Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
389 92 41.6k 110
  • ⭐⭐⭐⭐

OCAK 2022 Bülteni yayınlandı

5fbbdb95-042b-483a-a1de-bfeba879dbef-image.png

Buna göre Case Numarası 13000'e kadar olanlar Şubat ayında mülakat alabilir duruma geldiler.
    Dikkat! Mülakat alırlar değil, toplu mülakat dağıtımı yapılırsa alma ihtimalleri var demek bu.

b7a255cb-7da5-4205-b90d-c0e1a7190b87-b2.jpg

• Bu ortadaki sütun bu yıl Ekim ayında mülakat verilmediği için mi eklendi yoksa normalde de Bülten kendinden sonraki ayı mı ifade ediyordu?
    Ocak Bülteni Ocak ayını ifade etmiyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@muse sorunuz için ilgili iletiye bakın lütfen;

https://yesilkartforum.com/forum/post/213220

• @gucarslan teşekkür ederim hocam, ama demek istediğim bu Aralıkta yayınlanan Bülten Ocak ayında cut off olanları ifade etmesi gerekmez miydi? Ama tabloda Şubat yazıyor bu Ekim ayında mülakat olmadığından mı kaydı demek istemiştim. İlk postu okudum ama ordan anladığım cut off olunacak aydan bir önceki ay yayınlanmaktadır iki ay önce değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@muse, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

@gucarslan teşekkür ederim hocam, ama demek istediğim bu Aralıkta yayınlanan Bülten Ocak ayında cut off olanları ifade etmesi gerekmez miydi? Ama tabloda Şubat yazıyor bu Ekim ayında mülakat olmadığından mı kaydı demek istemiştim. İlk postu okudum ama ordan anladığım cut off olunacak aydan bir önceki ay yayınlanmaktadır iki ay önce değil.

Bültenleri yorumlamak:

1. Bültenler yayınlandıkları ayın değil sonraki ayın adı ile adlandırılırlar. Örneğin: Aralık'ta yayınlanan bültenin adı Ocak bültenidir.
    2. Bültenler sonraki ayda mülakat alabilecek olanların en son numarasını bildirir. Örneğin Ocak bülteninde Ocak ayında mülakat alabilecek olanların numarasının maksimum 10000 olacağını söylüyor
    3. Bülten, ayrıca ek olarak, bir sonraki ayın da cut-off numarasını, yani bir sonreki ayda da mülakat alacakların maksimum numarasını açıklar. "Pek yakında" der gibi. Örneğin Ocak bülteni Ocak ayında mülakata girecek max CN yanında aynı zamanda Şubat ayında mülakata girebieceklerin maksimum numarasının 13 000 olduğunu açıklamıştır.

Buna göre önümüzdeki ay yayınlanacak bir sonraki bülteni yorumlayalım:

1. Ocak ayı içinde yayınlanacak (genelde ayın 15'i ile son günü bir tarih arasında olur) ve ŞUBAT BÜLTENİ olarak isimlendirilecek.
    2. Yayınlandığı aydan sonraki ayın cut-off'unu vereceği için Şubat bülteni diye isimlendirecek. Bu rakam aslında şimdiden belli: 13000. Çünkü Şubat'ta girecekler zaten Aralık ayında yayınlanmış Ocak bülteninde ilan edimişti.
    3. Ek olarak mart ayında mülakat alacakların son numarasını açıklayacak. Beklentimiz 15000-16000 civarında bir şey.

Kısacası: Bültenler 2 aylık cut-off bilgisini verir. Önümüzdeki ay + ondan bir sonraki ayı da.

Aşağıdaki tabloda Dv talihlileri için tek ve en önemli sütun ortadaki "Sonraki ay cut-off" bilgisidir. Diğerleri bilgi amaçlıdır. Bu orta sütuna bakarak numaranızın hangi aydan itibaren mülakat almaya hak kazandığını öğrenebilirsiniz. Numaranız cut-off içine girmeden mülakat almanız söz konusu değildir.
    .
    d5ac356b-ae2b-48bd-a43c-31ab67de35a9-b2.jpg

• "Bülten, ayrıca ek olarak, bir sonraki ayın da cut-off numarasını, yani bir sonraki ayda da mülakat alacakların maksimum numarasını açıklar. "Pek yakında" der gibi. Örneğin Ocak bülteni Ocak ayında mülakata girecek max CN yanında aynı zamanda Şubat ayında mülakata girebieceklerin maksimum numarasının 13 000 olduğunu açıklamıştır."

Bunu bilmiyordum, bu sebeple kafa karışıklığı yaşamışım ama şimdi oturdu @smartcells hocam teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

1 ocak itibariyle CEAC verileri DV2022 için görünür oldu ve ilk çalışmamız sonrası bütün bölgeler için rakamlar netleşti.

bütün bölgeler için şu ana kadar toplamda 1895 case / 3313 vize işlem görüş. bunların;

127 case / 194 vize Isseud olmuş, yani vizesini almış.
    1530 case / 2860 vize Ready olmuş, yani mülakata hazır.
    23 case / 43 vize Refused olmuş, yani red edilmiş.
    213 case de In Transit olmuş, yani KCC'den konsolosluğa transfer edilmiş.

e8c39ef0-a50a-4304-84c9-a1d5659b47d9-image.png

bu verilere göre 1 ekim'den bu güne kadar ANKARA;

AF bölgesinden
    2 case / 2 vize Ready

AS bölgesinden
    2 case / 4 vize AP
    36 case / 56 vize Ready
    2 case / 2 vize Refused

EU bölgesinden;
    12 case / 13 vize Issued
    26 case / 56 vize Ready

*börüldüğü gibi Ankara, daha çok AS bölgesinden gelen talihlilere kapasite ayırıyor gibi. bunu ilerleyen aylarda daha net göreceğiz..

ilgili istatistiklere SaveDiversityVisa sitemizden ulaşabilirsiniz;

https://savediversityvisa.org/dv2022-daily-visa-statistics/

• Neden kimse yorum yapmamış ?

Bu sonuçlar iyi mi kötü mü bilen birisi söylesin lütfen

• @megatron rakamlara bakma çünkü bu sene evrak mailini bile kaldırdılar ondan dolayı ellerinden geldikçe işlemleri hızlandırmak istiyorlar. şubat ayından itibaren tatiller bittiği için daha da hızlanacaklar. Bu arada daha önce de söyledim 30 eylül 2022 yılına kadar vakit var şimdiden bu kadar panik yapmanın bir mantığı yoktur. Bekleyin biraz bu green kartın en büyük kötülüğü beklemek olayı.

• @ayvalik10

40 yılın başı bi talih kuşu kondu başımıza dedik. Ondada işler ters gidince ister istemez panikliyoruz tabi .

Ayrıca Cn yüksek olduğu için olumsuz bakıyorum açıkçası.

Mülakat gelirse büyük sürpriz olacak benim için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@megatron 20k altında olduğun için cn yüksek değilsin. olumsuz bakma mayıs - haziran da bu yazını sana hatırlatırım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Megatron green kart çıkanların bekleme sırasında çok hassas olurlar ondan dolayı kimse onların umudunu ümidini kırmak için hareket etmez sana söylediğim yazının geçmiş dönemdeki bilgiler sana bir şey yazıyorsam bil ki ispat edebilirim. 2020 yılında bak bakalım ocak şubat cn kaçmış sonra ne olmuş 2019 yılında bak bakalım c numarası kaç olanlar vize almış 2 tane link koyuyorum. Biliyorum yazması kolay bekleyin diye gel sen bekle diyorsun ama başka bir şey yapacak bir şey yok beklenecek

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Q9gkTzTVh-SrdBEdSl9pVx9BY6qOKCh91PZXAnhE6dA/edit#gid=1417847562

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1S3YqPuh7b57YX_h3-GB4WEU4MbEdbJ_mrQO3faTgJSk/edit#gid=0

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

1 ocak itibariyle CEAC verileri DV2022 için görünür oldu ve ilk çalışmamız sonrası bütün bölgeler için rakamlar netleşti.

Bugünden itibaren çekmeye başladığımız DV 2022 dataları üzerinde yaptığımız çalışmalardan 2 özet bilgi:

1. Her bölge için maksimum Case Numaraları:

AF 63959
    AS 31042
    EU 27302
    NA 14
    OC 2583
    SA 283

1. EU bölgesindeki Case Numaralarındaki boşlukların sayısı ve bunların 5 binlik bloklardaki oranları.
      Örnek: CN1-4999 aralığında 1209 adet CN tanımlı değil. bu aralıkta 4999-1209=3790 talihli (CN) var.

.
    Blok......, Boşluk sayısı, Bloktaki boşluk oranı
    1-4999 - 1209 --------------%24
    5k-9999- 1287 --------------%26
    10k-14999 - 1309 --------------%26
    15k-19999- 1237 --------------%25
    20k-24999- 2046 --------------%41
    25k-27302- 1197 --------------%52

• @smartcells, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

Bugünden itibaren çekmeye başladığımız DV 2022 dataları üzerinde yaptığımız çalışmalardan 2 özet bilgi:

1. Her bölge için maksimum Case Numaraları:

AF 63959
    AS 31042
    EU 27302
    NA 14
    OC 2583
    SA 283

1. EU bölgesindeki Case Numaralarındaki boşlukların sayısı ve bunların 5 binlik bloklardaki oranları.
      Örnek: CN1-4999 aralığında 1209 adet CN tanımlı değil. bu aralıkta 4999-1209=3790 talihli (CN) var.

.
    Blok......, Boşluk sayısı, Bloktaki boşluk oranı
    1-4999 - 1209 --------------%24
    5k-9999- 1287 --------------%26
    10k-14999 - 1309 --------------%26
    15k-19999- 1237 --------------%25
    20k-24999- 2046 --------------%41
    25k-27302- 1197 --------------%52

bunu nasil yorumlamak lazim peki hocam?

• 5000 -1209 = 3791
    5000 -1287 = 3713
    5000 -1309 = 3691
    5000 -1237 = 3763
    5000 - 2046 = 2954
    2302 -1197 = 1105
    .....................+19017 Yani avrupada toplam case 19017 kişi var.

• Avrupadaki bu 19017 caseden, 845 case numarası ile bu 845 caseye ait 1763 vizenin mülakata hazır olduğu, sonucu çıkmakta...

• @sanaldeniz

Önceki yıllara göre (dv 20 21 hariç )

yorumlar mısınız ?

• @gucarslan avrupa bölgesinde Red olan 14 case number bilgilendiriliyormu. Mesela bunlardan biri bensem nasıl öğrenebilirim. 🤔

• @megatron önceki yıllara ait verileri bulamadım. Ancak diğer ülkelerle kıyaslama yaparsanız süreçte bir sıkıntı yok gibi. Bekleyip görmek lazım...

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2026

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    234
    4
    16 Oy
    234 İleti
    29k Bakış
    Mirage 0M
    @Serapp tabloda gördüm, ben de şaşırdım, ayrıntıyı bilemem ki🙄
  • DV2022 Mandamus Davası (Kasım 2021) - İPTAL EDİLDİ -

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    36
    4 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    Eski Kullanıcı 081E
    Bilindigi uzere onceki yillara gore aylik mulakat performanslarinin bu yilki DV 2022 ler icin ortalamanin baya altinda . Turkiye dahil mulakatlar asiri yavas . Yeni karar aslinda hizlandirmiyor ve sadece olsa olsa eski gunlerdeki gibi benzer performanslari yakalatir. KCC ya personelini artiracak ya da Konsolosluklardaki personel sayisi artirilmali veya mulakat gunleri artirilmali . Aksi halde yeni bir DAVA acilmali kanimca . Bireysel basvurular temelli degil de Class Action yani Toplu Dava acilmalidir. Onceki yildaki kararin Toplu Dava olarak ele alinmasi ve hak edenlerin davaya katilan olsun olmasin kabaca 1 yla yayilan 9 bin kusur rezerv acilmasindaki yaklasim ve bakis acisiyla hareket edilmelidir. Turkiye'ye has siyasi veya baska bir etmenden oturu de aksiliklerin olmadigini varsayiyorum . Mandamus Davasinda da 1 gunluk omru olmasi da enteresan :) ... Davalar Case Number i current olmasi beklenen aylarda olamayanlar acmali . Yani ortada CN ve current olma durumuna gore bir dava acma stratejisi Amerika da baslatilir umarim . Iyi ama kotu niyetli olmayan avukatlara muhtaciz. Unutulmamali, kaybedilen net bir ay var ... Hak aranmali ...
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k