Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yanlış bilgi veriyorsam forumdaki bilgili arkadaşlar düzeltsin ama 6 ayı geçirince 5 yıllık vatandaşlık olma süresini baştan saymaya başlamak gerekiyor diye biliyorum.


  • @doki-arlington @nevzemin

    6 ay ile 1 yil arasindaki yurtdisinda kalma durumu sizin "continuous residence" kosulunuzu buyuk ihtimalle bozar, yani sifirlar. 1 yilda fazla kalmissaniz, kesinlikle sifirlar. Kanun boyle yaziyor. Kisaca 6 ay 1 yil arasi durum varsa, siz basvuru yaptiginizdaki inceleme sonucu karar verilecektir.


  • @MySea @doki-arlington Teşekkür ederim, dökümanı inceleyeceğim..

  • ⭐⭐

    Aynı durum bende de var. Bizde DV 2018 talihlisiyiz. Ben bir kere bozdum ama artık ABD de yaşamaya başladım. 2 yıldan beri kira ödüyorum ailem burda çocuk burda okula gidiyor. Bunları bildirip bende 30 ay dolunca başvurmayı düşünüyorum


  • @arnblt Evet, anladığım kadarı ile exceptional case'ler olursa ve Amerika ile bağınızı gösterebilirseniz 6 ay ile 1 sene arasındaki dışarıda geçen süreyi kabul edebiliyorlar..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevzemin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Merhaba,
    Ben ve eşim DV-2018 talihlisiyiz, Türkiye'de yaşıyoruz, biraz zor olsa da 2018 yılından beri Amerika'ya git gel yaparak green card'larımızı koruduk. Normalde 6 ayı geçirmeden gidip geliyoruz fakat bir tek pandemi sebebi ile 2020 yılında 11 aylık bir uzak kalma period'u oldu. (re-entry'e başvurmadık) Benim iş durumuma bağlı olarak 2022 yılı başında kalıcı olarak taşınıp orada çalışma ve yaşama ihtimalimiz var, bu durumda taşındıktan 30 ay sonra vatandaşlığa başvurabilir miyiz, yoksa 60 ay beklememiz gerekiyor mu? 2018 den beri yeşil kart sahibi olmamız bu süreyi 30 aya düşürür mü? Şimdiden teşekkürler.

    ilk firsatta ABD'ye tasinmanizi tavsiye ederim.

    30 ay diye bir sinir yok, 5 yil diye bir sinir var. Bu 5 yilin en az 30 ayini ABD'de gecirmis olmaniz gerekiyor. Yani 30 ay ABD'de yasamaniz size bir hak tanimiyor...

    Eger bu 6+ aylik surecte ABD ile olan baglantilarinizi koruduysaniz ve pandemi nedeniyle ucuslarin olmamasini bahane olarak sunmak istiyorsaniz bunu deneyebilirsiniz, ama bunu yapmanizi tavsiye etmem. Zaten GC sahibi olmak ile ABD vatandasi olmak arasinda ciddi bir fark yok; ABD'de yasamaya basladiktan sonra zamani gelince vatandaslik basvurunuzu yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doki-arlington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Yanlış bilgi veriyorsam forumdaki bilgili arkadaşlar düzeltsin ama 6 ayı geçirince 5 yıllık vatandaşlık olma süresini baştan saymaya başlamak gerekiyor diye biliyorum.

    Evet, ideali sizin de dediginiz gibi; ama bu durumun da istisnalari mevcut...

    Misal, ABD'de yasamasina ragmen pandemiye yurtdisinda yakalanmis ve bu surecte 6+ ay ABD'ye geri donememis kisiler olabilir, bu durumda ABD ile olan baglantilarinizi gosterip (isinizin, maasinizin, ev kiranizin vs. devam etmesi) basvuru yapmaniz hala mumkun. Bu durumda basvurunuzun onaylanip onaylanmayacaginiza mulakati yapan USCIS gorevlisi karar verecek, eger ABD ile baglantinizi koparmadiginiza ikna olursa olumlu karar verebilir.


  • @crazycells çok teşekkürler 🙏


  • Arkadaşlar merhaba, 14 aydır abd dışındayım ve 2 hafta içinde dönmeyi planlıyorum. Bu süre zarfında bazı yanlış kararlar verdim. Tecilimi bozarak askere gittim ve 6 aylık kaybım zaten buradan geldi. Türkiye’de yüksek lisansa da başladım. Return vizesine başvurmak yerine direkt kapıdan şansımı deneyeceğim. Askerlik belgesini götürüp beni askere aldılar o yüzden gelemedim dersem kurtarır mıyım? Tecilimi kendimin bozduğumu olur da mahkemeye verilirsem öğrenebilirler mi yoksa memur sizce ikna olur mu? Tavsiyelerinize açığım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar tahmin ediyorum ki green cardınız elinizde.
    14 ay çok uzun bir süre değil. bahsettiğiniz gibi askerlik durumunuzu dile getirip, bunu da resmi bir belge ile (e-devlet'ten alabiliyorsunuz) desteklerseniz sorun olacağını zannetmiyorum.

    son dönemde bir çok arkadaşımız bu şekilde sorunsuz girişi yaptılar.
    hikayeniz + söyleyecekleriniz net ve hazır olsun. sağlam ve kararlı şekilde cevaplarınız sorunsuz giriş yapmanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

    bir de JFK gibi daha yoğun havalimanlarından giriş yapmanız daha doğru olacaktır.
    son dönemdeki arkadaşlarımız özellikle bu şekilde yaptılar.

    bol şans diliyorum şimdiden.


  • @gucarslan kart ve SSN elimde, e devletten belge de çıkaetabilirim. Bir hikaye uydurup girmeye çalışacağım. İlk girişte job offer falan hazırlamıştım sorun olmaması için yine öyle bir şey işe yarar mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar job offer gerçekse elbette yarar, fake bir job offer hazırlamanızı tavsiye etmem.
    ama askerlik oldukça geçerli bir sebep, sorun olacağını zannetmiyorum.


  • @gucarslan teşekkür ederim. E devletten tarih aralığı yazan askerlik belgesi alamıyorum. Direkt terhis belgemi yeminli tercümana çevirip götüreceğim o zaman. Daha önce çalıştığım iş yerlerinden gerçek bir job offer isteyeceğim. Aklıma takılan şeyse şu; gümrük görevlisi green kartın var ne diye orduya gidiyorsun gibi bir düşünceye kapılır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar zannetmiyorum.
    bu kadar detaya hakim değillerdir muhtemelen. bence sakin ve net kalıp direkt giriş yapmak sizin için en iyi yol.
    gerekli evrakları da sağladığınızda sorun olacağını düşünmüyorum

    güzel haberlerinizi bekliyoruz, bol şans.


  • @gucarslan hikayem koronavirüs sebebiyle geçen yıl abd’de kalamamam, Türkiye’ye dönüp aşı beklerken askere alınmam ve 2. dozu olduktan sonra ABD’ye dönüş şeklinde olacak. Tabi biraz da süsleyeceğim umarım. JFK’den şansımı deneyeceğim. Sağolun


  • @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @gucarslan hikayem koronavirüs sebebiyle geçen yıl abd’de kalamamam, Türkiye’ye dönüp aşı beklerken askere alınmam ve 2. dozu olduktan sonra ABD’ye dönüş şeklinde olacak. Tabi biraz da süsleyeceğim umarım. JFK’den şansımı deneyeceğim. Sağolun

    Özel değilse green cardınız varken neden askere gittiğinizi yada dövizli askerlik yapmadığınızı sorabilirmiyim , Amerika'ya alışamayıp geri dönmek zorunda mı kaldınız , çünkü normalde green card ile tecil hakkınız oluyor büyük ihtimalle memur diğer 8 ayıda ayrıntılı olarak sorabilir , bende haftaya JFK'den giriş yapacağım son durumu size bildiririm.


  • @doki-arlington para biriktirmeye çalıştım aşı bekledim vs. gibi şeyler söyleyeceğim. Askerden geleli de 1 ay oluyor zaten yakın tarih yani. Açıkçası pek düşünmüyorum dönmeyi beni burada tutan duygusal bağlantılar vardı ama artık ortadan kalktı diyelim 🙂

    Siz ne kadar zamandır dışarıdasınız?


  • @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @doki-arlington para biriktirmeye çalıştım aşı bekledim vs. gibi şeyler söyleyeceğim. Askerden geleli de 1 ay oluyor zaten yakın tarih yani. Açıkçası pek düşünmüyorum dönmeyi beni burada tutan duygusal bağlantılar vardı ama artık ortadan kalktı diyelim 🙂

    Siz ne kadar zamandır dışarıdasınız?

    Bende 4 aya yakın dışarıda kaldım 🙂 Ama daha önce 11 ay kaldığım zaman JFK'den çok rahat giriş yaptım 🙂 Umarım sizin için doğru karar olur , bende benzer bir şekilde askerliği yapmayı düşünürken ani bir kararla Amerika'ya taşınıyorum , yaklaşık 17000 $ lık bir kredi çektim Amerika'dan nerdeyse 0 faizle bu bana Amerika'nın nasıl bir fırsatlar ülkesi olduğunu hatırlattı


  • @doki-arlington siz sorun yaşamazsınız muhtemelen. Job offer kalacak yer vs. Ayarladınız mı yoksa direkt gidip girmeyi mi deneyeceksiniz?


  • @pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @doki-arlington siz sorun yaşamazsınız muhtemelen. Job offer kalacak yer vs. Ayarladınız mı yoksa direkt gidip girmeyi mi deneyeceksiniz?

    Maalesef job offer'ı ve kalacak yeri uzaktan güvenip ayarlamak zor ondan dolayı direk gidip bir Amerikalı gibi iş başvuru yapacağım , siz işinizi ve kalacak yerinizi ayarladınız mı ve yanınızda ne kadar para miktarıyla gideceksiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum