Kredi Skoru / Credit History
-
Hesap açık evet internetten girebiliyorum. Checking hesabı.
-
@murat-taskin Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
Hesap açık evet internetten girebiliyorum. Checking hesabı.
ilk sorunuzun cevabi, eger su an bakiye ekside gorunmuyorsa hayir kesilmemesi lazim. Fakat emin olmak icin bankanizin musteri hizmetleriyle konusmanizi tavsiye ederim.
ilginc... su durumda yillik hesap isletim ucreti var miydi? Ben discover hesabini biliyorum bir tek, hicbir islem yapmasaniz da islem ucreti kesmeyen ama onlar bile 12 aylik islemsizlikten sonra bakiye hala 0'sa hesabi kapatiyor diye biliyordum. Hangi bankanin hangi hesabi acaba? Yerel bir banka mi?
-
Banka, Chase Rochester,NY
Bakiye 500 doların altına düşünce kesilmeye başladı, kesile kesile para kalmadı :) -
Aynı bankadan 2004 de aldığım Chase kredi kartım da vardı, expire oldu. Yenisini TR'de olduğumdan alamadım. Kredi skorunun etkilenmemesi için sanırım ona da başvurup yenisini almakta yarar var. Şimdi başka bir şehire gideceğim. Oradaki Chase şubesinde bu işlemleri yapabilir miyim acaba?
-
Banka, Chase Rochester,NY
Bakiye 500 doların altına düşünce kesilmeye başladı, kesile kesile para kalmadı :)Chase Bank'ta hesabiniza girip online da gorusebiliyorsunuz musteri hizmetleriyle... Oradan sorabilirsiniz hesabinizin durumunu, daha net bir cevap almis olursunuz.
-
Aynı bankadan 2004 de aldığım Chase kredi kartım da vardı, expire oldu. Yenisini TR'de olduğumdan alamadım. Kredi skorunun etkilenmemesi için sanırım ona da başvurup yenisini almakta yarar var. Şimdi başka bir şehire gideceğim. Oradaki Chase şubesinde bu işlemleri yapabilir miyim acaba?
evet, ABD'de Turkiye'dekinin aksine "sube" anlayisi yok. Bir bankanin butun subelerinden ayni islemi yapabilirsiniz.
-
Bu durumda başka bir hesap açarak kurtulamayacağım. Biriken işletim ücretini alınacaksa orada da alacaklar. Çok teşekkürler.
-
Bu durumda başka bir hesap açarak kurtulamayacağım. Biriken işletim ücretini alınacaksa orada da alacaklar. Çok teşekkürler.
Ayni SSN'yi kullaniyorsaniz o banka sizinle hesabi iliskilendirebilir ama baska bankalari da kullanabilirsiniz. Bence plan yapmadan once bankayla bir gorusun :)
-
2004 de aldığım kartla 6 ayda bir 1.000 - 2.000 dolarlık harcama yaptım, 6 yıldır da hiç kart kullanmadım. Herhangi bir yerde çalışmadım. Umutsuzca baktığım Chase Bank'ın sitesinden kredi skorum 779 çıktı. Bu skorla ev - araba alabilir miyim? Yoksa benim bilmediğim başka bakılan şeyler mi var?
-
2004 de aldığım kartla 6 ayda bir 1.000 - 2.000 dolarlık harcama yaptım, 6 yıldır da hiç kart kullanmadım. Herhangi bir yerde çalışmadım. Umutsuzca baktığım Chase Bank'ın sitesinden kredi skorum 779 çıktı. Bu skorla ev - araba alabilir miyim? Yoksa benim bilmediğim başka bakılan şeyler mi var?
Bu skor siz kredi cekerken ise yariyor, eger ev ve araba almak derken, ev ve araba almak icin bankadan kredi cekmekten bahsediyorsaniz evet bu skor cok onemli, fakat tek basina yeterli degil. Kredi basvurunuzda ne is yaptiginiz, ne kadar para kazandiginiz vs. gibi faktorler de kredi almanizda belirleyici.
Eger nakit odeyerek ev ve araba almaktan bahsediyorsaniz o durumda kredi skoruna bakmadan zaten satin alabilirsiniz istediginiz her seyi.
-
@murat-taskin Skoru bu kadar büyütmeyin. Ev alırken işiniz, kaç yıldır çalıştığınız, maaşınız, önceki yıllardaki vergi beyanlarınız, aynı adreste ne kadar süre yaşadığınız gibi pek çok şeye de bakılıyor.
-
Merhaba Secure Credit Card'a internetten başvuru yapabiliyoruz anladığım kadarıyla. Peki içine koymamız gereken depoziti nasıl ödüyoruz?
-
@puer-corde Eğer başvuru yaptığınız bankada hesabınız yoksa başka bankadaki hesap bilgilerinizi giriyorsunuz, onlar hesaptan çekiyorlar.
Biz vadesiz mevduat hesabımızın olduğu Bank of America'dan aldığımız için daha kolay oldu.
-
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hala debit kart arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum sanırım. Diyelim 1000Ş koydum, sonra 1000Ş kullandım. Yeniden para yüklemesi yapabileceğim değil mi?
-
@puer-corde Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Hala debit kart arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum sanırım. Diyelim 1000Ş koydum, sonra 1000Ş kullandım. Yeniden para yüklemesi yapabileceğim değil mi?
Yatirdiginiz depozitoyu bloke ediyorlar. Sonrasinda normal bir kredi karti gibi kullaniyorsunuz.
Yani 1000USD ile secure card aldiniz. Ay icerisinde 200 harcadiniz. Hesap kesiminden sonra ya 200un tamamini ya da minimum odeme tutarini odemeniz gerekiyor. Biz kredi puani olusturmak icin aldigimiz icin tutarin tamamini odemek daha akilci. Yatirdiginiz depozitodan kullanmiyorsunuz yani. Bir sure sonra depozitonuzun uzerindeki bloke kalkiyor, o parayi cekebiliyorsunuz. Karti aynen kullanmaya devam ediyorsunuz. Artik secure kart degil normal karta donusmus oluyor. -
@puer-corde Kredi Skoru / Credit History içinde söyledi:
ek olarak, debit card'ta hesabinizda ne kadar para varsa o kadar kullanabiliyorsunuz. Sadece hesabinizdaki mevcut parayi kullandiginiz icin bir borc olusmuyor ve odeme yapmaniz da gerekmiyor.
-
@sadriabi Teşekkür ederim, şu an anladım. Son bir sorum daha olacak. Yatırdığımız miktarın önemi var mı? Mesela 100Ş koysam 100Ş mı kredi kartı limiti veriyor?
-
Evet limitiniz yatirdiginiz security deposit kadar oluyor. Galibe TD Bank’ta minimum 500$ olmasi gerekiyordu.
-
@sadriabi Çok teşekkür ederim. O zaman daha ciddi bir meblağ yatırmak gerekecek. Sevgiler.
-
@puer-corde ben 1000 yatirmistim. Blokeyi kaldirdiktan sonra kendiliklerinden galiba 1600$’a yukselttiler. Talepte bulunsan muhtemelen daha da arttirirlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
68
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum