Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @esaban bişey daha sorucam çocuklarınız doğduğunda eşiniz ABD vatandaşıydı o yüzden Türkiye’de bu işi halledebildiniz benim çocuklarım doğduğu zaman babaları vatandaş değildi yeni vatandaşlık aldı ozaman sanırım Türkiye’de alamıyoruz biz


  • @AE123 Bu sabah Facebook ta Agustos 2021 NOA1 Potomac olan birinin NOA2 aldigini okudum. Kendisinin yaptigi tek farkli sey K-3 basvurusunda bulunmak. Sureci hizlandirdigi soyleniyor. Bende K-3 e basvurmustum ama o hafta benim dosyam onaylanmisti bende etkisi olmadi ama bir cok dosyada etkisi oluyor gibi.


  • @AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Potomac Service Center'dan yakın zamanda onay alıp NVC aşamasına geçen oldu mu?

    Biz de hala NOA2 için bekliyoruz.
    PD'si 10 Ocak 2021 olan onaylanmasına rağmen PD'si 28 Aralık 2020 olan beklemede.
    USC olarak karşılaştırıyorum.

    Visa journeyden mi bakıyorsunuz bu bilgilere? Nebraskada kalsaydık belkide çoktan onay olmuştu ama Potomac ciddi sabır sınıyor malesef.

    Bu facebook grubundan takip ediyoruz. Vardır bir hayır. Yapacak bir şey yok. Bekliyoruz.
    Potomac SC için normal süreçte ortalama 11 aydan sonra NOA2 onayı geliyor.
    Bizim 11 ayı geçti. Bekliyoruz. En yakın zamanda herkesin işlemleri hayırlısıyla güzel bir şekilde sonuçlanır inşAllah.


  • @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @ekdodo, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhabalar.

    Az önce sabahlayarak da olsa I-130 formunu eşimle birlikte doldurduk. Umuyorum en kısa sürede sorunsuz sonuçlanacak. Detayları sizinle paylaşmayı dört gözle bekliyorum.

    Şu anda kısa sürede beklememiz gereken şey, başvurumuzu sorunsuz aldıklarına dair bir mail mi? Başvuruyu yolladıktan hemen sonra bir bildirim geldi:

    Case Was Received And A Receipt Notice Was Sent

    Bir soruyla da devam etmek istiyorum: Sizce eşimin yanına 1 ay da olsa gidebilmek için turist vizesine başvurayım mı? Yoksa yanına gidebilmek için başka ne gibi yollar önerirsiniz?

    Sevgilerle.

    K.

    Daha önce araştırdığıma göre; eşinizin yanına kısa süreli ziyaretler için K3 vizesi varmış. K3 vizesi I130 formu doldurulduktan sonra talep edilebiliyor. İlk talepte başvuru ücreti yokmuş. Fakat daha sonrasında belli bir miktar ödeme yapılıyormuş.
    Bir de takip ettiğimiz facebook grubunda I129F formunu eş için doldurunca I130 formunun kısa sürede onaylandığı iddia ediliyor.
    Gördüğümüz kadarıyla, Potomac SC'de ortalama 11 ay gibi I130 formu onaylanıyor. Biz zaten uzunca bir süre beklediğimiz için başka işlem yapmadan, NOA2 onayını bekliyoruz.

    Bu dediginiz kisa sureli ziyaret icin degil, Green Card surecine ABD'de devam etmek icin... I-130 formunun islenmesinin cok uzun surdugu donemde ortaya cikan bir vize turu ama islenme zamani I-130 ile benzer oldugundan artik pek anlami kalmadi.

    Ayrica K-3 alip ABD'ye giris yapmaniz durumunda, hem K3 icin ayri bir vize ucreti odeyeceksiniz ($265); hem de ABD'ye giris yaptiktan sonra Green Card almak icin yani AOS sureci icin ayri bir ucret odeyeceksiniz ($1225). Bunlarin yaninda IR-1/CR-1 icin bugune kadar odediklerinizi de geri alamayacaksiniz. Hem ABD'ye giriste calisma izniniz olmayacak ve toplamda hem calisma izni hem de Green Card icin daha cok beklemis olacaksiniz; hem de cebinizden cok daha fazlasi cikacak.

    @yonca_2020 @AE123

    K3 konusunu daha önce ben de sormuştum.@crazycells'in cevabı bu şekilde olmuştu.
    @yonca_2020 sizin de değiniz gibi, takip ettiğimiz facebook grubunda K3 başvurusu yapıp bizden çok çok sonra başvuru yapanların NOA2 onayını aldıkları paylaşılıyor.
    Biz 7 Ocak 2021'de başvuru yaptık. Zaten uzunca bir süre bekledik. Bu aşamada başka işlem yapmadan bekleme kararı aldık.
    Ayrıca USCIS facebook sayfasında yaptığı açıklamaya göre; 24-27 Aralık'ta tatil yapıp 27 Aralık Pazartesi günü çalışmaya başlayacakmış. Bir kaç gün daha çalışmaları sevindirici bir haber.


  • Merhaba,

    Eşim ABD vatandaşı eylül 2020 de greencard için başvuruda bulunduk. 27 eylül 2021 de CEAC ye doküman yükledik.
    E devletten yüklediiğim adli sicil kaydı accepted görünüyor ama aslında belgenin kullanım süresi doldu.Bu görüşmede problem olur mu? Yeniden kurumdan alıp sisteme yüklesem problem olur mu?
    Birth certification belgem rejected olduğu için tekrar yüklemem gerekiyor. Tercüman nikah işlemleri sırasında A2 belgesi almamı söylemişti bu belgeyi çeviri yapmıştı ama bu belge zaten alakasızmış,avukat da bizi uyarmadı.Şimdi sitede gördüğüm kadarıyla Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği belgesini direkt kurumdan alıp çeviri mi yaptırsam daha az riskliolur.

    tekrar belgelerimizin incelenmesi sizce ne kadar sürer. Yükleme günümüze göre bizi sıranın en sonuna mı atacaklar 😕
    yardımlar için teşekkür ederim şimdiden.


  • @AE123 Bizim 4 Aralalik'ta onaylandi. Yaklasik 1 sene bekledik.


  • Merhabalar.

    US vatandaşı biri,Türkiye'de evlendiğini, Amerika'da deklare etmek zorunda mı? Yani evliliği bir yere bildirmek zorunda mıyız?


  • @ekdodo hayir


  • Herkese merhabalar. Bir sorum daha olacak.

    Emma'ya Case Status'umu sorduğumda:

    On November,2021, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOEXXX, and sent you a receipt notice or acceptance notice. The notice describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

    şeklinde cevap veriyor. Dosyanın nerede olduğunu söylemiyor. Bu dosyanın henüz işlenmeye başlamadığını mı gösteriyor? NOA1 geldi bu arada.

    İyi çalışmalar. Güzel yıllar.


  • @ekdodo NOA1 in sag alt kosesinde yaziyor olmasi lazim hangi centerda oldugu.


  • Merhaba
    Ben I 130 formunu online olarak doldurup yolladım.2 ay geçti. Bundan sonraki süreç nasıl olucak?hangi formları doldurmam ve hangi belgeleri hazırlamam gerekiyor?sponsor formu da doldurucam. Herşey hazır olsun cevap geldiğinde hemen yollamak istiyorum vakit kaybetmemek için


  • @yonca_2020 Merhaba 🌸 Bir yakınım Ocak 4te mülakata gidecek Ankaraya. Tahmini 2 sene kadar bekledi evlendikten sonra.


  • @f3lamur ben DQ olduktan sonra beklenen sureyi sorguluyorum. Ne zaman DQ olmustu yakininiz?


  • @yonca_2020 Merhaba 🌸 bu kısımla ilgili net bir bilgim yok malesef 🙄


  • @yonca_2020 Merhabalar, benim esimin evraklari DQ oldukdan yaklasik 1 ay icinde mulakat tarihi verildi. Toplam basvuru ve vizeyi almasi ise 11 ay surdu.

    CR1 Category
    I-130 Applied: 12 Kasim 2019
    I-130 Approved: 5 Mayis 2020
    NVC Email:26 Mayis 2020
    NVC Doc Submitted: 10 Haziran 2020
    DQ: 21 Eylul 2020
    Interview Date:15 Ekim 2020


  • Bizim 2 ay oldu DQ olali hala mulakat tarihi yok. Defalarca yazdim ama otomatik cevaptan baska bir cevap alamiyorum. Artik keyiflerini bekliyoruz herhalde. CR1 kesinlikle yazdiklari gibi oncelikli kategori degil. Mulakat tarihi verirken DQ olanlari siraylada almadiklarini goruyoruz. Nasil bir metod kullaniyorlar cozebilmis degilim. Sinir hastasi olduk beklemekten.


  • Merhaba arkadaşlar. @crazycells 'in tavsiyesiyle tüm sürecimi önce kısaca özetlemek sonrasında ise detayları belirtmek istiyorum.
    Eşimin ana dili olduğu için neredeyse tüm süreci o yönetti aslında ama bildiğim kadarıyla ben de size anlatacağım.

    Başvuru tarihimiz 27 Ocak 2021. Bundan yaklaşık bir hafta 10 gün kadar sonra başvurunuz alındı tarzında bir mail aldık.
    10 Mayıs 2021'de belgelerimiz onaylandı. Eksik belge bilgisi tarafımıza Haziran sonu gibi geldi. Biz de o hafta eksik belgelerimizi tamamladık.
    10 Eylül 2021'de her şeyin yolunda olduğu ve mülakat tarihi vereceklerini ilettiler.
    1 Kasım 2021 pazartesi gününe mülakat tarihi verdiler. Ben de 29 Eylül 2021 için hastane randevusu aldım. Her şey tamamlandıktan bi 10 gün sonra kadar da Beşiktaş PTT şubesinden vize basılı pasaportumu aldım.
    Bu süreçteki en önemli kişisel tavsiyem hastane randevusu ve mülakat tarihinin arasına en az bi 4 5 gün koyun. Benim psikolojik rahatsızlığımdan dolayı bir de kendi psikiyatristleriyle görüşmemi istediler epikriz raporuma rağmen.
    Bir diğer nokta ise eğer ben ve eşim gibi sosyal medya kullanmıyorsanız ve bu sebeple bu hesaplarınızı beyan edemiyorsanız bi sıkıntı yaşamazsınız. Bu benim taktığım konulardan biriydi.
    Taktığım bir diğer konu ise (yukarıda bi arkadaş bahsetmişti bundan) adli sicil kaydının vs geçerlilik süresi 1 ay. Mülakat zamanında bu sıkıntı olur mu diye düşünüyor insan ama bi sıkıntı olmuyor, Ben ne olur ne olmaz mülakat öncesi güncel halini alıp götürdüm.
    Her şey sanırım zaten mülakata kadar. Çok kısa sürede tamamlandı. Sağlık raporum kendi muayenehanelerinden kaynaklı henüz tamamlanmadığı halde pasaportumu yine de aldılar benden. Rapor tamamlanınca pasaportumu da işleyip gönderdiler. (o esnada almasalar bile "git tekrar mülakat tarihi bekle sonra gel bırak" demiyorlar. PTT aracılığıyla gönderiyorsunuz yani her türlü o süreç tamamlanıyor)

    Toplamda 10 ay kadar sürdü ama hemen hemen bir sene de hayatlarımızı ayrı ayrı idame ettirmeye çalışırken, mesafeye karşı ilişkiyi yaşamaya ve korumaya çalışırken, üstüne pandemi vs. derken bir de ilişkimize dair kanıtları toplamaya uğraştık. Hem eşim hem ben psikolojik olarak çok zorlandık. Şu an buradaki çoğu kişinin de böyle hissettiğini biliyorum. Özellikle @yonca_2020 'nın iyi haberlerini dört gözle bekliyorum. Hele pasaporta basılan o vizeyi görünce diyorsunuz ki bunun için mi biz kendimizi paraladık, önünde sonunda bi kağıt parçası... 🙂 ama işte kara parçaları zamanında bölündü, sınırlar konuldu, devletler kuruldu ve hepsi sınırları için kurallar koydu. Kurallarda da duygulara pek yer yok elbet, ya da en azından, çoğu zaman kişi duyguları görmezden geliniyor bu tarz bürokratik işlerde. Vardır bir bildikleri deyip deyip ne isteniyorsa en ince detayına kadar belgelerimizi ilettik. Yesilkartforum bu tüm zorlu süreçte hep yardımcı oldu. Kimi zaman girmeye, okumaya korktum. Ya bi noktayı atladıysak diye hesaplaşmaya korktuğumdan 🙂 Bazen de "onayımızı aldık, vizemi aldım" gibi başkalarının ilerleriyişini gördükçe duygulanıp ağladımdan. Türkiye'de yabancı uyruklu biriyle nasıl evlenir sorusundan nerelere geldik. Koca insan hayatında sadece 10 ay. Ama o 10 ay o 10 ay değil, bunu biz biliyoruz 😃
    Biraz gereksiz bir duygusal paylaşım oldu sanıyorum ama, sürekli "zaten gideceğim yakında" düşüncesiyle hiçbir kariyer ya da hayat planı yapamamaktan, sevdiğin insanın özleminden, aile ve arkadaşların sürekli "gideceksin" tavrından inanılmaz bunalmıştım. Şimdi neyse ki artık evimizdeyim. Hepinizin en yakın zamanda evine kavuşmasını temenni ediyorum.


  • @cerenden tesekkurler paylasimin icin. Cok faydali ve icimize su serpiyor boyle paylasimlar.


  • @CerenDen , @CerenDen , tebrik ederim öncelikle ve deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.

    Bir sorum olacaktı, bu başlıkta geçmiş mesajlarınızdan bir tanesinde süreci hızlandırmak için eşim her ay immigration'a mail yazıp sürecimizin ne aşamada olduğunu sordu demiştiniz, bu mailleri siz NVC sürecine başladıktan sonra mı attı yoksa USCIS aşamasında NOA1 onayı beklerkende attı mı? Bu soruyu sormamdaki sebep ben ve birçok kişi aylardır halen USCIS NOA1 onay aşamasında takılı kaldık. Önce dosyamız sürece başladığımız service centerdan (Nebraska) başka bir service center'a (Potomac) bilgimiz harici transfer oldu, herhangi bir posta - email vs iletilmedi ve 9 ayı geçmesine rağmen halen daha NOA1 sürecimiz tamamlanmadı. Eğer eşinizin süreci hızlandırmak amacıyla NVC öncesinde de attığı bir email adresi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

    Burdan bekleyen tüm arkadaşlara da ayrıca sabır diliyorum, gerçekten çok yorucu - yıpratıcı - sinir gerici bir süreç, Allah herkesin yardımcısı olsun.


  • @yonca_2020 merhaba, Türkiye de evlendikten sonra başvuru sürecini aşama aşama yazar mısınız... evlendikten sonra ilk I-130 formu dolduruluyor sanırım. Bu formu illa ABD li eşin ucsis hesabindan mi doldurup submit etmek gerekiyor? Eger cevap verirseniz cok sevinirim. Yakin zamanda basvuru vs yapacagiz evlendikten sonra. Ne adimlar izlemeliyiz ve bu form vs olaylarini hangi siteden ve kimin hesabindan yuklemek gerekiyor? Teşekkürler cevaplar için...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum