Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılar ile DV 2018

Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
3.5k 142 1.1m 21

• @azeusa Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

@jade hayır. Banlanan ülkelerden olanlara randevu gitmiyor artık

Kafamda deli sorular… :( Simon in sitesindeki soru cevaplari okuyorum birisi soruyor aynen: simdi banli ulkelerdeki kisilerde 2NL almaya devam edicek mi? Simon yanitliyor: evet. E bu adamlara hala vize reserve ediliyor ve edilicek de Eylul ayi icin iste.. ozaman en kotu Eylul ayinda mulakata alabildikleri numaralara vize ayrilacagindan bu son ay kac banli olursa olsun hepsine vize ayirilicak. @azeusa mulakat gitmiyor dedin ama oradaki yorumlara bakinca da ban li ulkelerin aylardir mulakata davet edildigini gosteren yorumlar okuyorum. ne yapmaliyiz gidelim mi erteleyelim mi gibi tonla soru sormuslar. gitmis onlara da mulakat. mulakat demek vize reserve demek. son 3 ay vizeler serbest dolasimda mi ne oluyordu. ama Temmuz Agustos ve Eylul banli kisilere ayrilan vizeleri de hesaplayip da bize redistribution yaparlar mi? Sayin @crazycells burada senin tecruben ne der son ay vizelerinin verilmeyecegi halde ayrilmasi hakkinda? Dogru bilgi middir? ( diye soracagim ama britsimonsays den bloglarin altindaki yorumlari da okuyanlar bu duruma hakimdir zaten. ban li ulke vatandaslarina da hala mulakat tarihi veriliyor.)

• Cok sacma degilmi

• Arkadaşlar sayfanın alt kısmında yer alan ve yorumlarda ileri ve geri saflara gitmemizi sağlayan oklar ya en başa (5 ay öncesi) ya da şimdiye geliyor. Aralardaki yorumlara ulaşamıyorum.
    Aslında aradığım konu bazı arkadaşlar tarafından yapılan istatistiklerin geldiğimiz noktada güncellenmiş halleri. 2 ay sonra 2018 süreci kapanıyor. Son 2 ayda ne olur

• @crazycells (alıntı)”Numaranin "current" olmasi, dosya numarasi ne olursa olsun herkesin mulakat tarihi alabilecegi anlamina geliyor. Cunku dosya numarasi net bir sayi oldugunda bu sayinin ustundeki numaralara mulakat tarihi verilemez. Ama sayilar aktif olunca mulakat tarihini illaki o ayda alacaklari anlamina gelmiyor, nitekim gecen yil oyle oldu... Su ana kadar KCC'nin dosyalari kendi kendine baska konsolosluga yonlendirdigine sahit olmadim acikcasi ama teorik olarak dosya tasinmasi yapilabiliyor.”
    demiş!
    Eğer amaçları çeşitlilikte ‘denge’ ise, bütün hesapları koyun bir kenara...O zaman mantık, üç gün sonra ‘Current’ olacağını gösteriyor! Ellerinde yeterince vize var ve EU’dan bu çeşitlilik için yetetince kişi almamış görünüyor. Başka bir hesap kitap yapacaklarını hiç sanmıyorum. Current yapıp hem tüm bölge dengelerine bakacaklar, hem de cut-off sayısı vermeden sıkışmadan, EU’ daki kişilerin sıra numarasını da gözetmeksizin, niteliklerine bakıp seçecekler demektir...

• @fatihk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

Arkadaşlar sayfanın alt kısmında yer alan ve yorumlarda ileri ve geri saflara gitmemizi sağlayan oklar ya en başa (5 ay öncesi) ya da şimdiye geliyor. Aralardaki yorumlara ulaşamıyorum.
    Aslında aradığım konu bazı arkadaşlar tarafından yapılan istatistiklerin geldiğimiz noktada güncellenmiş halleri. 2 ay sonra 2018 süreci kapanıyor. Son 2 ayda ne olur

2 ay mı? süreç 4 gun sonra bıtıyor. son bulten cumaya kadar yayınlanacak. en altta sayfa sayıları var

• @periscope rüyamda bile siteye girip yorumları okuyorjm ya sabır

• Selamlar, Geçen ay arayarak hangi gün açıklanacağını öğrenen arkadaşlarımız olmuştu. Sevabına tecrübelilerden bu ay için de arayıp öğrenebilecek biri olursa süper olur. En azından F5 tuşuna tacizi bir süreliğine bırakırız :)

• Current kesin olarak herkesin gorusme almasimi demek. O zaman af de herkes alacak. Vize artmasi olmayabilir mi anlamina geliyor. Biri arasa sorsa guzel olur ne zaman aciklanacak diye

• @metert current demek
    dananın kuyruğunun koptuğu
    yaşamın 2NLs ye kadar durduğu
    tarih alamayanların donduğu
    alanların coştuğu iyi bir şey gibi..

• @metert ’Current’, numaraya bakılmadan-son no’ya kadar- herkesin görüşme randevusu için arayabilmesi demek...Ama
    her arayanın randevu alabilse bile görüşmeye çağrılması demek anlamına gelmiyor. @crazycells yanılıyor muyum?

• Onemli olan zaten mulakat randevusu almak.napayim o zaman ben currenti

• Geçen yıllarda randevu alıp da gidemeyenler var! Onu demek istemiştim, yani bu durumda randevu almanın bile, görüşme garantisi olmadığını anladım...Yoğunluk vs...

• Randevu alip gidememek ne ya . Oyle bir seyin olduguna eminmisiniz

• @crazycells Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

@case Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

@asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

current olmadı mı daha :) Gerçi bizi current bile kurtarmaz ama olsun, kurtulanlara sevinirdik...

@asilcenk Bizi ‘Current’ bile kurtarmaz derken, sahiden de en az konuşulan konulardan biriydi bu. Cidden çok fazla bir sıkışıklık olur da, ‘Current’ ı yakalayıp, randevu alamama durumu
    nedir arkadaşlar? Özellikle biz 30xxx üstü olan
    lar, farzet ki ‘Current’ oldu, sıra gelmeyecek gibi bir durum olabilir mi cidden? En azından daha önce ne kadar yaşanmış kıyaslama yapabiliyor muyuz?
    Tecrübeli arkadaşlardan rica etsek?

CN: 34xxx

Current olmasina ragmen cagrilmama teoride mumkun maalesef. Gecen yildan biliyoruz, tum sayilar aktif olmasina ragmen "current" olan ayda herkes cagrilmadi. "Current", KCC'nin konsolosluklara gonderilen dosya numaralariyla ilgili kendini cok sikistirmamasi yonunde bir esnetme araci olarak da kullanilabiliyor.

Zaten asamalar konusunda da belirtiyor, dosyanizin mulakat tarihi alabilmesi icin once numaranizin aktif olmasi, sonra da dosyanizin mulakat icin siraya konulmus olmasi gerekiyor. Ilk kisma herkes tanik oluyor ama ikinci kisim KCC'nin kendi icinde hallettigi bir islem, ve seffaf degil...
    @crazycells böyle diyor...Umarım olmaz, yoksa bu acının acısı olur.

• @metert abi 6 bin küsür dolu case var 23325den sonra . buna aileler dahil degil . 6 bin küsüre sıra vereceklerini ve konsolosluga cagiracaklarını nasıl düşünebilirsin ?üstüne ap ve readyler var onları katmıyorum bile . biraz gerçekci olalım . afrikada geçen ay verildi önünde daha 2 aylık süreci var ama yarısından fazlası sıra alamadı ve alamicak diyoruz . biraz gerçekci bakalım olaya artık son 3 4 gün birbirimizi kandırmaya gerek yok . kcc bu sene herşeyi batırdı açık ve net

• Herkes tek bile olsa 6k vize demek. Daha bunun ailesi olan 2 yle carpsan kimi 4 kisilik kimi 3 .12k daha ap ve ready . Imkansiz arkadaslar unutun unutun

• 23325 e kadar kac case var di

• Randevu tarihi alinca size vize ayrilmis.oluyor dolayisiyla gorusmeye girmemek diye birsey yok ama current olup randevu alinamayabilir.

• @metert 15bin

• 15 se bunuda 2 yle carp 30 oluyor. Yanlis mi hesapliyorum .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k