DV2023 Sohbet Odası
-
Hayırlı Hafta sonları olsun inşAllah. 🤲🏻 Geçen yıl çok umutluydum çok araştırma yaptım ama bu yıl hiç umrumda değil nasılsa çıkmayacak diyorum.
-
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Hayırlı Hafta sonları olsun inşAllah. 🤲🏻 Geçen yıl çok umutluydum çok araştırma yaptım ama bu yıl hiç umrumda değil nasılsa çıkmayacak diyorum.
Umut çok güzel birşey, konu ne olursa olsun umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin. Ben ilk başvurumu 2001 de yapmıştım ve çıkmamıştı. Aradan 20 yıl geçti, ikinci başvurumu yaptım. İçimdeki his çok kuvvetli. Bu sene çok fazla insana Greencard çıkacak bence. Sayıyı artıracaklar, çünkü işgücü çok azaldı Amerikada.. umarım amerika hayaliyle yaşayan herkese Greencard çıkar.
-
@Hasan-Gündüz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Umut çok güzel birşey, konu ne olursa olsun umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin. Ben ilk başvurumu 2001 de yapmıştım ve çıkmamıştı. Aradan 20 yıl geçti, ikinci başvurumu yaptım. İçimdeki his çok kuvvetli. Bu sene çok fazla insana Greencard çıkacak bence. Sayıyı artıracaklar, çünkü işgücü çok azaldı Amerikada.. umarım amerika hayaliyle yaşayan herkese Greencard çıkar.
Baya zaman geçmiş o zamanlar başvuru,işlemler falan daha mı zordu ve yine 55 bin sınırı mı vardı?
-
Ozaman başvurular zarfla yapılıyordu. Resim işi yine sıkıntıydı. Yine sınır vardı ama rakamı hatırlamıyorum. Adres çok önemliydi çünkü sadece kazananların adresine zarf geliyordu.
-
Merhaba. Çekilişte seçim aşamasında sistem hangi konularda direkt eleme yapıyor? Örneğin fotoğraf konusunda yüz net gözüküyorsa diğer yapılan hatalar (yüzdeki kızarıklığı hafif giderme, boyutların tam uymaması) direkt eleme sebebi oluyor mu?
-
@emine06 Son gündü diye hatırlıyorum :) Ama işi şansa bırakmamak lazım sistemsel sıkıntı yaşamamak adına.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba, ailecek green carda başvurmak üzereyiz fakat iki konuda kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
1: Aile üyelerim 2 yıllık üniversite (meslek yüksekokulu) mezunu ama birine Vocational School diğerine University degree seçtim, bu konuda başvuruda herhangi bir sıkıntı olur mu?
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor? -
@boragorgen Merhaba bir sorun teşkil etmez türkiyede 2 yıllık üniversite bitirende üniversite mezunu olarak geçiyor ama niye iki kişiyede farklı seçtiniz anlayamadım. İki kişide kazanırsa niye o kişide bunu bu kişide bunu seçtiniz olur, kardeşiniz için ise hiç bir sorun yok zaten anlık durum göz önünde bulunduğundan yarın 18 olsada sorun olmazdı. Zaten 18 değil 21 yaşına kadar aile başvurusu içine eklenebilir sadece kendisi kendi adınada 18 olunca başvuru yapabilir ekstra olarak.
-
@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba, ailecek green carda başvurmak üzereyiz fakat iki konuda kafam karıştı yardımcı olursanız sevinirim.
1: Aile üyelerim 2 yıllık üniversite (meslek yüksekokulu) mezunu ama birine Vocational School diğerine University degree seçtim, bu konuda başvuruda herhangi bir sıkıntı olur mu?
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?Üniversite olarak kabul edilebilir ikisi de. Fakat doğru olanı Vocational School idi. Kardeşini hem aile başvurusuna ekleyebilir hem de kendisi adına tek başvuru yapabilirsin. 18 yaş ile ilgili bir sınır yok. Kazandığında Lise mezunu olması yeterli olacak.
-
@neo, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@boragorgen Merhaba bir sorun teşkil etmez türkiyede 2 yıllık üniversite bitirende üniversite mezunu olarak geçiyor ama niye iki kişiyede farklı seçtiniz anlayamadım. İki kişide kazanırsa niye o kişide bunu bu kişide bunu seçtiniz olur, kardeşiniz için ise hiç bir sorun yok zaten anlık durum göz önünde bulunduğundan yarın 18 olsada sorun olmazdı. Zaten 18 değil 21 yaşına kadar aile başvurusu içine eklenebilir sadece kendisi kendi adınada 18 olunca başvuru yapabilir ekstra olarak.
Teşekkür ederim bilgiler için, aslında başvuru konusunda bu kafamı karıştırdı ben de youtube'da bir video izledim, videoda meslek yüksekokulu için Vocational School seçin diyordu ben de ikinci başvuruyu ona göre yaptım. İlk başvuruyu University degree seçmiştim sonrasında daha doğru olacağını düşündüm.
-
Merhaba şuan bunları sormak için biraz erken ama aklıma takılan bazı şeyler var. Eğer greencard sürecimiz ilk Amerika'ya girişe kadar doğru bir şekilde ilerlese Greencard ve SSN imizin verdiğimiz adrese gönderilmesi için Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor mu eğer gerekiyorsa gittikten bir hafta sonra felan tekrar Türkiye'ye dönsek oradaki yakınlarımızdan birisi Greencardı ve SSN i Türkiye'ye yollayabilir mi ? Forumda biraz araştırdım ama bir cevap bulamadım.
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?@boragorgen, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2: Kardeşim 17 yaşında, mart 2022'de 18 yaşına girecek. Bu sene kendisine başvuru yapabilir miyim sonuçta seneye lise mezunu olacak, yoksa DV2024'ü mü beklemesi gerekiyor?Üniversite olarak kabul edilebilir ikisi de. Fakat doğru olanı Vocational School idi. Kardeşini hem aile başvurusuna ekleyebilir hem de kendisi adına tek başvuru yapabilirsin. 18 yaş ile ilgili bir sınır yok. Kazandığında Lise mezunu olması yeterli olacak.
Teşekkür ederim, kendisinin adına da başvuru yapacağım bakalım hayırlısı.
-
@crazycells Ali hocam ülkede 10 ülkenin (ABD dahil) büyükelçisi istenmeyen kişi ilan edildi,eğer bu adamlar gider ve yeni büyükelçi gelmez ise green card kazananlar işlemlerini nasıl yapacak?
-
@Zinesia Amerikaya girişi yapmanız gerekiyor genelkile SSN 10 gün içinde gelir süreci hızlandırmak için bizdeki ptt gibi SSN ofislere gidip konuşabilirsiniz. Green card en iyi ihtimal ile 1 ay kadar sürüyor ve postasıcan postayıca değişir teslim edip etmemek ve eğer adrese gider kimse almaz ise çok uğraşlı bir durum 1-2ay kalıcak şekilde kendinizi ayarlayın.
-
Pazartesi günü 25/10/2021'de pasaport başvurusu yapacağım, sizce 9 Ekime kadar pasaport elime ulaşır mı? Pasaport ulaşmasa bile e-devlet üzerinden pasaport numaramı öğrenebilir miyim?
-
@arifaydin Çok değişken bir durum bazılarında 15 gün sürüyor bazılarında 2 gün. Edevlet üzerinden bakmak isterseniz basım aşamasının bitmiş kargoya verilecek veya verilmiş olması lazım onun dışında bakılmıyor. 199u arayarak veya twitter nvi destek ile konuşarak hızlandırabilirsiniz işlemleri.
-
@arifaydin, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Pazartesi günü 25/10/2021'de pasaport başvurusu yapacağım, sizce 9 Ekime kadar pasaport elime ulaşır mı? Pasaport ulaşmasa bile e-devlet üzerinden pasaport numaramı öğrenebilir miyim?
Bulunduğunuz şehirle alakalı bir durum. Ayrıca Başvuru anında bir dilekçe ile acil olduğunu belirtirseniz 2-3 günde geldiğini iddia eden forumdaşlarımız var.
-
@udede, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Baya zaman geçmiş o zamanlar başvuru,işlemler falan daha mı zordu ve yine 55 bin sınırı mı vardı?
55 bin siniri o zaman da vardi, cunku o sayi yasalarla belirlenmis.
fakat o yillar vesikalik fotonun baskisinin basvuru formuna yapistirillip posta ile gonderildigi ve talihlilerin evlerine mektuplarin gonderildigi yillar olsa gerek...
-
Ozaman başvurular zarfla yapılıyordu. Resim işi yine sıkıntıydı. Yine sınır vardı ama rakamı hatırlamıyorum. Adres çok önemliydi çünkü sadece kazananların adresine zarf geliyordu.
zaten siz de yazmissiniz, direkt cevap ile yazmadiginiz icin gozumden kacmis...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum