Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Bu arada ben turist vizesiyle ülkeye giriş yapıp AOS ile greencard başvurusu yapmayı planlıyordum. Bu şekilde süreç kısa oluyor diye Mart 2020'den beri turist vizesi randevusu bekliyordum. Sonunda beklemekten sıkıldım 12-18 ay sürse de garanti diye Türkiye'den green carda başvurdum. 3 hafta sonra turist vizesi mülakatları açıldı. Bu durumda Amerika'ya gidişim en az 1 sene uzadı....Hepimiz yaralıyız ....

  • ⭐⭐

    @denizci10 Yinede yeni randovu alacak olanlar çok ileri bir tarihe alıyor değil mi? Muhtemelen öğrenci kalmadığı için turist vizelerin iptal etmediler

  • ⭐⭐

    @ibrahimk Eğer ayrıntılı olarak anlatırsanız nerede sıkıntı olmuş neden alamamışsınız bunu anlayabiliriz ve bir sonra ki başvuruda alma şansınız olur


  • @LordBolton Bundan sonra gorusmeye gidecekler icinde tecrube olur


  • @ellabella AOS tam olarak nedir? Bilgi verir misiniz?


  • Family based green card başvurusunu hali hazırda Amerika’daysanız AOS yani Adjustment Of Status ile yapılabiliyor. Onu demek istemiştim.


  • @LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 Yinede yeni randovu alacak olanlar çok ileri bir tarihe alıyor değil mi? Muhtemelen öğrenci kalmadığı için turist vizelerin iptal etmediler

    Maalesef ama erkene çekiliyor sonradan. Tabi boşluk olursa


  • Merhaba sayın @ibrahimk, sizin hakkınızda bilgi edinebilir miyiz? Yani profilinizi az çok bilebilirsek, red/kabul alma şansımızı tahmin edebiliriz. Mesela, daha önce yurtdışına çıktınız mı? Kaç farklı ülkeye gittiniz? Türkiye'de mevcut bir işiniz var mı en az 1 yıldır çalıştığınız? Hesabınızda yeterli para var mıydı? Amerika'ya daha önce gittiniz mi? (öğrenci vizesiyle mi yoksa turist vizesiyle mi?) Bu soruları nezaketinize sığınarak soruyorum ki bizler de çıkarım yapabilelim. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @lfcali @LordBolton Benim 10 senelik B1/B2 vizem vardı bu sene içinde bitmişti, mülakatımda bana Ne zaman gideceğimi, nereye gideceğimi, kaç gün kalıcağımı, şu an çalışıp çalışmadığımı, okuyup okumadığımı sordu. Ben de çalışmıyorum dedim, En son F-1 vizesi alıp üniversiteye de gitmişsiniz dedi. Bilgisayarına bakındı ve maalesef şu an onaylayamıyorum dedi çok kısa keserek kağıdı verdi. Ben de nedenini sormak istediğim de kağıt üzerinde yazıyor zaten bakarsınız dedi. Beni ülkeme bağlı görememiş kısacası.


  • @MuRtY Tabii ki kusura bakmayın, bugün çok internette değilim maalesef. Yurtdışına çok ağırlıklı Amerika olmakla birlikte Avrupa da bulunmuşluğum var. Hesabımda 20.000 EUR vardı. Daha hiç işe başlamadım. Amerika'da üniversite okudum. 10 senelik B1/B2 vizem vardı bu yıl bitmişti.


  • @ibrahimk Gorunuse gore tek ve en buyuk eksiğiniz iş hayatınız olmuş. Sunduğunuz diger seçenekler gayet yeterli ve onemli duruyormuş. Demekki en önemli faktör iş hayatı. Cevaplarınız için tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz.


  • @MuRtY Ne demek ben teşekkür ederim. Bol şanslar herkese!


  • Bu arada bugün gördüğüm ben dışında herkes onay almıştı 🥶

  • ⭐⭐

    @ibrahimk Sizin gibi çalışmıyor ama alan insanlar oldu mu?


  • @ibrahimk Gönlünüzde gitmek varsa sizi hiç bir şey durduramaz.Moralinizi bozmayın.Birkaç sefer deneyip alabilen çok insan var.İş konusuna bir çözüm üretebilirseniz eminim ikinci denemenizde alırsınız.Diğer şartlarınız da gayet olumlu bence.Pes etmek yok.İyi şanslar dilerim.

  • ⭐⭐

    @ibrahimk Anlattıklarınıza göre çalışmamanız ile birlikte F1 vizesi almanız sorun olmuş F1 vizesi ile eğitim aldığı halde burada iş bulamamış olmanız oraya gidip şansını deneyebilir düşüncesine neden olmuş çünkü memur red vereceği zaman daha fazla soru sormaz ancak sormaya devam etmiş işsiz olmanızdan ziyade ABD de okuyup işsiz olup başvurmuş olmak insanın aklında burada iş bulamamış şansını ABD de deneyecek diye düşündürüyor çünkü işsiz olduğunuzu duyunca devam etmiş konuşmaya işi bitiren F1 olmuş dediğinize göre "de" eki var "F1 vizesi alıp üniversiteye de gitmişsiniz demiş" yani problem daha önce ki okulunuz olmuş..


  • @balıkçı Çok teşekkür ederim iyi düşünceleriniz ve dilekleriniz için, mülakatı olan, gitmek isteyen hepimize başarılar diliyorum. Çok sağolun!


  • @LordBolton Aynen o şekil oldu. Çok dinleyemedim mülakata girenleri fakat, herkese basit sorular soruldu ve onayladılar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bugün kayınpeder ve kayınvalidemin İstanbul'da turist vizesi randevuları vardı. İkisi de 70 yaş üstü. Bir davet mektubu yazıp göndermiştim, ayrıca kendi mali durumumu gösteren belgeler de ekledim. Kayınpederin de mali durumu ile ilgili belgeler vardı. Uçak bileti falan almadık, rezervasyon bile yapmadık. Vizelerinin onaylandığı söylenmiş. Yaşları ileri olduğu için sanırım belgelere de pek bakılmamış. Geçen yıldan beri bu randevuyu bekliyorduk, hepimiz için güzel bir haber oldu.


  • Merhaba. Benim sorum şöyle:

    Ocak tatilinde ortaokula giden kardeşim yanıma gelsin istiyorum 10 günlüğüne. Benim civarımda okul vs olmadığı için malesef sanırım turist vizesi en mantıklısı oluyor onun için. DS160 formunu ben onun yerine doldurabilir miyim mesela? İngilizcesi öyle yok ve 16 yaş altı zaten. İmza kısmını nasıl yapmalıyım sizce?

    Bir de daha önce bu şekilde ziyaret amaçlı tek başına 16 yaş altı gelen birinin tecrübelerini bilen var mı? 13 yaş üzeri havayolları için yetişkin olarak geçiyormuş. Bu yüzden de refakatçı ayarlayamacaklarını söyledi THY görevlisi bana. Ancak varışta CBP'ten geçmesine yardımcı olabilecek THY'den biri olabilirmiş çocuğun İngilizcesi yetmediği için..
    Önerisi tavsiyesi olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. @crazycells


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum