Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@sadriabi Şimdi hatırladım, BofA da hesap açınca hemen bir debit kart verdi, üzerinde isim yazmıyordu ve asıl kart gelene kadar geçerliydi. Yani parayı yatırıp bankadan çıkarken kartınız elinizde oluyor.
-
-
merhaba, biz virginia eyaletine geldik. forumda okuduğumuz kadarıyla ne kadar erken hesap açtırırsak o kadar faydalı diye hemen banka arayışına girdik. 6 ay önce bazı bankalarda değişiklik olmuş mesela bank of america fatura adresi olmadan checking account bile açmıyor, burda henüz ev tutmadığımız ve adımıza fatura olmadığı için hesap açmadılar. bildiğiniz banka var mı kolaylıkla hesap açabileceğimiz?
-
merhabalar, Austin tx a tam 1 ay once geldik. Bank of America subesinde verdigimiz adresi kabul ederek hesabimizi actilar, yani bir fatura vs gostermemiz gerekmedi. Baska bir sube deneyebilirsiniz belki. Ya da arabaniz varsa onun sigortasinda adresiniz yaziyor olmali onu gosterebilirsiniz. bunun otel adresi vs olmasi biseyi degistirmemesi lazim. veya arac kiraladiysaniz onlarla yaptiginiz sozlesme uzerindeki adres vs... sonrasinda kendi evinize gectiginizde adresi degistirebilirsiniz.
Bu arada ben de cepteteb kullaniyorum ve cok memnunum, gelmeden once kartin amerikada kullanimlari icin muafiyet talebinde bulunmustum, yani kart burda kullanildigi icin bloke olmayacakti ki olmadi da zaten. Hergun bankaya gidip belli bir miktar cekip BOA hesabina yatirdim. trdeki birikimlerimizi bu sekilde buraya tasidik. herkese tavsiye ederim fakat gelmeden once biraz zaman ayirip gerekirse 2 3 farkli musteri temsilcisiyle konuyu konusmak gerekebilir.
Teb disindaki bankalarla da islemlerimizi yapabiliyoruz. tr telefonlarimizi kontorluye cevirmistik, sms alabiliyoruz bu konuda da sorun yok.ekleme: 10bin dolar mevzusunu bilmeyen yoktur artik. Biz de havalaninda zaman kaybetmemek adina bu durumu hesaba katmak istedik. Bankadan 10bin dolar cekip cebime koyup geldim. munihte bunun bir kismini harcamistik ama houstonda gumruk memuru polis sordugunda benim jeton dustu. Uzerimizde hala turk lirasi vardi. Parayi cikarip saymadilar ama sordular ben sayip soyledim 9970 dolar gibi bir rakam ve bi miktar tl vardi ve yalan soylemek istemedim bu sekilde cevap verdik direk. adamlar uzerimdeki tl yi dolara cevirdiler ve toplamda 10bin dolarin cok az uzerinde bir rakam olsa da islemleri yapmak durumda olduklarini soylediler ve yaptilar. 30 dk kadar bir zaman kaybimiz oldu. Bu sureyi kaybetmek istemeyenler, biraz daha dikkatli olsunlar tl leri de hesaba katsinlar.
-
Sakın şöyle birşey yapmayın arkadaşlar. Ben parayı pantolonuma dikip geldim uçakta ney çalınır vs diye. ki yanımda iki rus zibidi vardı.
ABD deki Gümrükçü mü CPS sınır memurmu sordu mavi kağıda baktı yok dedim. ayakkabıları çıkarttırdı. neyse ki pantolona bakmadı. her nasılsa geçtim. üstümde para varken yok dedim 4 saat bekleyiş+14 saat uçuşjetlag dan sonra ne adamın sordugunu anladım ne kendi dediğimi. ama siz öyle yapmayın.
-
Selamlar. Bank of America mobil uygulamasi üzerinden paycheck bozdurursam herhangi bir ücret öder miyim acaba? Walmart 4 dolara bozuyor.
-
@edelweiss Check deposit yapmaktan bahsediyorsunuz sanırım. Hayır, herhangi bir ücret yok. Uygulama ile fotoğrafını çekiyorsunuz, ertesi gün içinde hesabınızda oluyor. Biz çok defa yaptık.
-
@knnrn çok teşekkürler
-
Bir soru daha sorayım
Bulundugum şehirde BofA atmsi veya bankası yok. Hesaba para yatırmam gerekiyor. Bunu nasıl halledebilirim? -
@edelweiss Ben anlaşmalı banka ile ilgili bir bilgi bulamadım. Muhtemelen ücretsiz para çekmek veya yatırmak mümkün değil.
-
@knnrn malesef ben de herhangi bir bilgiye rastlayamadim. Peki en uygun şekilde hesabıma parayı nasıl aktarabilirim? Diğer banka ATMleri ile denedim ancak sadece bakiye görüntüleme ve para çekme işlemi yapilabiliyor.
-
Usa da Turkiye gibi 5 yil islem gormezse merkez bankasina devir oluyor para
Usada Boyle uygulama varmi -
Internet bankacılığının en iyi olduğu banka hangisi acaba?
-
@taskin Citizensbank ve TD Bank’in internet bankaciligini kullaniyorum. Ikisi de sorunsuz, gayet basarili.
-
Bu ileti silindi! -
Teşekkürler @sadriabi
-
@knnrn merhaba, Turkcell hatini internet bankacılığı nda kullanarak her SMS için nekadar masraf alıyor acaba
-
@vikki77 SMS için herhangi bir masraf yok. Hattı açık tutmanız yeterli.
-
@crazycells Merhaba Teb bankaya gittim
Ve internet bankacılığı için şifrematik kullanmadıkları söylediler. Sadece turkcell hatıysa ondan şifre gelebilir/
acaba turkcell abd de çalışır mı ve sms ücretleri nekadar olur? -
@knnrn teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum