Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells Hayır . Tüm Evraklarımı kendim hazırladım , Formlarımı kendim doldurdum . Belki bir Avukatın hazırlamasından daha uzun sürmüş olabilir , çünkü her Dokümanı , her Formu , yapılacak işlemi tek tek Forumdan ve USCIS Kaynaklarından detaylıca okuyarak tamamladım . Biraz kılı kırk yaran bir yapım olduğundan böylesi daha içime sindi. Dosyayı hazırladıktan sonra , Vize Uzmanı bir Hanımefendiye gösterdim , Evrakların sıralamasından bazı değişiklikler yaptı , mantık sıralaması yaptı diyebilirim . Ön yazımı kontrol etti ve sonrasında gönderim . Eğer okuyup araştırmayı öğrenmeyi seviyor ve zamanınızda varsa , aslında atla deve bir iş değil .

harika :thumbs_up:

ben de oyle dusunmustum, sadece emin olmak istedim. Zaten dosya numaraniz kucuk idi ve halihazirda ABD'de gecerli bir statunuz vardi... O nedenle tum sureci bastan sona kendiniz yaparak bence de dogru olani yapmissiniz.

Sizinle benzer durumda olan arkadaslarin da gozu korkmasin, AOS sureci -dosyanizda bir problem yoksa- avukat yardimi olmadan rahatca tamamlanabilir.

• @Figen once "Change of Status" ile F1/F2'ye basvuru yapmistiniz, bu surec devam ederken cekilis sonuclari aciklanmisti...

not: ilk AOS'yi COS olarak degistirin isterseniz :) kafalar karismasin...

• @crazycells aynen çetrefilli bir durum yoksa .. yada statü dışı kalınmış günler , eksik evraklar vs . Aslında istenen az ve öz .

• @Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

COS

Cos nedir

• @Megatron Change of Status

• underlying number sor.png

Merhaba arkadaşlar J1 vizesi ile ülkeye giriş yaptım burada eşimle evlendik (US vatandaşı) ve şuan belgeleri dolduruyoruz. şu kısım da emin olamadım ben principal'ı seçtim ancak o underlying numarasının ne olduğunu anlayamadım . bazı forumlarda boş bırakılması gerekiliyor diye okudum. yardımcı olabilecek kimse var mı?

• @chrissmith-07, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba arkadaşlar J1 vizesi ile ülkeye giriş yaptım burada eşimle evlendik (US vatandaşı) ve şuan belgeleri dolduruyoruz. şu kısım da emin olamadım ben principal'ı seçtim ancak o underlying numarasının ne olduğunu anlayamadım . bazı forumlarda boş bırakılması gerekiliyor diye okudum. yardımcı olabilecek kimse var mı?

I-130 formu icin soruyor... Eger I-130 formunu onceden gonderip bir bildirim aldiysaniz, o bildirim mektubunda hem "receipt number" hem de "priority date" yaziyor olacak...

Eger I-130 formunu da bu form ile beraber gonderiyorsaniz o durumda none ya da n/a yazabilirsiniz.

• @crazycells hayır henüz göndermedik. evlilik cüzdanını bekliyoruz açıkçası o gelsin hem i-130 hem de 130 A yı taratıp birlikte online olarak göndereceğiz. onları gönderdikten sonra bu numaralar gelecek anladığım kadarıyla, numaralar geldikten sonra bu kısmı dolduracağım o zaman çünkü sadece bu kısım kaldı açıkçası. çok teşekkürler cevabınız için.

ek olarak ödemeyi check ile mi yapsam yoksa money order mı tam emin olamadım. olurda red yersek belge eksikliğinden falan tekrardan ücret yatırmamızı isterler mi acaba?

• @chrissmith-07, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells hayır henüz göndermedik. evlilik cüzdanını bekliyoruz açıkçası o gelsin hem i-130 hem de 130 A yı taratıp birlikte online olarak göndereceğiz. onları gönderdikten sonra bu numaralar gelecek anladığım kadarıyla, numaralar geldikten sonra bu kısmı dolduracağım o zaman çünkü sadece bu kısım kaldı açıkçası. çok teşekkürler cevabınız için.

ek olarak ödemeyi check ile mi yapsam yoksa money order mı tam emin olamadım. olurda red yersek belge eksikliğinden falan tekrardan ücret yatırmamızı isterler mi acaba?

Eger I-130 ve I-485 basvurularini ayni anda yapiyorsaniz sorun degil, o kismi bos birakip gonderebilirsiniz. Zaten onlar iki formu ayni anda alip isleyecekler... Yani receipt number'i biliyor olacaklar...

Genelde eksik belge olunca reddetmiyorlar, o belgeyi de istiyorlar. Ilk iletideki yonlendirmeleri takip ederseniz hata yapmayacaginiza eminim :)

Check veya money order farketmez.

I-130'u online olarak doldurup gonderip, bir gun sonra gelen receipt mektubu ile diger belgeleri (I-485 ve digerleri) posta ile gonderebilirsiniz.

• @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@ozengnr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar!

GC ile 4 senedir ABD'de yasamaktayim. 2014'ten beri birlikte oldugum kiz arkadasim B1/B2 turist vizesiyle 9 Eylul 2020'de turist amacla ABD'ye girdi ve burada evlenme karari aldik. Evliligimiz ABD'de 15 Aralik 2020 tarihinde, I-94 girisinden 97 gun sonra gerceklesti. An itibariyle ikimiz de ABD'de ikamet etmekteyiz.

Adjustment of Status ile F2A vizesi alma surecine nispeten asinayim, ancak yine de buraya yazip bilgi almak istedim. Su anda onceligimiz I-130 Petition for Alien Relative ve I-130A Supplemental Information for Spouse Beneficiary formlarini doldurup USCIS'e gondermek ve I-797 formu almak. Bu formda zannediyorum "priority date" denen bir kisim olacak. Su anki bultene gore F2A icin final action date current gorunuyor: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2021/visa-bulletin-for-december-2020.html

1. Gonderecegimiz I-130 formunda, yanilmiyorsam, evliligimizin gercek (in good faith) oldugunu kanitlamamiz gerekecek. Dogru mudur? Biz bunun icin gerekli belgeleri toplamaktayiz. Ornegin, kira kontrati, banka hesaplarin birlesimi, uzun yillardir cekilen fotograflar, birlikte gidilen tatillerin fotograflari ve kanitlari gibi onlemlerimizi aldik.
    2. Bu durumda, I-485 ve diger formlari ne zaman gondermemiz gerekir? I-797 aldiktan hemen sonra gondermeli miyiz? (eger F2A hala current ise tabii)
    3. I-94 expiration (yani esimin burada kalmasi icin 180 gun izni) 8 Mart 2021 tarihinde sona eriyor. I-797 formu, bu B1/B2 vizesinin yerine geciyor diye biliyorum, dolayisiyla kendisi out-of-status olmadan yasal bir sekilde 8 Mart'tan sonra ABD'de kalabilecektir. Dogru anlamis miyiz?

Simdilik surece yeni basladigimiz icin sorularimiz biraz acemice gelmis olabilir; umarim durumumu yeterince detayli anlatabilmisimdir. Onerilerinizi dort gozle bekliyoruz. Tesekkur ederiz.

Su an F2A kategorisinde Final Action Dates bultende "Current" oldugu icin I-130 ile birlikte I-485'i de gonderebilirsiniz. Yani I-797 formunu beklemenize gerek yok, hatta beklememeniz daha iyi olur, cunku esinizin statusu hala devam ediyorken formu teslim almalari lazim.

1. Dogrudur.

2. I-130 ile birlikte gonderin.

3. I-797 formu geldikten sonra (I-485 formunun alindigini gosteren) artik statunuzun gecmesi sorun olmaz.

ilgili USCIS sayfalari:

I-130: https://www.uscis.gov/i-130

I-485: https://www.uscis.gov/i-485

Merhaba konuyla ilgili tüm mesajları okudum ama bir türlü emin olamadım yardımcı olabilir misiniz lütfen
    aşağıdaki görselde NOTE kısmında i-797 formunun kopyasını istiyor ancak ben bu formu nasıl edinebileceğim hakkında bilgi sahibi değilim kesin olarak eklemeli miyim acaba?

• 1.A. Family-based sorusunda ise 'immediate relative of a us citizen' şıkkını seçtim doğru olan o demi sadece emin olmak istedim

• i130 ve 130A yı 535$ ödemesini yapıp online olarak gönderdik. aklım bir olaya takıldı diğer belgeleri gönderirken I-130 Formu için istenen 2 şer adet fotoğrafları da göndermeli miyiz yoksa sisteme yüklediklerimiz yeterli oluyor mu?

I-485 ve diğer formları gönderiğimiz de biz check olarak ödeme yapacağız (1225$) alıcı ismine ne yazmalıyız tam olarak?

şimdiden çok teşekkürler :)

485 form soru.png

@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar!

GC ile 4 senedir ABD'de yasamaktayim. 2014'ten beri birlikte oldugum kiz arkadasim B1/B2 turist vizesiyle 9 Eylul 2020'de turist amacla ABD'ye girdi ve burada evlenme karari aldik. Evliligimiz ABD'de 15 Aralik 2020 tarihinde, I-94 girisinden 97 gun sonra gerceklesti. An itibariyle ikimiz de ABD'de ikamet etmekteyiz.

Adjustment of Status ile F2A vizesi alma surecine nispeten asinayim, ancak yine de buraya yazip bilgi almak istedim. Su anda onceligimiz I-130 Petition for Alien Relative ve I-130A Supplemental Information for Spouse Beneficiary formlarini doldurup USCIS'e gondermek ve I-797 formu almak. Bu formda zannediyorum "priority date" denen bir kisim olacak. Su anki bultene gore F2A icin final action date current gorunuyor: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2021/visa-bulletin-for-december-2020.html

1. Gonderecegimiz I-130 formunda, yanilmiyorsam, evliligimizin gercek (in good faith) oldugunu kanitlamamiz gerekecek. Dogru mudur? Biz bunun icin gerekli belgeleri toplamaktayiz. Ornegin, kira kontrati, banka hesaplarin birlesimi, uzun yillardir cekilen fotograflar, birlikte gidilen tatillerin fotograflari ve kanitlari gibi onlemlerimizi aldik.
    2. Bu durumda, I-485 ve diger formlari ne zaman gondermemiz gerekir? I-797 aldiktan hemen sonra gondermeli miyiz? (eger F2A hala current ise tabii)
    3. I-94 expiration (yani esimin burada kalmasi icin 180 gun izni) 8 Mart 2021 tarihinde sona eriyor. I-797 formu, bu B1/B2 vizesinin yerine geciyor diye biliyorum, dolayisiyla kendisi out-of-status olmadan yasal bir sekilde 8 Mart'tan sonra ABD'de kalabilecektir. Dogru anlamis miyiz?

Simdilik surece yeni basladigimiz icin sorularimiz biraz acemice gelmis olabilir; umarim durumumu yeterince detayli anlatabilmisimdir. Onerilerinizi dort gozle bekliyoruz. Tesekkur ederiz.

Su an F2A kategorisinde Final Action Dates bultende "Current" oldugu icin I-130 ile birlikte I-485'i de gonderebilirsiniz. Yani I-797 formunu beklemenize gerek yok, hatta beklememeniz daha iyi olur, cunku esinizin statusu hala devam ediyorken formu teslim almalari lazim.

1. Dogrudur.

3. I-797 formu geldikten sonra (I-485 formunun alindigini gosteren) artik statunuzun gecmesi sorun olmaz.

ilgili USCIS sayfalari:

Merhaba konuyla ilgili tüm mesajları okudum ama bir türlü emin olamadım yardımcı olabilir misiniz lütfen
    aşağıdaki görselde NOTE kısmında i-797 formunun kopyasını istiyor ancak ben bu formu nasıl edinebileceğim hakkında bilgi sahibi değilim kesin olarak eklemeli miyim acaba?

• 1.A. Family-based sorusunda ise 'immediate relative of a us citizen' şıkkını seçtim doğru olan o demi sadece emin olmak istedim

• i130 ve 130A yı 535$ ödemesini yapıp online olarak gönderdik. aklım bir olaya takıldı diğer belgeleri gönderirken I-130 Formu için istenen 2 şer adet fotoğrafları da göndermeli miyiz yoksa sisteme yüklediklerimiz yeterli oluyor mu?

I-485 ve diğer formları gönderiğimiz de biz check olarak ödeme yapacağız (1225$) alıcı ismine ne yazmalıyız tam olarak?

485 form soru.png

Eger beraber gonderiyorsaniz eklemenize gerek yok, eger once online I-130 doldurduysaniz, hesabiniza gelen bildirimin ciktisini alip ekleyebilirsiniz.

IR-1/CR-1 icin "immediate relative of a USC" dogrudur.

hayir, eger I-130 formunu gonderirken sunlari da gonderin diye uyari cikmadiysa I-130 icin bir belge gondermenize gerek yok, ciktisini eklemeniz yeterlidir.

Ucreti USCIS'e gonderdiginiz icin "the U.S. Department of Homeland Security" yazmaniz lazim.

• @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@chrissmith-07, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar!

1. Dogrudur.

ilgili USCIS sayfalari:

485 form soru.png

Eger beraber gonderiyorsaniz eklemenize gerek yok, eger once online I-130 doldurduysaniz, hesabiniza gelen bildirimin ciktisini alip ekleyebilirsiniz.

hayir, eger I-130 formunu gonderirken sunlari da gonderin diye uyari cikmadiysa I-130 icin bir belge gondermenize gerek yok, ciktisini eklemeniz yeterlidir.

Ucreti USCIS'e gonderdiginiz icin "the U.S. Department of Homeland Security" yazmaniz lazim.

I-130 & 130 A yı online olarak gönderdik, ardından gelen alındı bildiriminin (receipt kağıdının) çıktısını alıp dosyaların arasına ekledim. Anladığım kadarıyla o receipt belgesi I-797 belgesi oluyor demi?

I-130 A yı online gönderdiğimiz için açıkçası tekrardan göndermedik sadece aşağıdaki belgeleri gönderdik. sıkıntı olmaz umarım

Documents included this package

1. Online USCIS sponsor account number ‘ xxxx xxxx xxxx ‘
    2. I-130 & 130A accepted online receipt form
    3. G-1145 online information form
    4. I-131 Form : I-94 form, Passport, 2 photos
    5. I-765 Form: I-94 form, Passport, DS-2019,Visa, 2 photos
    6. I-485 Form: Birth certificate, passaport and visa, I-94 form, 2 photos $1225 check to US Department of Homeland Security for fees including $1140 Form + $85 biometric service fee
    7. I-864 Form: 2018, 2019, 2020 W2 AND 1040 Documents

Note: Still have not completed form I-693 when İ complete the form i’ll send it in the mail or i’ll just bring it to in person interview

@chrissmith-07, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar!

1. Dogrudur.

ilgili USCIS sayfalari:

485 form soru.png

I-130 & 130 A yı online olarak gönderdik, ardından gelen alındı bildiriminin (receipt kağıdının) çıktısını alıp dosyaların arasına ekledim. Anladığım kadarıyla o receipt belgesi I-797 belgesi oluyor demi?

evet

I-130 A yı online gönderdiğimiz için açıkçası tekrardan göndermedik sadece aşağıdaki belgeleri gönderdik. sıkıntı olmaz umarım

sikinti olmaz

Documents included this package

1. Online USCIS sponsor account number ‘ xxxx xxxx xxxx ‘
    2. I-130 & 130A accepted online receipt form
    3. G-1145 online information form
    4. I-131 Form : I-94 form, Passport, 2 photos
    5. I-765 Form: I-94 form, Passport, DS-2019,Visa, 2 photos
    6. I-485 Form: Birth certificate, passaport and visa, I-94 form, 2 photos $1225 check to US Department of Homeland Security for fees including $1140 Form + $85 biometric service fee
    7. I-864 Form: 2018, 2019, 2020 W2 AND 1040 Documents

Note: Still have not completed form I-693 when İ complete the form i’ll send it in the mail or i’ll just bring it to in person interview

• Teşekkürler cevaplarınız için. Belgelerin alındı sms i geldi, bu noktadan sonra işlem süreci nasıl ilerliyor yeşil kart çalışma izni vs ne kadar sürede geliyor? mülakattan önce mi geliyor yoksa mülakattan sonra mı geliyor?

• ben sağlık belgesini henüz almadığım için göndermedim onu mülakatta yanımda getiririm diye not olarak mektup içerisine ekledim. bu bana sıkıntı çıkarır mı acaba?

Teşekkürler cevaplarınız için. Belgelerin alındı sms i geldi, bu noktadan sonra işlem süreci nasıl ilerliyor yeşil kart çalışma izni vs ne kadar sürede geliyor? mülakattan önce mi geliyor yoksa mülakattan sonra mı geliyor?

• ben sağlık belgesini henüz almadığım için göndermedim onu mülakatta yanımda getiririm diye not olarak mektup içerisine ekledim. bu bana sıkıntı çıkarır mı acaba?

hayir, problem degil. I-693 belgelerini mulakata da goturebilirsiniz.

Genelde EAD belgesi mulakattan once size ulasmis oluyor.

Trump'tan once birkac aylik bir surec idi, Trump ile bu surec 6 aya cikmisti, su an son durumdan ben de emin degilim maalesef.

• @crazycells Anladım çok teşekkürler. yakın zamanda alan arkadaşlarımız ( son 1 yıl içinde) ne kadar sürede almışlar acaba ?en geç seneye ağustos gibi Türkiye ye dönmeyi planlıyorum 1 aylık kadar bir süre için. umarım o zamana kadar hazır olur herşey :) işlem sürecini buraya aktarmaya devam edeceğim. cevaplar için herkese tekrardan teşekkür ederim forum çok yararlı oldu Avukatlara tonla para ödemeye gerçekten hiç gerek yok!

@crazycells Anladım çok teşekkürler. yakın zamanda alan arkadaşlarımız ( son 1 yıl içinde) ne kadar sürede almışlar acaba ?en geç seneye ağustos gibi Türkiye ye dönmeyi planlıyorum 1 aylık kadar bir süre için. umarım o zamana kadar hazır olur herşey :) işlem sürecini buraya aktarmaya devam edeceğim. cevaplar için herkese tekrardan teşekkür ederim forum çok yararlı oldu Avukatlara tonla para ödemeye gerçekten hiç gerek yok!

AOS surecine basladiktan sonra seyahat izni gelmeden ABD disina cikmayin, yoksa sureciniz iptal edilir.

Evet, genel olarak ortalama bir kisi icin avukat gerektiren bir surec degil; hele de ABD vatandasi ile evleniyorsaniz (dolayisiyla zaman kisitlamasi yoksa).

• @crazycells önümüzdeki 10 ay içerisinde gelir herhalde green card muhtemelen. Gelmeden zaten çıkmam dışarı falan bir daha sıfırdan işlemlere başlamaya hiç niyetim yok :) ortalama 3-6 ay sürüyormuş GC gelmesi dediklerine göre

@crazycells önümüzdeki 10 ay içerisinde gelir herhalde green card muhtemelen. Gelmeden zaten çıkmam dışarı falan bir daha sıfırdan işlemlere başlamaya hiç niyetim yok :) ortalama 3-6 ay sürüyormuş GC gelmesi dediklerine göre

GC'nin kendisi cok onemli degil.

Zaten calisma izni ve seyahat izni mulakattan once "combo card" ile gelecek. O kart ile SSN alip calismaya baslayabilirsiniz ve o karti seyahatleriniz icin kullanabilirsiniz.

Dediginiz gibi GC'nin kendisinin gelmesi oldukca uzun zaman alacak.

• arkadaslar merhaba,

bana greencard cikti. sozlumle evlenip beraber basvurmayi dusunuyoruz ama soyle bir durum var: ben amerikada yasiyorum f vizesi ile, o turkiyede yasiyor. turkiyede konsolosluk pek mulakat vermiyor goruldugu uzere, benim de numaram arkalarda (26xxx). biz evlenip basvurursak o turkiyeden normal yolla ben amerikadan AOS ile yapabilir miyim? veya ben green cardi aldiktan sonra evlenmemiz daha mi mantikli olur? ne oneririsiniz?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    230 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • 9 Oy
    12 İleti
    435 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 9 Oy
    153 İleti
    31k Bakış
    E
    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri 🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿 (Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır: Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən) Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər. Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir. DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir: 1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın! Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır. 2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm. 3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz). 4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək. 5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar. Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir. Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq. Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/ Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin: DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır. DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7r Sizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur). Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir. Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz. Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun: ##spoiler==Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun Sadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar. Documents Required for All Applicants: Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız] If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız ##endspoiler 6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır: müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi 7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız: Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün: DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur) Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır. Yalnız qalib üçün: Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız. Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız. Qeyd: İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq. 8) Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir. Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan: International SOS Clinic Baku Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan Tel: (994 12) 489-54 71 Fax: (994 12) 489-54 70 E-mail: [email protected] Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız: Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa) Qeyd: Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz. Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz : http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf 9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle 10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri keywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k