Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba arkadaslar. Bu sirketlerin yonettigi apartmanlardaki calisanlarla bir sorun yasamadan edemiyorum. Olay su:

2 yil once tasindigimiz apartman kompleksinde arac park ucreti yoktu. 3 yatak odali bir dairenin 3 araclik park hakki vardi. Kasim ayinin ilk haftasi, ocak ayinin sonunda bitecek olan kira sozlesmesini yeniledik, imzalari attik. Bir hafta once tum community sakinlerine gonderilen genel bir email aldim leasing ofisten. Ozetle diyorki, guncel kontratlari olanlardan bir park ucreti alinmayacak ama ne zamanki renawal baslar, o zaman 3 yatak odali olan dairelerde birinci arac ucretsiz olmak uzere arac basi aylik $25 ucret kiraya yansitilacak. 3 yatak odali dairelerin toplam 3 araclik park hakki var. Bizde de 3 arac oldugu icin aylik 50 dolar odememiz isteniyor. Kira sozlesmeme baktigimda bu ucretle ilgili hicbir sey goremiyorum. Lease the iki bolum var park ile ilgili.

PARKING. We may regulate the time, manner, and place of parking
    cars, trucks, motorcycles, bicycles, boats, trailers, and recreational
    vehicles by anyone. Motorcycles or motorized bikes may not be
    parked inside an apartment unit or on sidewalks, under stairwells,
    or in handicapped parking areas. We may have unauthorized or
    illegally parked vehicles towed from the apartment community at
    your expense under the terms of this Lease Contract or by appropriate
    statute. A vehicle is unauthorized or illegally parked in the apartment
    community if it:
    (1) has a flat tire or other condition rendering it inoperable; or
    (2) is on jacks, blocks or has wheel(s) missing; or
    (3) has no current license plate or no current registration and/or
    inspection sticker; or
    (4) takes up more than one parking space; or
    (5) belongs to a resident or occupant who has surrendered or
    abandoned the apartment; or
    (6) is parked in a marked handicap space without the legally
    required handicap insignia; or
    (7) is parked in a space marked for manager, staff, or guest at the
    office;or
    (8) blocks another vehicle from exiting; or
    (9) is parked in a fire lane or designated “no parking” area; or
    (10) is parked in a space marked for other resident(s) or unit(s); or
    (11) is parked on the grass, sidewalk, or patio; or
    (12) blocks garbage trucks from access to a dumpster; or
    (13) belongs to a resident and is parked in a visitor or retail parking
    space.

Ikinci bolum ise " Resindent Parking Addendum" basligi altinda geciyor.

COST FOR PARKING
    Resident agrees to pay a onetime fee of $.....................
    per vehicle on or before the .................day of............. ,.............. . In alternative
    resident agrees to pay $................... monthly per
    vehicle due on or before the day of the month. If
    no amount is filled in parking shall be free for properly
    registered and authorized vehicles.
    Resident understands and accepts that all-parking rights
    and privileges will immediately be revoked in the case that
    Resident is days delinquent in paying the required
    parking fee.
    Resident agrees to pay $............... NSF fee for all checks
    returned for non-sufficient funds.

Burada da amout kisimlari bos oldugu icin ucretsiz olacagi belirtiliyor zaten. Tum bu sozlesmeler Docusign ile online olarak imzalandi iki tarafli olarak.

Guncel Durum:

Manager ile iletisime gecip durumu izah ettim email yoluyla, ilgili sozlesme bolumlerinin ekran goruntusunu ekleyerek ucret odemem gerekip gerekmedigini, eger gerekiyorsa sozlesmemdeki hangi maddeye dayanarak bunu talep ettiklerini belirtmesini istedim. Cevap olarak onlarda kayitli aracimizin olmadigini soyledi. Buna istinaden cevap olarak bunun imkansiz oldugunu 2 yil once araclarimizi kaydettigimizi, eger kayitli degilse bize park stickerlarini kimin verdigini sordum foto[raflarini cekip gondererek. Bir daha cevap yazmadi.

Bugun ofise giderek yuz yuze konustum. Sinirden ellerim titremeye basladi cunku insani aptal yerine koymaya calisiyorlar. Ayni sorulari tekrar ettim, bana leasimde ucret alabileceklerine dair maddeleri gostermesini istedim. Bana soyledigi sey renewal offeri email ile gonderdiginde beraberinde bununla ilgili dokumaninda oldugunu soyledi. Actim gosterdim. Hic bir sey yoktu. Odasina gidip geldi ve dediki, simdi alnliyorum neden sizde o ek donukmanin olmadigini, cunku bizde kayitli herhangi bir araciniz yok. Park stickerlarini nasil aldimigimi sordum eger oylerse. Yok efendim yonetim degismis, bu soruya cevap veremezmis, online sistemlerinde boyle bir bilgi yokmus.... Dolayisiyla odemem gerekiyormus. Bunun benim sorunum olmadigini belirttim ve dedim ki eger odeme yapmami istiyorsan bunu yazili olarak bana bildir. Zaten email gonderdim ya dedi. Dedim ki o benim kira kontratimla ilgili degil, o email herkese gonderilen genel bir email. Eger odememi istiyorsan dayanagini gosterecek sekilde bana yazili olarak bir seyler vermek zorundasin. Boyle bir sey vermem dedi. Sonuc: Isi yokusa suruyor. Eski kayitlara bakip bizim arac bilgilerini bulmaya calisacakmis. Bulduktan sonra ne yapip yapamayacagina bakacakmis.

Bunun bana yillik maaliyeti $600 olacak, ama sirf canlari istiyor diye 1 dolar dahi odemek istemiyorum. Eger odeme konusunda israr ederlerse ne yapabilirim onu bulmaya calisiyorum. Arabalari gidip sokaga park etmek bir cozuk ama ben eger hakliysam hakkimi almak istiyorum. Avukata gidecek olsam bir dunya para verecegim sanirim ve kazandigimda bile astari yuzunden pahali olacak. Bu masrafsiz bir sekilde cozmenin bir yolu yordami var mi? Bilen varsa, yazarsa sevimirim. Virginia ozelinde konusuyorum. Simdiden cevaplar icin tesekkur ederim.

• @mydream Ilk kira sozlesmenizi inceleyin. Orada veya eklerinde araclarinizin kayitlari ile ilgili bir bilgi veya belge olmali. Eger varsa, bunu proof olarak leasing ofise gosterin ama originalini vermeyin. Sistemlerinde gorunmuyorsa, bu sizin sorununuz degil taa ki elinizde ilk basta kayit yapildigina dair belge varsa.

Sticker konusundan emin degilim. Genelde sticker ile birlikte yine bir belge vermeleri gerekiyordur diye dusunuyorum.

Sonucta, ya online sistemlerine ilk basta girmemisler, ihmal edilmis, veya herkes bu konuda sikayetci oluyorsa, isi yokusa surmeye calisiyorlar.

Avukata giderseniz, bilemiyorum ama $600'den fazlaya patlayabilir. Ustelik, oyle bir durumda leasing ofis bir kayit falan birsey sunarsa, haksiz duruma da dusebilirsiniz.

Tavsiyem, elinizdeki sozlesme ve belgelerle sakince konusarak ve negotiate yaparak cozmeye calisin.

• @MySea Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ne yazik ki elimde stickerlardan baska bir sey yok. Araclari kayit ederken bir form dolduruyoruz ki bunu en son ofise gittigimde yeniden yaptim. Bize formun bir kopyasini vermiyorlar. Ilk tasindigimizda da aynisiydi. Insan basina boyle bir sey gelecegini dusunmedigi icin, sozlesmede de zaten ucretsiz oldugunu yazdigi icin bir kopyasini istemek akla gelmiyor. Yeni stickeri alirken eskisini vermek zorundayiz. Her ihitmale karsi stickeri sokmeden once ve soktukten sonra plaka da gorunecek sekilde fotograf cekmek oldu.

Negotiate etmekten pek anlamiyor gibiler. Managera diyorum ki bana sozlesmem de boyle bir degisikligi yapabileceginize dair madde gosterin, odeyecegim. Gosteremiyor. Ilk soyledigi sey bize renewal offeri gonderirken emailda o bilginin de oldugu. Gonderdigi reneal offer emaini actik ona da gosterdik yok. Ki olsa ne yazar? Benim neyi imzaladigim onemli diye dusunuyorum. Imzaladigim sey de yoksa yoktur. O olmayinca bu defa da sizin biz de kayitli araciniz yok diyor. Bunu diyor cunku sozlesmedeki su maddeden vurmaya calisiyor:

no amount is filled in parking shall be free for properly
    registered and authorized vehicles.

Bana stickerlari kim verdi o zaman diyorum, size verildiginde ben burada calismiyordum dolayisiyla ben bu sorunuza cevap veremem diyor.

Diyorum ki bana o zaman park-fee odemem gerektigini, sozlesmemdeki hangi maddeye dayanarak bunu istediginizi yazili olarak verin, e ona da yok. Yani aslinda istedigim sey basit. Ozetle diyorum ki onlara bana tek mantikli bir sey gosterin sozlesmemde bununla ilgili, ben tamam odeyeyim ama her seyi yokusa suruyorlar.

Bilmiyorum ise yarar mi ama, eger odemem de israr ederlerse usps de certified posta gonderecegim ve bana sozlesmemdeki hangi maddeye dayanarak fee istediklerini yazili olarak bildirmelerini talep edecegim. Baktim yine olmadi, evet ne yazikki hakli olsam bile avukata falan gidip masraf edemem. Gidip araclari 5-10 dk mesafedeki sokagin birine park edecegim artik.

• @mydream Ise yarar mi bilemem ama asagidaki yerleri yol gostermeleri veya sikayet etmek icin deneyebilirsiniz: Ilk link Virginia Bassavcilik, tuketiciyi koruma bolumu. Ikinicisi ise Housing Bakanliginin Virginia websitesi.

https://www.oag.state.va.us/consumer-protection/index.php/15-tips/157-landlord-tenant

• @MySea Cok cok tesekkur edereim. Hemen inceleyecegim.

• Irvine ozelinde yazayım, ben degil ama esim soyledi. Burada nextdoor uygulamasında cevre hakkında bilgi aliyor. Orada satin aldiginiz urunler ilgili problem oldugun sosyal medya uzerinden firmayı ya da ceo'yu tagleyerek tweeter uzerinden firmayı durumla ilgili kotuluyorsunuz, bir de sikayet edebileceginiz merciyi ogrenip, firma ile konusurken sizi suraya sikayet edecegim dediginizde de isler yoluna girebilir. Kolay gelsin size.

• @cnpist Tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |