Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Sayin @crazycells internetten arastirdigim kadariyla artik G-325A formu gerekmiyormus aos icin. US citizen icin tamamen kaldirmislar. Green card basvurusunda bulunanlar icin ise I-130A kullaniliyormus G-325A yerine.
Link2: https://citizenpath.com/faq/submit-form-g-325a-or-i-130a/
Bunun hakkinda bilginiz var mi acaba? Internette boyle haber cok gordum ancak hem US citizen olan kisinin hemde green card basvuran kisinin 2 ayri G-325 formu doldurdugunuda gordum. Dolayisiyla kafam karisti. Sizce hangisini yapmak daha mantikli? Gerekmedigi icin hic gondermemek mi? Forumda yazdigi gibi sadece green carda basvuran kisi icin gondermek mi? Yoksa her iki taraf icin birer tane mi gondermek mi?
Haklisiniz sayin @WiCKeD , ben de son listelerde gordugumu hatirlamiyorum. Bu haftasonu forumdaki AOS konusunu elden gecirecektim (finansal formlarla ilgili degisiklikler var cunku) , size ben pazartesi gunu guncel surecleri okuduktan sonra cevap vereyim. Uygun mudur?
-
@crazycells tabiki size nasil uygunsa
ben herseyi tamamladim sayilir sali gunu gonderecegim sanirim. Internetten baktigim kadariyla suanda 10 ile 28 ay arasi suruyormus green card alim suresi ve November 2015 basvurularini hallediyorlarmis. Bayagi arkadan geliyorlar ve mesguller sanirim. Haber vereyim dedim
Isini cabuk tutmasi lazim her kim bu yolda ilerliyorsa
Tabi calisma iznini aldiktan sonra gerisi pekte onemli degil o ayri konu 
-
@crazycells
NY ta yaşıyorum. B1-B2 vizesi ile gelip 4 ay sonra amerikan vatandaşı ile evlilik yaptım. Gerekli belgeleri tamamlayıp USCIS office'e postaladıktan 5-6 ay sonra work permit'im ve advance prole kartım geldi. Social Security numaramı da aldım ve şu anda da sigortalı olarak çalışıyorum. Kartımın süresi 13 Ekim 2018'de doluyor ve hala interview'e çağırılmadık. Acelemiz yok ancak kartı yenilemek için 3 ay önce başvuru yapmam gerekiyor mu yoksa otomatik yenilenir mi? NY bazında yoğunluk fazla olduğu için interview randevumuz Ekim'den sonraya sarkabilir çünkü. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok teşekkür ederim. -
@fırat ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells
NY ta yaşıyorum. B1-B2 vizesi ile gelip 4 ay sonra amerikan vatandaşı ile evlilik yaptım. Gerekli belgeleri tamamlayıp USCIS office'e postaladıktan 5-6 sonra sonra work permit'im ve advance prole kartım geldi. Social Security numaramı da aldım ve şu anda da sigortalı olarak çalışıyorum. Kartımın süresi 13 Ekim 2018'de doluyor ve hala interview'e çağırılmadık. Acelemiz yok ancak kartı yenilemek için 3 ay önce başvuru yapmam gerekiyor mu yoksa otomatik yenilenir mi? NY bazında yoğunluk fazla olduğu için interview randevumuz Ekim'den sonraya sarkabilir çünkü. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok teşekkür ederim.Advance Parole kartindan mi bahsediyorsunuz acaba?
Work permit'in bir suresi olmamasi lazim cunku.
-
O konuda emin değilim her ikisi de aynı kartta biliyorsunuz
-
Kartımın üzerinde "EMPLOYMENT AUTHORIZATION CARD" yazıyor en altında da "SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE" yazıyor.
Card Expres : 10/12/2018 -
@fırat ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Kartımın üzerinde "EMPLOYMENT AUTHORIZATION CARD" yazıyor en altında da "SERVES AS I-512 ADVANCE PAROLE" yazıyor.
Card Expres : 10/12/2018tamamdir, bu sureci yasayan bir arkadasa sordum, dediginiz gibi cevap verdi, EAD'nin suresi bitmeden 3 ay once yenilemek icin basvuru yapmaniz gerekiyor.
-
@crazycells Çok teşekkürler, sağolun
Gelişme oldukça ben de paylaşıcam. -
@wicked ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells tabiki size nasil uygunsa
ben herseyi tamamladim sayilir sali gunu gonderecegim sanirim. Internetten baktigim kadariyla suanda 10 ile 28 ay arasi suruyormus green card alim suresi ve November 2015 basvurularini hallediyorlarmis. Bayagi arkadan geliyorlar ve mesguller sanirim. Haber vereyim dedim
Isini cabuk tutmasi lazim her kim bu yolda ilerliyorsa
Tabi calisma iznini aldiktan sonra gerisi pekte onemli degil o ayri konu 
Evet sayin @WiCKeD aynen dediginiz gibi...
https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-485instr.pdf
Resmi yonergenin 4. sayfasina eklemisler, G-325A belgesini artik gondermeye gerek yokmus. Bilgilendirme icin tesekkurler, ben konulari guncelleyecegim.
Form G-325A, Biographic Information. Form G-325A is no longer required. You do not need to submit a separate Form G-325A with this Form I-485. Parts 1. and 3. of this Form I-485 meet the requirements of 8 CFR 245.2(a)(3)(i) by collecting the biographical information formerly required on Form G-325A.
-
Selam Arkadaşlar,
Biz evlilik işini amerika'da yapmaya karar verdik. @Fırat arkadaşın yaptığı gibi bir durum var fakat 4 ay değil daha kısa süre vakit geçirip evlenmeyi planlıyoruz. Bu durumda problem yaşama ihtimalimiz nedir ? Yani amerikaya girişten 1 hafta sonra yapılan evlilik ve GC başvuru yapan var mı ? -
@pyori ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Selam Arkadaşlar,
Biz evlilik işini amerika'da yapmaya karar verdik. @Fırat arkadaşın yaptığı gibi bir durum var fakat 4 ay değil daha kısa süre vakit geçirip evlenmeyi planlıyoruz. Bu durumda problem yaşama ihtimalimiz nedir ? Yani amerikaya girişten 1 hafta sonra yapılan evlilik ve GC başvuru yapan var mı ?Sayin @pyori , 1 hafta sonra evlilik yapmanizi kesinlikle tavsiye etmem. Buradaki sorun evliliginiz degil, turist vizeyi kullanis sekliniz; cunku turist vizeyi amaci disinda kullanmis oluyorsunuz. Turist vizesi ABD'ye gecici seyahat yapmak icin kullanilmasi gereken bir vize turu. Tabii ki insanlarin hayatinda beklenmedik plan degisiklikleri olabilir, fakat 1 haftada bu planlarin degistigine gorevlileri ikna etmeniz cok zor, ozellikle de vize ve uygulamalarla ilgili surekli kisitlamalar gelen bu donemde. Turist vizesini yanlis kullanirsaniz "immigration fraud" ile suclanabilirsiniz...
USCIS su an bu tur dosyalarda 90 gun sinirina gore karar veriyor, eger 90 gun sonra evlenirseniz dosyanizdaki soru isaretlerinin sayisi oldukca azaliyor. O nedenle size tavsiyem evlenmek icin en az 3 ay beklemeniz. Zaten ABD vatandasi ile evlendikten sonra basvuru yapinca en gec 3-4 haftaya EAD alip calisabiliyorsunuz, dolayisiyla acele ederek isleri yokusa surmenize gerek yok.
-
@crazycells çok teşekkür ederim. Peki turist vizesi yerine nişanlı vizesine başvurursak hızlı çıkıyor mu yoksa 4 5 ayı bulur mu ?
-
@pyori ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells çok teşekkür ederim. Peki turist vizesi yerine nişanlı vizesine başvurursak hızlı çıkıyor mu yoksa 4 5 ayı bulur mu ?
Bu aralar K1 vizesi icin bastan sona butun islemlerin bitmesi 9-12 ay surebilir...
Sayin Rookie gecen hafta surecini su konuda anlatti, inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi -
@crazycells Tekrardan çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Son olarak bir sorum daha olacak. Türkiye'de evlenip kısa süre içerisinde( 1 ay )
oraya yerleşme kararında problem çıkıyor mu ? Eğer biz burda evlenirsek, benim önceden alınmış Turist vizem mevcut ( ülkeye hiç gir çık yapmadım ) bu vizeyle gitmek problem olur mu ? -
@pyori ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells Tekrardan çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Son olarak bir sorum daha olacak. Türkiye'de evlenip kısa süre içerisinde( 1 ay )
oraya yerleşme kararında problem çıkıyor mu ? Eğer biz burda evlenirsek, benim önceden alınmış Turist vizem mevcut ( ülkeye hiç gir çık yapmadım ) bu vizeyle gitmek problem olur mu ?Problem olur maalesef. Turist vizeyi amaci disinda kullaniyorsunuz cunku. Turist vizesi ABD'de surecinizi ya da siranizi beklemek icin kullanilamaz. Sadece turist vizesiyle giris yaptiktan sonra hayata dair planlarinizda degisiklik olursa gocmenlik memurlarini ikna edebilirsiniz, onun disinda cok problemli gecer sureciniz.
-
@crazycells teşekkür ederim
saygılar -
@pyori bu arada dun size 3-4 haftada EAD gelir diye yazdim ama dun aksam bir arkadasla tanistim, 3 aydir bir ABD vatandasi ile evli olmasina ragmen EAD'si hala gelmemis o nedenle yasal olarak calisamiyor. USCIS gorevlileri Eylul ayina kadar calisma izninin gelecegini soylemis... Bu aralar yasal dokumanlari olmayanlar deportation problemi yasadiklari icin anladigim kadariyla cok fazla basvuru yapilmis yakin zamanda, dolayisiyla New york gibi gocmenlerin fazla oldugu yerlerde basvuru yaparsaniz su an 4-5 aylik bir bekleme suresi var gibi gorunuyor. Bilginize.
-
@crazycells teşekkür ederim. Dikkate alacağım. orada 2 3 ay vakit geçireceğim anlaşılan

-
@crazycells Merhaba, Benim bir sorum daha olacak. Oturma izni ne kadar sürede geliyor ortalama çalışma izninden önce geliyor mu ?
-
@pyori ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells Merhaba, Benim bir sorum daha olacak. Oturma izni ne kadar sürede geliyor ortalama çalışma izninden önce geliyor mu ?
Evet, gonderdiginiz I-485 formunun receipt'i elinize ulasinca onunla ABD'de kalabiliyorsunuz. Normalde ikisi de 1 aydan kisa surede geliyor, ama calisma izniyle ilgili su zamanlardaki gecikmenin I-485 receipt'i etkileyecegini hic zanneetmiyorum. Kanimca gecikme olsa bile en gec 1 ay icinde I-797 notice of action'i alacaksiniz. O belge statunuzu gosterdigi icin kaybetmemeniz sart.
Benzer Başlıklar
134
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum