Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TMG T-mobile çektiği yerlerde çok iyi ve hızlı. Ama işte sıkıntı da o, çektiği yerler sınırlı. Ben T-mobile, Mint vs bir sürü hat kullandım, hepsi T-mobile üzerinden çalışıyor. Çok anlamsız yerlerde çekmiyor. Alışveriş merkezi gibi bir yerde çekmiyor mesela, telefonla bile konuşamıyorum, kaldı ki 5G falan hız olsun. İş telefonum AT&T olduğu için karşılaştırma fırsatım da oluyordu, o da fena değil ama benim durumumda Verizon en mantıklısıydı. Şimdi iki telefonumun biri AT&T diğeri Verizon. Bana artık karada ölüm yok 🙂


  • @israfil, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    @TMG T-Mobile öven de gördü ya bu gözler. Aman o iyi çeken noktadan ayrılma.

    🤣


  • Visible kullanıyorum, 2 sene oldu, çok memnunum, Verizon altyapısı kullanıyorlar. Verizon, ABD geneli en iyi çeken operatörler arasında başı çeker. Aylık 25$ ödüyorum, sınırsız internet, konuşma, mesaj. Normalde 40$ ama bir Party pay linki ile herhangi bir gruba girip faturanızı aylık 25$'a düşürebiliyorsunuz. Visible ile iPhone 13 Pro aldım, Affirm ile %0 faizle istediğiniz taksite bölüyorlar. Telefonlar sim kilitsiz geliyor, alıp satabilirsiniz veya başka sim kart ile kullanabilirsiniz.

    Visible ne veriyor?
    Aylık 40$ Tek Plan
    (Part pay ile 25$)

    • Verizon altyapısı, 5G desteği ile.
    • Sınırsız dakika ve sms, mms.
    • Sınırsız internet data.
    • Sınırsız wifi hotspot (5 Mbps hız.)
    • Wife arama desteği.
    • Kanada, Meksika, ABD Virjin Adaları ve Porto Riko’ya sınırsız dakika ve sms.

    Numarasını taşıyana 200$ Mastercard Sanal Kart Hediye!
    Mevcut numaranızı getirin ve Visible'a geçin ve hemen hemen her yerde harcayabileceğiniz 200$ değerinde sanal bir hediye kartı kazanın.

    https://www.visible.com/deals/choose-your-own-gift-card

    Kapsama alanı nasıl?
    Visible'ın websitesinde bulunan haritadan tüm ABD çapında kapsama alanına bakabilirsiniz. Verizon ABD nüfusunun %99'undan fazlası kapsandığından, çekmediği yer pek yok.

    https://www.visible.com/plan/coverage

    Telefon nasıl satın alırım?
    Visible'ın websitesinden satın alabilirsiniz, kredi skorunuza göre %0 APR ile telefon alabilirsiniz. Ayrıca çoğu telefon ile birlikte 150$ değerinde sanal hediye kartı veriyor. Visible üzerinden alacağınız tüm telefonlar Sim Kilitsiz (Sim Free-Unlocked) olarak geliyor, yani başka hatlarla da kullanabilirsiniz.

    https://www.visible.com/shop/smartphones

    Party Pay’e ile gruba nasıl girilir?
    Eğer hiç kimseyi tanımıyorsanız ve 4-5 kişilik bir Visible kullanan arkadaş grubunuz yoksa aşağıda verdiğim gruba dahil olabilirsiniz. Telefon numaranız diğer grup üyeleri ile paylaşılmaz, gizlidir. Bu sayede aylık faturanız 25$ olacaktır.

    Aşağıda bulunan gruba girebilirsiniz 31 bin üzeri üyesi var.
    https://www.visible.com/p/Reddit_Upvote


  • Cok iyi hala iphone 6 kullaniyorym degistiremedim 😕


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    FCC ABD'de kullanilan ana mobil ag operatorleri (Verizon, ATT, Tmobile) icin kapsama haritasini yayinlamaya basladi.

    Bu harita, firmalarin FCC'e surekli bildirdikleri kapsama alanlarindan yola cikilarak olusturuluyor (FCC Form 477) ve dolayisi ile daha gercekci. Operatorlerin kendi sitelerinde yayinladiklari haritalardan ziyade FCC'nin sitesi uzerinden karar vermeniz daha yararli olabilir.

    Unknown.jpeg

    FCC 4G LTE Coverage Map

    Buna ek olarak Speedtest'in mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz. Sadece ABD için değil, Türkiye için de operatörlere göre harita bölgelere ayrılmış. 3G/4G/5G vs. görebiliyorsunuz.
    Örnek resimler:
    alt metni
    1.png 2.png


  • Houston'da ilk günümüzde AT&T'ye prepaid hat almak için gittik. Görevliye konun başında belirtildiği içi Prepaid kart istediğmizi belirttim. Belki dah sonra değişik tecrübeler olmuştur ama benim gözümden kaçmış olabilir. Görevli prepaid kart yerine normal faturalı hat verebileceğini söyled. Ben de yeni geldiğimizi, SSID mizin olmadığını söyledim. Farketmez pasapotunuzla işlemleri halledebileceğimizi söyledi. Sınırsız 120$ lık aile paketini tercih ettim. Birkaç ay sonra kızımıda pakete dahil edip toplamda 135$ ödeyeceğiz. Görevli kartları alıp çift sim kartlı telefonlara taktı ve tamam dedi. Test etmek için eşimi aradım telefon çalışmadı. Görevli eşimin telefonunu aldı denemeler yaptı ve merkezi aradı telefonun 5G yi desteklemediğini belirtip sorunu bu olduğunu yeni bir telefona ihtiyacımız olduğunu söyledi. Zaten eşim için yeni bir telefon düşünüyordum. Yanımda daha eski bir telefon daha getirmiştim ben onu denerim diye düşündüm olmazsa ben de sonra alacaktım. Görevli eşime yeni telefon modellerini gösterirken eşimle aynı model olan telefonumda hatırlamadığım birkaç roaming ayarıyla oynayıp yeniden başlattım. AT&T sorunsuz çalışmaya başladı. Görevli de biraz şaşırdı. Eşim de benimki de çalışır o zaman dedi ve yeni telfon almayı erteledik. Telefon hattı konusunda tecrübemizi paylaşmak istedim.


  • @ayzek09 Teşekkürler, tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için...

  • ⭐⭐⭐

    @ayzek09 Demek AT&T isterse pasaport ile işlem yapıp, faturalı hat verebiliyor 🙂 Harika oldu bunu duymak. Zorunluluktan çoğunluk genelde prepaid hat düşünüyor malum, ama SSN'siz faturalı hat alabilmek büyük avantaj. Bu değerli bilgi için ayrıca teşekkürler.


  • @Sono Rica ederim. Evet büyük avantaj. Ödemeyi şimdilik Türk kredi kartıma bağlattım. İsterseniz her ay bayiye gidip ödeme yapılabiliyormuş. Kredi kartım gelince onla değiştiririm.


  • biraz önce konuda bahsi geçen Visible'a ssn gelmeden abonelik başlatıp başlatamayacağımızı sordum, bir sorun olmayacağını söylediler, buraya da haber vermek istedim. aylık 25 dolara gerçekten çok iyi gözüküyor Visible

  • ⭐⭐⭐

    @gokayK prepaid hatlarda ssn isteyen var mi ki?


  • @keysnambır prepaid mi visible? ben faturalı olduğunu sanıyordum


  • @Sono AT&T bayiisine gore degisiyor. CA da indigimizin ertesi gunu hic bir sey sormadan (SSN ne olacak dedigimizde biz giriyoruz birseyler demislerdi, 99999999 mu giriliyormus oyle birseyler gevelemisti) postpaid verdiler. O siradaki avantajimiz 2 telefonla birlikte 2 hat almis olmamiz da olabilir ama bayiler isterse hallediyor.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Garip bir şekilde hem banka hesabı açılışında, hem de hat alırken her şube kendisine göre davranıyor ve biri işlemi yaparken, diğeri yapmayabiliyor. Sanirim prosedurlu işlemlerde ABD daha esnek ve en azından kapıyı açık bırakıyorlar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Sono ya da soyle diyebiliriz: calisanlar risk almayip normalde acik olabilecek kapiyi kapatiyorlar. 😁

  • ⭐⭐⭐

    26 Ekim günü Austin'deki The Domain içerisinde yer alan AT&T mağazasından ön ödemeli bir plan ile hattımı satın aldım.

    Bana yardımcı olan çalışan son derece güleryüzlü ve ilgiliydi. Ben eğer sistem izin veriyorsa faturalı (postpaid) almak istediğimi, ama vermiyorsa ön ödemeli (prepaid) olarak da alabileceğimi söyledim. Kendisi SSN'in henüz gelmemesinin sorun olmayacağını, ama bazen pasaporttaki vizeyi kimlik olarak sistemin kabul etmediğinden bahsetti. Maalesef öyle de oldu. Birkaç deneme yapmasına rağmen bu sorunu aşamayınca ön ödemeli hat almak zorunda kaldım. Kendisi Green Card geldikten sonra dilediğim zaman faturalıya geçebileceğimi de belirtti.

    Yaklaşık 3 gündür kullanıyorum hattı ve gerçekten Turkcell'i mumla arıyorum. Her operatörde böyle mi bilmiyorum ama AT&T mekanın açık ya da kapalı oluşundan, insan yoğunluğundan ciddi derecede etkileniyor. Bazen internet çekmeme noktasına kadar gidiyor hatta.

  • ⭐⭐⭐

    @Sono verizon ya da t-mobile’in kendileri ya da bu operatorlerin alt yapisini kullanan sanal operatorlerden birine gecebilirsiniz. Faturali olunca farki hissetmeyebilirsiniz, o yuzden aradaki fiyat farkina degmeyebilir.


  • @Sono AT&T sehrin pek cok merkezi noktasinda, hatta merkezi olup sakin olan yerlede bile cekmez. Bariz sifir cekim gorursunuz. Cok pismanim, ilk firsatta Verizon'a gececegim. 3 yila yakindir ATT kullaniyorum. Postpaid fiyatlari text-data-konusma sinirsiz ise cok fazla oynamiyor (Verizon-ATT arasinda). Bir de mumkunse, ileride sehir/eyalet degisikligi olasi ise sozlesmeli almayin. CA da ATT iyiyken 30 ay sozlesme yapmistik. TX da acisini cektik. Verizon Austin'de en iyi cekim alanina sahip gibi gorunuyor.

  • ⭐⭐⭐

    @keysnambır Tavsiye üzerine %90 Verizon'a geçeceğim çünkü gerçekten AT&T çok kötü. Çile çekmeye değmez belli ki.

    Operatör geçişleri nasıl oluyor burada? Ön ödemeli aldığım için herhangi bir taahhüt söz konusu değil, sanırım direkt değiştirebiliyorum. Değil mi?


  • Aklı olan okur ve yazdıklarımın ne kadar mantıklı, faydalı olduğunu anlar. Boşa ayda 40-50$ başka yerlere fazladan parayı akıtmaz.

    @Erbatur, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    Visible kullanıyorum, 2 sene oldu, çok memnunum, Verizon altyapısı kullanıyorlar. Verizon, ABD geneli en iyi çeken operatörler arasında başı çeker. Aylık 25$ ödüyorum, sınırsız internet, konuşma, mesaj. Normalde 40$ ama bir Party pay linki ile herhangi bir gruba girip faturanızı aylık 25$'a düşürebiliyorsunuz. Visible ile iPhone 13 Pro aldım, Affirm ile %0 faizle istediğiniz taksite bölüyorlar. Telefonlar sim kilitsiz geliyor, alıp satabilirsiniz veya başka sim kart ile kullanabilirsiniz.

    Visible ne veriyor?
    Aylık 40$ Tek Plan
    (Part pay ile 25$)

    • Verizon altyapısı, 5G desteği ile.
    • Sınırsız dakika ve sms, mms.
    • Sınırsız internet data.
    • Sınırsız wifi hotspot (5 Mbps hız.)
    • Wife arama desteği.
    • Kanada, Meksika, ABD Virjin Adaları ve Porto Riko’ya sınırsız dakika ve sms.

    Numarasını taşıyana 200$ Mastercard Sanal Kart Hediye!
    Mevcut numaranızı getirin ve Visible'a geçin ve hemen hemen her yerde harcayabileceğiniz 200$ değerinde sanal bir hediye kartı kazanın.

    https://www.visible.com/deals/choose-your-own-gift-card

    Kapsama alanı nasıl?
    Visible'ın websitesinde bulunan haritadan tüm ABD çapında kapsama alanına bakabilirsiniz. Verizon ABD nüfusunun %99'undan fazlası kapsandığından, çekmediği yer pek yok.

    https://www.visible.com/plan/coverage

    Telefon nasıl satın alırım?
    Visible'ın websitesinden satın alabilirsiniz, kredi skorunuza göre %0 APR ile telefon alabilirsiniz. Ayrıca çoğu telefon ile birlikte 150$ değerinde sanal hediye kartı veriyor. Visible üzerinden alacağınız tüm telefonlar Sim Kilitsiz (Sim Free-Unlocked) olarak geliyor, yani başka hatlarla da kullanabilirsiniz.

    https://www.visible.com/shop/smartphones

    Party Pay’e ile gruba nasıl girilir?
    Eğer hiç kimseyi tanımıyorsanız ve 4-5 kişilik bir Visible kullanan arkadaş grubunuz yoksa aşağıda verdiğim gruba dahil olabilirsiniz. Telefon numaranız diğer grup üyeleri ile paylaşılmaz, gizlidir. Bu sayede aylık faturanız 25$ olacaktır.

    Aşağıda bulunan gruba girebilirsiniz 31 bin üzeri üyesi var.
    https://www.visible.com/p/Reddit_Upvote


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum