FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
-
@Huseyin-Yurtseven kardesim sen itfaiyecimiydin sabah 9 gibi bi arkadasla konusmustum ben 10 kasimda idari sorusturma verdi demisti bana bn 10.30 da girdim bana da idari verdi gorüsmeye kadar hic boyle bisey duymamistim ilk defa o arkadas demisti
-
@ramazancoskun77 evet kardeşim aynen itfaiyeci olan kişi benim bir arkadaşla konuşmuştum cikista hatırladım .
-
@Huseyin-Yurtseven ha iste bana da idari verdiler hayırlısi olsun artik
-
@Doncarleone, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
@hasancan Sevgili hasancan babamdan dolayi F1 vize icin ankara konsolosluğuna mülakata gittim. Transcript ekstra olarak istendi. Bizde 2019u bulduk 2020 hala siteme görülmediğinden boş olan sekliyle durumun bizden kaynaklanmadigini belirten bir dilekce veform1040larla berber kargoladik.
Sorum su Kargo gorevlisi yanlislikla belge ve pasaportlarimi istanbul konsolosluğuna girmiş. Belgelerin ankaraya gitmesi gerekiyordu. Acaba benim durumda da otomatik ankara konsolosluguna yollarlar mi? Yoksa yine kargo pesine mi dusecegim.?.
Ayrica vizem onaylanirsa bana mail gelecek mi congrutulationa vs vs diye?
Istanbul Konsoloslugu gonderdiginiz paketi Ankara'ya gonderecektir, o konuda supheniz olmasin bence. Isterseniz konsolosluga yazarak durumu kisaca anlatabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/contact-us-ankara-tr/
Pasaportunuz PTT'ye verilince AIS'ten SMS geliyor genelde; ama konsolosluk ayrica email gondermeyebilir.
-
@Huseyin-Yurtseven, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
Merhabalar bende 10 Kasım'da Ankara'da sabah 8 de F1 mulakatima girdim . Bana da görüşmenin sonunda yeşil bir kağit ile pasaportumu geri verdi ve mail olarak bir anketin geleceğini soyledi doldurup geri gondermem gerektiğini soyledi 3 gün sonra mail geldi . Doldurup gonderdim ve beklemekteyim hala . Dün vaka tarihim güncellendi ilk olarak
Bol sabirli beklemeler dilerim.
-
@crazycells teşekkür ederim hocam
-
Kiz arkadasim 15 Kasim'da gorusmeye girdi. Kendisine mavi kagit verildi ve statu AP idi. 19 Kasim'da Refused olarak guncellendi ve bugun PTT'den kargo bildirimi geldi. Halen statu Refused ancak bilmiyoruz sonucu. Acaba gercekten reddildi mi? Pasaportu alinca gorecegiz. Gunumuz mahvoldu ama. Iyi forumlar herkese.
-
@maksakal umarim guzel haber alirsiniz.
-
@Doncarleone tesekkur ederim. Bende oyle umit ediyorum.
-
@maksakal merhaba.
CEAC'da statünüz halen "Refused" olarak duruyor ve PTT'den kargo bildirimi aldıysanız üzülerek söylemeliyim ki, olumlu bir cevap almayacaksınız. CEAC verileri anlık güncellendiği için statünüz değiştiğinde direkt sisteme yansır.peki hangi vize türünde AP süreci yaşadınız?
-
@gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
@maksakal merhaba.
CEAC'da statünüz halen "Refused" olarak duruyor ve PTT'den kargo bildirimi aldıysanız üzülerek söylemeliyim ki, olumlu bir cevap almayacaksınız. CEAC verileri anlık güncellendiği için statünüz değiştiğinde direkt sisteme yansır.peki hangi vize türünde AP süreci yaşadınız?
Anladim. F1 vize tipi.
-
@maksakal umarım ben yanılırım..
yine de pasaport elinize geçene kadar umudunuzu kaybetmeyin ve CEAC'dan güncellemeleri takip edin.
bol şans. -
@gucarslan Mutlaka. Buradan zaten durumu paylasirim. Ancak, daha once bu durumda olup, vizesi basilmis olarak alan iki kisi biliyorum. O yuzden kesin bir kanaat getiremedim. Tesekkurler iyi dilekleriniz icin.
-
@maksakal, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
Kiz arkadasim 15 Kasim'da gorusmeye girdi. Kendisine mavi kagit verildi ve statu AP idi. 19 Kasim'da Refused olarak guncellendi ve bugun PTT'den kargo bildirimi geldi. Halen statu Refused ancak bilmiyoruz sonucu. Acaba gercekten reddildi mi? Pasaportu alinca gorecegiz. Gunumuz mahvoldu ama. Iyi forumlar herkese.
Idari islem surecleri de artik red olarak gorunuyor. Hangi konsoloslukta mulakata girdiniz acaba?
Dosyaniz NVC'ye uzun sureli idari islem icin gonderilmis olabilir.
-
@crazycells Evet, aslinda idari islemdeyiz. Pasaport geldi ve vize basilmamis ancak teknik bir hata yapmisiz. Danisman firma yardimci olmustu ancak 6 ay oncesinde basvurmusuz. Konsolsluk, 120 gun kala tekrar gondermemizi istedi. Su an surec devam ediyor. Muhtemelen sonunda onaylanacak gibi duruyor.
-
@maksakal, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
@crazycells Evet, aslinda idari islemdeyiz. Pasaport geldi ve vize basilmamis ancak teknik bir hata yapmisiz. Danisman firma yardimci olmustu ancak 6 ay oncesinde basvurmusuz. Konsolsluk, 120 gun kala tekrar gondermemizi istedi. Su an surec devam ediyor. Muhtemelen sonunda onaylanacak gibi duruyor.
Dogrudur, ogrenci vizeleri program baslangic tarihinden maksimum 120 gun once basilabiliyor.
2 ay sonra iyi haberlerinizi bekliyoruz :)
-
merhabalar. bana vize görüşmesi sonunda verilen sarı kağıt tarihi 21 eylül ve bunun birkaç gün sonrasında gelen maili cevapladım. ama hala status sayfasında son güncelleme 21 eylül. şimdiden 2 ayı geçti. hiçbir ilerleme yok. bu normal mi? baska benzer durumda olan var mı? ve forumda birçok yorumu okudum ama sarı yeşil mavı kağıtlar arasında ne gibi bi fark var onu da anlamadım.
-
@miraclepuff gördüğüm kadarıyla B1 vizesi için idari işlem sürecindesiniz.
AP durumu için bir süre sınırı yok ne yazık ki. bir günde de biteceği gibi 1 yıl da sürebilir, sabırla beklemelisiniz.
sistemi sürekli kontrol etmeye devam edin. umarım kısa sürede olumlu sonuçlanır.bol sabırlı beklemeler.
-
@gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
@miraclepuff gördüğüm kadarıyla B1 vizesi için idari işlem sürecindesiniz.
AP durumu için bir süre sınırı yok ne yazık ki. bir günde de biteceği gibi 1 yıl da sürebilir, sabırla beklemelisiniz.
sistemi sürekli kontrol etmeye devam edin. umarım kısa sürede olumlu sonuçlanır.bol sabırlı beklemeler.
:( teşekkür ederim. yaşama hevesimi bile kaybettiren bir süreç oluyor.
-
Herkese merhaba. Keşke bu foruma daha önce üye olsaydım. Emeği geçenlerin eline sağlık, bilgi paylaşanların emeğine sağlık.
Ben de kendi idari soruşturma sürecimi not düşeyim. 2 Aralık iş başlangıç tarihli J1 Internship programı için 3 Kasımda Ankara'da vize görüşmesine girdim. Vize memuru yeşil kağıt ile birlikte pasaportumu geri verdi. Sana sorular gelecek, cevapla geri gönder ve beklemeye devam et dedi. Aynı gün soruları cevapladım. O tarihten bugüne sadece 19 Kasım'da dosyam güncellendi. Sonucu beklemeye devam ediyorum.
Bugün sponsor tarafından iş başlangıç tarihim Şubat ayına ertelendi. Daha önceden bir J1(wat) ve bir 6 aylık Schengen vizem mevcut. İlk kez idari işleme tâbi oluyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum