Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.1k 296

  • Merhabalar arkadaşlar ben tüm şartları yerine getirip başvuru yapmayı planlıyorum. Tüm şartları yerine getirip başvurup red cevabı alan oldu mu? Birkaç tanıdığım izin alabilmiş ama korkuyorum. Bir umut ışığı arıyorum. Şansım var mıdır diye… Köpeğiyle gitmek isteyenlerin son durumu nedir acaba bilgi verebilirler mi?


  • Merhabalar sayfada 1 Aralık için güncelleme olmuş bir bakın isterseniz benim anladığım kadarıyla başvuru için bile şuan kabul etmiyorlar sadece Amerika da aşı olan köpekleri kabul ediyorlar bende götürecektim maalesef götüremiyorum https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/high-risk-dog-ban-frn.html


  • @Cansu-Ardıhan, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Merhabalar arkadaşlar ben tüm şartları yerine getirip başvuru yapmayı planlıyorum. Tüm şartları yerine getirip başvurup red cevabı alan oldu mu? Birkaç tanıdığım izin alabilmiş ama korkuyorum. Bir umut ışığı arıyorum. Şansım var mıdır diye… Köpeğiyle gitmek isteyenlerin son durumu nedir acaba bilgi verebilirler mi?

    Siz de yeni gocmen misiniz?


  • @Meltem-Koç bazi istisnalar (kolayliklar) getirmisler; ama hala permit icin basvuru yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    1 Aralik 2021 itibariyle ABD lisansli veterinerler tarafindan ABD'de asilanmis kopekler ABD'ye (yuksek riskli ulkelerden geliyor olsa bile) giris yapabilecek.

    Eger kopegin gecerli bir kuduz asisi sertifikasi ve mikrocipi varsa, ayrica en az 6 ayliksa ve belirlenmis havalimanlarina, saglikli bir sekilde vardiysa "permit" olmadan ABD'ye giris yapabilir. Fakat bu belirlenen sartlar disindaki kopeklerin girisi icin "permit" gerekecek.

    Ayrica bu kopeklerin giris yapabilecegi 18 havalimani belirlenmis ve listeyi asagidaki alintida bulabilirsiniz.

    UPDATE: Effective December 1, 2021, dogs vaccinated in the United States by a US-licensed veterinarian may re-enter the United States from a high-risk country without a CDC Dog Import Permit if the dog:

    • has a valid US-issued rabies vaccination certificate;
    • has proof of a microchip;
    • is at least 6 months old;
    • is healthy upon arrival; and
    • arrives at an approved port of entry


    Expired US-issued rabies vaccination certificates will not be accepted. If the US-issued rabies vaccination certificate has expired, you must apply for a CDC Dog Import Permit, if eligible.

    UPDATE: Effective December 1, 2021, all dogs that have been in a high-risk country in the past 6 months may only enter the United States through an approved port of entry, which includes all 18 airports with a CDC quarantine station: Anchorage (ANC), Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Dallas (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), Minneapolis (MSP), New York (JFK), Newark (EWR), Philadelphia (PHL), San Francisco (SFO), San Juan (SJU), Seattle (SEA), and Washington DC (IAD).

    All dogs imported into the United States must be healthy on arrival.

    Dogs that have not been in a high-risk country in the past 6 months are not required by CDC to present a rabies vaccination certificate or a CDC Dog Import Permit—and can enter the United States at any port of entry, but must be healthy upon arrival and vaccination against rabies is recommended.

    https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/high-risk-dog-ban-frn.html


  • @crazycells bu sadece Amerika’da aşılanmış köpekler için geçerli değil mi ? Türkiye’de aşılanan köpekler için hala izin gerekiyor mu ?


  • @Meltem-Koç, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells bu sadece Amerika’da aşılanmış köpekler için geçerli değil mi ? Türkiye’de aşılanan köpekler için hala izin gerekiyor mu ?

    evet, Turkiye'de asilanmis kopekler icin hala izin almaniz gerekiyor.


  • Kedimi yakında beraberimde götüreceğim. Veterinerinden sağlık belgesi aldım ve kuduz aşısı da var. Veterineri ve THY, Tarım Orman Bakanlığından belge almam gerekmediğini söyledi. Eski postları okudukça da bu belgenin ciddi anlamda kontrol edilmediğini görüyorum. Acaba bu belgeyi almadan çıkmaya çalışıp sorun yaşayan oldu mu? Bu belgeyi almak için 48 saatlik süre neye dayanarak yazıyor (resmi bir kaynak bulamadım)? Son 48 saatlik süreçte mesai saatlerinde uygun olmam imkansız gibi neredeyse.


  • @isik selamlar, thy ve veteriner size nasıl Boyle bir şey söyler ben anlayamadım, öncelikle o belgeyi almak zorundasınız eger almazsanız o belge olmadan zaten kediyi uçağa bindiremiyorsunuz, hadi bindiniz diyelim, uçaktan indiğinizde gumruktekiler bu belgeyi kontrol ediyorlar.
    Ben kedimi turkiyeden amerikaya ve amerikadan turkiyeye goturdum, her ikisinde de belgeyi çok ciddi incelediler. belge olmasaydı zaten kediyi uçağa almayacaklardı. havaalanına gittiğinizde belgeniz yok üzgünüz kedinizi alamıyoruz demeleri riskini almamanız icin şiddetle belgeyi almanızı tavsiye ediyorum. çünkü ben asla bole bir riski alamazdım. eğer ucusunuz haftasonuysa cuma gününe randevu alıp cuma günü belgeyi alabilirsiniz. benim uçuşum pazar bunuydu ve ben cumadan almistim.


  • @isik, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Kedimi yakında beraberimde götüreceğim. Veterinerinden sağlık belgesi aldım ve kuduz aşısı da var. Veterineri ve THY, Tarım Orman Bakanlığından belge almam gerekmediğini söyledi. Eski postları okudukça da bu belgenin ciddi anlamda kontrol edilmediğini görüyorum. Acaba bu belgeyi almadan çıkmaya çalışıp sorun yaşayan oldu mu? Bu belgeyi almak için 48 saatlik süre neye dayanarak yazıyor (resmi bir kaynak bulamadım)? Son 48 saatlik süreçte mesai saatlerinde uygun olmam imkansız gibi neredeyse.

    ben iki kopegimi de ocak 2021 oncesi ESAN olarak ucakta getirdim. iki giriste de cocuklarin kimliklerine bakmadilar neredeyse sadece tarimdan alinan belgeye bakildi. giris yaptigim havalimani jfk. yani cuma gunu ise ucusunuz carsambadan once almayin belgeyi. 48 saatten ziyade tarih olarak kontrol ediliyor.


  • Aldım bir şekilde ve şu an Amerika'dayım. Çok zor oldu gerçekten. Akşam saat gittim ilk gittiğim ilçe diğerine, o da bir başka ilçeye gönderdi. Onlar sonunda yaptı ama eft de geçmesine rağmen merkezleri mesai öncesi onayı zamanında vermedi. Ertesi gün de tamamen doluydum, bir akrabam ile aldırttım. İyi ki almışım çünkü çağrı merkezi gerek yok demesine rağmen (ki ısrarla sormuştum) kontrol etti THY check-in esnasında.


  • @isik gecmis olsun. amerikaya giriste de gumruk memurlari benden sadece o belgeyi istemislerdi. ben iki kopegimi de ESAN olarak getirdigim icin gumrukten beraber gecmistik.


  • @bengisu Benden hiç evrak istemediler Amerika'da. Hayvan ne dediler, kedi dedim, tamam o zaman dediler ve bitti.


  • @isik merhaba biz de köpeğimizle gitmek istiyoruz ama şuanda bi engel var diye yazılmış. Siz ne belgeler hazırladınız ? İlk kez amerikaya köpeğimizle gideceğiz desteğiniz çok önemli şimdiden teşekkürler


  • @gokicatipars Kedi ve köpek şu an çok farklı. Ben kedim için aşı pasaportu, orman bakanlığı kağıdı ve veterinerinden uçabilir raporundan başka bir şey hazırlamadım, uçabilir raporuna bakmadılar bile. Ama köpek için ABD'nin uyguladığı bazı ek kurallar ve yasaklar var ve tam güncel hali hakkında bilgim yok. Geçmiş postlara bakabilirsiniz.


  • @gokicatipars merhaba.
    ne yazık ki köpekler için şuan bir yasak mevcut. bu yüzden ilgili yönetmeliği incelemenizi tavsiye ederim;

    https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/high-risk-dog-ban-frn.html


  • @gucarslan çok teşekkürler yanıt için. Napacağımızı şaşırmış durumdayız. Cdc ye email atıp dönüş bekleyeceğiz.


  • @gokicatipars cdc'ye atacağınız maillere dönüş verdiğim link olacak, ben defalarca attım. ilgili yasak için bu başlıktaki iletilerimi incelemenizi tavsiye ederim.

    şuan yasak devam ediyor ve ne yazık ki istisnası yok.


  • @orkuns merhaba orkun bey Mayıs ayında biz de köpeğimizle amerikaya gitme planı yapıyoruz ancak napacağımızı şaşırmış durumdayız. Siz birebir yaşamışsınız amerikaya döndünüz mü iki ufaklığı da beraberinizde götürebildiniz mi ? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.


  • Arkadaslarinda belirttigi gibi yasak hali hazirda devam ediyor,en yakin arkadasimda bu konudan dolayi acayip uzuntu icinde.. 6 ay oldu henuz dostunu yanina alamadi oda gelisebilcek olumlu haberleri bekliyor :/


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    19 İleti
    619 Bakış
    baran bozdoganB
    @MySea Burası da çok farklı degil millet köy büyük şehir arası gidip geliyor.
  • Turkiye-Amerika arasi iki aktarmali ucusta Schengen vizesi gerekli midir?

    Yolculuk
    4
    0 Oy
    4 İleti
    496 Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    @janedoe ben Almanya Konsolosluguna mail atarak sormustum. Ucus bilgilerinizi girerek mail atarsaniz en saglam bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz bence.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

    Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum