Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @HopefulMan Rica ederim. Evet sanirim dogru, cost of living yuksek olan bir eyalete gitmeyi planlarsaniz, ona gore yuksek bir miktar gostermeniz gerekebilir. Ama oncelikle guneydeki eyaletlerden birisini belirtip, vizeyi aldiktan sonra, giris yaparken adres degistirebiliyorsunuz.


  • @MySea anladım, bakalım ilk önce şu çekilişi bir kazanalım da sonrasını o zaman düşünürüz 😀 cevaplar için çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın 😊


  • @MySea Merhaba tekrardan,Delaware için şartlar nedir,tam olarak ne yapılması gerekli. Eşim için soruyorum.


  • @BelmaSarvan Sartlar derken tam olarak ne ogrenmek istediginizi sorarsaniz, ona gore cevaplayabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    new jersey gelicem kimseyi tanımıyorum nerede kalıcam diyenler yada ben nasıl adapte olucam diyenler için işte size destek bize gelmeden önce yada gelmeden bize ulaşsınlar ki bizler kucaklayalım diyor.


  • Nj de Mart’tan önce sürücü belgesi için herhangi bir randevu yok gözükmekte fakat sabah saatlerinde denenirse daha erkene randevu bulunabilir denmektedir.


  • Merhabalar

    Eşim ve 3 yasındaki oğlumla sonbahar gibi amerikaya yerleşmeyi düşünüyoruz. new jeryseyde yasayan arkadaşlar hem başlangıç için, hem de okulların iyi olduğu hangi bölgeleri önerirsiniz?


  • @Erman-demirkıran bende o arayıştayım ridgewood okullarının çok iyi olduğunu gördüm bizde o bölgeyi düşünüyoruz ama araştırmalarıma devam ediyorum


  • @cokbekledik86 benimde old bridge bölgesindeki okullar dikkatimi çekti, tabiki kıyaslama yapmak lazım kolay bir karar değil , araştırırken bölgedeki suç oranlarına, demografik yapıya falanda bakmak gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ALINTIDIR

    Hackensack NJ’deki restoranimiza servis elemanlari ariyoruz. Ilgilenenlerin,
    Kisisel hijyene dikkat etmesi
    Ulasim sorunu olmamasi
    Ingilizce bilmesi ve
    NJ’de oturmasi gerekmektedir.
    Turkiye’den aday kabul etmiyoruz.
    Ilgilenenler asagidaki numaradan ulasabilirler;
    817-210-7726


  • @ayvalik10 Haziran sonu itibariyle Ridgefield Park'a yerleşeceğiz eşimle birlikte. Eşim yemek konusunda çok iyi ve kendisi Türkiye'de ingilizce öğretmenidir. Ben yıllarca TSK Astsubay olarak görev yaptım. Müteakibinde 6 yıldır Erdek Belediyesi Veznedarı olarak çalışıyorum . İş tanımlarınızda bizlere hitap eden bir alan olursa seve seve iletişime geçmek isterim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marti2771 amerika iş ilanları sayfaları var orada yayınlanan bir ilandı bende hemen oradan kopyaladım buraya yapıştırdım ki birileri için iş olanağı olur


  • @ayvalik10 teşekkürler:)


  • Biz de eşimle birlikte new jersey eyaletinde karar kıldık. Eşim endüstri mühendisi 7 yıllık iş tecrübesi var, ben bir spor salonunda personal traineer olarak çalışıyorum. Temmuz sonu gibi gelmeyi planlıyoruz. Çocuğumuz yok. İkimiz de akıcı olarak ingilizce konuşabiliyoruz. Gelince günlük işler yapacağız, ne iş bulursak yaparız, gocunmayız. Suç oranlarının düşük olduğu, evlerinin eski olmadığı ( eski evlerde fare oluyormuş diye duyduk) ama ev fiyatlarının da çok yüksek olmadığı ve mümkünse toplu taşıması olan (ilk bir ay araba alamama ihtimaline karşı) bir bölgede yaşamak istiyoruz. Başlangıç olarak aylık kira limitimiz 2000-2500$. Bu rakamlara imkansızsa şartları zorlayabiliriz. Hiçbir tanıdığımız yok. Bu nedenle iki problemimiz var:

    1. Hangi şehirde/ilçede/districtte yaşayacağımıza karar veremedik.
    2. Green Cardımızın gönderileceği bir adres bulamadık.
      Ne yapmalıyız? Önerilerinizi esirgemezseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler.

  • @sametbzks merhaba. New Jersey büyük bir yer. Türkler genelde Wayne, Clifton, paterson tarafındalar. Ama yinede diğer yerlerde var Türk arkadaşlar. Ben orta Jersey deyim. Somerset New brunswick tarafında. Somerset güzel bir yer kiralar 1+1 1750 den başlıyor ve yükseliyor. Apartman. Araba olmadan imkansız gibi. Uber veya lyft çağırabilirsiniz. Ama inanın arabasız zor


  • New Jersey meksikadan kacak ilticaciyla dolmaya baslamis bu siralar, Turk sayisi artacaga benzemekte.
    Millet iki yalan soyleyip green card alacakmis, Buradakilerde Enayi.


  • @mardin47-47 teşekkürler bu bölgelerde ev fiyatlarına bakacağım


  • @sametbzks hocam sizin için Jersey City,Hoboken tarafları bence çok iyi olur.Ben iç taraflara gitmenizi pek önermiyorum şahsen:) Akıcı ingilizceniz de varken o civarda güzel işler bulabilirsiniz.


  • @aliarmgn teşekkürler ilk olarak mecburen otel ve airbnb seçenekleri için bu civarlara bakacağız o zaman. Sonra olursa kiralık ev arayacağız.


  • Merhabalar,

    Aslinda bu sorunun sorulacagi yer burasi mi tam bilemedim ama NJ'de yasadigim icin buraya yazmak uygun olabilir. ABD'de NJ'de yasayan yeni bir gocmen oldugum icin uye olabilecegim, etkinliklerine katilabilecegim Turk dernekleri ariyorum. Yani atiyorum elimizden gelen birsey olursa yardim edelim, arada sirada milli bayramlarimizda organizasyonlarda bulunalim, yani kisacasi burada Turkiye'mizi temsil edelim, dayanismaya katkimiz olursa katki saglayalim falan diye. En olmadi arada sirada hali saha ayarlayan bir vakif bile olsa tavim acikcasi:)

    Tabi boyle dernek mernek diyince hafif cekincem de oluyor, kendimizi yanlislikla zararli cemiyette bulmayalim diye. Bundan bagimsiz, acikcasi din isleriyle baya alakasiz birisiyim; o yuzden turk-islam dernegi, camii, cemaat gibi seylere peh ihtiyacim yok sahsi olarak; boyle modern, cumhuriyet ilkelerini yasatan, milli bayramlarimizi falan kutlayan organizasyon yapan bir (ya da birkac neyse) dernege uye olmak hatta aktif katkida bulunmak istiyorum.

    Boyle vakiflar, dernekler, cemiyetler, halisaha gruplari falan var mi bildiginiz? Ben 2021 Agustos'ta tasindim ABD'ye ve NJ'ye, etrafimda hic ama hic Turk yok. Sadece iki uc haftada bir Istanbul Food Bazaar'a gidiyorum, o kadar. Evet biliyorum bazi cevaplari; "Turklerle takilma, burdaki turkler gurbetciyi gurbette oper vs" biliyorum, ama illa ki sosyal, cikarci olmayan, ABD'de hem ulkemizi/halkimizi guzel bir sekilde tanitmak hem de diaspora olarak birlik beraberlik gosterip baskalarina yardim etmek (mesela bireysel olarak Kadir bey'in Houston'a giden bir cok kisiye ettigi gibi) gibi istekleri olan Turkler elbette vardir yahu. Benim esim Polonyali, burdaki polonyalilar cok aktifler cok birbirlerine baglilar. Hatta benim banka hesabim bile bir polonya credit union'indan o derece.

    Varsa tavsiyeleriniz cok guzel olur. Ayrica bu konuyu yazabilecegim baska bir baslik varsa affola, bulamadim ben.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum