IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@CerenDen tebrikler, hayirli olsun :) tez zamanda vize basili pasaportunuza kavusmaniz dilegiyle :)
bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
@fenercag, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@fenercag, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@yonca_2020, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@fenercag 11 Kasim'a kadar onlarin RFE mektubu elinize gecmez ise..diyorlar. Evet sadece Turkce olan herseyin ingilizce tercumesini isticekler buyuk ihtimal.
Selamalr arkadaslar , RFE dosyası online olarak documents kısmına geldi ve tahmin ettiğimiz gibi belgelerimizin inglizice cevireleri istendi. Yeminli tercümanla çevirisini yaptık noter tasdikli ve apostilli bir şekilde upload ettik sistemden, sürecimdeki gelişmeleri anlık olarak paylaşacagım. Umarım hızlıca dosyamı NVC ye gönderirler ve 2. aşamaya geçeriz.
Bugün amerikan hükümeti dönüş yaptı ve dosyamız onaylandı. Case Approved bilgisi 6 Kasım 2021 tarihi ile gerçekleşti arkadaslar. Temmuz ayında ilk dosyalarımızı gönderip I-130 formuna başvvuru yapmıştık , şuan sanırım NVC aşaması başlayacak dosya oraya gidecegi için tavsiyeleriniz var mı bu süreç sonrası için?
gozunuz aydin, evet NVC'den size haber gelecek, merak etmeyin...
-
@crazycells @ecom @MYusuf hepinize çok çok teşekkür ederim :sunflower:
-
Merhabalar.
Dosyası Potomac SC'de olanlar için küçük bir bilgi;
Facebooktan takip ettiğimiz ( https://www.facebook.com/groups/214954996318982 ) Potomac grubuna göre; 9 Kasım 2021de, PD tarihi 29 Kasım 2020 olan dosya onaylanmış. -
@MYusuf , PD tarihi NOA1 tarihi mi oluyor?
-
Bu ileti silindi! -
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@MYusuf , PD tarihi NOA1 tarihi mi oluyor?
Priority Date galiba ilk başvuru tarihi.
-
Merhaba ben 8 gun once I-130 formunu gonderdim.8 gundur Case Was Received And A Receipt Notice Was Sent yaziyor.herkes yok nvc,noa filan birseyler yaziyor.onlar ne acaba? Simdi bundan sonraki surec nasil ilerleyecek bilgi verebilir misiniz?
-
@ipek1907 NOA1 (Notice of Action 1) ilk mail/email size gelen yani dosyanizi aldik haber mesaji, NOA2 (onay emaili/mail'i) dosyaniz onaylandi. NOA 1(1 ay icinde geliyor) NOA2 8-10 ay artik ne kadar surerse o zaman geliyor.
-
Selamlar arkadaslar , NVC dönüş yaptı 09.11.2021 tarihi itibari ile. Ödememiz gereken ilk 2 FEE yi online ödedik. Bundan sonra dosyaları upload edecegiz fakat aklımıza takılan bir kaç soru var. Eşim suan işsiz pandemi basladıgında bıraktı ilk defa işsiz 16 yaşından itibaren , fena olmayan bir savingi var , gelir olarakta borsadan pasif geliri var. Sponsorluk için I-864 formunu dolduracagımızda nelere dikkat etmeliyiz? Ben remote şekilde çalışıyorum kendimi idame ettirebilirim bunu belirtememizin bir yolu var mı? Bu aşamada neler dikkat etmeliyiz canımızı gerçekten çok sıkıyor tedirginiz aslında sponsor olma konusunda mevcut birikmişimiz bizi 1-2 yıl rahat yaşatır orda benimde maaşımla birlikte yinede sizlere danışmak istedik bu aşamada nelere dikkat edelim hangi dosyaları upload etmeliyiz ? Özellikle sponsorluk konusunda ki seçeneklerimiz neler bir sorun yaşar mıyız?
-
Bu durumda benim noa1 gelmis mi oluyor? @yonca_2020
-
herkese merhaba, formu doldurdum, belgeleri upload ettim , yanımda mülakata gidecek olan belgelerin orjinali ile birlikte fotokopisini renkli mi çekelim yoksa siyah beyaz fotokopi yeterlimidir ?
-
@ipek1907 evet yolda..online olarak hesabiniza girip documents section dan gorebilmeniz lazim
-
Merhabalar.
I130 dosyasından ayrı olarak, I129 F dosyasını eş için doldurup erken NOA2 onayı alma gibi bir durum söz konusu mu? Bu şekilde yapıp I130 dosyasının erken onaylandığını söylüyorlar. Doğru olabilir mi? Bunu uygulayan oldu mu? -
Bu ileti silindi! -
@fenercag sizin uscis onayı cok kısa sürede gelmiş, hangi merkezdeydi işleminiz
-
@cats Texas Visa Center idi.
Bu arada arkadaslar Form I-864, Affidavit of Support dosyasını dolduracagız NVC asamasında ödemeleri yaptık fakat bir sorum var , eşim 2020'nin Mayıs ayında işten çıktı ve o günden beri işsiz fakat biriktirmiş oldugu savingi istenilen 125% of HHS Poverty Guidelines dan kat ve kat fazla (2 kişi için $21,775 güncel ücret) bizim savingimiz çok daha fazla. İnternette ki araştırmalarımda " income or assest equal to 125% of HHS Poverty Guidelines" burdaki assests gayrimenkul ve diger şeyler oldugu gibi nakit birikmiş parada oluyor. Emin olmak için buraya da sormak istedim eşimin sponsor olmak için herhangi bir engeli yok degil mi önünde bu hafta dosyaları gönderip NVC sürecini tamamlamak istiyoruz , bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
Merhaba arkadaşlar, dün itibariyle pasaportumu aldım nihayet. Paketin içerisinden bir de el broşürü çıktı "artık tüm belgeler dijitalde" gibisinden. Yani A.B.D.'ye giriş yaparken sadece pasaport vereceğiz. Fakat şöyle bi sorunumuz var, son fee'yi ödemek için bizden istenen Alien Registiration number ve DOS case ID'miz lazım. Ama bunları nerden alacağımızı bilmiyoruz, herhangi bir belge verilmedi bunla alakalı olarak. Bununla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.
-
@CerenDen, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaşlar, dün itibariyle pasaportumu aldım nihayet. Paketin içerisinden bir de el broşürü çıktı "artık tüm belgeler dijitalde" gibisinden. Yani A.B.D.'ye giriş yaparken sadece pasaport vereceğiz. Fakat şöyle bi sorunumuz var, son fee'yi ödemek için bizden istenen Alien Registiration number ve DOS case ID'miz lazım. Ama bunları nerden alacağımızı bilmiyoruz, herhangi bir belge verilmedi bunla alakalı olarak. Bununla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Hayırlı olsun inşAllah @CerenDen
Çok sevindim :blossom: -
@cats Texas Visa Center idi.
Bu arada arkadaslar Form I-864, Affidavit of Support dosyasını dolduracagız NVC asamasında ödemeleri yaptık fakat bir sorum var , eşim 2020'nin Mayıs ayında işten çıktı ve o günden beri işsiz fakat biriktirmiş oldugu savingi istenilen 125% of HHS Poverty Guidelines dan kat ve kat fazla (2 kişi için $21,775 güncel ücret) bizim savingimiz çok daha fazla. İnternette ki araştırmalarımda " income or assest equal to 125% of HHS Poverty Guidelines" burdaki assests gayrimenkul ve diger şeyler oldugu gibi nakit birikmiş parada oluyor. Emin olmak için buraya da sormak istedim eşimin sponsor olmak için herhangi bir engeli yok degil mi önümüzde hafta dosyaları gönderip NVC sürecini tamamlamak istiyoruz , bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Arkadaslar konu hakkında bilginiz var mı aşırı stresliyiz ne yapacagımızı bilemedik joint sponsor bulma şansımız yok , eşim harıl harıl iş arıyor , mevcut birikmişimiz 2 katı kadar 125% of HHS Poverty Guidelines'ın eşim mevcut nakit hesabını gösterirse sponsor olabiliyor mu? Olamazsa önerileriniz var mı neler yapabiliriz. Ben remote şekilde çalışıyorum gelirim var Türkiye'den bunu gösterme şansımız var mı arada fark varsa kapatmak için? Konuyla ilgili desteklerinizi bekliyorum tecrübeli arkadaslar NVC sürecimiz öyle bekliyor dosya bekliyolar bizden.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum