Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Atmosfer şu an ds açtırırsanız süreç form gönderme tarihine göre gittiği için son submit ettiğiniz tarih baz alınıyor haliyle bu durum da sürecin uzamasına sebep oluyor. Ama ilerleyen günlerde sürecin değişik bir stratejiyle de devam edebilir ancak şu an durum böyle


  • @huseyinme siz @gucarslan beyin dediklerini uygulayın ben amatörüm 🙂


  • Genel aşamalar ve excel tablosunu bulamadım daima yorumlar sorular karşıma çıkıyor 2022 linkine tıkladığım zaman ?


  • @xarivas Yok, tekrardan yazayim : Suandan sonra herhangi birisi icin dosya acildiktan sonra gereken degisiklikleri ve eklemeleri yaptiktan sonra bunun teyidi kac gun surer diye sormustum . Yani KCC performansi artti mi ?

    Bildigim kadariyla : DS-260 formunda kazanan haric digerlerinin ki acilmasi herhangi bir gecikme ile ileri tatih baz alinmiyor . Bu konuda usulen baskalari da teyid etmelidir .

    KCC in dosyalari inceleme ve kabulu rastgele sirada ve KCC deki dagitilan kisilerin onundeki diger dosyalarin coklugu ve KCC deki ilgili sorumlularin bireysel performanslari hizlari ile de beklenmedik tepkilere vesile olabilir. Yani aramizda daha once yollamis ama baskalari daha sonrasinda yollamislarin gerisinde bile kalabilmektedir. Bunu bizzat resmi agizdan resmi Youtbe sitesinden canli yayinda sorulan sorulara verilen cevaplardan NET hatirliyorum ama hangi tarihli video hatirlamam suan icin imkansiz hepsini tekrardan dinlemem gerek ama herkese de tavsiye ederim . Aslinda cok kesin temel ifadeler barindiriyor aydinlatici bilgiler var. Elbette Ingilizce

    Umarim herkese faydali olur.

    Tier kaldirildi ama insanlarda de-facto durum algisi ile Turkiye deki kendisine has olasi problemlerin de kalkacagi yonunde kesinlik algisi olusmus. Teknik olarak Tier kalkti ama son karari her ulkedeki ilgili konsolosluklar kendileri ilan edecekler. Ankara icin olumlu manada dahi bir gelisme haber bulteni yok.

    SIK SIK takip etmek gerek,


  • @xarivas bende anne kizlik soyadı yerine evlendikten sonraki soyadını yazmışım annemin. Bununla ilgili yaşanan bir örnek varmi. Ds260 i açtırmak istemiyorum ama

  • ⭐⭐⭐

    @mehmet48, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Genel aşamalar ve excel tablosunu bulamadım daima yorumlar sorular karşıma çıkıyor 2022 linkine tıkladığım zaman ?

    EXCEL


  • Herkese merhaba, DS260 formunu anca doldurup gönderebildim. Çok geç kalmamışızdır umarım. KCC'den mail gelmeden evrakları hazırlayıp biran önce göndermeli miyim sizce? Bir de evrak listesine nereden ulaşabilirim acaba ?


  • Herkese merhaba, DS260 formunu anca doldurabildim, göndermek için çok geç kalmamışımdır umarım.

    • Excel listesini doldurdum, telegram grubuna dahil olmak için ne yapmam gerekiyor acaba?

  • @gucarslan teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilko merhaba.
    sn. @smartcells dediği gibi tekrardan gönderin.
    bol şans

  • ⭐⭐⭐

    @rk9, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba, DS260 formunu anca doldurabildim, göndermek için çok geç kalmamışımdır umarım.

    • Excel listesini doldurdum, telegram grubuna dahil olmak için ne yapmam gerekiyor acaba?

    DV2022 TÜRKİYE Telegram Grubu'na Nasıl Dahil Olurum?


  • Merhabalar, Yaklaşık 5 hafta önce DS 260 formumun açılması için KCC ye mail attım ancak herhangi bir gelişme yok. DS 260 ın açılıp açılmadığını https://ceac.state.gov/ceac/ bu adrese girip DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application sekmesine girerek kontrol ediyoruz değil mi?


  • @Aeroexpres 5 hafta az, benim 60-70 gün sonrasında açılmıştı.

  • ⭐⭐⭐

    @Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, Yaklaşık 5 hafta önce DS 260 formumun açılması için KCC ye mail attım ancak herhangi bir gelişme yok. DS 260 ın açılıp açılmadığını https://ceac.state.gov/ceac/ bu adrese girip DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application sekmesine girerek kontrol ediyoruz değil mi?

    KCC şu sıralar DS260 unlock isteklerine bir iki gün içinde cevap verip açıyor. 5 hafta önce açma maili atıp hala açılmadıysa ya gönderdiğiniz mail usulüne uygun değildir (doğum tarihinin yanlış yazılması vs) ya da açıldığına dair size gelen maili kaçırmış olabilirsiniz.

    DS260'ı açmak için nasıl mail atılır bilgileri aşağıdaki linkte:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc

    Bazen açtıktan sonra gönderdikleri açıldığına dair mesaj ulaşamayabiliyor. Verdiğiniz linkten girip kontrol edebilirsiniz açık olup olmadığını.


  • Merhabalar arkadaşlar. 23/11/2021 tarihi itibariyle evraklarım onay almıştır. Buraya yazmak istedim. Umarım evrak onayı bekleyen herkes hızlı bir şekilde evrak onaylarını alır 🙂


  • Merhaba Arkadaşlar,

    İngiltere de yaşıyoruz. Numaramız 3000 lerde. Grupta okuduğum bazı mesajlarda evrak talebi gelmeden evrakları gönderebilirsiniz yönünde. Normalde bu şekilde gönderirsek bir problem olur mu yada evrak talep mailini mi bekleyelim? arada kaldım. Bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum.

    Selamlar,


  • @FUAT-ARI evrak talebi olmadan evraklarınızı gönderiyorsunuz, ama sonra da evrak talebi geldiğin de pişmanlık yaşıyorsunuz😁 Benim sıram çok önlerde olmasına rağmen bir çok arkadaşa evrak talebi geldi fakat ben göndermedim. Ne kadar geç göndersem de onayımı aldım ve şimdi de mülakat bekliyorum. Bu olay beni case numarası benden yüksek olan arkadaşların gerisine itmedi, dezavantajda yaratmadı. KCC işi bizden daha biliyor. “Bence” bir süre daha sabırla beklemeniz daha iyi olacaktır. Herkesin evrak talebi almadan KCC’ye dosya yığdırdığını hayal edersek saçmalıktan öte bir şey değil. Bu herkesin işini zora sokar. Ama dediğim gibi; sıranız sizi endişelendirecek kadar yüksek değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI şuana kadar mülakatınızı yapıp vizenizi almış olmanız gerekirdi.
    tam olarak neyi bekliyorsunuz acaba? kcc'nin sizi farketmesini bekliyorsanız daha çok beklersiniz emin olun.
    sizin yerinizde olsam 1 dk bile beklemeden evraklarımı gönderirdim. bültende cut-off içinde olalı 3 aydan fazla olmuş, siz hala kcc'den mail bekliyorsunuz. bunun mantıklı hiçbir tarafı yok..

    @vrl60 merhaba.

    ..ama sonra da evrak talebi geldiğin de pişmanlık yaşıyorsunuz

    tam olarak nasıl bir pişmanlık bu?
    nasıl çalıştığı malum olan, şuan on binlerce insanı mağdur etmiş KCC bu işi bizden daha iyi bildiğine inanıyorsanız gerçekten gaflettesiniz.

    imzanıza bakıyorum. evrak talebini, DS260'ı submit ettikten tam 4 ay sonra almışsınız. hem de cn'niz 2400 olmasına rağmen. bu mu işini çok iyi bilen KCC? şuana kadar 10 kere vizenizi almış olmanız lazımdı. bu mu işini çok iyi bilen KCC? yapmayın lütfen.. bu adamlara mail atmanın işlerini zorlaştırdığını düşünüyor olmanızı, evrak onayı almanızın verdiği rahatlıktan kaynaklandığını düşünüyorum.

    cn'si 50 olan arkadaşımız var. halen evrak talebi almadı DV2022'de. şimdi bu KCC'nin işini düzgün yaptığını ve bu işi iyi bildiğini mi gösteriyor sizce? yapmayın lütfen. @FUAT-ARI bey'e verdiğiniz bu tavsiye, onun sürecine zarar vermekten başka bi' şey değil.

    ..sıranız sizi endişelendirecek kadar yüksek değil.

    bu cümleyi DV2021 sürecinden o kadar net hatırlıyorum ki. cn'si iki basamaklı olan arkadaşlar abd'den araç, ev bakıyordu. diyorlardı ki "her türlü gideriz ya, nolcak.." hepsi sürecin bitmesine 48 gün kala aldılar mülakatlarını. yani cn'ye güvenip endişe etmeyecek kadar rahat davranacak bir iş değil bu dv süreci. ha siz öyle yapabilirsiniz ama; başkalarına bunu tavsiye ederken iki kere düşünün.

    hatta iki yetmez, siz üç kere düşünün.

    bol şans.


  • @Aeroexpres evet https://ceac.state.gov/ceac/ bu siteden kontrol ediyorsunuz. ds kilidi açılınca formu açtığınızda üzerinde işlem yapabiliyorsunuz. Kilid açılmamışsa formu açtığınızda görebiliyorsunuz ancak üzerinde işlem yapamıyorsunuz.


  • @gucarslan Ben bir tavsiyeden öte, “bence” diye özellikle belirterek fikrimi arkadaşa beyan ettim. Ben konuşmadan önce üç kez değil, düşünmeden konuşurum. Ağzımdan çıkanı bilirim çünkü😂 Ama sizin bazı şeyleri idrak edebilmeniz için yazılanları üç defa okumanız kesin:)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum