Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• Arkadaşlar merhaba, 14 aydır abd dışındayım ve 2 hafta içinde dönmeyi planlıyorum. Bu süre zarfında bazı yanlış kararlar verdim. Tecilimi bozarak askere gittim ve 6 aylık kaybım zaten buradan geldi. Türkiye’de yüksek lisansa da başladım. Return vizesine başvurmak yerine direkt kapıdan şansımı deneyeceğim. Askerlik belgesini götürüp beni askere aldılar o yüzden gelemedim dersem kurtarır mıyım? Tecilimi kendimin bozduğumu olur da mahkemeye verilirsem öğrenebilirler mi yoksa memur sizce ikna olur mu? Tavsiyelerinize açığım

• @pistolstar tahmin ediyorum ki green cardınız elinizde.
    14 ay çok uzun bir süre değil. bahsettiğiniz gibi askerlik durumunuzu dile getirip, bunu da resmi bir belge ile (e-devlet'ten alabiliyorsunuz) desteklerseniz sorun olacağını zannetmiyorum.

son dönemde bir çok arkadaşımız bu şekilde sorunsuz girişi yaptılar.
    hikayeniz + söyleyecekleriniz net ve hazır olsun. sağlam ve kararlı şekilde cevaplarınız sorunsuz giriş yapmanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

bir de JFK gibi daha yoğun havalimanlarından giriş yapmanız daha doğru olacaktır.
    son dönemdeki arkadaşlarımız özellikle bu şekilde yaptılar.

bol şans diliyorum şimdiden.

• @gucarslan kart ve SSN elimde, e devletten belge de çıkaetabilirim. Bir hikaye uydurup girmeye çalışacağım. İlk girişte job offer falan hazırlamıştım sorun olmaması için yine öyle bir şey işe yarar mı?

• @pistolstar job offer gerçekse elbette yarar, fake bir job offer hazırlamanızı tavsiye etmem.
    ama askerlik oldukça geçerli bir sebep, sorun olacağını zannetmiyorum.

• @gucarslan teşekkür ederim. E devletten tarih aralığı yazan askerlik belgesi alamıyorum. Direkt terhis belgemi yeminli tercümana çevirip götüreceğim o zaman. Daha önce çalıştığım iş yerlerinden gerçek bir job offer isteyeceğim. Aklıma takılan şeyse şu; gümrük görevlisi green kartın var ne diye orduya gidiyorsun gibi bir düşünceye kapılır mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@pistolstar zannetmiyorum.
    bu kadar detaya hakim değillerdir muhtemelen. bence sakin ve net kalıp direkt giriş yapmak sizin için en iyi yol.
    gerekli evrakları da sağladığınızda sorun olacağını düşünmüyorum

güzel haberlerinizi bekliyoruz, bol şans.

• @gucarslan hikayem koronavirüs sebebiyle geçen yıl abd’de kalamamam, Türkiye’ye dönüp aşı beklerken askere alınmam ve 2. dozu olduktan sonra ABD’ye dönüş şeklinde olacak. Tabi biraz da süsleyeceğim umarım. JFK’den şansımı deneyeceğim. Sağolun

• @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@gucarslan hikayem koronavirüs sebebiyle geçen yıl abd’de kalamamam, Türkiye’ye dönüp aşı beklerken askere alınmam ve 2. dozu olduktan sonra ABD’ye dönüş şeklinde olacak. Tabi biraz da süsleyeceğim umarım. JFK’den şansımı deneyeceğim. Sağolun

Özel değilse green cardınız varken neden askere gittiğinizi yada dövizli askerlik yapmadığınızı sorabilirmiyim , Amerika'ya alışamayıp geri dönmek zorunda mı kaldınız , çünkü normalde green card ile tecil hakkınız oluyor büyük ihtimalle memur diğer 8 ayıda ayrıntılı olarak sorabilir , bende haftaya JFK'den giriş yapacağım son durumu size bildiririm.

• @doki-arlington para biriktirmeye çalıştım aşı bekledim vs. gibi şeyler söyleyeceğim. Askerden geleli de 1 ay oluyor zaten yakın tarih yani. Açıkçası pek düşünmüyorum dönmeyi beni burada tutan duygusal bağlantılar vardı ama artık ortadan kalktı diyelim :)

Siz ne kadar zamandır dışarıdasınız?

• @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@doki-arlington para biriktirmeye çalıştım aşı bekledim vs. gibi şeyler söyleyeceğim. Askerden geleli de 1 ay oluyor zaten yakın tarih yani. Açıkçası pek düşünmüyorum dönmeyi beni burada tutan duygusal bağlantılar vardı ama artık ortadan kalktı diyelim :)

Siz ne kadar zamandır dışarıdasınız?

Bende 4 aya yakın dışarıda kaldım :) Ama daha önce 11 ay kaldığım zaman JFK'den çok rahat giriş yaptım :) Umarım sizin için doğru karar olur , bende benzer bir şekilde askerliği yapmayı düşünürken ani bir kararla Amerika'ya taşınıyorum , yaklaşık 17000 $ lık bir kredi çektim Amerika'dan nerdeyse 0 faizle bu bana Amerika'nın nasıl bir fırsatlar ülkesi olduğunu hatırlattı

• @doki-arlington siz sorun yaşamazsınız muhtemelen. Job offer kalacak yer vs. Ayarladınız mı yoksa direkt gidip girmeyi mi deneyeceksiniz?

@doki-arlington siz sorun yaşamazsınız muhtemelen. Job offer kalacak yer vs. Ayarladınız mı yoksa direkt gidip girmeyi mi deneyeceksiniz?

Maalesef job offer'ı ve kalacak yeri uzaktan güvenip ayarlamak zor ondan dolayı direk gidip bir Amerikalı gibi iş başvuru yapacağım , siz işinizi ve kalacak yerinizi ayarladınız mı ve yanınızda ne kadar para miktarıyla gideceksiniz.

• @pistolstar ben de bu konuda tecrubemi herkesle paylasmak istiyordum. Sizin sorunuz vesilesi ile yazayim.

Biz bir kez Amerikaya gelip bir hafta kalip donmustuk. Tam 22 ay sonra JFK'den giris yaptik. Size tavsiyem durumunuzu gosteren tum belgeleri yaninizda goturun ve surecinizi oldugu gibi anlatin. Isimden dolayi 22 ay amerika disinda kaldik, buna dair yazilar yanimizdaydi. Pasaport kontrolundeki gorevli sebebini sordu, surecimizi detayli bir sekilde anlattik, isterse belgelerimize de bakabilecegini soyledik. Biraz bakti ve 22 ay cok uzun bir sure bir daha boyle bir sey olmamasina dikkat edin, hosgeldiniz dedi ve toplam 5-10 dk gibi kisa bir surede gectik.

14 ay cok daha makul bir sure o yuzden sorun yasayacaginizi dusunmuyorum. JFK de iyi bir tercih olmus.

Iyi yolculuklar, kolayliklar dilerim

• Merhaba ben de merak eden arkadaşlara faydası olur diye tecrübemi paylaşayım. 2019 yılından beri greencardlıyım pandemi başlayana kadar 6 ayda bir giriş çıkış yaptım ancak pandemi başladıktan sonra ilk girişimi 11 ay sonra JFK den yapmıştım orada memur neden uzak kaldığımı vs sorguladı ancak pandemi döneminden bahsedince çok fazla zorlamadan geçirdi. Sonrasında türkiyede halletmem gereken işler ve sağlık problemleri olduğu için 10 ay daha ülke dışında kaldım. 2 gün önce newark havaalanından ülkeye giriş yaptım. Daha önceki gönderilerde bir arkadaş newark havaalanından giriş yaptığını ve hiç zorlanmadığını belirtmişti. Şansımı oradan denemek istedim ancak elimde neden uzak kaldığıma dair belgelerim hazırdı. Özellikle ailedeki sağlık sorunları ile ilgili raporları ingilizce olarak yanımda bulundurdum. Çok stresliydim fakat ülkeye girişim çok kolay ve rahat oldu. Memur hiçbir soru sormadı. Sadece pasaportu ve greencardı aldı 1 dakika bile sürmeden geri verip buyrun dedi. Hepsi bu kadar. Belki şansımıza denk gelen memurun tutumu da etkili olabilir ancak aynı durumda olan arkadaşlar varsa bende newark havaalanını önerebilirim. Herkese kolaylıklar diliyorum 🙏🏻

• [email protected] sorun yasamadiginiz için sevindim. Bu yazdığınızı okudum ve gorevlilerin anlayışlarını bizlere de verecekleri vize için de göstermelerini diliyorum. Çünkü geride çok canı yanan kişiler kaldı.. Umarım hepsinin telafisi olur.

Arkadaşlar merhaba, 14 aydır abd dışındayım ve 2 hafta içinde dönmeyi planlıyorum. Bu süre zarfında bazı yanlış kararlar verdim. Tecilimi bozarak askere gittim ve 6 aylık kaybım zaten buradan geldi. Türkiye’de yüksek lisansa da başladım. Return vizesine başvurmak yerine direkt kapıdan şansımı deneyeceğim. Askerlik belgesini götürüp beni askere aldılar o yüzden gelemedim dersem kurtarır mıyım? Tecilimi kendimin bozduğumu olur da mahkemeye verilirsem öğrenebilirler mi yoksa memur sizce ikna olur mu? Tavsiyelerinize açığım

ben de gerekcelerin makul oldugu konusunda arkadaslara katiliyorum, halihazirda pandeminin etkilerinden dolayi saglanan toleransi kacirmayin ve ilk firsatta ABD'ye tasinin. :thumbs_up:

tum belgeler yine de yaninizda olsun, bol sanslar.

• 9 Aralık sabahı ABD'ye iniş yapıyorum. Tam 14 ay 3 hafta geçmiş olacak. Yanıma diplomamı, 6 ayımı askerde geçirdiğime dair terhis belgemi ve iş teklifimi alacağım. Şimdi siz değerli arkadaşlarıma sorularımı soruyorum; aynı zamanda yüksek lisansa başladım, öğrenci belgemi yanımda götürüp burda çok pahalı yatay geçiş yapacağım vs. demek mantıklı mı? Askerliği araya katmak mantıklı mı, silahlı kuvvetler falan ne ayaksın sen konularına girilip ajan muamelesi yapılır mı? Job Offer Kaliforniya'dan geldi ancak ben hem daha uygun fiyatlı olması, hem girmenin daha kolay olduğunu yaşanan tecrübelerden okumamdan dolayı NYC aktarmalı San Francisco bileti aldım, NYC ne ayak derler mi? Sorularım sizlere garip gelebilir ancak stresliyim, kart 2 yıldır elimde ve bu sefer gerçekten yaşamaya gidiyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum. Taktik verin :)

• @pistolstar Benim cok bir fikrim yok ama cevaplayacak olanlar icin daha once giris yaptin mi , kac yildir green cardin var , ne kadar sure amerikada kaldin gibi sorularin cevaplarini yazarsan ilgili buyuklerimiz daha kolay yardimci olabilirler diye dusunuyorum.

9 Aralık sabahı ABD'ye iniş yapıyorum. Tam 14 ay 3 hafta geçmiş olacak. Yanıma diplomamı, 6 ayımı askerde geçirdiğime dair terhis belgemi ve iş teklifimi alacağım. Şimdi siz değerli arkadaşlarıma sorularımı soruyorum; aynı zamanda yüksek lisansa başladım, öğrenci belgemi yanımda götürüp burda çok pahalı yatay geçiş yapacağım vs. demek mantıklı mı? Askerliği araya katmak mantıklı mı, silahlı kuvvetler falan ne ayaksın sen konularına girilip ajan muamelesi yapılır mı? Job Offer Kaliforniya'dan geldi ancak ben hem daha uygun fiyatlı olması, hem girmenin daha kolay olduğunu yaşanan tecrübelerden okumamdan dolayı NYC aktarmalı San Francisco bileti aldım, NYC ne ayak derler mi? Sorularım sizlere garip gelebilir ancak stresliyim, kart 2 yıldır elimde ve bu sefer gerçekten yaşamaya gidiyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum. Taktik verin :)

Hayırlı olsun San Francisco hayat umarım sizi silikon vadisine sürükler🙂.Başlagıç olarak nasıl bir iş teklifi aldınız , daha önce çalıştığınız bir yermiydi ?

9 Aralık sabahı ABD'ye iniş yapıyorum. Tam 14 ay 3 hafta geçmiş olacak. Yanıma diplomamı, 6 ayımı askerde geçirdiğime dair terhis belgemi ve iş teklifimi alacağım. Şimdi siz değerli arkadaşlarıma sorularımı soruyorum; aynı zamanda yüksek lisansa başladım, öğrenci belgemi yanımda götürüp burda çok pahalı yatay geçiş yapacağım vs. demek mantıklı mı? Askerliği araya katmak mantıklı mı, silahlı kuvvetler falan ne ayaksın sen konularına girilip ajan muamelesi yapılır mı? Job Offer Kaliforniya'dan geldi ancak ben hem daha uygun fiyatlı olması, hem girmenin daha kolay olduğunu yaşanan tecrübelerden okumamdan dolayı NYC aktarmalı San Francisco bileti aldım, NYC ne ayak derler mi? Sorularım sizlere garip gelebilir ancak stresliyim, kart 2 yıldır elimde ve bu sefer gerçekten yaşamaya gidiyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum. Taktik verin :)

Bence Turkiye'de ogrenciliginizin devam ettigini soylemeyin. Sadece sizin bu zamana kadar ABD'ye tasinmanizi onleyen seylerden bahsedin.

Cevap verirken tamamen Turkiye ile baglarini koparmis, ABD'ye yasamaya gelen birinin profilini cizerseniz girisiniz kolaylasir.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 5 Oy
    1k İleti
    184k Bakış
    S
    Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k