Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Elif-Başargil Ayrıca unuttuğum bir hususu daha zikretme gereği duyuyorum. Görüşme esnasında bankodaki görevli yemin ettirdikten sonra BRP'lerimizi görmek istedi. Aslında BRP'ler mülakatta istenilen belge ve materyaller arasında bulunmuyor ama eşim her ihtimale karşı kimlik beyanı isterler diye düşünerek yanımızda getirmişti. Yani yasal olarak UK'da oturduğunuzu belgeleyen BRP ya da muadili bir belgeyi göstermenizi isteyebilirler bundan sonrası için. Bildiğim kadarıyla bizden önce kimseye böyle bir talepte bulunulmadı. UK'dan GC mülakatına girecek olanlara duyurulur.


  • @smartcells Ben sadece talihli yani kendi adımla evlilik cüzdanımı gönderdim. Şimdi dosyanın adını değiştirip eşimin adına da yollamalı mıyım?

  • ⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells Ben sadece talihli yani kendi adımla evlilik cüzdanımı gönderdim. Şimdi dosyanın adını değiştirip eşimin adına da yollamalı mıyım?

    Bu şekilde kalabilir. KCC isterse gönderirsiniz.


  • @Elif-Başargil Hayatı dolu dolu yaşamak adına, kıymetli adımlardan birini attınız. Tebrik ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elif-Başargil hayirli olsun simdiden 🙂 gozunuz aydin...

    bundan sonraki sureclerde bol sanslar dilerim.


  • @Yekta-Olgun inanılmaz duygulandım. Gözlerim doldu. Kendi onayımı hayal ettim, yaşadım. Sanırım kesin ağlayacağım mutluluktan. Kendim onay almış gibi sevindim. Tebrik ederim. Bunca emek, sabır, adminlerin fedakarlığı ve cömertlikle bilgi paylaşımı gerçekten olağanüstü. Yolunuz açık olsun. Şans ve mucizeler hep yanınızda olsun.


  • @smartcells Merhaba Smartcell. Size yine bir şey sormak istiyorum. Eşim için Ukrayanadan aldğımız polis belgesi ise doğum belgesinin çevirisini yaptırdım ve evrakları bugün göndermeyi düşünüyorum. Polis belgesinin hem e devletten aldığım Türkçe belgeyi gönderiyorum hem de Ukr den geleni. Peki Doğum belgesinde de Eşimin E devletinden aldığımız vukuatlı nüfus kayıt örneğini göndermeli miyim?

  • ⭐⭐⭐

    @Azazel, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells Merhaba Smartcell. Size yine bir şey sormak istiyorum. Eşim için Ukrayanadan aldğımız polis belgesi ise doğum belgesinin çevirisini yaptırdım ve evrakları bugün göndermeyi düşünüyorum. Polis belgesinin hem e devletten aldığım Türkçe belgeyi gönderiyorum hem de Ukr den geleni. Peki Doğum belgesinde de Eşimin E devletinden aldığımız vukuatlı nüfus kayıt örneğini göndermeli miyim?

    Orijinal Ukrayna doğum belgesi ve çevirisini göndermeniz yeterli.


  • Herkese merhaba, ben Kamerunluyum ama öğrenci olduğum için şu anda Türkiye'de yaşıyorum. Ülkem hesabında Green card 2022'ye kazandım.
    Türk vatandaşı olmayan ancak Türkiye'de oturma izni olan bir kişinin Ankara Büyükelçiliği'nde mülakata girip giremeyeceğini bilmek istiyorum.

    cevaplarınız için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @Ferary, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba, ben Kamerunluyum ama öğrenci olduğum için şu anda Türkiye'de yaşıyorum. Ülkem hesabında Green card 2022'ye kazandım.
    Türk vatandaşı olmayan ancak Türkiye'de oturma izni olan bir kişinin Ankara Büyükelçiliği'nde mülakata girip giremeyeceğini bilmek istiyorum.

    cevaplarınız için teşekkürler.

    Ankara konsolosluğu geçen ay içinde resmi web sayfalarında yaptıkları güncelleme ile DV işlemlerini sadece Türk vatandaşları için yapacaklarını açıkladı.
    Resmi web sayfasındaki açıklama linki >>> Ankara konsolosluk
    .
    420a0df1-d1f1-4c64-80ee-01b8887ee59d-image.png


  • sene sonuna kadar mulakat olur mu sizce? bir sey soylemek zor ama olmayacak gibi duruyor. @smartcells

  • ⭐⭐⭐

    @Shila, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    sene sonuna kadar mulakat olur mu sizce? bir sey soylemek zor ama olmayacak gibi duruyor. @smartcells

    db8dcf96-60b7-4058-aa29-602c4a77b721-image.png


  • @smartcells o kadar mi tahmin yok hocam yani 😃 ocak, subat, mart hic mi tahmin yoktur yani

  • ⭐⭐⭐

    @Shila, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells o kadar mi tahmin yok hocam yani 😃 ocak, subat, mart hic mi tahmin yoktur yani

    Şu anda DS260 açma taleplerini 2 gün içinde gereçkleştiren, atılan soru maillerine aynı gün içinde cevap veren bir KCC var. Eylül ayına kadar bunlara cevap süreleri 1,5-2 ay kadardı. Yani bunlarda backloglar'ı eritip günceli yakaladılar. Benzer hızı evrak istek ve onaylarında da backlogları eritip güncelleri yakalamalarını bekliyorum açıkçası.

    Geçen yıl atılan hiç bir maile cevap vermeyen, evrak isteği yapmayan, evrak onayı vermeyen bir KCC vardı. Şu anda en azından yavaş mavaş da olsa çalışıyorlar. Bu sene şimdiye kadar işlerin yavaş gitmesinin sebebi DV2022'ye 3-4 ay kadar geç başlamaları ve bu süre zarfında ciddi miktar işin birikmesiydi (backlog). Normalde her yıl Temmuz-Ağustos gibi bir önceki yılın işlerini bitirip sonraki mali yılın kazananlarına yoğunlaşan KCC davalar nedeniyle bütün kapasitesini ve mesaisini önceki yılların kazananlarına ayırdılar. Bunun nedeni konsoloslukların son aylarda mülakat vermeye başlaması ve KCC'nin davalar nedeniyle yargıçlara rapor verip çalıştıklarını göstermek içindi. Bu nedenle çoktan başlamaları gereken DV2022 dosyalarına Ağustos ayının sonuna kadar ya hiç bakmadılar ya da tek tük, sınırlı sayıda dosya işlediler. Bu da 2022'de hepimizin hissettiği gecikmeyi meydana getirdi.

    Mülakatlar ise ayrı bir konu. Mülakata hazır dosyalar yeterince biriktiğinde konsolukların tier ugulamasının izin verdiği esneklikte seri halde mülakat vereceği beklentisindeyim. Tier kapsamında dahi (Haftada 2 gün) fiscal year sonuna kadar herkesi mülakata alabilirler. En azından Ankara'nın bunu yapacak kapasitesi var, bunu biliyoruz. Yeter ki KCC eldeki dosyalarda günceli yakalıyıp yeterince dosyayı hazır edebilsin.

    Sabırla beklemeye devam.


  • @smartcells Teşekkür ederim, menşe ülkemdeki görüşmemi planlamak için kcc'ye yazacağım.

  • ⭐⭐⭐

    @Ferary, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells Teşekkür ederim, menşe ülkemdeki görüşmemi planlamak için kcc'ye yazacağım.

    Kendi ülkeniz veya oturum izniniz olan ve mülakata kabul eden bir ülkeye transfer ettirmenizde fayda var. KCC bu durumlarda mülakat yerinizi 1-2 gün içinde başka bir yere taşıyor.


  • Üstadlarım Merhaba. Ben de biraz önce KCC'ye istenilen şekilde evrakları(pasaport, adli sicil, aile vukuatlı...vs) forumda gösterildiği gibi mail eki olarak gönderdim. Mailin konu kısmına "2022EU00025xxx" şeklinde cn numaramın tamamını yazdım. Ancak mailin içerik kısmına bir şey yazmadım ve boş bıraktım... Sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sanaldeniz olmaz, doğru olanı yapmışsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ferary, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba, ben Kamerunluyum ama öğrenci olduğum için şu anda Türkiye'de yaşıyorum. Ülkem hesabında Green card 2022'ye kazandım.
    Türk vatandaşı olmayan ancak Türkiye'de oturma izni olan bir kişinin Ankara Büyükelçiliği'nde mülakata girip giremeyeceğini bilmek istiyorum.

    cevaplarınız için teşekkürler.

    Bu durumda yeni bir guncelleme var , konsolosluk yabanci ulke vatandaslarina kisitlamayi kaldirmis gibi gorunuyor:

    ilgili ileti: https://yesilkartforum.com/forum/post/244001

    ( @smartcells )


  • Bilgi için gerçekten teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 516
  • 9489
  • 19
  • 26
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum