Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sezcek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @darkside sira numarasinin bir onemi kalmamis oldugunu anliyorum ben😀

    Bu nedir arkadaş ya?
    Benim contalar yandı vallahi.
    Nasıl bir mantık? Aklım almıyor,
    Onayı olup düşük numaralara sahip arkadaşlar mail gelmese de kontrol ettiniz mi dv giriş sayfasını? Yani inanmak istemiyorum... Saçmalığın en büyüğü bu sene olacak herhalde...

    Telegramda ne konuşuluyor?
    Excel tablosunda 4 tane mülâkat görünüyor 14 Aralık'a.
    Neler oluyor, neden kimse bilgi vermiyor?
    Dünya çapında bir delilik hâkim, bence aklımıza mukayyet olalım.
    Lütfen her türlü bilgiyi-gelişmeyi burayı okuyanlar üşenmeden yazsın.


  • @ayla-can tum dunyada her sey sacmalamis durumda ondan bu yasananlar cok normal geliyor artik en dogrusu sabredip yasagimiz ana odaklanmak, olcagi varsa oluyor zaten


  • @smartcells
    Merhabalar. Bize evrak talebi gelmeden evraklarımızı gönderdik. Fakat onay alamadık. Bu süreçte bir bebeğimiz oldu. Bir an önce açtırıp bilgi eklemesi yapalım diyoruz. Bir diğer fikir Ankara İle görüşüp durumu sormak. Bunun için Ankara’ya mail atsam cevap alamazsam zaman kaybetmiş olur muyum. Yada Ankara ds açtır diye dönüş yapar ise başa sarmış olacağım. Bildirmeyi ds üzerinden yapmayıp direk mülakata evraklara ekleme yaparak gidersek eleme sebebi yaparlar mı? 😵💫

  • ⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells
    Merhabalar. Bize evrak talebi gelmeden evraklarımızı gönderdik. Fakat onay alamadık. Bu süreçte bir bebeğimiz oldu. Bir an önce açtırıp bilgi eklemesi yapalım diyoruz. Bir diğer fikir Ankara İle görüşüp durumu sormak. Bunun için Ankara’ya mail atsam cevap alamazsam zaman kaybetmiş olur muyum. Yada Ankara ds açtır diye dönüş yapar ise başa sarmış olacağım. Bildirmeyi ds üzerinden yapmayıp direk mülakata evraklara ekleme yaparak gidersek eleme sebebi yaparlar mı? 😵💫

    Normalde bunun için DS260 açtırıp çocuk bilgilerinizi güncellemeniz lazım ama bunu tavsiye etmiyorum.

    Şöyle yapın: ADD APPLICANT yaparak bebek için yeni bir DS260 formu ekleyip, doldurarak gönderin. Pasaport bilgisini eğer hala çıkarmadıysanız "Other Travel Documents" olarak seçip (yani pasaport bilgisi vermeden) o şekilde gönderin. Sonrasında en yakın zamanda bebek için pasaport çıkartın. Evrak isteği geldiğinde bütün aile için gerekli evrakları gönderin ve onayınızı bekleyin.

    DS260 güncellemesi konsolsolukta bile yapılabilecek bir durum. Sürecin bu sene garip bir şekilde DS260 gönderme tarihi üzerinden yürüdüğü bu senede DS260 açtırarak sürecinizi geciktirmemeye bakın.

    DS260'ınızı bebek bilgisiyle güncellenmemsi hiç bir şekilde elenmenize, diskalifiye olmanıza ve red almanıza sebep olmaz. Ankara bu konularda çok yardımcı olduğu gibi çekilişe başvuruyu tamamladıktan sonra doğan bebek hiç bir şekilde sürecinizde olumsuzluk yaratmaz.


  • İayla-can @sezcek Tam da yeni bir başlangıç planlarken bu tür anlamsız uygulamalar ile karşılaşmak insanın moralini bozuyor. Ama enseyi karartmamak lazım. Bu gün Abd de yaşayan avukat bir arkadaşımdan aldığım haberi paylaşayım. KCC ye yaptığı uygulamalardan ötürü muhtemelen DV2022 ile ilgili ilk dava açılıyormuş. Sebep olarak da Tüm sorumluluklarını yerine getiren adaylar arasında Case Numaraları küçük olanları değil, kendince saptadığı uygulamalara göre süreci yönlendirmesi gösteriliyormuş. Bunun da piyangonun Current olma, Cıut off gibi kriterlerini ihlal ettiği, anlamsızlaştırdığı üzerinden iddianame hazırlanmış.
    Gerektiğinde siz de davaya müdahil olabilirsiniz dedi. Şayet moderatör arkadaşlarımız da bir sakınca görmezse olası gelişmeleri buradan paylaşırım.

    “SaveDiversityVisa”


  • @Nico paylaşmanıza bir sakınca olduğunu sanmıyorum ama tabi son sözü @crazycells söyler.
    Bu arada gerçekten dava açılması çok iyi olur. Sırf iş inada bindiği için bir çok insan destekler diye düşünüyorum. Bu gerçekten tarihe geçecek bir şey çünkü case number tamamen önemini yitirmiş oluyor. Evrak talebi herkesten istesin ama hızlı istesin ve onayları bari case no ya göre versin değil mi? Yıllardır böyle yapmış, adil olan da bu.
    Şimdi benim anladığım evrak onay sırasına göre gidiyor da değil çünkü daha erken onay alıp current olanlar var ama onlara mülâkat yok. Bunlar adam mı seçiyor, o piti piti mı oynuyor, bu ne laubaliliktir aklım almıyor.
    Ben de @sezcek arkadaşımızın dediği gibi günümü yaşamaya bakacağım yoksa psikolojim çok bozuluyor. Herkese kolay gelsin.


  • Bir tane 26 mayıs evrak isteği gördüm listede 23.24.25 ler istenmeden iyice karıştı işler 2. Piyangoda gibiyiz:)


  • Eşimin annesinin adı 3-4 sene önce pasaport çıkartırken değişmişti. Eşimin doğum belgesinde ve evlilik cüzdanında annesinin eski adı yazıyor. Annesinin pasaportunda yeni adı yazıyor. Ben de DS-260 formundaki anne adı kısmınına pasaporttaki yeni adını yazmıştım. Sanırım yanlış bir tercihte bulundum. DS-260'ı açtırıp doğum belgesindeki adını mı yazmalıyım? Ne dersiniz?


  • Evrak talebi gelmişti az önce yolladım. Arkadaşımın PC sinden yolladım Windows 10 sürümü kullanıyor uygulaması yüklüydü masa üstünde oradan girdik mailime dosyaları yolladık ama onun ismi ve benim isminde yazıyor. Mesela arkadaşımın adı Okan benimkisi Ahmet. Okan <Ahmet şeklinde gönderildi mesaj ve bı arkadaşımıza da yolladık onda da giden mesaj Okan ismi taşıyor mail benim mailim olarak gozuyor yardımci olabilecek bir arkadaş var mı acaba ?

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Evrak talebi gelmişti az önce yolladım. Arkadaşımın PC sinden yolladım Windows 10 sürümü kullanıyor uygulaması yüklüydü masa üstünde oradan girdik mailime dosyaları yolladık ama onun ismi ve benim isminde yazıyor. Mesela arkadaşımın adı Okan benimkisi Ahmet. Okan <Ahmet şeklinde gönderildi mesaj ve bı arkadaşımıza da yolladık onda da giden mesaj Okan ismi taşıyor mail benim mailim olarak gozuyor yardımci olabilecek bir arkadaş var mı acaba ?

    Evrakların hangi mail hesabından gönderildiğinin bir önemi yok. Kuzeninizin mail hesabından da gönderebilirsiniz. Önemli noktalar:

    1- Konu başlığında sadece CN olacak, tam olarak.
    2- Doğru adrese gönderilecek >> [email protected]
    3- Gerekli bütün evrakları .pdf veya .jpeg formatında eklemiş olacaksınız. Dosyaların açılabilir olduğundan emin olun.

    Fakat KCC ile iletişimde ([email protected] ile) başvururken bildridiğiniz email hesabını kullanmalısınız. Gönderdiğiniz emaillere cevaplar ve notifikasyonlar (evrak talebi, mülakat bildirimi) sizin orijinal mail hesabınıza gönderilir her zaman.


  • @smartcells
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi başvuru sahibi ekleme yapıp aynı zamanda Ankara’ya hem durumu bildirir hem de soru yöneltme amaçlı mail atsam diye düşünüyorum. Bir faydası olur mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi başvuru sahibi ekleme yapıp aynı zamanda Ankara’ya hem durumu bildirir hem de soru yöneltme amaçlı mail atsam diye düşünüyorum. Bir faydası olur mu?

    Dosyanız halen KCC'de olduğu için Ankara size "Dosyanız bizde değil, KCC'ye sorun" diye standart bir cevap yazar.

    ADD APPLICANT yapıp DS260'ı göndermeniz yeterli. Şu an için başka bir şey yapmaya veya birilerine mail göndermenize gerek yok.


  • @smartcells çok teşekkür ederim.


  • @sezcek Hocam senin endişe etmene gerek yok .

    Onay almışsın sıra numaran ilk 400 de .

    Sen de ağlarsan biz ölelim o zaman.

    Sen gidemezsen buradaki bir çok kişi gidemez .

    Kcc nin 10 20 mülakatla dv 22 sürecini kapatacağını sanmıyorum .

    Biraz iyimser olmakta yarar var. Psikolojiniz bozulabilir yoksa benimki gibi 🙂


  • Merhabalar. Bu post bu başlığa uygun mu bilmiyorum. Değilse uyarın beni sayın @crazycells. Sorum şu : ben 2019 talihlisiyim. 1 senedir Amerika’dayım. Mülakat zamanı(2019) 18-25 yaş arasındakiler için askerlik ile ilgili bir belge imzalamıştık.(Amerikan Askerliği). Geçen yine bir Green Cardlı arkadaş Amerika’ya geldiğimiz zaman da askerlik ofisine kayıt olmamız gerektiğini orda da işlem yapmamız gerektiğini söyledi. Eğer bunu yapmazsak vatandaş olamayacağımızı söyledi. Lakin 2019 da Konsoloslukta bize askerlik ile ilgili Amerika’da herhangi bir işlem yapmamız gerektiğini söylemediler. Tüm işlem sadece imza attığımız o belgeydi. Bu konuda bilgisi olan veya o yılların talihlileri arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim. Çünkü arkadaş beni baya korkuttu. Şimdiden teşekkürler herkese.


  • @Megatron haklisiniz sira numarasina gore icimi ferah tutuyorum ama uygulanan politika anlasilmayinca numara da onemini yitirmis gibi hissettiriyor asagi yukari herkesi etkiledi bu surec

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @broker, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Eşimin annesinin adı 3-4 sene önce pasaport çıkartırken değişmişti. Eşimin doğum belgesinde ve evlilik cüzdanında annesinin eski adı yazıyor. Annesinin pasaportunda yeni adı yazıyor. Ben de DS-260 formundaki anne adı kısmınına pasaporttaki yeni adını yazmıştım. Sanırım yanlış bir tercihte bulundum. DS-260'ı açtırıp doğum belgesindeki adını mı yazmalıyım? Ne dersiniz?

    bunun için form açtırmayın, gerekirse mülakat zamanı düzeltirsiniz.


  • @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @sultanofhearts, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    mülakat 14 aralık sabah 08:15 gözüküyor mail 16:00 da gelmiş bende başka birilerine de mülakat gelmiş olabilir

    Süper.
    Siz telegram grubuna başvuru yapmış mıydınız? Telegram userid'nizi verirseniz sizi gruba eklerim.

    @Tekegram grubuna beni de eklermisiniz. Ben de kaydolmuştum ama grubu bulamıyorum. @qazazate eklerseni sevinirim.


  • Biraz önce evrak isteği aldım. 23 Mayıs'ta DS-260 göndermiştim. Sanırım 23 Mayıs'ta gönderenleri bitirmeye başladılar. Bilginiz olsun.


  • Herkese merhaba, burası yeri değil ama belki görüşü olan olur diye düşündüm. Turist vizesi ile gidip uzun sürede nasıl kalınabilir ? Şimdiden teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 152
  • 114
  • 642
  • 1441
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

50
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum