Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells insallah bi sorun olmaz 🤲 cok tesekkürler yardiminiz icin 😊 ben ayrica tourist visa extension icin de basvuru yaptim. Yani 6 aylik oturumun uzamasi icin. Insallah ona olumlu donus olur f-1 visa surecinde bir sorun yasamam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells insallah bi sorun olmaz 🤲 cok tesekkürler yardiminiz icin 😊 ben ayrica tourist visa extension icin de basvuru yaptim. Yani 6 aylik oturumun uzamasi icin. Insallah ona olumlu donus olur f-1 visa surecinde bir sorun yasamam

    bol sans dilerim, umarim olumlu haberleri alirsiniz en yakin zamanda. Sureciniz bittikten sonra tarihlerle beraber deneyiminizi bu konuya aktarirsaniz sevinirim. Tesekkurler.


  • @crazycells tabiki insallah olumlu bir sekilde sonuclanir 🤲 sürecin sonunda da ne yaptiysam tek tek anlatirim, yardimci olmaya calisirim elbette 😊


  • Merhaba arkadaslar. Sizlere B-1/B-2 vizesinden change of statu ile F-1 vizesine basvuru sureciyle ilgili yasadiklarimi anlatacagim. Basvuru sureciyle ilgili USCIS vize oturumunuzun sona ermesinden en az 45 gun once basvuru yapmanizi tavsiye ediyor. Ne zaman sona erdigi I-94 belgesinde yazar.
    Oncelikle Orlando’da bir dil okuluyla iletisime gectim ve oraya dil okulunun kayit ucretini ve bir aylik egitim masrafinin ucretini nakit olarak yatirdim ve okula basvuru surecini baslattim. Bu surecte okulla surekli iletisim halinde kaldim. Oncelikle bana hem change of statu icin hem de tourist visa extension icin basvuru yapmam gerektigini soylediler. Bu surecte benden change of statu icin istedikleri belgeleri asagiya yazacagim. Ancak bu belgelerde eksiklik ya da fazlalik varsa bilemem yani bu yazdiklarimin disinda siz de bir arastirma yaparsaniz iyi olur.
    1-) Copy of Passport
    2-) Copy of visa
    3-) I-94 belgesi
    4-) Amerikadaki ve Turkiyedeki adresim.
    (Adresler ingilizce olmali. Ben Turkiye adresimi e-devletten cikardim ve yeminli tercuman dairesinde tercume ettirdim. Ingilizce adresiyle ilgili belgeyi de bankadan aldim ve ustunde adimin yazmasina ayrica dikkat ettim.)
    5-) Banka hesap dokumani.(Bu belge sizin okul parasini ve sizin geciminizi saglayacak maddi sorumluluga sahip oldugunuzu gostermek icin sart. Kac aylik basvuru yapiyorsaniz okulun aylik parasi ve okulun aylik parasi kadar ekstra olmasi sart hesabinizda. Ornegin 12 aylik basvuru yaptiniz ve okulun aylik ucreti 550$ ise sizden aylik 1100$(550$+550$) teminat isteniyor yani toplam olmasi gereken para 1100$X12) Ayrica sponsor destegi ile geciminizi saglayacaksiniz bunu da belirtebilirsiniz. Bunun icin de birkac belge sart ama ben bu belgeleri tam bilmedigim icin siz kendiniz arastirirsaniz daha iyi olur.
    6-) Neden dil okuluna yazilmaya karar verdiniz ve geri doneceginize dair ne gibi kanitlarinizin oldugu Turkce ve ingilizce bir mektup yazmaniz lazim. Bu mektuptaki sebepleri cok dikkatli belirleyin bu mektup cok onemliymis. Bu mektubun iceriginde nelerin olmasi gerektigini daha detayli ogrenmek istiyorsaniz arastirirsaniz daha iyi olur.) Change of statu sample letter yazarsaniz ornek mektuplar mevcut internette.
    7-) I-539 formu doldurulmasi lazim. Bu form da cok onemli. Zaten bu konunun ilk yazisi da bu formla ilgili. Detayli bilgi orada var siz de tekrar farkli farkli arastirmalar yaparsaniz iyi olur. tabi bu form icin 370$ money order araciligiyla para odemek lazim. 370$ lik Money order kagidini dosyaya ekledim.
    😎 Bu belgeleri ben okula teslim ettim ve onlar bana I-20 formunu verdiler. Bu form ile kayit yapmak istediginiz dil okulu USCISe benim bu okulda okuma basvuruma sponsor olduklarini beyan ediyorlar. Yani benim bu isi kafama gore yapmadigimi ve bu okulda okumak icin basvuru yaptigimi belgeleyen bir kagit bu. Okul I-20 belgesini haziladiktan sonra 200$ SEVIS fee denilen parayi yatirdim ve fisi bilgisayardan cikti alarak dosyaya ekledim.

    Basvuru nedeninizle baglantili olarak ek belgeler ekleyebilirsiniz. Ben Universite transcriptini ekledim mesela.
    ——————————————————
    Bu belgeleri bir dosyada toparladiktan sonra ayrica Tourist visa extension icin de bir dosya hazirladim. Bu dosyanin icerigi Change of statu dosyasi icerigiyle benzerlik gosteriyor ama farkliliklar tabi ki var. Okul bana bu dosyanin icerigiyle ilgili kesin bilgiler vermedi ve bana bu dosyayi kendin olusturacaksin o nedenle iyice arastir dedi. Ben de biraz sorusturdum arastirdim ve dosyayi olusturdum. Simdiden soyleyeyim eksikler ya da fazlaliklar olabilir haberiniz olsun. Yani siz de arastirirsaniz cok iyi olur.
    Oncelikle tourist visa extension basvurusu neden onemli ondan bahsedeyim.
    Change of statu basvuru sureci cok uzun surebiliyor ve bu surec I-94 belgenizdeki ulkeyi cikmaniz gereken tarihi asabiliyor o nedenle tourist visa extension basvurusu yapmam gerektigini soyledi okul bana. Illegal olmamam icin. Benim 6 aylik abd de kalma surem vardi yine 6 ay uzatmak icin basvurdum. Simdi Tourist visa extension dosyasina ekledigim belgeleri yazacagim.
    1-) Copy of Passport
    2-) Copy of visa
    3-) I-94 belgesi
    4-) Amerikadaki ve Turkiyedeki adresim.
    (Adresler ingilizce olmali. Ben Turkiye adresimi e-devletten cikardim ve yeminli tercuman dairesinde tercume ettirdim. Ingilizce adresiyle ilgili belgeyi de bankadan aldim ve ustunde adimin yazmasina ayrica dikkat ettim.)
    5-) Banka hesap dokumani.(Bu belge sizin okul parasini ve sizin geciminizi saglayacak maddi sorumluluga sahip oldugunuzu gostermek icin sart. Kac aylik basvuru yapiyorsaniz okulun aylik parasi ve okulun aylik parasi kadar ekstra olmasi sart hesabinizda. Ornegin 12 aylik basvuru yaptiniz ve okulun aylik ucreti 550$ ise sizden aylik 1100$ teminat isteniyor yani toplam olmasi gereken para 1100$X12) Ayrica sponsor destegi ile geciminizi saglayacaksiniz bunu da belirtebilirsiniz. Bunun icin de birkac belge sart ama ben bu belgeleri tam bilmedigim icin siz kendiniz arastirirsaniz daha iyi olur.
    6-) Change of statude yazdiginiz gibi bir Ingilizce bir de Turkce mektup. Burada da neden f-1 change of statu basvurusu yaptigimi ve neden tourit visa extension basvurusu yaptigimi anlattim.
    7-) Tourist Visa extension icin de I-539 formu doldurdum. Bu formda change of statu icin doldurdugum I-539 formuyla benzerlikler vardi ama bazi sorularin cevabini farkli verdim.Yine bu form icin de money order araciligiyla 370$ lik kagidi dosyaya ekledim. Malesef iki sefer 370$ lik bir harcamam oldu.

    Ayrica ben universite transcriptini bu dosyaya da ekledim.

    Son olarak bu iki dosyayi USCISe gonderdim. Ben yaptigim islemleri kaba taslak anlattim. Eksiklikler olabilir fazlalikliklar da olabilir anlattiklarimda. Yaklasik 2 hafta once ben dosyalari gonderdim ancak henuz bir cevap almadim. Insallah muvaffak oluruz, Rabbim emeklerimizi bosa cikarmaz 🤲. Bu surecte ekstra bir sey yasarsam yine burada paylasirim insallah. Yardimci olabildiysem ne mutlu 😊 Eger hatali, eksik bilgi verdiysem de hakkinizi helal edin. Allah kolayliklar versin arkadaslar. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365 elinize saglik 🙂


  • @crazycells rica ederim, yardimci olabilirsem ne mutlu bana 😊


  • Merhabalar size sorum olacak 🙂
    ağustos 2016 amerikaya gittim 6 aylık vizemi uzattıktan sonra 2017 ağustosda Türkiyeye geri döndüm döneli 11 ay oldu ve aralık gibi amerikaya tekrar gideceğim ve gittiğimde 3. girişim olacak girişte sorun çıkarırlarmı ? türkiyede 16 ay kalmış olacağım ve istenbulda kendi şirketim var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mistikky Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar size sorum olacak 🙂
    ağustos 2016 amerikaya gittim 6 aylık vizemi uzattıktan sonra 2017 ağustosda Türkiyeye geri döndüm döneli 11 ay oldu ve aralık gibi amerikaya tekrar gideceğim ve gittiğimde 3. girişim olacak girişte sorun çıkarırlarmı ? türkiyede 16 ay kalmış olacağım ve istenbulda kendi şirketim var

    Sanirim turist vizesinden bahsediyorsunuz?
    16 ay cok uzun bir sure, o nedenle ABD'de gocmen olma gibi bir amaciniz oldugunu dusunmezler. Gecerli bir vize ile sorunsuz giris yaparsiniz.


  • B-2 vizemi change of statu ile f-1 vizesine cevirmek icin basvuru yapmistim 15 gun sonra iki mektup geldi tourist visa extension ve f-1 change of statu basvurunuz isleme alinmistir diye. 11 agustosta amerikada 6.ayim dolmus olacak bana gonderilen I-797 belgesiyle basvurum sonuclanana kadar 11 agustostan sonra da dahil olmak uzere amerikada kalirsam bi sorun cikar mi acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    B-2 vizemi change of statu ile f-1 vizesine cevirmek icin basvuru yapmistim 15 gun sonra iki mektup geldi tourist visa extension ve f-1 change of statu basvurunuz isleme alinmistir diye. 11 agustosta amerikada 6.ayim dolmus olacak bana gonderilen I-797 belgesiyle basvurum sonuclanana kadar 11 agustostan sonra da dahil olmak uzere amerikada kalirsam bi sorun cikar mi acaba?

    bu konudaki yasayi ben haftasonu buraya aktaririm... cunku sorunun cevabi cok net degil.

    Su an kisaca hatirladigim kadariyla cevap vereyim, su an B2 vizesi sahibi oldugunuz icin ve B2 belli bir I-94 suresine sahip oldugu icin, eger F1'e degisim onaylanirsa, B2-extension onaylanmazsa bile butun bu surede ABD'de yasal olarak kalmis sayiliyorsunuz. Fakat B2 basvurunuz onaylanmazsa ve F1 den de red alirsaniz o durumda I-94'ten sonraki surecte basvuru sonucu aciklanan gune kadar illegal kalmis sayiliyorsunuz fakat I-539 basvurunuzun oldugunu gostererek ilerde cikacak sorunlari minimuma indirebilirsiniz. Tabii bu durumda en makulu hizli bir sekilde ABD disina cikmaniz olur. Bu arada bu surecte calisma izniniz olmadigi icin calismamaniz da gerekiyor.


  • @crazycells aktarirsaniz cok sevinirim 😊 okuldan bir yetkili size gelen I-797 kagidini yaninizda tasiyin o kagit vesilesiyle illegal olmamis olursunuz dedi ama ben burda da size danismak istedim tesekkur ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells aktarirsaniz cok sevinirim 😊 okuldan bir yetkili size gelen I-797 kagidini yaninizda tasiyin o kagit vesilesiyle illegal olmamis olursunuz dedi ama ben burda da size danismak istedim tesekkur ederim 🙂

    o konuda dogru soylemis. I-797'yi yaninizda bulundurun kesinlikle.
    I-94 suresini gectikten sonra eger I-539 basvurunuz varsa, hakkinizda yasal bir statu olup olmayacagina karar verilecegi icin yani basvurunuz henuz sonuclanmadigi icin "illegal" duruma dusmus olmuyorsunuz. Ama vizenin verdigi yasal statu de bitmis oluyor. Yani biraz belirsiz bir alanda kaliyorsunuz, ne tam yasal, ne de illegal oldugunuz 🙂 Fakat basvurunuz sonuclanana kadar I-797 ile ABD'de kalmakta bir sorun yasamazsiniz. Ben bilgileri aktarinca daha net anlarsiniz.


  • @crazycells cok tesekkürler insallah herhangi bir sorun yasamam 🙂


  • @crazycells Benim asil merak ettigim sey i-797 ile 11 agustostan sonra havalimanina gidip herhangi bir ucak yolculugu yaparsam sorun olur mu acaba?


  • @crazycells hocam yasarla ilgili bi bilgi bulabildiniz mi? 🙂


  • @bjkamil3365 uçak bileti ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız o kağıt ile


  • @redur47 Tesekkur ederim insallah 🙂


  • @redur47 tekrar merhaba turist vizesi kalma suresi evraklarini herhangi bir kargo sirketiyle yollayacagiz dimi ve kac gun icerisinde ulasir evraklar, ve bu uzatma sonuclari ne kadar sure sonra aciklanacak acaba


  • @crazycells tekrar merhaba turist vizesi kalma suresi evraklarini herhangi bir kargo sirketiyle yollayacagiz dimi ve kac gun icerisinde ulasir evraklar, ve bu uzatma sonuclari ne kadar sure sonra aciklanacak acaba. Ben de gezmek icin uzatmaya basvuruyorum. Bu hafta evraklarimi gonderecegim


  • @gzi Herhangi bir kargo şirketiyle yollayabilirsiniz. Evraklar bulunduğunuz yere göre 3-4 gün içerisinde evrakları alırlar ve 2 hafta içerisinde aldıklarına dair belge elinize ulaşır. Şuanki güncel bilgilere göre California center 5 hafta ile 4,5 ay arası, National Benefits Center 1 hafta ile 4,5 ay arası, Vermont Service Center ise 9 ay ile 11,5 ay arası başvuruları cevaplıyor. Siz yinede başvurunuzdan sonra en geç 5 ay içerisinde yanıt almazsanız çıkış yapınız aksi takdirde Abd ye 3 sene giriş yasağı alabilirsiniz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum