Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Evet mulakata ankarada girecegim suan Suudi arabistanda bulunuyorum Turkiyeye gelmeden bu belgeyi burdan temin etmek istiyorum mulakatta sorun yasamamak adina verdiginiz faydali bilgiler ve yardimlariniz icin cok tesekkkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erhan91 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @crazycells Evet mulakata ankarada girecegim suan Suudi arabistanda bulunuyorum Turkiyeye gelmeden bu belgeyi burdan temin etmek istiyorum mulakatta sorun yasamamak adina verdiginiz faydali bilgiler ve yardimlariniz icin cok tesekkkurler

    Polis belgesini aldiktan sonra surecinizi ayrintili bir sekilde foruma da aktarabilirseniz sevinirim...


  • @crazycells elbette detayli bir sekilde aktaracagim cunku bu belgeleri almak kolay olmuyor heleki suudi arabistan gibi ulkelerden, bilgi paylasiminin ne kadar faydali oldugunu burada goruyorum umarim bendende bir katki olur .


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smoothsurfin Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @crazycells haklısınız KCC'den net cevap almak mümkün değil.
    Aslında ailece B1/B2 vizemiz var, geçen sene yaklaşık 2 ay kaldık Amerika'da. Umuyorum bunun da faydası olur greencard sürecinde. Çok enteresan geçen sene giderken hem Türkiye'den çıkışta hem Chicago'dan dönüşte havalimanında greencard mı diye sormuşlardı yetkililer. Hakkımızda hayırlısı olsun. 45 yaşındayım düzenimi bozup gitmek de kolay iş değil. Ama değerlendirmek lazım bu şansı. Çocuklar için bir yatırım aslında.
    Değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

    Eger DS260 formunuz hakkinda sorunuz varsa o sorulara net cevap alabilirsiniz ama onun disindaki surecler icin bosuna soru gondermeyin KCC'ye...

    Diversity Visa surecinde diger ABD vizelerinin ya da ABD'ye gitmis olmanizin dosyaniza olumlu veya olumsuz bir etkisi olmaz.


  • Ben Bulgaristan'a 5 yıl öğrenci olarak ikamet etmiştim. Dolayısı ile 6 aydan uzun süre kaldığım için Bulgaristan'dan ingilizcesi Criminal Records olan свидетелство за съдимост belgesini almam gerekti. Aslında ilgili bilgiler Bulgaristan konsolosluk sayfasında mevcut ve bu belgeyi Bulgaristan dan temin etmek oldukça kolay olsa da birkaç (2-7) gün süren bir işlem. 2 kopyası 5 Levaya hazırlanıyor. Temelde aynı belgeler isteniyor.

    Dolayısı ile bu dökümanı konsolosluktan alma yolunu tercih ettim. İstanbul konsolosluğunda kapıda insanları yönlendiren görevliler malesef istediğiniz işlemi içeriye doğru aktaramaya biliyor. Bu nedenle içeride konsolos ile konuşmak istediğinizi söyleyin ve bir şekilde içeri girip derdinizi onlara anlatın.

    Gereken belgeler,
    1- Yabancı ID kartı (Lichna karta) (ve fotokopisi)
    2- Doğum sertifikası. Ben vukaatlı nüfus kayıt örneği alıp apostil eklettim. Sonrasında konsolos onaylı çeviri yaptırdım. Bu işlem 350 TL veya 70€ tutuyor.
    3- Durumu açıklayan bir dilekçe. Bulgarca olmalı.
    4- pasaport ve oturum damgalarının fotokopileri.
    5- Okulda gerçekten okuduğunuzu gösterir bir belge isteniyor. Okuldan öğrenci kayıt belgesi veya diploma. (Ve fotokopisi)

    Konsolosluk ikna olduktan sonra döküman icin 55 TL + 160 TL apostil ücreti talep edilecek. Dökümanı hazirlamaları 2-15 gün sürüyor.

    Her iki durumda da aldığınız belge 6 ay geçerlidir. Size Bulgarca döküman verilir. İngilizce'ye yeminli tercüme yaptırmanız gerekir.

    Not: eğer elinizde lichna kartınız yoksa mutlaka Bulgaristan dan bu işlemi yapmanız gerekiyor. Konsolosluk yardımcı olamıyor.

    Benzer durumda olanlara faydalı olması dileğiyle.

    edit: Evrağı 20 gün sonra teslim alabildim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dev elinize saglik, bilgilendirme icin tesekkurler.


  • @crazycells Daha önce Bulgaristan'dan adli sicil belgesi alınmasına gerek olmadığı ile ilgili bir kaynak paylaşmıştınız.
    Alınması gerekiyor ise bir an evvel biz bununla ilgili aksiyon almalıyız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @crazycells Daha önce Bulgaristan'dan adli sicil belgesi alınmasına gerek olmadığı ile ilgili bir kaynak paylaşmıştınız.
    Alınması gerekiyor ise bir an evvel biz bununla ilgili aksiyon almalıyız

    Evet, hatirliyorum 🙂 vize islemleri icin Bulgaristan'dan bu belgeyi almaniz gerekmiyor:

    Fakat sayin @Dev 'in yazisini okursaniz sadece "Lichna karti" yabanci ID belgesi olanlar icin bunun mumkun oldugunu ve nasil alinmasi gerektigini anlatiyor.

    Bu belgeyi temin edemeyen kisilerden konsolos bunu zaten istemeyecektir, ama getirdiginiz belgeyi de alip degerlendireceklerdir. Bu belgenin eksik olmasi dosyaniz icin bir sorun olusturmayacak. Ama bu belgeyi alabilen kisinin almasinda bir sakinca yok, bunu sadece vize islemleri icin dusunmeyin, bu belgeyi alip daha sonra ihtiyac duyma ihtimaline karsi da saklayabilirsiniz.


  • @crazycells Tamamdır. Bizde de"Lichna karti" var ama zaten almaya gerek yok. @dev sayesinde telaşlandım, bir an titreme geldi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @crazycells Tamamdır. Bizde de"Lichna karti" var ama zaten almaya gerek yok. @dev sayesinde telaşlandım, bir an titreme geldi 🙂

    gorunuse gore buna ragmen adli sicil kaydi almak oldukca zor Bulgaristan'dan... neden sart kosmadiklari belli 🙂
    Yine de ilerde ihtiyaci olacaklar icin belgeyi elde etme yolunu sayin @Dev 'in paylasmis olmasi oldukca onemli.


  • @toprock benim lichna kartımın süresi yıllar önce geçmişti. Sadece orada kaldığım dönem için bu belgeyi istediğime dair bir dilekçe yazdım. Eğer geçerli lichna kartınız varsa işiniz daha kolay olacaktır. Zira Bulgaristan'dan oturumunuz varsa giriş çıkış sorun olmayacağı için size en yakın kentinden halledebilirsiniz.

    Ancak AnkaraIV ile email ile görüştüğümde bu belgeyi Bulgaristan'dan almam gerekmediğini söylediler. Belgeyi neden temin edemediğimi mülakat sırasında açıklayabileceğimi ve memurun değerlendireceğini yazdılar. Dolayısı ile bu belge için çok telaş yapmaya gerek yok gibi. Ben yine de belgeyi almak için elimden geleni yapıyorum.

    Benim sorunum, halihazırda bir oturumum olmadığı ve belgeyi alabilmek için 2-3 giriş yapmam gerekeceği (veya 1 hafta orada konaklamam gerekeceği) için konsolosluktan almayı seçtim. Büyük ihtimalle tek girişli vize vereceklerdi ve bununla uğraşmak istemedim. Tabiki hangi yolu kullanacağınız size kalmış.

    Aşağıdaki sayfada BG Londra Büyükelçiliği sayfasında ingilizce olarak nasıl alınacağını açıklıyor. http://bulgarianembassy-london.org/consular-services/criminal-record-check/
    Adresi çok güven vermese de faydalı olabilir.

    Bulgaristan Başkonsolosluğu Yeminli Tercüman Listesine buradan ulaştım http://www.bulgaristankonsoloslugu.org/bulgaristan-baskonsoloslugu-yeminli-tercuman-listesi
    Yukarıdaki her iki tercuman ile de görüşmüştüm. Bilgiler doğrudur.

    @crazycells, bu forumdan o kadar çok bilgi aldım ki bu kadar faydam olsun istedim.


  • @dev gayet detayli oldu anlattiklarin. Tesekkurler ama zaten green card mulakati sirasinda bulgaristan ozelinde orada yasanan zaman icin adli sicil belgesi istenmiyor. Dolayisiyla kendinizi maddi ve manevi yipratmasa miydiniz acaba?


  • @toprock Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @dev gayet detayli oldu anlattiklarin. Tesekkurler ama zaten green card mulakati sirasinda bulgaristan ozelinde orada yasanan zaman icin adli sicil belgesi istenmiyor. Dolayisiyla kendinizi maddi ve manevi yipratmasa miydiniz acaba?

    Açıkçası bu belgenin Bulgaristan için istenmediğine dair güncel bir yazı göremedim. Garanti olsun diye uğraştım.

    Ancak, Bulgaristan için hazırlanan dökümanda polis kaydı belgesi yok ancak yerine sabıka kaydı istiyoruz yazmışlar. Bu belgeyi istemiyoruz yazmamışlar. Oranın vatandaşı her şekilde bu sabıka kaydını vermek zorunda. Bizim için temin etmesi çok zor (hatta bazı durumlarda imkansız) olduğundan sanırım alamıyoruz diyebiliyoruz. Ancak görüşmede sorulacak.

    Yanlış söylüyorsam lütfen düzeltin.


  • ben de arada kalmış birisi olarak,
    sevgili @crazycells bulgaristan vatandaşlığı bulunan birisinin bulgaristanda yaşadığı zamanlar için adli sicil kaydı almasına gerek olmadı ile ilgili şuradaki kaynağı paylaşmıştı.

    Durumu ben yanlış anlıyor olabilirim..

    Türkiye'de yaşıyorusunuz. GC için mülakata gireceksiniz. Bulgaristanda 5 yıl yaşadığınız için oradan adli sicil belgesi almaya çalışıyorsunuz/çalıştınız.

    Sizin söylediğiniz şu cümleyi anlamadım. Bulgaristan için ne dökümanı hazırladınız.
    "Ancak, Bulgaristan için hazırlanan dökümanda polis kaydı belgesi yok ancak yerine sabıka kaydı istiyoruz yazmışlar. "


  • sayın, @toprock öncelikle 6 aydan uzun süre kaldığınız her ülkeden Police Records denen belge isteniyor. Eğer kaydınız varsa açıklamanız isteniyor. Davaya karışmışsanız bununla ilgili belgeler isteniyor.

    Bu Police Records belgesinin ismi her ülkede farklı. Türkiye'de "Adli Sicil Kaydı". Bulgaristanda tam olarak bu içerikte bir belge yok. Bu sebeple yerine "Свидетелство за съдимост" (Svidetelstvo za sudimost) denen belgeyi istiyorlar. Alıp teslim edebilecek durumdaysanız alıp teslim ediyorsunuz. Alamıyorsanız sebebini açıklıyorsunuz.

    Zaten kayıtlarınızda bir şey çıkarsa bunları açıklayan başka belgeler de isteniyor. Kaydınızın temiz olması durumunda bu belge yeterli oluyor.

    Benim anladığım bu şekilde. Daha önce dediğim gibi yanlış anlamışsam/söylüyorsam lütfen düzeltin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock sayin @Dev yukarida guzel aciklamis.

    Belgenin olmamasi vize surecinde problem yaratmayacak, cunku bu belge kolay alinamadigi icin istenmiyor Bulgaristan'da kalanlardan. Sizin telaslanmanizi gerektiren bir durum yok.

    Alinti yaptiginiz cumlede de Bulgaristan vatandaslarini ilgilendiren bir cumle sanirim, onlarin almasi gerekiyor olabilir.

    Siz sadece green card cekilisi vizesi mulakatini dusunup hareket ediyorsunuz 🙂 O nedenle kafaniz karisiyor. DV vize surecinde bu belgenin gerekmemesi, baska surecler icin gerekmeyecegi anlamina gelmiyor. Illaki vize sureci olmasa da baska nedenlerle insanlar buna ihtiyac duyabilir. O nedenle bu konuda Bulgaristanla ilgili ayrintili bilgi paylasmak hala oldukca onemli. Zira ABD'de yapacaginiz ise bagli olarak boyle bir belgenin istenmesi mumkun.

    Sadece vize surecini dusunen birinin boyle bir belge almasina gerek yok, ama hazir Bulgaristan'a cok yakin yasiyorken boyle bir belgenin ilerde kendisine ihtiyaci olabilecegini dusunenlerin almasinda fayda var. En azindan ben sayin Dev'in yerinde olsaydim, ben de bu belgeyi almaya calisip ABD'ye yanimda gotururdum, yapmak istediginiz ise gore ilerde lazim olabilir. Bundan sonrasi kisisel tercihe kalmis.


  • @crazycells Emin olmak için yeniden sormak istedim; yurt dışından alınan sabıka kayıtlarının, noter onayı olmadan, yeminli tercümandan çevirilerinin yaptırılıp, onaylatılması yeterlidir değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @crazycells Emin olmak için yeniden sormak istedim; yurt dışından alınan sabıka kayıtlarının, noter onayı olmadan, yeminli tercümandan çevirilerinin yaptırılıp, onaylatılması yeterlidir değil mi?

    evet, eger dili ingilizce degilse yeminli tercuman ile ingilizceye cevrilmesi yeterlidir.


  • Arkadaslar merhaba
    Ben daha once Kazakistan icin savcilik belgesi ile ilgili bilgilendirme yapmistim.Su an tatilde internet problemim oldugu icin cok detayli okuyamasamda Bulgaristan hakkinda da yasadigimiz sureci belirtmek isterim.
    Aslinda green card hk esimin adina fakat forumu ben kullandigim icin yazismalari ben yapiyorum.Kasakistan ile ilgili son guncel bilgi ise
    buradan Konsolosluk vasitasi ile islerimizin yuruyecegine kanaat getiremeyince eskiden calistigim Kazak arkadasima face den ulastim.Kazakistanda 1 yildan fazla esim ile birlikte bulundugumuzdan, arkadasim adina ortak bir vekaletnameyi apostil yaptirararak arkadasima ulastirim. Kendisi orada tercume ve noter tasdiki yaptirdiktan sonra vergi dairesinden adimiza bizdeki gibi T.C. kimlik numarasina benzer bir numara cikartti ve bu numara ile birlikte "tson"(Rusca klavye sorun) adli merkeze dilekce ile muracaat etti. Esimin yazisi1 hafta da cikti, benim yazimsa nedense yaklasik bir ayi buldu cikmasi.Su an itibari ile ikimizin de yazisi hazir.Buradaki noter masrafini saymazsak, bu islemlere icin yaklasik posta , tercume ve noter 130 Usd gibi bir rakam tuttu.(Not Tercume ve noter tasdiki orada yapilmak zorunda, burada sadece apostil islemi yapilmali)
    Bulgaristan konusuna gelince esim ayni zamanda BUlgaristan vatandasi, oradan alinacak sabika kaydi belgesi icin bu satirlari yazdigim su siralarda kendisi Bulgaristanda ve Li4na karti ile sabah muracaat ettigini ve ogleden sonra saat 16:00 da belgeyi vereceklerini soylemisler.Bu belgeyi ingilizce olarakta verebiliyorlarmis ama sadece avrupa birligi ulkelerinde gecerli olacagini soylemisler.Bilginize


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum