Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu tabloyu verecek babayiğit patronlar arıyoruz daha asgari ücret dumanı sönmeden ikinci resim : )

    111.jpg

    222.jpg

  • ⭐⭐ Yasaklı

    benizn istasyonlarındaki varlık kuyruklarını engellemek için işin ehli hızlı somaliden zenci pompacılar geliyomus yeni yıldan sonra


  • Herkes geçen sene aldığından daha az ücret alarak çalışacak bu sene kesin olarak. Gerçekten yazık.


  • Reiz liberalizm, kapitalizm derken ulkeye komunizm getirdi. Herkes ayni maasi alacak, parti yetkilileri zengin olacak. Stalin mezarinda kahroluyor.


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Reiz liberalizm, kapitalizm derken ulkeye komunizm getirdi. Herkes ayni maasi alacak, parti yetkilileri zengin olacak. Stalin mezarinda kahroluyor.

    Asgari ücret zammından önce 2850 Tl ile 4 bin TL arası maaş alanlarda artık asagari ücretten maaş almaya başlayacaklar.
    7 milyon resmi asgari ücretli varken, bu asgari ücret zammından sonra sayı artarak 17 milyon asgari ücretli insan çalışmış olacak.
    Dünyada belkide ilk defa toplam çalışan nufusun %80 asgari ücretli olacak.


  • 20'li yaşlarının başında bir genç olarak her geçen gün gerek haberler, gerek dolar kuru vb. konular hayal kurmamın bile önüne geçmiş durumda, gülmeyi, mutluluğun olmanın nasıl hissettirdiğini unuttum. Arkadaşlarla kendi aramızda konuşurken bazılarımızın "ardımda ailem olmasa düşünebileceğim hiçbir şey yok, yaşamaya devam etmek istemiyorum" gibi cümleler sarf ettiğini duymak çok acı verici ama bir taraftan da aynı düşüncelere kapılmaya başlayan birisi olarak daha ne kadar ileriye gidebileceğim(z), bekliyorum(z).

    Bir tarafta da her şeyin güllük gülistanlık olduğu, "tuzu kuru" kesimin, malına mal, parasına para katan kesimin şükredin, dolarla mı maaş alıyorsunuz, yurt dışına çıkacakmışsın hain misin sen vb. zırvalıklarını duymak da insanı günden güne çıldırtıyor. Şimdilik günler bulutlu, yağışlı- güneşli günleri ve beraberinde gelecek gökkuşağını görebilecek miyim(z) sabırla beklemeye çalışıyorum... Biraz içimi dökmüş gibi oldum, yeri burası değilse özür dilerim fakat içimdekileri de aktarmak istedim, sevgiler.

  • ⭐⭐

    @izm lutfen uzulme daha cok gencsin, kendini egitimine ver, uluslararasi meslekleri arastir ve yabanci diline odaklan ,insallah guzel yarinlar sizlerindir. Genclerimizi bu hale getiren serefsizlerin Allah belasini versin !.


  • @izm nin gencligine vererek yazyım ; eger calisirsaniz imkanlar mevcut. Evet bunu yazarken ben yurtdısına ciktim ama esimin mesleginden dolayi yurt disina cikan gencler de goruyorum. Genc yasta akademik basari da sizi yurt dısına tasiyabilir ya da gosterdiginiz efor da sizi oteye atabilir. Para lazım mı ; evet ama cok onemli mi ; soyle diyeyim hayatın bir parcasi sadece. Lise caginda sirket kurup instargramdan satis yaparak kendine cv yapan gencler gordum , lisede portfolya yapıp Amerika da İngilterde okula kabul olan genclr gordum. Asla ogrenmekten/yasamaktan uzaklasmayın , cevremizde gordukleriniz sizi umutsuzluga kaptırmasın, gelecek sizlersiniz. Hayata +1 ile basiyorsunuz 🙂 bizler artık yaslandık, sizler geleceksiniz.


  • Selam @izm .
    Senin yaşlarında ben de benzer düşüncelerdeydim. ( hatta 15'li yaşlarda bile ) Bazı insanların hayatlarında para her şey değil. İnsan , insanca yaşam istiyor, kazandığı ücret ile karnını sağlıklı bir şekilde doyurabilmek, hobilerine para harcayabilmek, geleceğe güvenle bakabilmek, eğer işi düşerse gerçekten adaletli bir adalet sistemi ile yaşamak istiyor. Çoluk çocuğa karışında gerçekten güvenebileceği bir eğitim sistemi, sözde değil öz de aydın insanların olduğu bir toplum istiyor. Ancak yukarıda saydıklarımdan maalesef 1 tanesi bile kalmadı ülkede.

    Şuan 32 yaşındayım, herkes gibi ben de 20'li yaşların başına dönmeyi çok ama çok isterdim. Ama ben bunu geçmişte yaptıklarımı şimdi yapmayayım diye değil, o yaşlarda direkt olarak keşke yurt dışına çıksaydım diye isterdim.

    Maalesef ülkemiz bir kısır döngüye girdi. Günler ve gecelerce tartışsak, çözüm arasak bulamayacağımız bir haldeyiz. Günden güne gidişat maalesef kötüye. Şimdilerde ise Devletin zengin, vatandaşın fakir olmak zorunda olduğu bir sistemi '' resmi '' olarak benimsedik. Yani görmek isteyen göze, duymak isteyen kulağa çok net geliyor ileride ne olacağımızın yanıtı.

    Bu yüzden, ülkeden ayrılma kararı vermene sevindim. Bunu gerçekten ve bir şekilde yapmalısın.
    Ancak karamsarlığın da sana herhangi bir şey katmayacağını da özellikle belirtmek isterim.

    Yarın o fırsat geldiğinde , hem eğitim olarak hem yabancı dil olarak hem de ekonomik olarak belirli bir seviyeye gelmiş olman gerekiyor. Yeni yaşantının daha iyi olabilmesi için, şimdilerde bu konulara kanalize olmanı öneririm.

    Umarım her şey hayal ettiğin gibi olur ve şans her zaman yanında olur.

  • ⭐⭐⭐

    @izm, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    20'li yaşlarının başında bir genç olarak her geçen gün gerek haberler, gerek dolar kuru vb. konular hayal kurmamın bile önüne geçmiş durumda, gülmeyi, mutluluğun olmanın nasıl hissettirdiğini unuttum. Arkadaşlarla kendi aramızda konuşurken bazılarımızın "ardımda ailem olmasa düşünebileceğim hiçbir şey yok, yaşamaya devam etmek istemiyorum" gibi cümleler sarf ettiğini duymak çok acı verici ama bir taraftan da aynı düşüncelere kapılmaya başlayan birisi olarak daha ne kadar ileriye gidebileceğim(z), bekliyorum(z).

    Bir tarafta da her şeyin güllük gülistanlık olduğu, "tuzu kuru" kesimin, malına mal, parasına para katan kesimin şükredin, dolarla mı maaş alıyorsunuz, yurt dışına çıkacakmışsın hain misin sen vb. zırvalıklarını duymak da insanı günden güne çıldırtıyor. Şimdilik günler bulutlu, yağışlı- güneşli günleri ve beraberinde gelecek gökkuşağını görebilecek miyim(z) sabırla beklemeye çalışıyorum... Biraz içimi dökmüş gibi oldum, yeri burası değilse özür dilerim fakat içimdekileri de aktarmak istedim, sevgiler.

    Kurtuluşu başkalarından bekleme. Çok basit işlerle bile internet üzerinden günde 15-20 dolar kazanmak mümkün. Eskiden 10-15 doların yüzüne kimse bakmazdı ama sadece youtube üzerimden günde 20-30 dolar gelir getirecek bir şey yaparsan yıllarını, ömrünü vermiş doktordan, akademisyenden, 2 kat fazla kazanbilisin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dün asgari ücreti açıkladıklarında 280 dolar ediyordu, bugün 260 dolara geriledi. Hadi, dolarla mı maaş alınıyor zırvasını geçtim, Sen niye GSYİH yı açıklarrken dolar açıklıyorsun. Ve kişi başı (aile değil kişi) milli geliri nasıl 8500-9000 dolar olarak açıklıyorsun. 3 kişilik bir ailenin evine yılda 25.000 dolar giriyor diyorlar yani 400.000 TL... Yalan.. Tamam doları geçtim. Altına gelelim. 2006 yılında evlendiğimde 15 haziran tarihli altın ve asgari ücrete bakıyorum. 403 TL asgari ücret, 46 TL çeyrek altın. (39 dan satmıştık biz nikahımızda takılanları) Aynı tarihte dolar da 1,57 seviyelerindeymiş. Tamam diyelim ki Asgari ücret de dolar da yaklaşık 11 kat artmış. Peki ya altın? 30 kata yakın artmış. Dolarla yaşamıyorsak, maaş almıyorsak, kabul, doları hesaba katmayalım. Ama bu ülkede insanlar yatırımlarını en çok altınla yapmaz mı? Düğünde doğumda altın hediye etmez mi? Aldığı asgari ücretle ucu ucuna geçindiğini varsayalım insanların. Hiç birikim yapmayacaklar mı? Hadi hepsini geçtim. 20 yıldı iktidardasın, herşey güllük gülistanlık. Ülke batmadığına göre görevini de çok iyi yapıyorsun. 2006 dan bu güne 15 yıl geçmiş. Hiç kalkınmamış bu toplum. Hiç mali ilerleme kaydetmemiş. Hiç zenginleşmemiş. Hani nerde senin başarın? 20 yıllarını palavra satarak geçirdiler. Z kuşağı oy vermeye başladığında görücem bunların sonunu... Özal, Demirel, Menderes, Evren bi şekilde kurtardı ama bunların mezarına kimsenin saygı göstereceğini sanmıyorum.


  • Bugun cuma namazinda hoca vaaz verirken muslumani cok azla yetinmeyi bilen sahip oldugundan daha fazlasini istemeyen insan olarak taktim etti hanimlariniza soyleyin marketteki zamlar dolarla iliski degil allah bizleri iftiradan sakindirsin tarzinda vaaza devam etti ulkede niyet etip uydugumuz imam bile yandas ve akpli cumayi kilmadan camiden ciktim hakkim haram olsun

  • Yasaklı

    @ibrahimasar
    Hurşid YENİGÜN’ den potpuri açtım. Dövizdeki dalgalanmayı izliyorum. 😂
    Çocukken babamla Sulukule ye gitmiştim bir çok kere.
    Sokakta çocuklarla oynatıp toto sallamışlığım var.

    Bir gün tırlatırsam Sulukule kültürünün yeniden doğmasında öncü olucakmışım gibi hissediyorum. 😂


  • Green card hayali kuran kader arkadaşlarım , en son bu başlığa yorum yaptığımda dolar 11 bile değildi ve bugün 17 tl geçti , inanın ne diyeceğimi hiç bilmiyorum ve aşırı sinirliyim , sadece neden bu hale geldik bilerek yaptıklarından hiç şüphem bile yok , hatta çevremde dolar 1 tl olsa ülke için kötü olur diyen ve paylaşım yapan mahluklar var ( onlara insan diyemiyorum siz ne derseniz diyebilirsiniz ) , çok büyük isyandayım defolup gitmek istiyorum ama tüm yollar kapalı , pazartesi belki 18 olacak veya haftaya 20 olacak ve hâla seçime gitmeyecekler , neden muhalafetin tüm milletvekilleri istifa etmiyor anlamıyorum daha neyi bekliyorlar , içimi döktüğüm ve ailem olarak gördüğüm yeşilkartforum var teşekkürler


  • @Emir23 Çevremde benim de var bir tane, o da babam.. 🙂

    Bende dediğin gibi aşırı sinirliyim, yemin ediyorum gidip babamı '' tüm hayallerimizi yıktınız ulan '' diyerek yorulana kadar tokatlayasım var 😞

  • ⭐⭐⭐

    @Hopasej, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Emir23 Çevremde benim de var bir tane, o da babam.. 🙂

    Bende dediğin gibi aşırı sinirliyim, yemin ediyorum gidip babamı '' tüm hayallerimizi yıktınız ulan '' diyerek yorulana kadar tokatlayasım var 😞

    Zamanında o kadar anlatmamıza rağmen bunlara oy vermiş, şimdi ise cepleri zarar gördüğü için taze muhaliflik yapan akrabalarıma whatsapptan neler neler diyorum ama içim hala soğumuyor. Göz göre göre ülkenin içini oydular şimdi de dinamit yerleştiriyorlar . Çok ama çok üzgün, kızgın ve ümitsizim....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ALLAH kimseyi açlıkla sınamasın eskiler ağızlarından bu cümleyi hiçbir zaman düşürmezler. Artık sınamaya başladı.


  • @Hopasej belki mayıs ayında çıkabilir ama o zaman dolar kuru ne olacak bilmiyoruz , 10 bin dolar göstermek belki 200 bin tl veya üzeri rakam olacak , yani bizim işimizde çok zor olacak , yaşlı insanlar zor zamanlar geçirdi tamam kabul ediyorum ama şuan dünya değişti neden bizim hayallerimiz olmasın ? , onların yaşadıklarını yaşamak zorundamıyız ? , belki milyon tane soru sorabilirim ama hiçbirine cevap veremezler sadece nankör veya hain diyeceklerini biliyorum , ülke için hiç umudum dahi kalmadı .


  • @dytmelek çok doğru söylüyorsunuz , asgari ücret 4250 oldu diye laf sokan o kadar insan gördümki az kalsın beni ihanet ile suçlayacaklardı , halbuki çok değil 1 ay sonra 5 litre yağı 200 tl aldıkları zaman doğru söylediklerimizi anlayacaklar , düşünsenize 1 gün çalışacaksın 1 tane yağ alacaksın , gerçekleri duymak ve görmek istemiyorlar , bildikleri tek şey dış güçler ve amerika , üzülüyorum bu millet daha çok güdülecek , bizim gibi bilinçli insanlara yazık oluyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum