Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Ping-PONG Çok üzüldüm, illegel ya da legal hiç farketmez ikisi de göçmenlik niyetidir, yasal yollarla bunu yapmak istemeniz birşey değiştirmez maalesef... eğer profilinizden ve mülakatta ne soruldu ne yanıt verdiniz bunları anlatırsanız sorunun ne olduğunu bulabilir ve düzeltip tekrar başvuru yapmanızı sağlayabiliriz ben ve burada ki insanlar
İkinci kez başvurmam.
Teşekkür ederim dostani tavırlarınız için.
1-2 sene içinde greencard çıkarsa eğer bir daha ABD konsolosluğu kapısından girerim. Aksi taktirde bir daha hayatta işim olmaz. -
@Ping-PONG geçmiş olsun. İnşallah greencard için girersin en kısa zamanda
-
@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Ping-PONG geçmiş olsun. İnşallah greencard için girersin en kısa zamanda
Teşekkürler dostum.
Umarım.
-
@Ping-PONG red aldığınız memur profili nasıldı hocam kimle görüştünüz?
-
İyi günler diliyorum, forumda aratıp bulamadığım için bir soruyla rahatsızlık vermek istiyorum. Benim ve eşimin turist vizesi mevcut ve oğlumuz oldu ona da pasaport çıkarttık. Oğlumuz için turist vizesine nasıl başvurmalıyız? Tekrardan rahatsızlık verdiğim için özür diler, cevap veren olursa şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla
-
@Emine-Koçkaya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Ping-PONG red aldığınız memur profili nasıldı hocam kimle görüştünüz?
Kıvırcık kadın ile görüştüm.
İnanın yorum yapabilecek birşey yok. Kendi kendine oldu ve bitti.
-
@Ping-PONG çok geçmiş olsun benimki de böyle olmuştu baya hızlı ne evrak bakma ne bir şey yüzüme de bakmadı politik bir şey olarak yorumluyorum ben
-
@Emine-Koçkaya kendim başvurdum. Şans işi biraz şanslı günümdeydim galiba
-
Sanırım bekar ve genç yaşta olan arkadaşlarda ret alma olasılığı daha yüksek
-
@Buket teşekkür ederim
-
Merhaba. Tekrardan bi turist vizesini denemek için ds-160 ı doldurdum. Fakat en yakın haziran 2023 e randevu aldım. Acaba o zamana kadar gerçekten dolu mu ? Yoksa konsolosluk tam anlamıyla görüşme kabulune açılmadı mı ?
-
@Ping-PONG geçmiş olsun kardeşim dobarlan bırakma gendini olmadı bir daha başvurursun
görüşmenin detaylarını da merak ediyoruz bu arada
-
türkçe çevrilmemiş orjinal halini okumak isteyen olursa
-
@samet-tansel Konsolosluk ve elçilik kısıtlı hizmet verdiği için o kadar uzak tarihe alınıyor görüşmeler, tekrardan deneyeceğim demişsiniz durumunuzu düzelttiniz mi neden red aldınız daha öncesinde anlatir misiniz?
-
@samet-tansel bende yeniden başvurdum ama yakın tarihe açılıyor takip edebilirsiniz sistemden sık sık. Bugün 1 Aralık'a alanlar oldu 2023 tarihinden
-
Yılbaşı kutlamalarında New York'ta olmak,filmlerde izlediğimiz sahneleri birebir yaşamak, çok mu şey istiyorum?
-
@LordBolton düzeltilecek bir durumum olduğunu düşünmüyorum. 5 kasımda görüşmeye gitmiştim. Kısa bir özet geçeyim durumumdan ve görüşmeden. 22 yaşındayım. Sağlık personeliyim. Aynı zamanda üniversiteye gidiyorum. Babam amerikada yaşıyor greencardlı.
Görüşme olarak şöyle geçti ;
+Amerikaya ne için gidiyorsunuz?
-Babam amerikada yaşıyor. Sömestr tatilini kardeşimle beraber babamın yanında geçirmek istiyoruz(kardeşimin vizesi var)
+Amerikada nereye gideceksiniz?
-orlandoya gideceğim
+Daha önce başka bir ülkeye gittiniz mi?- Evet daha önce amerikaya gitmiştim (çok önceden)
+Şuan burda ne yapıyorsunuz?
-Hem üniversitede okuyorum. Hemde çalışıyorum.
+Malesef şuan bu vize türü için uygun değilsiniz
-Teşekkürler(aslında neler demek istedim o an ama kendimi lekelemek istemedim)
Bende malum vize randevuları çok sıkıntılı olduğu için şuandan doldurayım dedim. Boş olunca hemen alırım diye. Geçen ki görüşmede de 1.5 sene beklemiştim. Tek suçumun genç bir erkek ve bekar olmak diye düşünüyorum
- Evet daha önce amerikaya gitmiştim (çok önceden)
-
Vize alamayan arkadaşlara moral olması amacıyla ;
Sene 2015 Üniversiteyi bitirip ise girmiş çalışıyordum 1. sene bitmesine yakın New York a dil kursuna gitmek maksatlı F1 vizesine başvurdum. Vizeyi alamamam için benim gözümden hiçbir engel yok , okulu ülke dışında okumuşum I-20 var hesapta yeterli miktar var. Mülakat günü geldiğinde tüm evraklarla beraber konsoloslukta yerimi aldım o meşhur kapılardan geçtim sıramın gelmesini bekledim o sırada beklerken konuştuğum kişiler bile sen alırsın zaten yurt dışı geçmişinde var vs diyordu bende rahat bir şekilde bekliyordum. Sıra bana geldiğinde görevli nereye gideceksin ? , Ne iş yapıyorsun , hiç yurt dışında bulundun mu , hangi ülkelere gittin gibi sorular sorduktan sonra üzgünüz size vize veremiyoruz diyerek vize talebimi reddetti .. Bu işte bir terslik var dedim 1 ay sonrasına hemen yeni randevu oluşturdum bu sefer alırım diyordum bir yanlışlık olmalıydı , sicil temiz vs .. İkinci kez görüşmede yine benzer sorular sorulduktan sonra joker olarak en son vize başvurumdan bu yana hayatında ne değişti diye bir soru yönelttiler bu soruya karşılık eğitimim için 1 ay kaybettim sadece diyerek cevap verdim sonuç yine hüsran... Orada hissedilen burukluk hüzün hırs ... İnat etmiştim bir kere gidecektim . Turist vizesi denemeye karar verdim lakin son soruya verecek cevabım olmalıydı o sebepten bazı arkadaşlarımdan da aldığım tavsiyeler doğrultusunda 2 yıl beklemeye karar verdim . Bu süre zarfında iyi iş fırsatı bulduğumda değerlendirdim gelirim arttı, birçok Avrupa ülkesine seyahat ettim ve yeterli süreyi doldurduğumu düşündüğümde vizeye başvurdum. - Neden Amerika'ya gitmek istiyorsun sorusuna -Avrupa da birçok ülkeye gitme fırsatım oldu şimdi Amerika'ya gitmek oranın kültürünü görmek istiyorum diyerek cevap verdim . Pasaport sayfalarıma göz attıktan sonra vizeniz onaylandı cevabıyla konsolosluktan ayrıldım . Pasaportumu aldıktan 1 hafta sonra DV2020 çekiliş sonucunu F5 tuşunu aşındırarak kontrol ettiğimde ise hayatımı değiştiren o meşhur kazanan sayfası ile karşılaştım ... Turist vizemi kullanamadan göçmen vizesiyle ülkeye girmek nasip oldu ...
Şimdi dönüp baktığımda aslında her şey yerine oturuyor vize reddi alıp kendimi TR dışına çıkamayacakmış gibi hissettiğim dönemde kıymetli Validemi kaybetmiştim , hastalık sürecinde yanında olmuştum, belkide o vize çıksaydı yanında olamayacaktım ve içsel huzursuzluk ile yaşamaya devam edecektim o sebeptendir ki şu sözü unutmayın "Her nasip vaktine esirdir" -
@samet-tansel Genc ve bekar olmaniz değil babanız ABD de yaşıyor sizden istenen bu vizeye uygun olan profilde ki bir insan, türküye de ki bağlarını gösterir sizin babanız ABD de yaşıyor siz orada ki bir bağ gösteriyorsunuz çok kolay bir şekilde size yardımcı olabilir kalmanız için + hiç yurt dışına çıkmamışşınız " çok önceden" baz alınacak bir şey değil yakın tarihli son 5 yıl da olması gerek üniversitesi öğrencisi ve çalışıyor ama olmanız sizi bu konumda ülkeye bağlayan çok sınırlı bağlar oluyor ancak ABD ye bağlayan güçlü bağlarınız var. Hem üniversitede okumak hemde çalışan insan profili sizce bu ülkeye bağlı mi bunu sormak lazım elbette değil part Tima calisma düşük maaş ve üniversiteniz de hangi bölüm oda çok önemli bir husus pratikte bu ülkede iyi olması gerekir
-
Bugün randevusunu öne çekebilen var mı? Sabahtan beri bakıyorum göremedim de.
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k