Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k
  • ⭐⭐

    @ugurcetin, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Herkese merhabalar aklımı karıştıran bir durum oldu başvuru esnasında, almanya doğumluyum ama türkiye de yaşıyorum green card çekilişine uygunluk ülkesi olarak almanyayi seçtim şimdi ben almanya kategorisinden mi yoksa türkiye kategorisinden mi katılacağım.

    Türkiye avrupa kategorisine dâhil Almanyada avrupa kategorisine dâhil yani ikiside aynı kategoride

  • ⭐⭐⭐

    @umutkara, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba herkese iyi forumlar, başvurumu yaptım Pasaport sürem başvuru yaptıktan 4 gün sonra bitti, bunun bir dezavantajı var mıdır?

    Başvuru anında geçerli olması yetiyormuş. Çekilişi kazanırsan mülakatlara eski pasaportunu da götüreceksin. O yüzden kaybetme sakın.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Muharrem-Kurkan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Abimde greencard varsa greencard cekilisine katilabiliyormuyum yoksa aile yoluyla greencard almak zorundamiyim?

    Abinizde GC olması sizin başvurmanızda engel değil. Fakat abiniz USA vatandaşı olduktan sonra kardeşler için GC başvurusunda bulunabiliyor. Bu 8-12 yıl bile sürebiliyormuş. Yine de bu işleme başlanıp bir yandan da GC çekilişin başvurabilirsin.

    Sayın @Ping-PONG , Arkadaşımızın mesajındaki rahatsız olduğunuz, bizim gözümüzden kaçan unsur nedir de eksi verdiniz, söyleyin, bizler anlayamıyorsak o detayı biz de eksi verelim. Forum genelinde pek çok alakasız eksi kullanımınızı görüyorum ve bu çok rahatsız edici. Buradaki genel amaç yardımlaşma ise, yardımlaşmak lazım. İnsanların her mesajını ilkokul çocukları gibi eksilemek size bir şey katmaz. Bu alışkanlığınıza devam ederseniz şikayet edileceksiniz. Bilginize.
    Bu vesile ile, 4-5 kişiden oluşan bir eksileme grubuna da genel bir telkinde bulunmak istiyorum. Bazılarınız 18-25 yaş aralığında olabilirsiniz. Bir kısmımız 25-35 yaş aralığında, Ben ve bazı benim gibi 40 yaş üstünde insanlar da var. Günümüzün iş dışında kalan bir kaç saatini, burada soru soran, paylaşım yapan, bilgi veren insanlar ile, Amerika ve Green Card ortak paydası üzerine fikir alış verişi yapmak üzere ayırıyoruz. Tam zamanlı bir iş gibi, binlerce paylaşıma tek tek cevap veren bir de adminimiz var. Lütfen forumu köy kahvesi seviyesine düşürmeden, yapıcı konuşmalarla, win win mantığıyla katılım yapın. Biri size doğrudan saldırmıyorsa, onun mesajındaki beğenmediğiniz hususları, tekrar tekrar konuşulan bir konu da olsa, bıkmış da olsanız, size saçma bir soru gibi de gelse eksilemeyin, görmezden gelin. Daha da olmuyorsa, forumda geçirdiğiniz keyifli zamanı engelliyorsa, siz de onu engelleyin. O sizi görmez, siz onu görmezsiniz. Lütfen bu konuda daha hassas ve yapıcı olun.

    Ben eksi attığımın farkında bile değilim. Telefondan okuyorum. Parmağım dokunmuş olabilir. Uyarınız için teşekkürler. Ben cevaplanmamış ve cevabını bildiğim sorular olduğunda yardımcı da olmaya çalılıyorum. Biz sizinle dün sohbet etmeye başlamadık. Biraz tanıdıysanız böyle bir soruya bile bile eksi vermeyeceğimi bilirsiniz. Kırıldım açıkçası 🙃

    :thumbs_up: bu durumda sorun yok :)

    "kamu spotu" bir ornek olmus oldu. :)


  • @umutkara, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaşlar merhaba ben başvurumu yaptım fakat Pasaport geçerlilik sürem bitti bunun bir dezavantajı var mıdır?

    problem olmaz.


  • @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @umutkara, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba herkese iyi forumlar, başvurumu yaptım Pasaport sürem başvuru yaptıktan 4 gün sonra bitti, bunun bir dezavantajı var mıdır?

    Pasapotun en az 6 ay geçerliliği olması gerekiyordu ama emin değilim

    bu durum vize alirken gecerli sayin @gariban

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba. Ben başvuru için fotoğraf çektirdim photo tool sitesinde herhangi bir sorun gözükmüyor ama bir sitede Kafa izin verilenden% 69 daha büyüktür uyarısı alıyorum yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim


  • @Ping-PONG bu iletiyi görünce mesaj atar mısın bana ben beceremedim seni bulup mesaj atmayı.. bir şey soracağım...


  • Hadi bakalım


  • Boynumda bir dövme var ve fotoğrafta kısmen gözüküyor önde başvurumda sistem bunu aksesuar olarak algılayıp elenmeme sebebiyet verirmi sizce shopla kaldırmalımıyım


  • Merhaba arkadaşlar greencard buşvurusunda ya da başvurudan sonra (çıktığını var sayarak) küçük çocuk için pasaport çıkartmamız gerekiyor mu? (Çocuğumuz şuan 3 ysşında)


  • Herkese iyi akşamlar...

    Dün gece green card başvurumu tamamladım, yaşadığım ülkeyi Kıbrıs girerken yanlışlıkla doğduğum ülkeyi de Kıbrıs olarak işaretlemişim bunu başvuru sonrası indirdiğim pdf sayfasını incelerken farkettim... Dv uygunluk ülkesi olarak Kıbrıs yazıyor.. bunlar haricinde her bilgiyi doğru girdim. Acaba direk Elendim mi? Boşa umut etmek istemiyorum...


  • @ibrahimasar teşekkürler siz ve sizin gibi foruma katkı sağlayanlar için


  • arkadaşlar, geçen sene şubat ayında isim değişikliği davam vardı. ismimi değiştirdim. eski ismimle olan pasaportumun daha 3 sene geçerliliği var.. ben de de sadece defter parası ödeyerek yeni pasaport çıkarılmasını istedim son üç sene için. 6 ekim tarihinde nüfusa başvurdum. e devletten kontrol ettiğimde hala "basım öncesi kontrol aşamasında" diyor. 8 gün oldu. bu kadar uzun sürmemesi lazım diye biliyorum. neden olabilir bu?


  • @travelleth "kontrol aşamasında görünüyorsa Twitter üzerinden nüfus destek ile iletişime geçin yardımcı oluyorlar." Şaka gibi ama doğru dün bir arkadaşın yazısını alıntılıyorum.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Furkan21, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Başvuru yaparken pasaport son kullanma tarihini ay ve günün yerlerini tam tersi yazmak elenme sebebi olur mu?

    sorun olmaz, yeni bir bsavuru yapmayin, daha sonra dolduracaginiz formlarda bu bilgiyi degistirebilirsiniz.

    Başvuru sırasında yapılan pasaport ile ilgili hatalar veren ülke yerine doğduğu ülkeyi yazmak gibi yada tarih hatası gibi ds260 formunda düzeltilebilir mi yoksa mülakatta elenme sebebini olur.


  • Arkadaşlar tamam burası bı yardimlasma formu yazmim yazmim diorum ama okumaktan bana bile gina geldi abi daha ikinci ismi oraya mi yazsam pasaport olmadan başvurumu yapsam resmin köşesi şöyle oldu saçım kulagimin üzerine geldi vs.. bunlar için binlerce cevap verilip binler video var az araştırın hee arastirdiginiz haldede yapamiyosaniz abi oturup bı düşünün ben bu formu dolduramiyorum orda ne yapicam yazık günah ya.


  • @emrea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Boynumda bir dövme var ve fotoğrafta kısmen gözüküyor önde başvurumda sistem bunu aksesuar olarak algılayıp elenmeme sebebiyet verirmi sizce shopla kaldırmalımıyım
    Yüzünüz net görünüyorsa boynunuzda ki dövme sıkıntı yaratmaz.Yüzde bulunan dövme hakkında da nasıl bir işlem uygulandığını bilmiyorum.


  • @travelleth, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    arkadaşlar, geçen sene şubat ayında isim değişikliği davam vardı. ismimi değiştirdim. eski ismimle olan pasaportumun daha 3 sene geçerliliği var.. ben de de sadece defter parası ödeyerek yeni pasaport çıkarılmasını istedim son üç sene için. 6 ekim tarihinde nüfusa başvurdum. e devletten kontrol ettiğimde hala "basım öncesi kontrol aşamasında" diyor. 8 gün oldu. bu kadar uzun sürmemesi lazım diye biliyorum. neden olabilir bu?

    Bu aralar yoğunluk olduğunu söylediler.6 Ekimde başvurmuşsanız yakın bir tarihte kargoya teslim ederler.


  • Selam arkadaşlar, sorum bazılarına basit gelebilir ancak kafam karıştı kusura bakmayın. Daha önceki başvuru için pasaport almıştım. Şimdiki başvuru için pasaport süresini uzatmam yeterlimi yoksa yeni deftermi çıkarmalıyım? Şimdiden teşekkürler.


  • @adgercu Başvurdunuz tarihte geçerli ise sorun olmaz kazanırsanız konsolosluğa yeni ve eskisi ile gidersiniz düzeltilir zaten boşuna son kullanma tarihi sormuyorlar. Ama elinizdeki pasaportun süresi zaten bitmiş ise yenileyip başvurun.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    LSkaeL
    Trump Allah senin belanı versin. WSJ: Trump yönetimi Green Card için 100 bin dolarlık teminat planı hazırlığında WSJ'nin haberine göre Trump yönetimi, bazı ülkelerden yapılacak Green Card başvurularında 100 bin dolara kadar teminat alınmasını değerlendirdiği iddia edildi. Uygulamanın ilk etapta pilot olarak belirli ülkelerde hayata geçirilmesi planlanıyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif, Trump yönetiminin düşük gelirli yabancıların göçünü sınırlandırma ve ABD'ye yerleşecek kişilerin kendi geçimlerini sağlayabilecek durumda olmalarını güvence altına alma çabalarının bir parçası. Plan henüz değerlendirme aşamasında olsa da görüşmeler, göçmen vizesi başvurusu yapan kişilere yüksek tutarlı teminat uygulanması üzerinde yoğunlaşıyor. https://www.haberturk.com/dunya/green-card-a-100-bin-dolarlik-teminat-plani-3898870
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum