@EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
Hepinize Selamlar.
ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.
Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.
Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).
Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.
Neyse.
Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).
Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım... -
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
Bizde biraz update oldu, timeline olmasi acisindan yazayim. Texas'ta yasiyoruz.
I-765: May 17'de dosya received oldu. Nov 29'da biometric vardi. Dec 10'de case approved oldu ve Dec 13'de card mailed oldu.
I-131: I-765'le ayni gunde approved oldu ama Dec 10'de sadece approved diyor, card mailed falan yok. I-765 ile birlikte mi gelecek yoksa ayri mi gelecek?I-130: Hala case received.
I-485: Oct 15'te RFE gonderdik o sekilde bekliyor.
-
@mazk2104 Aynen, ben de USCIS'e mesaj attığımda gelen cevap, süreyi takip etmek için office olarak "National Benefit Center"ı seçin oldu. Diğer formlar için "National Benefit Center" bir seçenek olarak çıkmıyor, biraz araştırdım bunun "local office'iniz neresiyse orası" demek olduğuna dair bir şeyler buldum sonra. Tam emin de değilim. Dediğiniz gibi ne işler gitti. Kimse sponsorluğa yanaşmıyor, işler çalışma izni noktasında tıkanıyor. En azından burada gelişme gördükçe bir nebze umutlanıyorum ^^
-
@btxtr ben de dun dayanadim mesaj attim tekrar kanit istediniz ama cevap vermediniz eksigimiz neydi dedim bozuk bi ingilizce ile cok kotu hissediyorum calismak istiyorum dedim ki gercekten boyle. son iki aydir esim ekstra ekstra calisiyor yahu evdeyim kafam disari cikmiyor gecen gun ve bugun oturdum agladim kendimi ise yaramaz hissediyorum sifir umut yani bilmiyorum audi kacti bir suru tasarim yerleri kacti nyc da oturup agliyorum valla cidden. bakalim ne cevap verecekler kaba mi bulacaklar yoksa su su eksik tekrar gonder mi diyecekler yoksa belgelerin okay tarihini mi bekle diyecekler
-
Merhaba,
19 Mart 2021 Evlilik tarihi
7 Haziran 2021 AOS belgelerinin gönderilmesi
22 Haziran 2021 Notice of Action (Receipt Noticeler) alindi.
6 Agustos 2021 Biometrics Randevusu
17 Eylul 2021 Mulakat tarihinin bildirilmesi (Mulakat tarihi: 3 Kasim 2021)
19 Ekim 2021 Mulakat USCIS tarafindan iptal edildi
27 Ekim 2021 Yeni mulakat tarihinin bildirilmesi (Mulakat tarihi: 7 Aralik 2021)
7 Aralik 2021 Mulakat tarihi
7 Aralik 2021 Online status mulakattan yaklasik 3 saat sonra ‘New Card is Being Produced’.
8 Aralik 2021 Online status ‘Case was Approved’.
10 Aralik 2021 Online status ‘Card was Mailed to Me’. (Bundan sonra araya haftasonu girdi)
13 Aralik 2021 Online status ‘Card was Picked up by USPS’
15 Aralik 2021 Green Card in Hand
Adresimiz: Iowa City, IA
Field office: Des Moines, IA
Service Center: National Benefits CenterBeneficiary: Benim. Turk vatandasiyim.
Petitioner: Esim. ABD vatandasi.Randevumuz 7 Aralik 2021 saat 01:10pm’deydi. 12.55pm’de binaya giris yaptik. Guvenlik taramisindan sonra gorusmenin yapilacagi ikinci kata yonlendirildik. ABD konsoloslugundakine benzer bir bekleme salonuna girdik. Giristeki guvenlik gorevlisine mulakat mektubunu verdik. Iceri gecin sizi cagiracaklar dedi. Yaklasik 50 tane sandalye olan genisce bir salonda yuzumuz duvara dogru olacak sekilde oturduk. Salonun arka tarafinda (ama ayri bir bolum degil, hala salonun icinde) vezne seklinde yaklasik 5 bolme vardi ve ikisinde memur oturuyordu. Acaba burada herkesin icinde mi mulakat yapacaklar dedik cunku o memurlar birer kisiyi (cift degil) mulakata aldilar ancak konusmalari uzak oldugu icin tam duyamadik. Bizden once gelen bir cift daha vardi. Arkadan bir kapi acildi, 50+ yaslarinda bir beyaz Amerikali memur diger ciftin adini soyledi, onlar memurla birlikte kapidan diger tarafa gittiler. Biz salona geldikten toplam yaklasik 10 dakika kadar sonra kapi tekrar acildi ve orta yasli (max 35) yine beyaz Amerikali bir memur benim adimi soyledi. Kapiyi bizim icin tutuyordu, esim onden gecti ben arkasindan gecerken memura ‘How are you Sir?’ dedim. ‘Good MAN’ dedi. 207 no’lu ofise gecin dedi. Dar bir koridorun sag tarafinda 6 tane ofisi (yanlis gormediysem hicbirinin icinde kimseler yoktu) gectikten sonra bizim memurun ofisine gectik. Ofis kucuk, banka memurlarinin ofisleri gibi, memurun masasi var, masada 2 monitor, arkasinda immigration law kitaplari, duvarda bazi belgeler vs. var. Oyle polis sorgu odasi gibi bir yer degil, cok standart bir ofis. Masanin onunde iki tane sandalye onun arkasinda 2 tane daha sandalye. Memurun masasinin uzerinde memurla aramizda Covid sebepli kullanilan bir pleksi ve bize dogru bakan kapali bir ipad vardi.
Memur sandalyesine oturdu, ‘Merhaba, adim Officer ***, mulakatimiz su sekilde olacak, oncelikle ABD vatandasi esin formunun uzerinden gececegiz, sonra beneficiary’nin formunun uzerinden gececegiz, ek belgeleri ve gonderdiginiz kanitlari inceleyecegiz ve eklemek istediginiz kanit varsa onlari isteyecegim. Simdi lutfen ikiniz de ayaga kalkin ve yemin edin’ dedi. Ikimizde kalktik ayni anda yemin ettirdi.
Yeminden sonra formlari inceleme kismina gectik. Elinde bir kirmizi kalemle formdaki sorulari sorup cevaplari ayniysa uzerine tik benzeri bir isaret atip eger degisiklik varsa degisikligi yazdi.
Esimin adini, anne-baba adini, fiziki adresini, isini, onceki islerini, onceki adreslerini sordu. Formlari gonderdigimiz esnada mailing adresimiz farkliydi, biz sonradan adres degisikligi bildirdik ama memur yine de guncel adresi not aldi. Formda esinizin isi nedir gibi bir kisim var, orada bana dondu; ‘calisiyor musun?’ dedi. ‘evet, diger formda da yanlis cevap vermisim duzeltmek istiyorum bunu’ dedim. ‘tamam oraya gelecegiz merak etme, ne is yapiyorsun?’ dedi. Arkadasimin hesabiyla doordash yapiyorum. ‘Yemek dagitiyorum’ dedim. ‘Nerede calisiyorsun? Uber Eats gibi mi?’ dedi. ‘Doordash’ dedim. ‘Nerede, yasadigin bolgede mi?’ dedi. ‘Evet’ dedim.
Benim formuma gecti (I-485). Sordugu sorular:
‘Tam adin nedir?’
‘Anne-baba adi nedir?’
‘Hangi adreste yasiyorsun?’
‘Nerede dogdun?’
ABD icindeki adresleri teyit etti. Tarihlerden birini AY/GUN degil de GUN/AY yazmisim. ‘Ozur dilerim biz de ters yaziliyor’ dedim, ‘onemli degil biliyorum farkli yazilabildigini’ dedi.
‘ABD’ye gelmeden once ne is yapiyordun?’ (Konferans organizasyonu dedim)
‘Bu konferanslar ne ile ilgiliydi?’ (Bu soruyu sanirim vize basvurumdaki beyanlarimdan dolayi sordu)
‘Su anda ne is yapiyorsun?’
‘Bu isten once ABD’de calistin mi?’Evet/Hayir sorularina gecti. Sanirim en az 20 tane soru sordu o kisimdan. Calismayla ilgili kismi duzelttik. Vize ihlali yaptin mi sorusunu duzelttik. (Calistigim icin ihlal etmis oldum dedim)
Ilk vize basvurumda red yemistim. Onunla ilgili soruyu sordu ve su konusma gecti:
‘Hic vize basvurun reddedildi mi?’
‘Evet’
‘Ne zaman?’
‘2018’
‘Neden reddedildigini biliyor musun?’
‘Nedenini soylemediler, uzunca bir kagit verdiler, kagitta ozetle’ (sozumu kesti)
‘Ozetle hayir yaziyordu’ dedi ve guldu ve mulakatin basindan beri ilk kez gulumsemis oldu. Bu ana kadar sinirli degil ama gayet ciddi/profesyonel idi; bu andan itibaren daha yumusak, icimizden biri gibi davranmaya basladi. (Dunya’nin en guler yuzlu insani olmadi ama yuzundeki o ifadesizlik kayboldu yerini daha normal bir ifadeye birakti)Bir kac tane daha soru sordu.
Formda yapacagi duzeltmeleri bana gosterip formu imzalamami istedi. Imzaladim. Bilgisayarinda duzeltmeleri yapti.
‘Bana vereceginiz yeni kanit var mi?’ dedi.
Biz de paketle birlikte hic kanit gondermedik, yanimizda getirdik kanitlari dedik.Evliligin iyi niyetli olduguna dair hazirladigimiz paket:
-
Fotograflar. (Kronolojik sirali mi diye sordu memur, hayir dedik.)
• Dugunumuzde esimin ailesiyle cektigimiz fotograf.
• Dugunumuzde cektigimiz ikimizin fotografi.
• Gectigimiz ay evlenen esimin ablasinin dugununde ablasi ve enistesi ile cektigimiz fotograf.
• Ayni dugunden sadece ikimizin fotografi.
• Esimin baba tarafinin aile bulusmasinda (extended family gathering) cekilen toplu fotograf. (Cozunurluk cok dusuk olmasina ragmen goturdum, hatta gulduk belli olmuyoruz ama buradayiz dedik.)
• Esimle golf oynarken cektigimiz fotograf.
• Esimle gecen ay gittigimiz cabin tatilinde cektigimiz fotograf. (Duvarda iki tane geyik kafasi vardi, memur ‘kim avlaniyor?’ diye sordu, ikimiz de avlanmiyoruz o fotograf airbnb’den dedik.
• Arkadaslarimizla yedigimiz ‘frendsmas’ yemeginden toplu fotograf.
• Evlenmeden once yaptigimiz Chicago seyahatinde Cloud Gate’de cektigimiz fotograf.
• Kopegimizle farkli yerlerde cekildigimiz iki fotograf. (Aa kopeginiz mi var gibi bakti o fotograflara.) -
Esimin annesinin bizim icin yazdigi affidavit. (Ornek olmasini isterseniz, iceregini ozelden gonderebilirim)
-
Ev arkadasimizin bizim icin yazdigi affidavit. (Bunun icerigini de ozelden gonderebilirim.)
-
Esimin hayat sigortasi. (Uzerinde benim adim da var.)
-
Ikimizin telefon hattinin oldugu son 6 aylik Verizon faturasi. (Benim soyadimi yanlislikla esimin soyadiyla ayni yazmislar.)
-
Ortak banka hesabimizin son 6 aylik hesap dokumu. (Banka hesap dokumune bakarken, bana donup ‘Sen odemeyi nasil aliyorsun Doordash’ten?’ dedi. ‘SSN’im olmadigi icin ben kendim hesap acamiyorum, arkadasimin hesabini kullaniyorum, odemesi benim diger banka hesabima geliyor ancak o hesabi baska bir sey icin kullanmiyorum.’ dedim.)
-
SSN’im olmadigi icin lease’e benim adimi ekleyemedik, bunu soyleyince evet anliyorum dedi memur.
Iliskiyle ilgili sorular (sorulari ortaya soruyor genelde, bazilarini esim bazilarini ben cevapladim) :
- Nasil tanistiniz?
- Dating app’te tanistik.
- Hangi app?
- Tinder.
- Ilk kez yuzyuze nerede ve ne zaman gorustunuz?
- ****'te. 7 Ocak 2021’de.
- Ne zamandi hatirliyor musunuz? Ne yaptiniz?
- Saat 8’de bulustuk, 11’e kadar oradaydik.
- Siz kapattiniz yani bari? (Gulumseyerek)
- Hayir sadece bir seyler icip kalktik.
- Sonraki bulusmalariniz ne zamandi?
- Ilk bulusma persembe gunu idi, Pazar icin sozlestik ama hem Cumartesi hem Pazar gunu bulustuk, Cumartesi sarap tadimi yaptik evde, Pazar gunu de esim bana yemek yapti. (Bu cevabi esim verdi.)
- (Bana donerek) Ne yemek yaptigini hatirliyor musun?
- Steak, mantar ve karamelize sogan ve yaninda pilav yapmistim. Sikca yaptigim bir yemek bu.
- Bu bir Turk yemegi mi?
- Hayir gayet standart bir yemek, Turk yemegi demek yanlis olur.
- Nerede evlendiniz? (Bu soruyu formlarin uzerinden gecerken de sormustu.)
- O donem yasadigimiz apartmanimizda.
- Kac kisi katildi hatirliyor musunuz?
- Ben bunu saymistim ve sanirim 15 kisi katilmisti. İsterseniz sayabilirim. (Benim cevabim)
- Saymana gerek yok. (Ben bunu istersen sayabilirsin anladim ve tek tek saymaya basladim)
- Esimin ailesi, enistesi, iki tane arkadasi ve esi… (Esim bu esnada sozumu kesip saymana gerek yok dedi gulumseyerek)
- Cok pardon, ben yanlis anladim, maske ve bu aradaki sey yuzunden tam duyamiyorum.
- (MEMUR) Onemli degil, bana sorsan ben hatirlayamam kendi dugunume gelenleri.
- (ESIM) Dugunumuzun kucuk olmasinin faydasi.
- Beraber seyahat ediyor musunuz?
- (BEN) Evet, Chicago’ya gittik bir kac kez, esimin ayni eyaletin baska bir sehrinde yasayan ailesini ziyaret ediyoruz, son olarak Guney Iowa’da su anda adini telafuz edemeyecegim bir yere gittik. (Gercekten zor)
- Evet biliyorum bu bolgede cok fazla ilginc isimli sehir var.
- Iliskinizin ciddi oldugunu ne zaman anladiniz?
- Evlilik oncesinde birbirimizi erkek-kiz arkadas olarak tanimlamadik ancak ozel bir sey oldugunu biliyorduk.
- Kim evlilik teklifi etti?
- (ESIM) Ben.
- (MEMUR) Gercekten mi? (Epey sasirdi,)
- Esim gulumseyerek evet dedi.
- Turkiye’ye seyahat etmeyi dusunuyor musunuz?
- (ESIM) Mumkun olan en kisa zamanda, esimin seyahat ozgurlugunu elde etmesini bekliyoruz gibi bir seyler soyledi.
Bize sordugu sorular bunlardan ibaretti, bekleme salonuna girmemizle binadan cikmamiz arasinda tam 50 dakika vardi. Iliskiyle ilgili sordugu sorular toplam en fazla 15 dakikamizi almistir. Daha once soyledigim gibi bana neden vizeden red yedigimi sordugu ana kadar cok ciddiydi, iliskiyle ilgili sorulari sordugu kisim ise gayet samimi ve sanki arkadasimizla konusuyormusuz edasinda gecti.
Uzerinde ozetle ‘Mulakatiniz tamamlandi bizden haber bekleyin.’ yazan bir kagit cikardi; evliliginiz 2 yildan kisa oldugu icin ‘conditional green card’ alacaksin, 2 sene dolmadan 3 ay once I-751 formunu dolduracaksin, yani bugunden itibaren 2 yil sonrasi 7 Aralik 2023’ten 90 gun oncesinde bu formu gondermen gerekiyor, eger dosyayi onaylarsam.’ Dedi
En basta yazdigim gibi mulakattan ciktiktan yaklasik 3 saat sonra online durum ‘New Card is Being Produced’ oldu, ertesi gun ‘Case was Approved’ oldu.
Ben formlari hazirlarken bu forumun cok faydasini gordum. Katkida bulunan herkese sonsuz tesekkurler.
Surecte olan, basvurmayi dusunen herkese bol sans. Umarim en kisa surede cok sorunsuz bir sekilde sonuclanir sureciniz.
-
-
@choasista Tebrikler ve geçmiş olsun! Bu ayrıntılar o kadar kıymetli ki üşenmeden yazmışsınız, ellerinize sağlık ^^ Tekrar gözünüz aydın!
-
@btxtr cok cok tesekkur ederim benim icin bilgilendirici oldu
ozellikle sonrasinda konsolosluk kismi icin tesekkur ederim. umarim sureciniz cabucak tamamlanir. -
@tfnsylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
I-765: May 17'de dosya received oldu. Nov 29'da biometric vardi. Dec 10'de case approved oldu ve Dec 13'de card mailed oldu.
I-131: I-765'le ayni gunde approved oldu ama Dec 10'de sadece approved diyor, card mailed falan yok. I-765 ile birlikte mi gelecek yoksa ayri mi gelecek?I-130: Hala case received.
Merhaba, "Dec 13'de card mailed oldu" dediğiniz kart hangisi acaba? Çalışma izninin verildiğine dair bir belge mi yoksa basılı kart şeklinde mi geliyor?
(Teksas'taki herhangi bir gelişme can suyu gibi geliyor, o yüzden update için ayrıca teşekkürler

-
@btxtr, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@tfnsylmz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba, "Dec 13'de card mailed oldu" dediğiniz kart hangisi acaba? Çalışma izninin verildiğine dair bir belge mi yoksa basılı kart şeklinde mi geliyor?
(Teksas'taki herhangi bir gelişme can suyu gibi geliyor, o yüzden update için ayrıca teşekkürler

Normal kart olarak geliyor calisma ve seyahat izni olarak. Google'a EAD card yazinca ornegi cikiyor.
-
@choasista cok gecmis olsun ve hayirli olsun bana da dua edin bir an once randevum ve kartim gelsin evde kafayi yemekten siyrilayim biraz
-
@choasista tebrikler, gozunuz aydin. ayrica elinize saglik

-
Herkese tekrar merhaba, @crazycells biz tekrardan i864 gonderdik ( hala daha yanit bekliyoruz ) oncekinde hata neydi soylenmemis. Esimin senelik maas kanitiyla kagidiyla formu submit ettik. tekrardan pay stop veya pay check submit yapmamiza gerek var mi ? problem su ki esimin gecmis yillara dair bi tax i yok. ama maasi oldukca iyi. hatta onumuzdeki hafta maasi 2 katina cikiyor baska bir sirkete geciyor. hala hecmis seneden tax prrof yok ? bunu bir eksik kabul ederler mi ? nasil ilerlemeliyiz ?
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Herkese tekrar merhaba, @crazycells biz tekrardan i864 gonderdik ( hala daha yanit bekliyoruz ) oncekinde hata neydi soylenmemis. Esimin senelik maas kanitiyla kagidiyla formu submit ettik. tekrardan pay stop veya pay check submit yapmamiza gerek var mi ? problem su ki esimin gecmis yillara dair bi tax i yok. ama maasi oldukca iyi. hatta onumuzdeki hafta maasi 2 katina cikiyor baska bir sirkete geciyor. hala hecmis seneden tax prrof yok ? bunu bir eksik kabul ederler mi ? nasil ilerlemeliyiz ?
Esiniz yeni mi ABD'ye gelip calismaya basladi? Durumunuzu hatirlatir misiniz?
Daha onceki senelerde neden vergi bildirimi yapmadiysa, bu nedeni aciklayan bir mektup yazip yukleyin isterseniz. Bu formlari bir eksiklik olarak gormekten vazgececeklerdir.
-
@crazycells ben yeni geldim sayilir abdeye. esim vatandas ama calisamadi cunku uniden yeni mezun oldu daha 8 aydir calisiyor ama maasi iyi sponsorluk konusunda bir dert olmamasi lazim. ondan oncesinde de bi 4 ay falan bir yerde calismisti baska da is gecmisi yok. ama hesaplarimizda ekstra paralarimiz ve iyi bir maasi var. ne yapsak bilemedim. bu tekrar kanit istemi dosyami yavaslatti gibi hissediyorum.
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells ben yeni geldim sayilir abdeye. esim vatandas ama calisamadi cunku uniden yeni mezun oldu daha 8 aydir calisiyor ama maasi iyi sponsorluk konusunda bir dert olmamasi lazim. ondan oncesinde de bi 4 ay falan bir yerde calismisti baska da is gecmisi yok. ama hesaplarimizda ekstra paralarimiz ve iyi bir maasi var. ne yapsak bilemedim. bu tekrar kanit istemi dosyami yavaslatti gibi hissediyorum.
Bu dediklerinizi ayrintili sekilde mektuba dokup yukleyebilirsiniz.
-
@crazycells esim yeni ise basliyor henuz odeme almis degil su an taxlerle birlikte geliri 60.000 simdiki isinden odeme aliyor ama bir hafta icinde o isten ayrilmis olaca. yeni isine de ocak 3 te baslayacak. onun da tax haric yilligi 70 bin falan. biz kanita cevap verirken simdiki isi vardi ama o cevap eksik. simdi fazla kanit yuklerken hangi maas veya isi baz alalim ? yenisinden aldigi bir odeme yok yalnizca offeri gosterebiliriz veya derseniz ki ikisini sunmak da mantikli burada calistim bu maasla ve buraya basliyorum gibi... cok soruyorum kusura bakmayin cok super isler kaciyor artik dosyam gecikmesin istiyorum cok tesekkur ederim yanitlariniz icin
-
@crazycells esim yeni ise basliyor henuz odeme almis degil su an taxlerle birlikte geliri 60.000 simdiki isinden odeme aliyor ama bir hafta icinde o isten ayrilmis olaca. yeni isine de ocak 3 te baslayacak. onun da tax haric yilligi 70 bin falan. biz kanita cevap verirken simdiki isi vardi ama o cevap eksik. simdi fazla kanit yuklerken hangi maas veya isi baz alalim ? yenisinden aldigi bir odeme yok yalnizca offeri gosterebiliriz veya derseniz ki ikisini sunmak da mantikli burada calistim bu maasla ve buraya basliyorum gibi... cok soruyorum kusura bakmayin cok super isler kaciyor artik dosyam gecikmesin istiyorum cok tesekkur ederim yanitlariniz icin
Isterseniz en guncel durumu yansitmak icin su anki durumu belgeleyip yazin; fakat yeni is teklifini de gonderip yakinda is degisikligi yapmayi planladiginizi belirtin. Zaten tum bu belgeleri mulakatta yaninizda bulunduracaksiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells cok tesekkur ederim. var olan bir kac aylik tax i belgeleyip simdiki maasi ve yeni maasini mektubu da koyacagiz. tam dediginiz gibi. son olarak bir de araba almistik. tam hatirlayamiyorum lease miydi yoksa taksitle satin alma miydi. eger satin alinmissa onu da ekleyelim mi bir faydasi olur mu ? i864 baslikli formda tr den basvuru icin ev tapusu kabul edilmis sizin onerinizle. ayni sey burada da araba icin gecerli olur mu ?
-
Merhabalar arkadaşlar, belgeleri göndermemizin üzerinden 2 ay geçti ve ben az önce kontrol edince şu update i gördüm, ancak üzerinden 11 gün geçmesine rağmen hala kağıt gelmedi bu kadar uzun sürmesi normal mı?
Var mı daha önce tecrübesi olan, şimdiden teşekkürler
görsel url)
-
@chrissmith-07 evet ben de ayni sekil yaptim ogrenci girdim evlendim i130lari online yaptik evet receipt baya gec gelmisti documentslerde receipti bulabilirsiniz zaten. bana da 13 gun sonra mi ne gelmisti. baya gecikmisti. korkacak bir sey yok bence.
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
111
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k