Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.8k 202

  • @Rüzgar satılık böbrek ilanları patlar 😀


  • @Gökhan-AKGÜL-0, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Rüzgar satılık böbrek ilanları patlar 😀

    :)
    Bir iphone vakası duyarsam şaşırmam ....


  • @mydream, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @kartalveat Hemen yan cizelim o zaman. Efendim ben bu kodu Toskana Lirasi - ABD Dolar alim satimi icin yazmistim. :)

    Haklsınız, bende kontrol ettim.
    Toskana lirası uçuşa geçmiş.
    Uçurumdan aşağı uçmaya başlamış.


  • Umarim kurla alakali bu tuhaf surec sonlanir, zorlayici bir durum.

  • ⭐⭐

    @Rüzgar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Birazda gerçekçi bakacak olursak kurduğumuz Amerika hayali için bir servet götürmemiz lazım bir örnek verecek olursak 200.000 tl Türkiye'de 24 ay çalışmadan iyi kötü yaşarsınız ama götürülen para Amerika'da çalışmadan ilk gitme masraflarını bile karşılamakta zorlanıyor :( uçak paraları barınma araba ihtiyacı eşya alımı vb. 2-3 ay sonrası yok :((((

    Katılıyorum, birkaç sene önce en az 20 bin hazırlayın gelmek için deniyordu ama bence artık 30 demek gerek. Özellikle çocuklu aileler için. Amerika'da da fiyatlar arttı.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @Rüzgar, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Birazda gerçekçi bakacak olursak kurduğumuz Amerika hayali için bir servet götürmemiz lazım bir örnek verecek olursak 200.000 tl Türkiye'de 24 ay çalışmadan iyi kötü yaşarsınız ama götürülen para Amerika'da çalışmadan ilk gitme masraflarını bile karşılamakta zorlanıyor :( uçak paraları barınma araba ihtiyacı eşya alımı vb. 2-3 ay sonrası yok :((((

    Katılıyorum, birkaç sene önce en az 20 bin hazırlayın gelmek için deniyordu ama bence artık 30 demek gerek. Özellikle çocuklu aileler için. Amerika'da da fiyatlar arttı.

    Ozellikle emlak ve arac piyasasinda inanilmaz bir artis var. Turkiye'ye benziyor burasi yoksa??


  • Amerikadaki fiyat artislari gecici olur bana gore 1-2 seneye rahat duzelirler


  • @saulgoodman @Rüzgar

    Evet toplamda gitmek için 15 000 USD gerekiyor ve bu sadece oraya gittiğinizde sizi 3 ay işleri ayarlayıncaya kadar gerekli olan rakam .

    2000 USD Türkiyedeki masraflar
    5000 USD Araba
    5000 USD Ev tuttuğunuzda depozito - kira - emlak
    3000 USD 2 ay sizi götürecek para

    Toplam 15000 USD ( Tek Kişi ) Düz 150 000 TL şuan ( Bu tarihlerde giderseniz )

    Bu rakam DV 2023 ler için kesinlikle aşağı yukarı 200 000 TL olacak .



  • @MySea sosyal medyada bugun bircok siyasinin skandal goruntulerinin ifsalanacagi konusuluyor. Bir haberi bastirmanin en iyi yolu daha buyuk bir haber cikarmak. Hem milli duygulari kasimak hem de saflari sıkılastırmak. 10 buyukelciyi persona non grata (istenmeyen kisi) ilan etmenin diplomatik olarak sonuclari agir olur. Yaptirimlarla karsilacagimiz kesin.. Bu gerilimin biraz daha tirmandirilip sonra da tavizlerle sonuclanacagini dusunuyorum.


  • Siyasal sonuclar Erdogan ve minnak ortaginin isine gelir ; AB ye karsı ben ya da AB benden ozur diledi ya da elciler gitti devlet baskanlari artik sadece benle gorusuyor. Sorun ben oznesinde.



  • @Satarer 9,80 oldu asya piyasalarında. Sabaha 10 u geçmiş olur. Belkide 1-2 saate


  • ....japonyanin ve guney korenin paralari diger kurlar karsisinda cok dusuk,ama adamlarin muazzam sanayileri var dunyaya her seyleri satiyorlar,belki bes son yil sonra vietnamda ayni duruma gelecek..turkiyede sanayi diye bir sey kalmadi,meyva sebze satmaklada bir yere gelinmiyor bir kac ay sonra dolar 15 lira olabilir.

  • ⭐⭐

    @sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    ....japonyanin ve guney korenin paralari diger kurlar karsisinda cok dusuk,ama adamlarin muazzam sanayileri var dunyaya her seyleri satiyorlar,belki bes son yil sonra vietnamda ayni duruma gelecek..turkiyede sanayi diye bir sey kalmadi,meyva sebze satmaklada bir yere gelinmiyor bir kac ay sonra dolar 15 lira olabilir.

    o dediğin ülkelerin maaşı yüksektir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    TCMB faiz indirimi karari sonrasi $1 = 8.76 TL yukseldi.

    Yaklasik 1 ay once bu paylasimi yaptigim zaman, $1,000 alsaydiniz, su anda yaklasik 840 TL kazanmistiniz.

    Aslında 840 TL kazanmış olunmazdı da, 840 TL kaybedilmemiş olurdu.. Ters mantıkla Zarardan Kar olurdu. Ben 3-4 yıl önce E2 ye niyetlenip dolar almaya başlamıştım. Bir yıl içinde 2,78 den 3,78 e çıkmıştı. Moralim bozulup bırakmış, doları da moralimle birlikte bozmuştum. Etmeseymişim iyiymiş.


  • @ertevl 5000 dolar barınma için 50 eyalet var her eyalette 10 bölge desen 500 adet yer içinde hangi yer için kaldı ki sen tek başınasın 600 - 800 dolar desen çarpı 3 yapsan 2000 dolar olur o kısmı abartmışsın.


  • Her gün bu tabloyu izlerken, GreenCard çıkarsa bir yandan da GoFundMe hesabı açmayı düşünmeye başladım artık. :D Sonumuz hayrola, ağlanacak halimize gülüyoruz maalesef. Sabah 5'te güne başla, 12 saat çalış, bir yandan üniversite oku, bir yandan kendini geliştirmek için yan çalışmalar yap, aldığın para her geçen gün hayalini kurduğun ülkenin para birimi karşısında erisin... Bataklıkta çırpınıyor gibi hissediyorum artık, çırpındıkça dibe batıyoruz. Yine de moral ve motivasyonu yüksek tutup hedefe bir değil birden fazla yol ile ulaşmak için çalışmalara devam... Bir tık isyankar, bir tık iç dökme olmuş, umarım konu başlığına aykırı şeyler yazmamışımdır, ayrıca önümüz kış(!)- birbirimizden haber almayı kesmeyelim ne olur ne olmaz -sevgiler.


  • @ayvalik10

    Her şeyi biliyormuş gibi yazıp çiziyorsun hayatında Amerikada yaşamış biri de değilsin ,

    KLAVYE BASINDA AYLARDIR YAZIP DURUYOSUN , Anlıyorum burada hayallerinizi yaşamaya çalışıyorsunuz ama hayalleriniz ne 400 usd paraya uçak bileti buluyor ne de 800 usd paraya ev bulabiliyor .
    ( 800 usd ye sadece youtubeda video çekenler ev bulabiliyor , videonun izlenme sayısını artırsınlar diye )

    Ben ilk gittiğimde sene 2016 ( Atlanta ) tek başima aylık 2000 usd kira verdim , 2000 usd emlakçıya verdim ,kredi scoru olmayınca ilk gittiğim için bir form doldurdum 150 usd para da ona verdim - 1000 usd de ev sahibine depozito verdim . '' BEN 5000 USD PARA HARCADIM ''


  • Dolar dususte 9.70 den 9.40 a kadar dustu hadi beline kuvvet dolar kardes boyle devam


Benzer Başlıklar

  • Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

    Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • 2024 Başkanlık Seçimi

    Gündem ve Sohbet
    74
    4 Oy
    74 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler: 1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek. 2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek. 3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa. 4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak. 5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak. 6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek. 7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek. 8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak. 9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak. 10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak. 11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek. 12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda. 13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak. 14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak. 15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc) 16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari) 17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek. 18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak. 19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak. 20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek. 21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
  • Doların 6 TL görmesi hk.

    Gündem ve Sohbet dolar
    50
    1 Oy
    50 İleti
    3k Bakış
    dancing queenD
    Katlana katlana artıyor mübarek. 5-10 yıla artık sıfırları tekrar atarız bu gidişle :)
  • Kitap Tavsiyeleri

    Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum