Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@smartcells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@Beratspider, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
eşimin başvurusunda eşimin doğum yerini sakarya yazdım pasaportunda Adapazarı yazıyormuş hocam. Bu problem olur mu peki?
Sakarya/Adapazarı mevzusu da bir sıkıntı yaratmaz.
Bu tür başvurularda önce bir prova girişi yapmakta fayda vardır. Yani sırasıyla bilgiler girilir ve hangi sayfada neler soruluyor diye not alınır. Bütün form tamamlandıktan sonra başvuru tamamlanmadan sayfa kapatılır. Sonra hangi kısımda hangi bilgi girilecek beyaz bir kağıtta hazırlık yapılır. Eldeki kimlik/pasaporta göre girilecek her şey kontrol edilerek bu kağıtta hazırlık yapılır. Böylece bu tür basiyt hatalar olmaz. Önceden nereye ne yazacağınız belli olmuş olur. Ayrıca form doldurulurken iki kişi beraber yapmakta (karı-koca veya 2 arkadaş) fayda vardır. Biri okur diğeri girişi yapar ve iki kişi birden girileni kontrol eder. İki göz yapılan bir hatayı daha çabuk farkeder. Forma giriş yapan kişi bir hata yaprsa, harf olsun, bilgi olsun diğeri hemen farkeder.
Çok haklısınız hocam ben 2 yıldır başvuruyorum tek basimaydi tabi bu yıl evlendim. O kadar dikkatli ve tek tek 3 4 kez kontrol ederek yaptım ki biraz özgüvenli yaptım bu başvuruyu hani yazacaklarıma hakim olarak gördüm kendimi ama hata ettik. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için.
-
@smartcells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@Beratspider, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar. Kendi başvurumda büyük bir hata yaptım pasaport geçerlilik tarihini 3 Kasım yerine 3 ekim yazdım Kasım ayını 10.ay olarak girdim ve eş bilgilerini eşimin doğum tarihini de 29 Eylül yerine 25 Eylül yazmışım artık sanırım çıksa bile benim için sonraki seneye kaldı olay.
Doğum tarihindeki kötü niyetli olmayan bu tür ufak hatalar probem yaratmıyor, özellikle Ankara'da mülakata girecekler için.
Fakat kazanmanız durumunda muhtemelen teknik bir problem yaşayacaksınız. Eğer kazanırsanız dolduracağınız DS260 formunda doğru olan doğum tarihini girip gönderdiğinizde (ki mecburen doğru tarihi girmek zorundasınız) sonradan tekrar bu alana girmeye çalıştığınızda başvuru sırasındaki doğum tarihiyle uyuşmadığından "the case number is currently unavailable" diye bir hata alacaksınız. DS260 kilitlenecek ve CEAC sayfasına giriş yapmanızı engelleyecek. Buraya tekrar erişim için KCC ile epey bir yazışmanız gerekebilir. Bizim dönemde kazanan ve bu yüzden CEAC sayfasına 4 aydır erişemeyen bir arkadaşımız var.
Tabi bu dedğim kazanmanız durumunda ilk etapta uğraşmanız gereken bir problem olacak. Mülakat aşamasına gelirseniz orada problem yaratacak bir durum değil.

Hocam aklıma geldi de şunu da sormak istiyorum izniniz olursa. Bu Eşimin doğum tarihindeki hata, pasaport geçerlilik süresinde tarih hatası, işte Adapazarı yerine sakarya yazmam vs diyelim bir sorun çıktı ve bahsettiğiniz ceac sayfasına giremedim kcc ile yazıştım ve sorun çözülmedi. Sonraki seneler için basvurmamı engelleyecek bir durumla karşılaşmam değil mi? Yani ismimin komple red yeme gibi bir durumu olur mu?
-
Merhabalar. Kendi başvurumda büyük bir hata yaptım pasaport geçerlilik tarihini 3 Kasım yerine 3 ekim yazdım Kasım ayını 10.ay olarak girdim ve eş bilgilerini eşimin doğum tarihini de 29 Eylül yerine 25 Eylül yazmışım artık sanırım çıksa bile benim için sonraki seneye kaldı olay.
Doğum tarihindeki kötü niyetli olmayan bu tür ufak hatalar probem yaratmıyor, özellikle Ankara'da mülakata girecekler için.
Fakat kazanmanız durumunda muhtemelen teknik bir problem yaşayacaksınız. Eğer kazanırsanız dolduracağınız DS260 formunda doğru olan doğum tarihini girip gönderdiğinizde (ki mecburen doğru tarihi girmek zorundasınız) sonradan tekrar bu alana girmeye çalıştığınızda başvuru sırasındaki doğum tarihiyle uyuşmadığından "the case number is currently unavailable" diye bir hata alacaksınız. DS260 kilitlenecek ve CEAC sayfasına giriş yapmanızı engelleyecek. Buraya tekrar erişim için KCC ile epey bir yazışmanız gerekebilir. Bizim dönemde kazanan ve bu yüzden CEAC sayfasına 4 aydır erişemeyen bir arkadaşımız var.
Tabi bu dedğim kazanmanız durumunda ilk etapta uğraşmanız gereken bir problem olacak. Mülakat aşamasına gelirseniz orada problem yaratacak bir durum değil.

Hocam aklıma geldi de şunu da sormak istiyorum izniniz olursa. Bu Eşimin doğum tarihindeki hata, pasaport geçerlilik süresinde tarih hatası, işte Adapazarı yerine sakarya yazmam vs diyelim bir sorun çıktı ve bahsettiğiniz ceac sayfasına giremedim kcc ile yazıştım ve sorun çözülmedi. Sonraki seneler için basvurmamı engelleyecek bir durumla karşılaşmam değil mi? Yani ismimin komple red yeme gibi bir durumu olur mu?
hayir, boyle bir durum olmuyor. mulakat belgelerinde sahtecilik vs. gibi ciddi bir suc islemediginiz surece bu sekilde mimlenmezsiniz...
-
@crazycells evet almayacak ama elimde vesikalığı yok. telefonda birlikte çekindiğimiz günlük fotoğrafları var. onlardan kullanabilir miyim?
-
@Celal-Cesitcioglu, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells evet almayacak ama elimde vesikalığı yok. telefonda birlikte çekindiğimiz günlük fotoğrafları var. onlardan kullanabilir miyim?
evet, eger vize almayacaksa rahat kullanabilirsiniz. vesikaliga en yakin olani secip (eski olsa da) ayarlayin...
-
Arkadaşlar merhaba,
Kıbrıs lefkoşa doğumluyum city where you were born kısmına ne yazmam gerekiyor?
Are you claiming eligibility based on the country where you were born? Sorusuna hayır diyip Türkiye'yi mi seçmem gerekiyor? Tc pasaportuyla başvuruyorum.
Son olarak fotoğraf uygun mudur?
-
@edmr, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Arkadaşlar merhaba,
Kıbrıs lefkoşa doğumluyum city where you were born kısmına ne yazmam gerekiyor?
Are you claiming eligibility based on the country where you were born? Sorusuna hayır diyip Türkiye'yi mi seçmem gerekiyor? Tc pasaportuyla başvuruyorum.
Son olarak fotoğraf uygun mudur?
tc pasaportunda
lefkosayaziyorsa o sekilde yazin, dogum ulkesini deCyprusolarak yazip, uygunluk sorusunayesdiye cevap verin. -
@edmr fotograf da uygundur.
-
Merhabalar arkadaşlar
Abim şu anda Ankara antlaşması ile İngilterede ve Türkiye doğumlu fakat babam Yunanistan doğumlu olduğu için DV-2023 başvurusunu Yunanistan üzerinden yapmış doğum belgeleri falan var diye, çekilişe uygunluk ülkesi doğduğun ülke olmak zorunda mı yoksa babamın doğum ülkesi üzerinden başvuru yapması doğru mudur? -
@crazycells teşekkürler
-
Arkadaşlar merhaba bu ilk baş vurum ve hatta yapmaktan korkuyorum googlede araştırdim ama bir yanıt bulamadım
Benim ismim Ömer Faruk ,
Faruk isimini middle name mi yazmalıyım -
@osdarken evet
-
@crazycells evet almayacak ancak elimdeki fotoğrafı vesikalık değil. birlikte çekindiğimiz gündelik fotoğrafı. kardeşinin fotosunu kullansam yada hiç başvuruya dahil etmesem olur mu?
-
@Mrbye, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar arkadaşlar
Abim şu anda Ankara antlaşması ile İngilterede ve Türkiye doğumlu fakat babam Yunanistan doğumlu olduğu için DV-2023 başvurusunu Yunanistan üzerinden yapmış doğum belgeleri falan var diye, çekilişe uygunluk ülkesi doğduğun ülke olmak zorunda mı yoksa babamın doğum ülkesi üzerinden başvuru yapması doğru mudur?boyle bir durumda mulakata Ankara'da girsin...
ideal olan herkesin kendi dogum ulkesinde girmesi, eger bu ulke uygun degilse es/anne/baba uzerinden cekilise katilmak...
kendi dogdugu ulke cekilise uygun oldugu icin babasinin ulkesini kullanmasina bazi konsoloslar hos bakmayabilir, ama Ankara'daki ABD konsoloslugunun bu konularda anlayisli oldugunu biliyoruz, o nedenle Ankara'da girerse sorun olmadan vize alacagini dusunuyorum.
-
@Celal-Cesitcioglu, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells evet almayacak ancak elimdeki fotoğrafı vesikalık değil. birlikte çekindiğimiz gündelik fotoğrafı. kardeşinin fotosunu kullansam yada hiç başvuruya dahil etmesem olur mu?
sorun degil, kendi fotosu olmasi daha iyi olur. eger kardesi kucukse ve arada ciddi bir fark yoksa onun da fotosunu kullanabilirsiniz diye dusunuyorum...
ama unutmayin ki, bu dediklerim kendisinin vize almayacagi ve konsolosluktaki mulakata katilmayacagi durumda gecerli... o durumda gercek halini gormeyecekleri icin cok da sorun olmaz.
-
@crazycells Teşekkürler
-
Merhabalar
2023 green card için e-devlette görünen pasaport bilgilerimle başvuruda bulunmuştum. Pasaportum elime ulaşmadı, bugün ptt ile görüştüğümde pasaportu kaybettiklerini söylediler. Olası bir çekilişi kazanma durumumda elimde olmayan pasaport benim vize almama engel olurmu. Cevaplarınız için teşekkürler. -
@carlito, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar
2023 green card için e-devlette görünen pasaport bilgilerimle başvuruda bulunmuştum. Pasaportum elime ulaşmadı, bugün ptt ile görüştüğümde pasaportu kaybettiklerini söylediler. Olası bir çekilişi kazanma durumumda elimde olmayan pasaport benim vize almama engel olurmu. Cevaplarınız için teşekkürler.PTT'den kaybedilen pasaportun bilgilerini de içeren bir kayıp yazısı alın. O belgeyle basılmış ve size ait geçerli bir pasaportla başvuru yaptığınızı ispatlarsınız.
-
2023 için Türkiye’den kaç greencard başvurusu yapıldı? Kazanma ihtimalimiz % kaç olacak kaynak var mı?
-
@hasann mayıs ayından sonra açıklanıyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum