DV2023 Sohbet Odası
-
@clourpoint türk mantığından uzaklaşamıyorum. komplolara alışmışız saf çekiliş yaptıklarına inanamıyorum :) aklımda hep sakal,başörtüsü vb konularda fotoğraflardan eleme ihtimalleri geliyor :)
-
@Riskymove, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Isim konusunda benim resmi yonlendirme dokümanında okuduguma gore pasaportta nasil yaziyorsa oyle giriş yapilmasi gerektigi yonunde. Ornegin iki isminiz var ise diyelim ki 'ahmet mehmet yolcu' pasaportta ise surname yolcu ve isim ahmet mehmet yaziyorsa formda middle name yok butonu isaretlenip surnameden sonraki alana iki ismide yazmak.
Eger yanlisim varsa lutfen duzeltin fakat benim resmi sitedeki bilgilendirmeden anladigim bu oldu.
Merak etmeyin, iki turlu de sorun olmuyor.
-
@Ubiquitous, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar, aynı bilgisayar ve IP adresi üzerinden kendime ve aile üyelerime ayrı ayrı dört farklı başvuru yapmam sorun olmaz değil mi? Sistem başvuruların farklı şahıslar adına yapıldığına bakmadan spam, mükerrer başvuru vs. olarak algılamaz umarım.
sorun olmaz.
-
@efes22, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan tamamı e devlette görünmez bastan ve sondan 2-3 karakter görünüyor ortadakileri gizliyorlar
Teşekkürler. Bunu bilmiyordum.
-
-
@quikless, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@clourpoint türk mantığından uzaklaşamıyorum. komplolara alışmışız saf çekiliş yaptıklarına inanamıyorum :) aklımda hep sakal,başörtüsü vb konularda fotoğraflardan eleme ihtimalleri geliyor :)
aynen kardeşim. ben her zaman söylüyorum.bu başvurular incelemeler sırasında bazı kriterler var biz tabi ki bilmiyoruz.yani anlayacagın randomly selected hikaye.o yüzden bu yıl öylesine 3. başvurum olacak.
-
@crazycells Ali hocam bir sorum vardi cevaplarınız bir noktası aklımda kaldı,diplomam eksik 2023 eylülden once halledersen sorun olmaz dediniz konsolosluk onay verip eksik belge gönderildiği taktirde passportumu mu gönderiyor yoksa red değil de eksik belgeyi gönderip tekrar gelin mi oluyor
-
@efes22 @uzaysan kimlik ve sürücü belgesi için öyle fakat Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü
T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı, Pasaport ve Sürücü Belgesi Sorgulama kısmında pasaport seri numarası görünüyor.tamamı gözüküyor mu?
-
@clourpoint nasil yani rasgele olmadıgını sizmi düşünüyosunuz yoksa elinizde bunun altını doldurcak bişey varmı
-
@Mutlu-Pudak, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ibrahimasar tesekkur ederim yorumunuz icin...inanirmisiniz dediginiz gibi yillardir arastiriyorum bir turlu cevabini alamadim..hastaneyi aradigimida oradaki doktor kesinlikle olmaz demisti.bulasici bir hastalik oldugu icin... 3milyon dolara kadar yatirim yapmaniz gerekiyo demisti...bizde boylece caymistik cekilise katilmaktan..dun hastaneyi aradim oradaki hanfendi kesinlikle sorun olmaz.sadece saglik raporunuza islenir dedi..tekrar umut bagladim.yarin form dodurucam.hayirlisiysa olur insallah.cok heyecanliyim...
Bir de herkese doktor muayenesinden sonra 6 ay içinde Amerikaya girmelisin diyorlar ya, bizim için bu süre 3 ay oluyormuş galiba.
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
aynen kardeşim. ben her zaman söylüyorum.bu başvurular incelemeler sırasında bazı kriterler var biz tabi ki bilmiyoruz.yani anlayacagın randomly selected hikaye.o yüzden bu yıl öylesine 3. başvurum olacak.
öyle olsa irandan başvuru almazlar ama irandan afganistandan kazananlar gidenler var.
-
@uzaysan evet, bende görünüyor.
-
-
@tlgkyz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@clourpoint nasil yani rasgele olmadıgını sizmi düşünüyosunuz yoksa elinizde bunun altını doldurcak bişey varmı
benim kendi şahsi fikrim.kimseyi yönlendirmek istemem.bahse konu olan ülke muz cumhuriyeti değil Amerika.bu gün adres değiştirme uscis de formlara baktım.onlarca form koymuşlar.hangi formu ne için dolduracagını açıklıyor.bu kadar ince eleyen bir sistem rastgele adam seçermi?
-
@clourpoint sakalı kestireceksin abi şimdi bana :)
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@clourpoint, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
öyle olsa irandan başvuru almazlar ama irandan afganistandan kazananlar gidenler var.
@clourpoint sakalı kestireceksin abi şimdi bana :)
sen bilirsin ama ben kesmeyeceğim.beni beğenen böyle beğensin
:) şaka işin aslı sakal problem değil. -
@clourpoint tabiki saygı duyarım ama kimseyi kücümsemek gibi olmasın ama benim türkiyede hiç çalışmayan tamamen borçlu şekilde hiç bir vasfı olmayan bir yakın arkadaşım kazanıp eşten dosttan parayı hesabına koyup gitti şimdi vatandaş olmak üzere ben pek seçtiklerini düşünmüyorum
-
Amerika'da iken başvurduk bakalım hayırlısı 😂
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@kebabdefender, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Siz oyle sanmayabilirsiniz ancak;
Turk kimliklerinde middle name'e karsilik gelecek bir bolum yok. Ad ve Soyad var. Iki adiniz olmasi middle name sahibi oldugunuz anlamina gelmiyor, kimlige gore iki adet first name'e sahip oldugunuz anlamina geliyor.
mesela "bojan ivanov vladimirov" gibi bir isim soy isim kombinasyonunda,
ad: bojan
middle name: ivanov (Buradaki ivanov, bojan adli kisinin babasinin adidir, yani bojan'in baba adi ivan.)
soyad: vladimirovBizim slav ulkelerindeki gibi, veya ispanyollardaki gibi baba veya anne adini kendi isim soyisim kombinasyonuna eklemiyoruz.
Bu, ikinci adlarini middle name gibi forma yazanlarin elenecegi anlamina geliyor mu bilmiyorum ama kimliginize bakarsaniz middle name'e karsilik gelecek bir isminizin olmadigini gorursunuz.
Ben Turkiyede yasamiyorum 10 yili askin bir suredir cesitli AB ulkelerinde bulundum. Hem oturumumu uzatmak icin bu tur bilgileri yilda en az bir defa dolduruyorum hem de buyuk bir amerikan firmasinda calistigim icin, benim ismimi ne sekilde yazdiklarindan %100 eminim.
Hocam evrak işlemlerinde endorsement denen bir olay vardır. Bir evrak endorsement edilirken onay veren ülke tarafından kendi sistematik düzenine uygun hale getirilir. Bizde olmadığı için öyle yazılıyor ancak; kalkıp evraklarınızı USA için endorsement ettirdiğinizde otomatikman middle name satırına yazılacaktır.
Bir denizci olarak çok rahat söyleyebilirim ki; Türk kaptanlık ehliyetiniz coast guard endorsement ı almak istediğinizde bu şekilde düzenleniyor.Siz eminseniz, emin olduğunuz gibi gerçekleştirin. Emin olduğunuz bir konu için bize soru sormayın lütfen.
Buna bir ekleme daha getirmek istiyorum. Yasal bir kimliğe sahip olmak için bir isim ve soyisim e ihtiyaç duyulur. Aksi taktirde kimlik düzenlenemez. Herhangi bir sebeple ismin yanına mecburiyetten değilde bireysel istek ile eklenen isim middle name dir. Örneğin Ahmet Mehmet TÜRK te Mehmet olmasa da olacağı için middle name e girer.
Kanada konsolosluğu çalışanının verdiği bilgi. Üşenmedim sordum adamı rahatsız edip. Bilmiyorum yıllardır orada yaşayan @crazycells bu konuda ne düşünür.
Farkli ulkeler farkli kulturler farkli sistemlerle calisiyorlar... Bence bunun bu kadar kolay oldugunu dusunenler Endonezya'daki isimlendirmeleri arastirsinlar :) soyismi olmayan tek isimli bireyler, veya isimsiz olup koy ve aile ismiyle var olan bireyler bile mevcut... Zaten bu nedenden oturu formda "no first name" gibi bir secenek bile var...

Turkiye, verilen tum isimleri ilk isim olarak goruyor, ama bati ulkeleri oyle gormuyorlar. Ben genel olarak aciklik ve netlikten yanayim. Bu isimleri ayirmanin karmasik bir durumu daha acik ve net hale getirdigini dusundugumden o sekilde yapmanizi tavsiye ediyorum. Fakat konsolos gorevlileri bu degisikliklerin farkindalar, o nedenle iki ismi tek bir bosluga yazsaniz da kabul edecekler.
-
@Şafak-Gizli, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Selamlar, uygun bir fotoğraf sonunda ayarlayabildim fakat sonradan duvarda çok küçük siyah bir leke farkettim belli belirsiz görünüyor fotoğrafta tekrar çekmeli miyim? Check sitelerindeki tüm kontrollerden geçti fotoğraf.
bu, onemsiz bir ayrinti; yuzunuzde sorun yoksa kullanabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum