Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Reddit'teki ilgili sub lari okumanizi tavsiye ederim. FL, CA, TX ve NY den arada veri geliyor. Trikleri de oralardan ogrenebilirsiniz.


  • Benim de ilk planım amerika'ya gidince delivery yapmak.
    Bir aksilik olmazsa ülkeye net 30k usd ile gitmeyi hedefliyorum. Uber'de 1 senelik ehliyet şartı olmasaydı ilk işim hemen araç alıp bu işlere başlamak olurdu.

    ABD'ye tam olarak şu kafa ile gideceğim ve ve psikolojik olarak hazırım ; 1 yada 2 sene yanlızım eşimi ve çocuğumu sonrasında getirmeyi düşünüyorum. Tek bir oda bile kiralasam bana yeterli.
    Delivery'de , yada Lyft'te yada herhangi bir yerde bulaşıkçı v.s olarak bile çalışmayı göze alarak geleceğim. Çalışmaktan gocunmak gibi bir özelliğim olmadığı gibi aksine, her gün sabah saat 9 akşam 18:30 yada 19:00 çalışacak durumdayım.

    Ehliyet ve Uber kabulu sonrası da aynı tempo ile çalışabilirim. Bu çalışma şekli ile hayatta kalabilir ve para bile biriktirebilirim diye düşünüyorum, ne dersiniz?

    Yabancı dilim de karşımdakini çok spesifik cümleler kurmadığı sürece anlayabilecek, ve bir şekilde ( karşımdaki durumdan haberdarsa ) yanıt verebilecek düzeyde diyebilirim. Yazılı metinleri de akademik bir dilde değilse %60 oranında falan anlayabiliyorum.

    Gönlümde uber ve lyft yatmasındaki bir diğer neden de dilimi geliştirebilmek zaten


  • 1 Sene oldu ABD geleli ve New York'ta Uber Eats, Doordash, ve Amazon Flex yapıyorum. Kışın Doordash ve Uber Eats daha çok kazandırıyor. Yazın ise Amazon Flex.

    New York'ta yapmayı düşünen arkadaşlar için ipuçları konusunda yardımcı olabilirim. Ayrıca benim referans linkimden üye olursanız hem size hem bana belli bir ücret veriyor ( 300-1000 arası ) Bu tutarlar sanırım ihtiyaca göre değişiyor.

    Toyota Prius aldım ve yakıt olarak inanılmaz az yakıyor. ABD de en az yakan arabalardandır.
    Çalışma saatinize bağlı olarak kazançlar genelde 18-25$ arasında değişebiliyor.


  • @M-Emir Aylık olarak ne kadar kazanç var? Bu iş kollarında?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @M-Emir, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Bir çok türk arkadas ile karşılaşıyoruz. Çoğu öğrenci vizesi ve turist vizesi ile gelmiş. Hesap kiralama yaparak çalışıyorlar. Keşke bende öğrencilik zamanımı burada değerlendirseydim :))

    bunun gibi yasal olmayan yolları anlatmak yada insanları katılmaya davet etmek YASAKTIR. @crazycells bu konuda asla taviz vermez uzaklaştırma alabilirsin dikkat et.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ne zamandır forumda göremediğim mustafanın yeni çektiği videoyu seyredin. key west diye bir bölgeye gitti. 3 saat 20 dakika 121 dolar kazandı.


  • @ayvalik10 Uyari için teşekkürler düzenledim.


  • @sobrero Yazdigim gibi 18-25 arası değişkenlik gösteriyor. Ayda kaç saat çalışırsanız ona göre carpabilirsiniz.


  • @M-Emir park konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz?

  • ⭐⭐

    @M-Emir, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @sobrero Yazdigim gibi 18-25 arası değişkenlik gösteriyor. Ayda kaç saat çalışırsanız ona göre carpabilirsiniz.

    Belirli saatler aralığındaki ortalamayı mı söylüyorsunuz? Günlük 09.00-19.00 olarak hesaplasanız, yani günlük 10 saat çalışma ile ve sadece haftaiçi çalışırsanız 50 saat yapar haftalık ve aylık kabaca 200 saat eder.

    Sizin verdiğiniz ortalama kazanca göre 20$ deseniz saatliğine, ayda 4.000$ kazanç yapar ve bu sadece hafta içi 09.00-19.00 arası çalışmayla. Çok mantıklı gelmedi bana, sanki hesapta bir hata var gibi.


  • @marti2771 Double veya Fire bırakıyorum 2 ayda 1 ceza ortalaması ile devam ediyorum 🙂


  • @abrakadabra Çok mu geldi az mı geldi ? 🙂 Sabahları değilde öğlen 2 akşam 12 arası 20+ kazanırsınız. Neresi yanlış geldi onu anlayamadım

  • ⭐⭐⭐

    @M-Emir Sanırım bu abartılı YouTube videolarının etkisiyle insanlar delivery işlerinden çok büyük paralar yapabileceklerini düşünüyor ve siz deneyimli arkadaşların gerçekte olanları yazmasıyla şaşırıyor. Bana öyle geliyor 🙂

  • ⭐⭐

    @M-Emir, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @abrakadabra Çok mu geldi az mı geldi ? 🙂 Sabahları değilde öğlen 2 akşam 12 arası 20+ kazanırsınız. Neresi yanlış geldi onu anlayamadım

    Fazla geldi yaptığınız hesaba göre. Ama yapılan yerin New York olduğunu görmemiştim sonradan fark ettim. Bu nedenle doğrudur dediğiniz.


  • @Sono Orası biraz gaza getirme yeri her gün aynı para kazanılacak sanıyor insanlar 🙂


  • @abrakadabra Evet New York. Diğer eyaletlerde de tahminime göre 15-17 arasıdır. Hayat pahalılığı olarak bakarsak aslında aynı parayı kazanıyoruz diyebiliriz. ( Ev kirası+araç sigortası+ eyalet vergisi vb ) daha ucuz bir çok eyalette.


  • Sisteme giren bircok dasher ve driver nedeniyle ve coronanin yavas yavas etkisini yitirmesiyle food delivery isleri azaldi diyebiliriz. Zaten eve siparis veren musteri kitlesi artik disari cikip restorana giderek ihtiyacini giderebiliyor. Corona zamani saatlik 33-38$ yapabiliyorken su an 20-25$ arasinda geziniyor. Eger doordashten bahsedersek en iyi orderleri yakalamak icin TOPDASHER olmaniz gerekir. Yoksa diger turlu tipsiz ve uzun mesafeli orderler gelir. Bu arada delivery islerinde memur saati gibi sabah 9:00 - aksam 19:00 arasi gunde 10 saat yapmaniz neredeyse imkansiz gibi. Yani hergun yapamazsiniz. Ayrica sabah 9:00-11:00 arasi en olu ve yavas saatlerdir. Bu saatler arasinda sadece kahve veya kucuk orderler tasirsiniz. Zaten cogu restoran 11:00 den once acilmiyor. Oglen icin 11:00-2:00 arasi yogun gecer. Aksam ise 5:00-8:30 arasi yogun gecer. Hafta sonlari veya cuma aksamlari bu saatler biraz daha esneyebilir. Olu veya yavas saatlerde nadirde olsa iyi sipariste gelebilir ama sadece araba surmus olursunuz.O yuzden butce veya aylik bu kadar yaparim diye kesin hesap yapmayin derim. Bu is sadece esas isinizin yaninda ek gelir yapabileceginiz bir is durumundadir. Diger delivery isleri (amazonflex gibi yada Amazon fresh gibi) alternatifleri arastirip kombinleyerek ona gore plan yapmaniz daha iyi olacaktir.


  • Chicago veya New York’ta Getir firmasında çalışan arkadaşlar var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    özellikle doordash yapanlar videoyu inceler misiniz sadece yemek değil amazon flex gibi başka ürün taşıdılar


  • @roccorocco, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Uzun suredir food delivery isi ile ilgili deneyim paylasimi olmamis.
    Seattle \ Wa sehri icin 3-4 gunluk part time Postmates ve Doordash deneyimini paylasmak istedim.
    Postmates ve Doordash'e gecen hafta basvurdum ve 1 saat gibi kisa sure icerisinde hesabi aktif hale getirdiler. Basvurumu 7 aylik bir ehliyet ile yaptim.
    Grubhub ise: doluluk nedeniyle basvurumu siraya aldi. Grubhub Seattle haricinde, eyaletin birkac sehrinde basvurulari onayliyor. Seattle'da Grubhub driver yogunluk var sanirim.
    UberEats 1 yillik ehliyet istediginden basvurumu yapmadim.

    DOORDASH
    Bir Persembe gunu: Baslama saati 1:30pm - Bitis Saati: 10:00Pm Toplam Aktif Dash saati: 8 saat- Toplam Delivery sayisi: 15 adet--- En az 6-7 adet delivery reddettim veya yanit vermedim. Bu durumda kabul oranim epey dustu. Ilk gunum oldugu icin fazla kasmak istemedim. Sistemini biraz cozmek istedim.
    Yapilan toplam Miles: 75 Miles ---- Toplam yapilan tutar: $109.00 (Tips dahil)

    Bir cuma gunu: Baslama saati: 4:30pm - Bitis saati: 9:15pm Toplam Aktif dash saati: 4,5 saat - Toplam Delivery sayisi: 9 adet--- 3-4 tane delivery reddettim veya yanit vermedim.
    Toplam Miles: 80 Miles ---- Yapilan Tutar: $111.00 (tips dahil)

    Bir cumartesi gunu: Baslama saati: 2:00pm - Bitis saati: 2:10pm Toplam aktif dash saati: 2s10Dk - Toplam delivery sayisi: 5 adet --- Gelen orderlari tutar ve miles a bakmadan hic reddetmedim. Cunku rating baya dusuyor. Son aldigim siparis pick up yakin ama teslimat drop off cok uzakti. 8 Mile uzakta idi ve esas isime donmek zorundaydim 11 Mile tekrar ise dondum. Kabul oranim dusmesin diye bugunun tum orderlarini kabul ettim.
    Toplam Miles: 37 Miles ---- Yapilan tutar: $41.00 (tips dahil)

    Bir Sali gunu: Baslama saati: 5:10pm Bitis saati: 9:30pm Aktif Kalma suresi: 4,5 saat -- Toplam Delivery sayisi: 10 adet- 1 adet kabul etmedim.
    Toplam yapilan miles: 58miles--- Yapilan tutar: $87.69 (tips dahil) Eve donerken son bir acayim dedim ancak cok dusuk order geldi ve yinede kabul ettim. Sadece 5 dolar icin 5 mile ekstra yaptim.

    POSTMATES:
    Bir sali gunu Baslangic: 12:30Pm - Bitis: 3:00Pm Aktif kalma suresi : 2,5 saat Toplam Delivery sayisi: 7 adet - 1 adet delivery kabul etmedim.
    Toplam yapilan Miles: 25 Miles --- Toplam yapilan tutar (Tips dahil) $57.33
    Ilk deneyimime gore Postmates yakin mesafeler verdi diye tahminde bulunuyorum. Bana cok pratik orderlar geldi. Ancak siparis tutarlari cok dusuktu ve sadece 5 order icin tips gorunuyor.
    Sistemini cok kullanisli bulmadim. Yapilacak tutari order geldiginde net goremedim ve Doordash sistemine gore biraz karisik geldi bana.

    Postmates ve Doordash her iki sistemi ayni anda kullanmadim. Ayni anda order gelirse telefon- adres yonetmek ilk baslarda zor olabilir.

    Seattle'da Doordash-Postmates yaptigim bolge: Northgate - Northeast Seattle- Lake City- Madison Park- Fremont- Greenwood- Greenlake-Ballard bolgeleri. Teslimat adresine gorede bazen Downtown bolgesi olabiliyor. Ancak Downtown bolgesi biraz sikintili. Park sorunu, trafik isiklari, stop sign, su an kapali birkac cadde-sokak ve bolca apartman olmasindan dolayi teslimat sureleri uzun oluyor.
    House tipi evlerin cok oldugu bolgeler Greenwood - Greenlake veya biraz daha kuzey bolgesi teslimatlari kolay ve hizli oluyor.

    Ogle saatleri cok cikmadim. 1-2 defa oglen saati ciktigimda is merkezlerine teslimat oldu ve is merkezleri de biraz sikintili. Kisilere ulasmak zaman aliyor.
    Restoranlarin cok oldugu U-District | University Way bolgesi de tercih edilebilir ancak o cevrede de restoranlarin park sorunu- teslimatlarda da bolca apartman olmasi ve genel de ogrencilerin yasamasindan dolayi tipsler dusuk oluyor 🙂

    Cok uzun oldu ama; 3-4 gunluk deneyimime gore evet bu is yapilabilir ancak tips olayi olmazsa hic degmez diye dusunuyorum. Sirketlerin verdigi base ucretleri sanki dusuk gibi. Yukarida belirttim tutarlarin yarisi tips- kalan yarisi base ucret. Musteriler hintli ve arap olursa 🙂 vay halimize 🙂 (irkcilik olarak dusunmeyin. Maalesef hintli ve arap arkadaslarimiz tips konusunda cok tasarruflular 🙂 haa bir de cinliler.
    Ozetin ozeti; yapilan mile, yakilan benzin, yil sonu vergisi derken ne kalacak bunu ancak birkac zaman yaptiktan sonra kestirebilirim.

    Verdigin bilgiler benim gibi greencard bekleyenler icin cok degerli. Yazdigin yoru. 1.5 sene gecmesine ragmen okunuyor vr fikir veriyor. Diger arkadaslarada yol gosterdigindrn suphem yok. Tesekkurler🙂


Benzer Başlıklar

  • 1060
  • 43
  • 10
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum