Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea Yanıt için teşekkür ederim öncelikle.

    Net bunlar acaba , yoksa brut mu? bence gayet iyi gozukuyor. günde 10 saat çalışma ile hafta sonları çalışmasan bile 3.3k usd yapıyor. Benim gibi yanlız gelecek birisi için ideal gibi sanki ne dersin? Cumartesi ve hatta çok istersen pazar günleri de uber / lyft ile 4k usd civarına rahat çıkılabilir gibi sanki


  • ABD'de ucretler brut olarak telafuz edilir. Yani bu rakamlar brut ucretler. Asagida yazacagim kesintilerden sonra net rakam ortaya cikar:

    Federal vergi
    FICA vergileri (sosyal guvenlik ve medicare)
    Eyalet vergisi (her eyalette yok, olanlarda da oranlari farkli)
    Local vergiler (ornegin NYC de city tax gibi)
    Medical ve dental sigorta kesintileri (eger varsa)
    Retirement hesap kesintileri (eger varsa)


  • Bu kesintilerden bircogu varsa, kabaca 30-35% kesintiye denk gelir.


  • yukaridaki siteden kesintiler sonrasi elinize gececek parayi cok yaklasik sekilde hesaplayabilirsiniz.


  • @Hopasej günde 10 saat çalışmak mesaiye giriyor ve çoğu yerde yok. Günde 8 saat haftada 40 saat çalışabilirsiniz. O şekilde hesaplayın.


  • @damladav Bu durumda ikinci bir işte çalışabilirim gibi gözüküyor, doğru mu?
    Bir de Amerika'da saat hesabı nasıl yapılıyor? Molalar v.s hepsi dahil mi, hariç mi?

    Örneklemek gerekirse; ben şuan Türkiye'de beyaz yakayım ve sözde 45 saat çalışıyorum. Sabah 08:30 , akşam 18:00 olarak. Cumartesi günleri de 08:30-16:00 arası çalışıyorum.

    Öğle aram yada herhangi sabit bir mola saatim yok. Mola derken istediğim an içerisi müsaitse sigara falan içip gelebiliyorum. Öğlen de sadece yemek yiyiyorum. 12:40'ta yemeğe çıkıp işte kaç dakika sürerse diyelim 15 dk sürdü sonra başlıyorum tekrar.

    Bazı yerlerde bir çok dünya ülkesinde sistemin böyle olmadığını, iş yerinde toplam da 8 saat bulunduğunu yazıyor. Amerika'da da öyle mi? Çünkü ben bu hesapta neredeyse 10 saat harcıyorum.


  • @btek14 Teşekkür ederim.

    Sitede saatlik 18 usd ve haftada 5 gün olarak hesaplayınca vergiler sonrası net kazanç 2.500 usd gösteriyor. 2. bir iş yada hem 2. bir iş hem de cumartesi günleri uber/lyft bir seçenek olabilir yeniler için 🙂


  • @Hopasej teoride hesap cok dogru, yan isler (uber, doordash, lyft, grubhub vs) ile cok guzel paralar kazanilabilir. her sey gonlunuzce olsun.
    bu arada saat hesabi da 40 saat uzerinden hesaplaniyor ama yemek buna dahil degil. ornek olarak sabah 8de clock in yaptin 12de lunch break verdin 1 saat sonra 1de clock in yapip 5te clock out yapinca 8 saat olmus oluyor.


  • @btek14 Çok teşekkür ederim bilgiler için. Demek ki saat hesabı bizimki gibi.

    Lyft'ten ümidim var ama Uber'in 1 yıllık ehliyet konusu sıkıntı.

    O yüzden ilk 1 sene giriş seviyesinde işler ve kabul ederse Lyft şeklinde devam etmeyi sonrasında uber eklemeyi düşünüyorum. Lyft kabul ediyormuş heralde uygulamaya geçince ve kasmıyormuş.

    Sanırım uzun çalışma saatlerine sabit işte takılacağımıza göre başlangıçta Lyft yada işte DD gibi işlere daha uzun zaman ayırmakta daha mantıklı bir seçenek olabilir gibi


  • @Hopasej rica ederim evet saat hesabi TRdeki gibi, belki de en buyuk fark mesai konusu. ABD'de mesaiye kalmani kesinlikle istemezler cunku tutari yuksektir.
    ilk baslarda diger isleri yapmak mantikli, ehliyet konusunda eyalet farkliliklari var. bazilari 1 seneye takilmiyor sanirim.


  • @btek14 Ne kadar yüksek mesela örneklemek gerekirse?

    Ehliyet konusunu uzunca süredir araştırmatayım. Açıkçası her eyalette farklı uygulamalar olduğu için forumda bu konuda çok net bir bilgiye şimdilik ulaşamadım. Youtube'da da bir kaç video izledim.

    Forumda birisini gördüm hem kendisi hem de eşi TR ehliyetleri olduğu için direksiyon sınavına girmeden ehliyet almışlar. Eyalet New Jersey.

    Benim planlamamda abd'ye bir miktar para getirmek var aksilik olmazsa 30k usd kadar.
    Dolayısı ile girer girmez bir banka hesabı, ev kiralamak , araba almak , ehliyet almak ve SSN gibi işler var.

    Ama credit score hayati derecede önemliymiş gördüğüme göre, o yüzden ev kiralama işini 6 aylık yada 1 yıllık peşin ödeme gibi bir koz kullanarak halletmeye çalışacağım. Hem belki pazarlıkta yapabilirim diye hayal ediyorum bakalım.

    Akabinde hemen diğer işleri halletmem lazım.

    Bu arada yanlış anlaşışmasın, öyle zengin falan da değilim bir takım varlıklarımı satıp geleceğim ve onları yerine koymam gerekiyor zaman içerisinde.


  • @Hopasej mesai ücreti saatlik ücretinizin 1,5 katıdır. Günluk 8 saat, haftada 40 saati geçerseniz o saatler mesai ücretinden hesaplanır. Ama arkadasinda dediği gibi mesaiye kalmanızı istemezler masraflı olduğu icin. Anca gerçekten çaresiz olmaları lazım 🙂


  • @Hopasej @damladav cevabi vermis benden once 🙂 evet mesaiye birakmazlar seni cunku yerine calisacak adam kesinlikle vardir, gereksiz bir bilgi ama bazen amerikan dizilerinde gorursun(swat, 9-1-1 tarzi) fazla mesai geyigi doner.
    yanlis anlasilmayacak ya da anlasilacak bir konu degil, paraniz varsa vardir kimse de ayiplayamaz 🙂 cebimde 500k var gidicem yatirimci olucam desen kimse bir sey demez 🙂


  • Gönlüm Florida'da atıyor ama bir gözümde.New jerseyde :


  • İlk zamanlar ilk 2-3 yıl new jersey sonra florida benım görüşüm ... Bakalım kısmet. bu arada dolar 10 tl - artık benım bir memur olarak usa gitme şansım yok yanı turist şeklinde. en son 5,7 iken 2019 da gitmiştim artık bu bir hayal arkadaşlar.


  • @Hopasej 15 altina calisan gormedim bende ne zamandir 🙂


  • Artik pizza restaurantlarda telefonlara bakip siparis alanlara bile $12 oduyorlar.


  • Diyelim green card lotosunu kazandık ilk olarak buradan ABD hayatına başlamak nasıl olur yani hayat koşulları pahalı bir eyalet midir? Bu konuda bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum 😊


  • @HopefulMan NJ guney eyaletlere gore biraz pahalidir. Cost of living biraz yuksektir yani. Ama ozellikle kuzey NJ is imkanlari acisindan iyidir. NYC ve Philly yakindir. Cok fazla Turk vardir.


  • @MySea öncelikle cevap için teşekkürler, evet çok Türk olduğunu duymuştum, aslında bu soruyu sormamın sebebi malum dolar kuru çok yükseldi olur da çekilişi kazanırsam mülakatta fazla para gösterme durumu olmayacak gibi ve pahalı bir yer seçip de mülakattan da elenmek istemem, yani gideceğin yerin ekonomik durumu ile mülakatta göstereceğin miktarın doğru orantılı olması gerekir diye düşünüyorum umarım doğru düşünüyorumdur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum