Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Merhabalar, Yaklaşık 5 hafta önce DS 260 formumun açılması için KCC ye mail attım ancak herhangi bir gelişme yok. DS 260 ın açılıp açılmadığını https://ceac.state.gov/ceac/ bu adrese girip DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application sekmesine girerek kontrol ediyoruz değil mi?


  • @Aeroexpres 5 hafta az, benim 60-70 gün sonrasında açılmıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, Yaklaşık 5 hafta önce DS 260 formumun açılması için KCC ye mail attım ancak herhangi bir gelişme yok. DS 260 ın açılıp açılmadığını https://ceac.state.gov/ceac/ bu adrese girip DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application sekmesine girerek kontrol ediyoruz değil mi?

    KCC şu sıralar DS260 unlock isteklerine bir iki gün içinde cevap verip açıyor. 5 hafta önce açma maili atıp hala açılmadıysa ya gönderdiğiniz mail usulüne uygun değildir (doğum tarihinin yanlış yazılması vs) ya da açıldığına dair size gelen maili kaçırmış olabilirsiniz.

    DS260'ı açmak için nasıl mail atılır bilgileri aşağıdaki linkte:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc

    Bazen açtıktan sonra gönderdikleri açıldığına dair mesaj ulaşamayabiliyor. Verdiğiniz linkten girip kontrol edebilirsiniz açık olup olmadığını.


  • Merhabalar arkadaşlar. 23/11/2021 tarihi itibariyle evraklarım onay almıştır. Buraya yazmak istedim. Umarım evrak onayı bekleyen herkes hızlı bir şekilde evrak onaylarını alır :)


  • Merhaba Arkadaşlar,

    İngiltere de yaşıyoruz. Numaramız 3000 lerde. Grupta okuduğum bazı mesajlarda evrak talebi gelmeden evrakları gönderebilirsiniz yönünde. Normalde bu şekilde gönderirsek bir problem olur mu yada evrak talep mailini mi bekleyelim? arada kaldım. Bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum.

    Selamlar,


  • @FUAT-ARI evrak talebi olmadan evraklarınızı gönderiyorsunuz, ama sonra da evrak talebi geldiğin de pişmanlık yaşıyorsunuz😁 Benim sıram çok önlerde olmasına rağmen bir çok arkadaşa evrak talebi geldi fakat ben göndermedim. Ne kadar geç göndersem de onayımı aldım ve şimdi de mülakat bekliyorum. Bu olay beni case numarası benden yüksek olan arkadaşların gerisine itmedi, dezavantajda yaratmadı. KCC işi bizden daha biliyor. “Bence” bir süre daha sabırla beklemeniz daha iyi olacaktır. Herkesin evrak talebi almadan KCC’ye dosya yığdırdığını hayal edersek saçmalıktan öte bir şey değil. Bu herkesin işini zora sokar. Ama dediğim gibi; sıranız sizi endişelendirecek kadar yüksek değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI şuana kadar mülakatınızı yapıp vizenizi almış olmanız gerekirdi.
    tam olarak neyi bekliyorsunuz acaba? kcc'nin sizi farketmesini bekliyorsanız daha çok beklersiniz emin olun.
    sizin yerinizde olsam 1 dk bile beklemeden evraklarımı gönderirdim. bültende cut-off içinde olalı 3 aydan fazla olmuş, siz hala kcc'den mail bekliyorsunuz. bunun mantıklı hiçbir tarafı yok..

    @vrl60 merhaba.

    ..ama sonra da evrak talebi geldiğin de pişmanlık yaşıyorsunuz

    tam olarak nasıl bir pişmanlık bu?
    nasıl çalıştığı malum olan, şuan on binlerce insanı mağdur etmiş KCC bu işi bizden daha iyi bildiğine inanıyorsanız gerçekten gaflettesiniz.

    imzanıza bakıyorum. evrak talebini, DS260'ı submit ettikten tam 4 ay sonra almışsınız. hem de cn'niz 2400 olmasına rağmen. bu mu işini çok iyi bilen KCC? şuana kadar 10 kere vizenizi almış olmanız lazımdı. bu mu işini çok iyi bilen KCC? yapmayın lütfen.. bu adamlara mail atmanın işlerini zorlaştırdığını düşünüyor olmanızı, evrak onayı almanızın verdiği rahatlıktan kaynaklandığını düşünüyorum.

    cn'si 50 olan arkadaşımız var. halen evrak talebi almadı DV2022'de. şimdi bu KCC'nin işini düzgün yaptığını ve bu işi iyi bildiğini mi gösteriyor sizce? yapmayın lütfen. @FUAT-ARI bey'e verdiğiniz bu tavsiye, onun sürecine zarar vermekten başka bi' şey değil.

    ..sıranız sizi endişelendirecek kadar yüksek değil.

    bu cümleyi DV2021 sürecinden o kadar net hatırlıyorum ki. cn'si iki basamaklı olan arkadaşlar abd'den araç, ev bakıyordu. diyorlardı ki "her türlü gideriz ya, nolcak.." hepsi sürecin bitmesine 48 gün kala aldılar mülakatlarını. yani cn'ye güvenip endişe etmeyecek kadar rahat davranacak bir iş değil bu dv süreci. ha siz öyle yapabilirsiniz ama; başkalarına bunu tavsiye ederken iki kere düşünün.

    hatta iki yetmez, siz üç kere düşünün.

    bol şans.


  • @Aeroexpres evet https://ceac.state.gov/ceac/ bu siteden kontrol ediyorsunuz. ds kilidi açılınca formu açtığınızda üzerinde işlem yapabiliyorsunuz. Kilid açılmamışsa formu açtığınızda görebiliyorsunuz ancak üzerinde işlem yapamıyorsunuz.


  • @gucarslan Ben bir tavsiyeden öte, “bence” diye özellikle belirterek fikrimi arkadaşa beyan ettim. Ben konuşmadan önce üç kez değil, düşünmeden konuşurum. Ağzımdan çıkanı bilirim çünkü😂 Ama sizin bazı şeyleri idrak edebilmeniz için yazılanları üç defa okumanız kesin:)


  • KCC’nin sisteminin berbat şekilde işlediğinin ve çalışanlarının ise ayrı bir rehavette olduğunun farkındayım. Ama ben işi KCC çalışanlarından iyi biliyorum demek apayrı bir dünya. Gidin işinizi yapın, bırakın onlarda işini yapsın. Ya da hayır, sizinle girdiğim tartışmayı kaybettim 😂 Haklı sizsiniz, yanılmışım 😬


  • @vrl60 sürecinizde bol şans dilerim sn. @vrl60


  • Sayın @crazycells @gucarslan benim de case çoktan current. Ben de statu hakkında email atsam olurmu? Bazen kcc mail içeriğini yalnış anlayıp ds formunu açan durumlar da olmus? Tam olarak başlık olarak nasil atılmalıdır? Teşekkürler


  • @mechta22 merhaba.
    mail başlığına CN yazın sadece. mail içeriğinde de ad-soyad, case number, doğum tarihi ile başlayıp talebinizi yazın.

    peki talebiniz tam olarak nedir?
    evrak talebi almadığınızı görüyorum. bunu mu talep edeceksiniz?


  • @gucarslan evet , evrak talebi gelmedigi hakkinda email atmak istiyorum. Bunu yapsam olurmu?
    Teşekkürler


  • @mechta22 yapın elbette ama; tavsiyem beklemeden evraklarınızı gönderin.
    eğer onay gelmeden talep alırsanız tekrardan gönderirsiniz.


  • @gucarslan tmdir teşekkürler


  • @gucarslan selamlar, teşekkür ederim.


  • Merhabalar arkadaşlar, imzaya taşıdığım gibi 23/11/2021 tarihinde evrak onay maili aldım. Umarım evrak onay maili bekleyen arkadaşlar yakın zamanda mail alırlar. Herkese bol şans ;)


  • sn. @gucarslan

    hem forumdan bilgiler edinip hem forumdaki insanlara küstahça konuşma hakkını kendinde bulan kullanıcılar hakkında ne zaman bir aksiyon alınacak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berke1998 hakaret, kışkırtma ve buna benzer ifadeler kullanılmadıkça, forum kullanıcılarının fikrini söyleme özgürlüğüne engel olunmasına kesinlikle karşıyım.
    biliyorum ki sn. @crazycells de bu düsturla hareket ediyor.

    bu konuda şahsen benim yaptırım yetkim yok, olmasını da gerek yok aslında.
    diğer kullanıcılar ilgili iletilere :thumbs_up_light_skin_tone: / :thumbs_down_light_skin_tone: şeklinde oylama yaparak zaten tepkisini dile getiriyor.

    bu yüzden fikrim, her zaman forumun özgür bir platform olması yönünde.
    elbette belirli kurallar dahilinde.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    787k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum