela mülakat tarihinizi bekliyorsunuz. Sizinle iletişime geçen son kuruma yazın, en doğru departman size en son yazan departman oluyor çünkü. Biz her adımı ve o adımın bekleme süresini tamamladıktan sonra mail attık.

    Bu arada bilen varsa, acaba greencard ne kadar sürede geliyor? Şu an geçici oturum kartından dolayı ehliyet alamıyorum yahut iş başvurusu yapamıyorum.


  • @yonca_2020 I-130 doldurulup gondeirken kanit belgelerini de istiyorlar mi yoksa kanitlar nvc aşamasında mi yukleniyor?


  • @berkan-duru istiyorlar bir suru belge sizin durumunuza gore zaten formda yaziyor


  • @berkan-duru hatirladigim kadariyla ABD pasaportu (yada esinizin vatandas oldugunu kanitlayan belge), bosanma kararlari varsa, Nufus kayit ornegi, evlilik cuzdani (bunlarin turkce ve ingilizce tercumesi), biz 3-4 fotoda yukledik, ikinizinde vesikalik resmi.


  • Ocak ayina mulakat tarihi gelen var mi arkadaslar?

    2 ayi gecti tik yok...cok bunaldik 😞


  • Merhabalar.
    Dün itibariyle USCIS'ten ek kanıt talebi bildirimi aldık.
    Yani bizim dosyamıza sıra gelmiş.
    Bu bile sevindirici oldu, Allah'a şükür.
    Başvuru yaparken 5-6 tane fotoğraf yüklemiştik. Yetersiz olmuş anlaşılan.
    Başka ne gibi kanıt yükleyelim? Daha fazla fotoğraf mı ya da ne olabilir?


  • @MYusuf , ortak banka hesabınız varsa eşinizle onun dökümü, nişan - evlilik - tatil - doğum günü vs resimleri, ortak sağlık - hayat sigortanız - bireysel emeklilik vs hesabınız varsa dökümleri , evlilik cüzdanı vs olabilir, fazla fazla resimleri yükleyin bence.


  • @ae123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf , ortak banka hesabınız varsa eşinizle onun dökümü, nişan - evlilik - tatil - doğum günü vs resimleri, ortak sağlık - hayat sigortanız - bireysel emeklilik vs hesabınız varsa dökümleri , evlilik cüzdanı vs olabilir, fazla fazla resimleri yükleyin bence.

    Teşekkürler.


  • Biz evlilik cüzdanını İngilizce çeviri yapmadan yüklemiştik. Acaba bu yüzden ek kanıt istemiş olabilirler mi?
    Uscis bu çeviriyi istediğini bize belirtir mi?
    Eğer çeviri gerekirse nereden, nasıl çeviri yaptıralım? Güvenli online çeviri sitesini kullananlar var mı? Hangisi güvenli?
    Bu konuda bilgisi olan cevap yazarsa çok seviniriz.


  • Ek kanit neden istediklerini soyleyen bir belge olmasi lazim. Orda acik acik yazar. Ama genelde evlilik cuzdanininda ingilizcesini istiyorlar. RFE mektubunu iyice inceleyin madde madde yazmasi lazim.

    Ayrica esinizin anne yada babasindan bir affidavit alabilirsiniz. Bunun yaninda Turkiye ye gelis gidislerini gosteren seyahat ciktilari/ucak binis karti yollayabilirsiniz.


  • @yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Ek kanit neden istediklerini soyleyen bir belge olmasi lazim. Orda acik acik yazar. Ama genelde evlilik cuzdanininda ingilizcesini istiyorlar. RFE mektubunu iyice inceleyin madde madde yazmasi lazim.

    Ayrica esinizin anne yada babasindan bir affidavit alabilirsiniz. Bunun yaninda Turkiye ye gelis gidislerini gosteren seyahat ciktilari/ucak binis karti yollayabilirsiniz.

    Teşekkürler.


  • @yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Ek kanit neden istediklerini soyleyen bir belge olmasi lazim. Orda acik acik yazar. Ama genelde evlilik cuzdanininda ingilizcesini istiyorlar. RFE mektubunu iyice inceleyin madde madde yazmasi lazim.

    Ayrica esinizin anne yada babasindan bir affidavit alabilirsiniz. Bunun yaninda Turkiye ye gelis gidislerini gosteren seyahat ciktilari/ucak binis karti yollayabilirsiniz.

    Evet istemişler. Evlilik cüzdanının tercümesi ve doğum belgesi.
    Doğum belgesi nedir?


  • @myusuf Dogum belgesi Turkiye icin Nufus Kayit ornegi


  • Cevap yazan herkese teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @yonca_2020 dosya aşamasında mesela yabancı eşin doğum belgesini vs yükleyince direkt ingilizce orjinal halini yüklüyoruz değil mi? Türkçeye çevirmeye gerek yok yani?... kendi evraklarımizi sadece İngilizce'ye cevirip yüklüyoruz. Ayrıca bu belgeleri yazıcıdan taratıp yüklüyoruz sanırım


  • @berkan-duru evet ingilizce belgeyi turkceye cevirmeye gerek yok.


  • @yonca_2020 teşekkürler..


  • Merhaba 24 Ekim'de abdye ilk girişimi yaptım,27 Ekim'de vize son günüydü.gc adrese biz turkiyedeyken ulaştı yani şu an elimizde değil ,yarın temelli ucusumuz var İstanbul'dan Almanya aktarmali Tampa ve vizenin ilk giristen sonra 1 sene geçerliliği var diye biliyorum ama aklıma takıldı GC olmadan ve ilk giriş çıkış yaptıktan sonra expired olsa bile o vize ile giriş problem yaratmıyor değil mi


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum