@fragmore surecler birbirini etkilemez, EB2'yi Icisleri'ne bagli USCIS'e yapiyorsunuz, cekilis basvurusunu ise Disisleri bakanligina...
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
Bu ileti silindi! -
@entrepreneur bu biometrik OLMAZ ham halini almalısın
-
@crazycells teşekkür ederim bir sorum daha olucak ilk denemde göndere tıkladım ancak sayfa hatası verdi bağlantı sıfırlandı die sonra ezberleyince telefondan 1 dk için de halletim ve onay numaramı aldım ilk o zaman aldım başvurum geçerlimidir
-
@Tolgahan Bu programı kullanıp özellikle arka plan rengini değiştirdiğinizde videonun 1:39 dakikasında yakadaki deformasyon için yapılan çalışma elenme sebebidir.
Resmi sitesinde hangi fotoların kabul görmediği açıkca yazılı.
Öncelik oradaki uyarıları okumak ve fotoları incelemek olmalı. -
@guitar, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells formu doldurken posta kodunu yazdım ama açık adresde ilçeyi unuttum sorun olurmu??
problem olmaz.
-
@erenolgun, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba, başvuru aşamasında isim alanında "First Name" ve "Middle Name" olmak üzere 2 farklı seçenek mevcut. Bizde koyulan isim direk ilk ad olarak geçtiği için bu noktada bir karışıklık yaşadım. Adım Mehmet Eren. Başvuru formundaki "First Name" kısmında Mehmet Eren yazıp "Middle Name" kısmını boş mu bırakmalıyım; yoksa "First Name" alanına Mehmet, "Middle Name" alanına da Eren yazıp mı başvuruyu doldurmalıyım. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, herkese bol şans dilerim.
First name kismina
Mehmet, middle name kisminaErenolarak yazin. -
@entrepreneur arkaplan sorun olmaz. bunu kullanabilirsiniz...
sayin @ayvalik10 , bunun biyometrik olduguna emin misiniz? fotografta omuzlar gorunuyor cunku... ABD'nin istedigi gibi bir vize fotosuna benziyor.
-
@DreamXC55, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells teşekkür ederim bir sorum daha olucak ilk denemde göndere tıkladım ancak sayfa hatası verdi bağlantı sıfırlandı die sonra ezberleyince telefondan 1 dk için de halletim ve onay numaramı aldım ilk o zaman aldım başvurum geçerlimidir
evet, onay kodunu aldiysaniz basvurunuz gecerli tabii ki

-
@crazycells son olarak 1 den fazla başvuru formu göndermek yasak sistem beni 2 kez göndermiş
gibimi kabul eder 1 onay formu aldım -
Tüm kaynaklarda türkçe karakter kullanmayın deniliyor ve isim yazarken pasaporttaki gibi yazın deniliyor. Benim pasaportumda UĞUR olarak yazıyor. Ğ kullanayımmı kullanmayayım mı?
Herkese bol şans
-
@crazycells Merhaba, Fotoğrafı çekildim omuzlarım vs görünüyor. fotoğrafı nerde kesip biçip düzenleyebilirim Ücretsiz olarak ? Fotoğrafçı arka planı sadece beyaz yapmış o kadar
-
@DreamXC55, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells son olarak 1 den fazla başvuru formu göndermek yasak sistem beni 2 kez göndermiş
gibimi kabul eder 1 onay formu aldımhayir, ilkinde baglanti kesildiginden o basvuru tamamlanmadi. Sadece 1 kez basvuru yapmis oldunuz.
-
@UgurOral, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Tüm kaynaklarda türkçe karakter kullanmayın deniliyor ve isim yazarken pasaporttaki gibi yazın deniliyor. Benim pasaportumda UĞUR olarak yazıyor. Ğ kullanayımmı kullanmayayım mı?
Herkese bol şans
pasaporttaki isminizi kullanmalisiniz, yani tum Turkiye sizi "Seda Sayan" olarak bilse de, gunluk hayatta bunu kullaniyor olsaniz da, pasaporttaki isminiz "Aysel Gürsaçer" oldugundan pasaporttaki isminizi formlara yazmalisiniz. Fakat bunu ingilizce karakterlerle yani "Aysel Gursacer" olarak yazmalisiniz.
-
@Wynn, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells Merhaba, Fotoğrafı çekildim omuzlarım vs görünüyor. fotoğrafı nerde kesip biçip düzenleyebilirim Ücretsiz olarak ? Fotoğrafçı arka planı sadece beyaz yapmış o kadar
Su siteyi kullanabilirsiniz: https://www.idphoto4you.com/
-
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@hajko76, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hocam iyi akşamlar, özel bir üniversitede 2 dönemlik paralı tezsiz yüksek lisans programı bitirdim. Öğrenim kısmına ne yazmam uygun olur master mi yoksa üniversite olarak mi yazmalıyım?
master's degreeolarak secin.Şuan bir üniversitede önlisans programı okuyorum. Daha önce bir üniversite bitirmedim. Eğitim durumuma ne yazmalıyım?
-
@Pandispanya, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@hajko76, içinde söyledi: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hocam iyi akşamlar, özel bir üniversitede 2 dönemlik paralı tezsiz yüksek lisans programı bitirdim. Öğrenim kısmına ne yazmam uygun olur master mi yoksa üniversite olarak mi yazmalıyım?
master's degreeolarak secin.Şuan bir üniversitede önlisans programı okuyorum. Daha önce bir üniversite bitirmedim. Eğitim durumuma ne yazmalıyım?
high school diplomaolarak isaretleyin. -
@Himetto-Kumusaru Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi; resmi kayıtlarda evlenmeden önceki soyadı da görüneceğinden ve pasaporttaki soyadı ile uyuşacağından dolayı, bende sizin gibi, kimlik kartı bilgileri ile pasaport bilgileri arasındaki soyadı farklılığının sorun olmayacağını düşünmekteyim.
Fotoğraf ile ilgili olarak; sağda solda bir sürü kişinin uygunsuz resim nedeniyle daha kuraya alınmadan elendiğini okuduğumuz-duyduğumuz için hassas davranmaya çalışıyoruz, bu nedenle riske girmeyelim bu işi en iyi bilen fotoğrafçıya gidip ona çektirelim kafamız rahat olsun dedik, resimin ne için çektirildiğini ve nasıl olması gerektiğini söylememize rağmen işini doğru dürüst yapıp adam gibi fotoğraf çekip veremiyorlar. Aynı zamanda resmi sitede; ''üzerinde oynama yapılıp değiştirilmiş resimler kabul edilmez'' dediği için, fotoğrafçının çekilen ham resmi uygun duruma getirmek için üzerinde ayarlamalar yaparak oynaması da beni düşündürüyor. Bu nedenle fotoğrafın çekildiği zamanki HAM halini isteyip kendim düzenlemek bana daha mantıklı geliyor. Benim merek ettiğim; fotoğrafta istenen şartları sağlamak için fotoğrafın üzerinde biz düzenlemeler yaptığımızda bu da ''üzerinde oynanmış, değiştirilmiş resim'' olmuyor mu? Fotoğrafın geçersiz olmasına neden olan fotoğraf üzerinde yapılan değişiklikler nedir o zaman? (fotoğraf yazılımları ile arka fonu değiştirme, resimdeki kişiye müdahale etme vb. şeyler mi üzerinde oynanmış fotoğraf olmasına neden oluyor)
Bir de sitede; cep telefonundan çekilen resimler uygun değildir kabul edilmez denmesine rağmen, greencard çıkmış birçok kişiden, başvuru resimlerini kendilerinin cep telefonundan çektiğini duydum, forumda da evde nasıl greencard resmi çekilir konulu ayrıntılı bir video var. Bu sene umarım çıkar ama olmazsa bidaha ki sene bende resmi evde cep telefonuyla kendim çekmeyi düşünüyorum. -
@crazycells Cevabınız için teşekkürler.
DV2023 başvurularıyla ilgili ''Ecem ve Ömür'' Youtube kanalının ''08.10.2021'' Tarihli videolarının '' 6:21 / 7:48 '' dakikaları arasında; bu konunun çok kişi tarafından sorulması nedeniyle özellikle bu konunun üzerinde durulup, üstüne basa basa yaptıkları açıklama üzerine (açıklamada : Formdaki pasaport kısmında hangi isim-soyisim giriliyorsa, ilk kısımdaki isim-soyismin de aynısı olması gerektiği söyleniyordu) en doğru ve güncel bilgiyi almak amacıyla, başvuruyu yapmadan önce forum'a danışmam isabetli olmuş, böylece yanlış bir işlemle geçersiz olacak bir başvurunun önüne geçip umutlarımızı mayıs 2022 ye kadar sürdüreceğiz. -
Merhabalar herkese başvurumu bugün gerçekleştirdim.
Eğitim durumunu lise diploması şeklinde giriş yaptım, şu an üniversitede 6.senem ve seneye mülakatların başladığı tarihte okulum bitmiş olacak. Başvuru formunda şu an itibariyle sahip olunan eğitim seviyesi sorulduğundan lise diploması olarak giriş yaptım. Some university courses kısmını görmedim ve bu sene de üniversite eğitimimi de bitirmiş olacağım sizce bu başvuru ve mülakat sürecimde bir sorun yaşatır mı bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. -
Sevgilimden çocuk sahibiyim. Çocuk nüfusta ikimizin adına. Başvuru sırasında sevgilimin adını yazmalı mıyım?
Benzer Başlıklar
114
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k