Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • sn. @crazycells, öyle bir yavaş ilerliyorlar ki adama hiç ümit vermiyorlar. Çünkü ds 260 submit tarihine göre ilerliyorlar. Evrak talep tarihlerine göre evrak onayı veriyorlar. Tüm talihlilerin yarısından fazlası ds260 gönderme Mayıs ayında olmuş. Haziran Temmuz Ağustos aylarında gönderenler sırasını bekliyor. CN ler devre dışı kalmış. 26K evrak onayı alıyor. Ama current olmayı bekliyor. Current olanlar ds260 işlenmeyi bekliyor..Hazır onaylar mülakat bekliyor.Şu ana kadar 5 mülakat verdiler. Mülakat zamanı geleceğine inanamıyor insan. Sizlerin ve yöneticilerin tecrübesi olmasa ve desteğiniz de olmasa biz bittik. Çok teşekkürler. Desteğinize ne kadar ihtiyacımız varmış.

  • ⭐⭐⭐

    2 Aralık 2022 itibariyle DV2022 sürecinin ilerleme durumu:

    DS260 gönderme sayısı...........................................: 594
    Bu DS260'lara gelen evrak talebi sayısı.............: 208/594 >> %35.00
    Evrak gönderenlerin evraklarının onaylanması: 84/594 >> %14.15
    Şimdiye kadar alınan vize sayısı: 3
    Reddedilen vize sayısı...................: Yok
    Aralık 2022'de gerçekleşecek mülakat sayısı : 5

  • ⭐⭐

    @AYSY33, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

    Merhaba @EzgiLera. Çok güzel bilgiler bunlar. Benim eşim Germany kotasından kazandı. Sadece TC vatandaşı Mülakata Ankara da girecek.Ds submit 8 ağustos.dolayisiyla akla şöyle bir şey takıldı. Geç submit edenlere sıra gelene kadar kota dolar mı? Yani dosya işlenene kadar 55k vize verilecekler bitmiş olur mu? Hem genel olarak hem bölge hem ülke olarak kotaya takılma olasımıdır?

    Kotanın dolacağını sanmıyorum. Hatta bu şekilde çalışmaya (çalışmamaya) devam ederlerse, 55bin kotasına yaklaşamayacaklar bile...

    Eğer case numbera göre çalışmaya geri dönerlerse, ilk onay ve mülakat alacak kişilerdensiniz, ilk bültende current olmuşsunuz.

    Ülke olarak kotaya takılma ihtimaliniz zaten yok. Seçilen sayısı %7nin altında.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ekim 2021 vize istatistikleri yayınlandı.

    ilgili verilere göre dünya çapında sadece 10 DV vizesi basıldı.
    3 DV > Abu Dhabi
    7 DV > Tiflis

    Ankara'nın ekim performansı;

    Ankara CR1 6
    Ankara E1 4
    Ankara E2 7
    Ankara E3 8
    Ankara EW 3
    Ankara F1 9
    Ankara F2B 7
    Ankara F3 4
    Ankara F4 55
    Ankara FX 52
    Ankara IR1 41
    Ankara IR2 5
    Ankara IR5 41
    Ankara SB1 1
    Ankara SE 4
    Ankara SQ 40


  • @gucarslan Merhabalar, AOS yapanlar için USCIS'in bölgelere göre istatistiğini gösteren bir alan var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Sanırım o değil. Ben mülakata Seattle USCIS'de gireceğim. Ama tabi DV çok azdır belki de tek bizizdir. Listede ABD'de içinde mülakata giren DV'lilerle ilgili bir istatistk yok. Örneğin Seattle USCIS'in hızı nedir gibi. Çok gittik oraya ama başka işler için.


  • Merhaba benim bir sorum olacak bu mulakat DS submit tarihine göre mi yapılıyor?.Benim case numaram EU4XX submit tarihim 11 Haziran ve bana hala evrak talebi bile gelmemiş.Şimdi bana süre yetmiye bilirmi yani mulakata çağrılmaya bilirmiyim?Bana submit tarihinin önemli olmadığı söylenmişti görünüşe bakılırsa öyle değilmiş.


  • @gucarslan ABD'de yaşıyorken kurum sponsorlu green kart sürecindeyken çıkan da var, benim gibi 🙂 DV çok daha hızlı sonuçlanıyor. O yüzden bu koldan yürütüyoruz.


  • @AYSY33 Forumdaki tecrubeli arkadaslarin ifade ettiklerine gore aklimda kalan soyle konuyla ilgili : KCC yilsonuna kadar ellerindeki DS-260 formunu islemesi gerekiyor CN cok yuksek dahi olsa yani Yilsonuna kadar kesinlikle yetistirmeleri gerek. Yani KCC yavas calismasina gore bence Case Number i 5binlerde olanlarda olanlar sadece gonderseydi belki akici olurdu ama darbogaz olustugu asikar. Tier kaldirildigi icin aslinda pratiksel olarak olaya sanki Ekim ayi Aralik ayinda gibi algilanmali ve beklenmeli kanimca .

    Esime cikmisti bi bile dosyayi halen yollamadik 26 binlerdeyiz .

    Erkenden bekleyenlerin tek umudu onceki yillarda da yasananan herkesinkini current yapmalari ve bu sekilde Case Number nizamiyeti kalkiyor kim DS-260 i erkenden yolladi ve surecleri onaylandi onlara mulakat verilmede oncelik de-facto durumu olusturuyor.

    Hepsinin current olabilemsini tekliyebilecek tek arguman kanimca Toplu Dava ( Class Action ) Amerikan hukuk sisteminde acilmasidir ... Bir Turk kokenli bile isi gorur kanimca ... Deneyimli Turk Avukatlari da elbette vardir . Onemli olan iyi niyetli ve deneyimli bir avukat bulabilmekte kanimca.


  • @gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

    ekim 2021 vize istatistikleri yayınlandı.

    ilgili verilere göre dünya çapında sadece 10 DV vizesi basıldı.
    3 DV > Abu Dhabi
    7 DV > Tiflis

    Ankara'nın ekim performansı;

    Ankara CR1 6
    Ankara E1 4
    Ankara E2 7
    Ankara E3 8
    Ankara EW 3
    Ankara F1 9
    Ankara F2B 7
    Ankara F3 4
    Ankara F4 55
    Ankara FX 52
    Ankara IR1 41
    Ankara IR2 5
    Ankara IR5 41
    Ankara SB1 1
    Ankara SE 4
    Ankara SQ 40

    Tier den oturu esas performans bence anca ARALIK istatistiklerine bakmak lazim .


  • @AYSY33 açıkçası ben de mülâkat geleceğine pek inanmıyorum böyle giderse... Çok büyük atak yapmaları gerek hem KCC hem konsolosluklar... Belki KCC talep ve onayı halleder ama konsolosluklar pek hızlanacak gibi değiller.
    Şu an zaten bütün gelişmiş ülkelerde göçü durdurma politikası hâkim, üstüne corona da olunca onların işine geldi, ne diyelim kısmet herşey. 🥴

  • ⭐⭐⭐

    @ayla-can, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

    @AYSY33 açıkçası ben de mülâkat geleceğine pek inanmıyorum böyle giderse... Çok büyük atak yapmaları gerek hem KCC hem konsolosluklar... Belki KCC talep ve onayı halleder ama konsolosluklar pek hızlanacak gibi değiller.
    Şu an zaten bütün gelişmiş ülkelerde göçü durdurma politikası hâkim, üstüne corona da olunca onların işine geldi, ne diyelim kısmet herşey. 🥴

    Siz DS260 formu açtırdınız mı hiç?


  • @smartcells hayır, neden ki?

  • ⭐⭐⭐

    @ayla-can, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

    @smartcells hayır, neden ki?

    DS260'ı siz de geç göndermişsiniz, ondan sordum.

  • ⭐⭐⭐

    OCAK 2022 Bülteni yayınlandı

    5fbbdb95-042b-483a-a1de-bfeba879dbef-image.png

    Buna göre Case Numarası 13000'e kadar olanlar Şubat ayında mülakat alabilir duruma geldiler.
    Dikkat! Mülakat alırlar değil, toplu mülakat dağıtımı yapılırsa alma ihtimalleri var demek bu.

    b7a255cb-7da5-4205-b90d-c0e1a7190b87-b2.jpg


  • Bu ortadaki sütun bu yıl Ekim ayında mülakat verilmediği için mi eklendi yoksa normalde de Bülten kendinden sonraki ayı mı ifade ediyordu?
    Ocak Bülteni Ocak ayını ifade etmiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muse sorunuz için ilgili iletiye bakın lütfen;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/213220


  • @gucarslan teşekkür ederim hocam, ama demek istediğim bu Aralıkta yayınlanan Bülten Ocak ayında cut off olanları ifade etmesi gerekmez miydi? Ama tabloda Şubat yazıyor bu Ekim ayında mülakat olmadığından mı kaydı demek istemiştim. İlk postu okudum ama ordan anladığım cut off olunacak aydan bir önceki ay yayınlanmaktadır iki ay önce değil.

  • ⭐⭐⭐

    @muse, içinde söyledi: Sayılarla DV2022

    @gucarslan teşekkür ederim hocam, ama demek istediğim bu Aralıkta yayınlanan Bülten Ocak ayında cut off olanları ifade etmesi gerekmez miydi? Ama tabloda Şubat yazıyor bu Ekim ayında mülakat olmadığından mı kaydı demek istemiştim. İlk postu okudum ama ordan anladığım cut off olunacak aydan bir önceki ay yayınlanmaktadır iki ay önce değil.

    Bültenleri yorumlamak:

    1. Bültenler yayınlandıkları ayın değil sonraki ayın adı ile adlandırılırlar. Örneğin: Aralık'ta yayınlanan bültenin adı Ocak bültenidir.
    2. Bültenler sonraki ayda mülakat alabilecek olanların en son numarasını bildirir. Örneğin Ocak bülteninde Ocak ayında mülakat alabilecek olanların numarasının maksimum 10000 olacağını söylüyor
    3. Bülten, ayrıca ek olarak, bir sonraki ayın da cut-off numarasını, yani bir sonreki ayda da mülakat alacakların maksimum numarasını açıklar. "Pek yakında" der gibi. Örneğin Ocak bülteni Ocak ayında mülakata girecek max CN yanında aynı zamanda Şubat ayında mülakata girebieceklerin maksimum numarasının 13 000 olduğunu açıklamıştır.

    Buna göre önümüzdeki ay yayınlanacak bir sonraki bülteni yorumlayalım:

    1. Ocak ayı içinde yayınlanacak (genelde ayın 15'i ile son günü bir tarih arasında olur) ve ŞUBAT BÜLTENİ olarak isimlendirilecek.
    2. Yayınlandığı aydan sonraki ayın cut-off'unu vereceği için Şubat bülteni diye isimlendirecek. Bu rakam aslında şimdiden belli: 13000. Çünkü Şubat'ta girecekler zaten Aralık ayında yayınlanmış Ocak bülteninde ilan edimişti.
    3. Ek olarak mart ayında mülakat alacakların son numarasını açıklayacak. Beklentimiz 15000-16000 civarında bir şey.

    Kısacası: Bültenler 2 aylık cut-off bilgisini verir. Önümüzdeki ay + ondan bir sonraki ayı da.

    Aşağıdaki tabloda Dv talihlileri için tek ve en önemli sütun ortadaki "Sonraki ay cut-off" bilgisidir. Diğerleri bilgi amaçlıdır. Bu orta sütuna bakarak numaranızın hangi aydan itibaren mülakat almaya hak kazandığını öğrenebilirsiniz. Numaranız cut-off içine girmeden mülakat almanız söz konusu değildir.
    .
    d5ac356b-ae2b-48bd-a43c-31ab67de35a9-b2.jpg


Benzer Başlıklar

  • 481
  • 296
  • 36
  • 291
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum