@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@ismailknk, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
herkese merhabalar, konsolostuktaki pdfte başvuru yaparken ismimizi pasaporttaki hali ile yazmamızı istemiş. Pasaportta İSMAİL olarak yazıyor. ama bu hali türkçe karakter içeriyor, hangi halini tercih etmeliyim İSMAİL/ISMAIL ? şimdiden teşekkürler ve herkese bol şans

pasaporttaki resmi olan isminizi ingilizce karakterlerle yazmalisiniz

-
@Z5z2, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar merhaba.
Kardeşimin başvuru esnasında yüklediği fotoğrafa baktım. Kontrol ettim.Herşey güzel ve doğru. Ancak 51x51 değil. Ayrıca 700e700..Üstten biraz fazla boşluk olup göz hizası yeşil alanda değil.
Bu sene hiç ümitlenmesin diyebilir miyiz? Mail atıp düzeltme ihtimali var mı?
Teşekür ederim.. (Fotorafcı ben biliyorum demesi yanıltmış kendisini biraz )Beyaz buzdolabı önünde fotoğraf çekip kazanan biri varmış? Bu efsane doğru mu bu arada?

Herkese bol şans
51 x 51 olan milimetre... yani baski boyutu... digital boyutu ise 600 x 600 ile 1200 x 1200 piksel arasinda kare seklinde olmali...
merak etmeyin yuz net gorunuyorsa sorun olmaz fotografiniz... size de bol sanslar...
-
@yasinbey, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@crazycells abi konuyla alakasi yokda faceden grubunuza girmek istiyorum ama surekli reddediliyorum anonim hesap diyemi acaba cunku instagram harici birsey kullanmiyorum
olabilir, bana ozelden yazabilirsiniz. facebook grubuna alimlardan sorumlu arkadaslar cok katilar

-
@vPhoenix, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Diploma kayıpsa mülakat günü için neler yapılabilir? Tecrübesi veya bilgisi olan var mı?
lise mi? universite mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@vPhoenix, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Diploma kayıpsa mülakat günü için neler yapılabilir? Tecrübesi veya bilgisi olan var mı?
lise mi? universite mi?
Lise diploması. Mülakatta sıkıntı çıkar mı? Çıkmaması için ne yapabilirim?
-
@efes22, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@vPhoenix 2008 sonrası lise mezunları için e devletten "mezuniyet belgesi" alınabiliyor galiba daha eskiler ise okula başvuruyor.üniversiteleri bilmiyorum
Alınabiliyor fakat mülakatta orjinali olmadan kabul ederler mi?
-
@vPhoenix Üniversite mezunuysanız lise diplomasına gerek kalmaz üniversite varsa lisede vardır düşüncesi ile lise mezunuysanız lazım edeveltten sanırım alabiliyorsunuz notterden damgalatırsanız sorun olmaz sanırım.
-
Hayırlı Hafta sonları olsun inşAllah.
Geçen yıl çok umutluydum çok araştırma yaptım ama bu yıl hiç umrumda değil nasılsa çıkmayacak diyorum. -
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Geçen yıl çok umutluydum çok araştırma yaptım ama bu yıl hiç umrumda değil nasılsa çıkmayacak diyorum.Umut çok güzel birşey, konu ne olursa olsun umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin. Ben ilk başvurumu 2001 de yapmıştım ve çıkmamıştı. Aradan 20 yıl geçti, ikinci başvurumu yaptım. İçimdeki his çok kuvvetli. Bu sene çok fazla insana Greencard çıkacak bence. Sayıyı artıracaklar, çünkü işgücü çok azaldı Amerikada.. umarım amerika hayaliyle yaşayan herkese Greencard çıkar.
-
@Hasan-Gündüz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Geçen yıl çok umutluydum çok araştırma yaptım ama bu yıl hiç umrumda değil nasılsa çıkmayacak diyorum.Umut çok güzel birşey, konu ne olursa olsun umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin. Ben ilk başvurumu 2001 de yapmıştım ve çıkmamıştı. Aradan 20 yıl geçti, ikinci başvurumu yaptım. İçimdeki his çok kuvvetli. Bu sene çok fazla insana Greencard çıkacak bence. Sayıyı artıracaklar, çünkü işgücü çok azaldı Amerikada.. umarım amerika hayaliyle yaşayan herkese Greencard çıkar.
Baya zaman geçmiş o zamanlar başvuru,işlemler falan daha mı zordu ve yine 55 bin sınırı mı vardı?
-
Ozaman başvurular zarfla yapılıyordu. Resim işi yine sıkıntıydı. Yine sınır vardı ama rakamı hatırlamıyorum. Adres çok önemliydi çünkü sadece kazananların adresine zarf geliyordu.
-
Merhaba. Çekilişte seçim aşamasında sistem hangi konularda direkt eleme yapıyor? Örneğin fotoğraf konusunda yüz net gözüküyorsa diğer yapılan hatalar (yüzdeki kızarıklığı hafif giderme, boyutların tam uymaması) direkt eleme sebebi oluyor mu?
-
@emine06 Son gündü diye hatırlıyorum
Ama işi şansa bırakmamak lazım sistemsel sıkıntı yaşamamak adına. -
Bu ileti silindi! -
Merhaba, ailecek green carda başvurmak üzereyiz fakat iki konuda kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
1: Aile üyelerim 2 yıllık üniversite (meslek yüksekokulu) mezunu ama birine Vocational School diğerine University degree seçtim, bu konuda başvuruda herhangi bir sıkıntı olur mu?
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor? -
@boragorgen Merhaba bir sorun teşkil etmez türkiyede 2 yıllık üniversite bitirende üniversite mezunu olarak geçiyor ama niye iki kişiyede farklı seçtiniz anlayamadım. İki kişide kazanırsa niye o kişide bunu bu kişide bunu seçtiniz olur, kardeşiniz için ise hiç bir sorun yok zaten anlık durum göz önünde bulunduğundan yarın 18 olsada sorun olmazdı. Zaten 18 değil 21 yaşına kadar aile başvurusu içine eklenebilir sadece kendisi kendi adınada 18 olunca başvuru yapabilir ekstra olarak.
-
@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba, ailecek green carda başvurmak üzereyiz fakat iki konuda kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
1: Aile üyelerim 2 yıllık üniversite (meslek yüksekokulu) mezunu ama birine Vocational School diğerine University degree seçtim, bu konuda başvuruda herhangi bir sıkıntı olur mu?
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?Üniversite olarak kabul edilebilir ikisi de. Fakat doğru olanı Vocational School idi. Kardeşini hem aile başvurusuna ekleyebilir hem de kendisi adına tek başvuru yapabilirsin. 18 yaş ile ilgili bir sınır yok. Kazandığında Lise mezunu olması yeterli olacak.
-
@neo, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@boragorgen Merhaba bir sorun teşkil etmez türkiyede 2 yıllık üniversite bitirende üniversite mezunu olarak geçiyor ama niye iki kişiyede farklı seçtiniz anlayamadım. İki kişide kazanırsa niye o kişide bunu bu kişide bunu seçtiniz olur, kardeşiniz için ise hiç bir sorun yok zaten anlık durum göz önünde bulunduğundan yarın 18 olsada sorun olmazdı. Zaten 18 değil 21 yaşına kadar aile başvurusu içine eklenebilir sadece kendisi kendi adınada 18 olunca başvuru yapabilir ekstra olarak.
Teşekkür ederim bilgiler için, aslında başvuru konusunda bu kafamı karıştırdı ben de youtube'da bir video izledim, videoda meslek yüksekokulu için Vocational School seçin diyordu ben de ikinci başvuruyu ona göre yaptım. İlk başvuruyu University degree seçmiştim sonrasında daha doğru olacağını düşündüm.
-
Merhaba şuan bunları sormak için biraz erken ama aklıma takılan bazı şeyler var. Eğer greencard sürecimiz ilk Amerika'ya girişe kadar doğru bir şekilde ilerlese Greencard ve SSN imizin verdiğimiz adrese gönderilmesi için Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor mu eğer gerekiyorsa gittikten bir hafta sonra felan tekrar Türkiye'ye dönsek oradaki yakınlarımızdan birisi Greencardı ve SSN i Türkiye'ye yollayabilir mi ? Forumda biraz araştırdım ama bir cevap bulamadım.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?Üniversite olarak kabul edilebilir ikisi de. Fakat doğru olanı Vocational School idi. Kardeşini hem aile başvurusuna ekleyebilir hem de kendisi adına tek başvuru yapabilirsin. 18 yaş ile ilgili bir sınır yok. Kazandığında Lise mezunu olması yeterli olacak.
Teşekkür ederim, kendisinin adına da başvuru yapacağım bakalım hayırlısı.
Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k