Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Taşındı K-12 ve Lise Eğitimi
287 91 46.1k 101

  • www.niche.com sitesinin Amerika da yapmış olduğu en uygun okullar ve semtleri gösteren sitenin ilkokullar ile ilgili yapmış olduğu araştırma.Bu konu hakkında arkadaşlarda çocuklarının gitmiş olduğu okullar ile ilgili bilgi verirlerse konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi oluruz.
    Değerlendirme yapılırken eğitmenler,öğrenciler,veliler ile yapılan anket sonuçları değerlendirilerek paylaşılmış.
    https://www.niche.com/k12/search/best-public-elementary-schools/


  • İlkokullar ile ilgili bir araştırma daha buldum.
    https://thebestschools.org/features/50-best-american-public-elementary-schools/


  • @knnrn Çok teşekkür ederim


  • @susam-hanım İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar Newjersey de yerleşmeyi düşünüyoruz. Kızım 13 yaşında ve 7 sınıfta. Newjersey'de devlet okullarının hangi belgeleri istediğini bilen var mı? Tüberküloz testi demiş bir arkadaş Newjersey'deki okullar istiyor mu bu testi ?

    NJ'ye komsu eyaletteyiz, kayit yaptirirken "daha onceden tuberkuloz gecirdi mi, ya da tuberkuloz testi yapilmasina gerek duyuldu mu" seklinde sordular, ben de hayir dedim. Bazi ulkelerden gelenlere soruyorlar sanirim cunku " zaten turkiye o listede degil galiba" gibi bir seyler mirildandi, yanlis anlamdiysam. Yani istenmiyor. Zaten tuberkuloz icin skin test yapilirsa, tr'de verem asisi oldugumuz icin sonuc positif cikiyor, sonra tuberkuloz olmadigini kanitlamak icin xray ciger filmi gerekiyor, bir suru gereksiz is.


  • @senay-sirin Çok teşekkür ederim.


  • Bir bilgide ben vereyim. Kayıtlar 2 yerde yapılabiliyor. Okulda ve okulların bağlı bulunduğü school distric denilen yerde.
    Yani bizdeki ilçe milli egitim müdürlüğü gibi bir yer. Bulunduğunuz county deki tüm okullar buraya bağlı.
    Özellikle okullar açılırken yeni kayıtlar nedeniyle çok kalabalık oluyor. Okullar her türlü belgeyi sizden alıp onay için dıstric e gönderiyorlar.
    Eğer direkt distric e giderseniz ayni gün onayı alıyorsunuz.
    Biz iki çocuğum için distric te gittik. İşlemleri orada bitirdik. Okul açıldığı gün çocuklar okula gittiler.
    Son derece ilgililer ve yardımcı oluyorlar.

    Diğer bir konu ise ingilizce bilip bilmeme.
    Çocukları okulda dil sınavına aliyorlar. Durumlarına göre ya direkt normal sıniflara yönlendiriyorlar. Yada Esol denilen sınıflara alıyorlar. Esol sınıflarında genekde ingilizcesi yeterli olmayan öğrenciler bulunuyor. Bu çocuklara her anlamda yardımcı oluyorlar. Sinavlarda sözlük kullanmalarına izin veriyorlar. Zaman zaman seviye sınavı yapıyorlar. Duruma göre Esol sınıfından çıkıp normal sınıfa devam ediyorlar.
    Oglum Esol sınıfına hiç girmedi. Kızım ise 2. Dönem Esol dan çıktı. Her ikiside normal sınıflara devam ediyorlar.
    Okul sistemi Türkiyeden farklı. Son derece kolay. Sınıf içi çalışmalardan not aliyorlar, ev ödevlerinden not alıyorlar. Bunlar hemen hemen sinav notları kadar değerli. Hepsinin ortalaması notu oluşturuyor.
    Çocukların notlarını Edline denilen bir yerden internet üzerinden günlük takip edebiliyorsunuz. Her not buraya günlük giriliyor.
    Eğer çocuğunuz okula gitmediyse yada herhangi bir derse girmediyse size telefonla ve mesajla bilgi veriyorlar.

    Merak etmeyin ingilizceyi çok kısa bir zamanda öğreniyorlar. Okulda yabancılık çekme diye bir şey yok. Hemen arkadaş ediniyorlar. Irkçılık diye bir şey kesinlikle yok.


  • Bu ileti silindi!

  • Indiana eyaletinde kizimi ilkokul 3'e kaydettirdik. Bir hafta sonra Hepatit A asisinin eksik oldugu ile ilgili bilgi geldi okuldan ve yaptirilmasi istendi. Unganlardan aldigimiz asi kartinda da Hepatit A yoktu. Eyaletin saglik kurulusundan randevu alip yaptirdik. 6 ay sonra bir doz daha olacak. Bilgi olarak buraya yazmis olayim. Merak ettigim Hepatit A USA genelinde istenen birsey mi ? Oyle ise Unganlar neden yapmadi acaba.


  • Hic duymadim hep A nin istendigini. Bazan bir asinin 1. dozu yapildiginda 2. ve sonrakilerin istiyor olabilirler. Eger asi yaptirmak istemiyorsaniz okuldan "immunization waiver form" istiyorsunuz, oradaki seceneklerden personal/religious sebeplerden dolayi asi yaptirmak istemiyorum'u seciyorsunuz, bir daha sormuyorlar.
    Ek: 10 eyalette isteniyormys hep-A.
    https://vaccines.procon.org/view.resource.php?resourceID=005979

  • ⭐⭐

    Selamlar biz California'dayız büyük kızımı (5 yaşında) Kindergarden'a yazdırmak için en yakın okula gittik kayıt olacak ama bizde diş ve fiziksel aktivite için doktor muayenesi istediler. Sıkıntımız şu daha SSN gelmedi herhangi bir sağlık güvencemiz yok. Report of health examination for school ve oral health assessment form formalarını nasıl , nereye ve nasıl bir ücret karşılığında yaptırabiliriz. Bir bilgisi olan var mıdır acaba
    California-Stockton'dayız


  • @gkhanfeez
    Sonradan getirecegiz deyip kaydini yaptirirsiniz, sorun olmaz. Zaten okullar acildiktan sonra bir ay icinde getirin diyorlar, hic goturmeseniz de bir daha istemiyorlar.


  • @gkhanfeez sorunuzun net cevabi yok bende, ama sadece kucuk bir hatirlatma yapacagim...
    Ungan'larda saglik kontrolu sonrasi bir asi belgesi almis olmaniz lazim, bu belgeyi examination'i yapacak doktora vermeyi unutmayin.

  • ⭐⭐

    @crazycells teşekkürler. @Senay-Sirin belgeleri eşime vermiş getirince kayıt olacak diye. Artık çok pahalı birşey değilse parayla yaptırırız. Bilemiyorum.


  • @gkhanfeez
    Diger belgeleri teslim ederken, sigortanizin henuz olmadigini, ucretsiz ya da dusuk ucretli bir clinic tavsiyesi sorabilirsiniz okula isterseniz. Hem Philadelphia hem charlotte'ta gocmenlere yonelik ucretsiz ya da cok cok ucuza saglik hizmeti veren yerler var. buralarda olduktan sonra, mutlaka CA da da vardir.
    Biz Amerikada cok yer degistirdik ve 3 cocugun kayit islemleri oldu surekli, aktif olarak bir spora katilmayacaksa, doktor kagidi cok onemli degil, sorun yapmiyorlar. Sonradan da verebiliyorsunuz.

  • ⭐⭐

    @Senay-Sirin sizin dediğiniz gibi ertesi gün kayıt belgelerini doldurduk okula gittik durumumuzu anlattık. Sonra diş ve sağlık için belgelerin altına benim imzamı aldı hallederiz gibi birşey söyledi anlamadım sonra kayıt tamamdır. Haftaya gelirsiniz dedi ve yolladı. Teşekkürler. Simdi farklı birşey sormak isterim. Buradaki okul güzel diye kayıt için uğraştık ama bu bölgeden taşınacağız o kesin hatta okulun bölgesinin dışına çıkacaz o zaman seneye de bu okulda devam edebilir mi yoksa kayıt aldırmak lazım mı. Birde uzağa taşındığımızda servis sağlama durumu nasıl olur acaba bu servisler sadece okulun bağlı olduğu semtteki öğrenciler için midir? Teşekkürler :)


  • @gkhanfeez bulundugunuz eyaletteki uygulama farkli olabilir. MA’dekinden bahsedeyim. Yasaginiz town’dan komsu bir town’a tasinirsaniz (ayni eyalette olmak kaydiyla) School of Choice denen haktan yararlanarak cocugunuzu baska bir okul bolgesindeki okula gondermeyi talep edebilirsiniz. Okul yonetimi kontenjanina gore bu talebinizi kabul ya da reddedebilir. Bazi okullarin bu durumda ucret alep ettiklerini duydum ama istisna oldugunu tahmin ediyorum. Cocugunu school of choice ile baska bir okul bolgesindeki okula yollayan kisi cocugunun okula getirilip goturmesinden kendi sorumludur.
    Yil icerisinde tasinsaniz dahi yil sonuna kadar cocuk school of choice islemine gerek kalmadan ayni okulda egitim yilini tamamlayabilir.
    Okul mudurune emaille basvurup bu bilgileri teyit edebilirsiniz.


  • @gkhanfeez
    Sorunsuz kayit yaptirabilmenize sevindim, hayirli olsun. Tasininca, servis olmayacagi kesin, sizin getirip goturmeniz gerekecek.
    Ayni okula gidip gidemeyecegi, eyaletten eyalete degisiyor, bazi yerlerde Sadri beyin bahsettigi gibi bir uygulama var, bazi yerlerdeyse sahtecilige giriyor, eger farkedilirse ozel okula gondermis gibi parasini sizden talep edebiliyorlar (pratikte zannetmiyorum boyle birsey yaptiklarini).
    En iyisi tasinma vakti okulla gorusup, devam etmesinin mumkun olup olmadigini sormak.
    Bir de dil konusunda sorun yasiyorsaniz, okuldan ucretsiz tercuman talep edebilirsiniz, onceden soyleyip randevu alirsiniz


  • Bizimde bir kaç sorumuz olacikdir,,, 3 cocuk var onumuz sene , 1 sınıfa, 4 sınıfa ve 7 sınıfa baslayacaklar.
    NJ Bolgesinde;
    1 -Devlet ve Ozel okul arasında Egitim bakımında çok fark varmidir, Fiyat araliklari nekadardir
    2- Okullar ne zaman aciliyor
    3-Okullarin kalitesini nasıl anlayacağız , puanlama web varmidir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meer
    https://www.greatschools.org/
    Bizim oğlumuz bir devlet okuluna gidiyor. Türkiye'deki pek çok özel okuldan daha iyidir herhalde. (Eşim yıllarca Enka, Işık gibi okullarda çalıştı)
    Okullar genelde Ağustos ortasında açılır ama ülke genelinde belirli bir tarih yok. İlgili bölgenin "school district" web sitesinden bakmak gerekir.


  • @meer Biz Indiana'dayiz, bizim cocuklarda devlet okuluna gidiyor. Turkiye'de iken kizim ozel okula gidiyordu. Burdaki devlet okullari @knnrn beyin dedigi gibi TR deki ozel okullardan cok daha iyi. Burada okula baslama yasi konusunda cok netler. Agustos ayi referans noktasi, oglum Subat 2013 dogumlu ve su anda Kindergarten'a gidiyor. Kizim Eylul 2008 dogumlu ve 4.sinif okurken buraya geldik. Su an burda tekrar 4.sinifa gidiyor. Son olarak burda okuma-yazma kindergarten da ogretilmeye basliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum