Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir de vize basvuru bolumunde family visit/friend visit kismi var acaba onlar da turistik olarak mi degerlendiriliyor acaba vize basvuru esnasinda? Cunku su var ki pandemi esnasinda family visit vizesi alani biliyorum yakin cevremden... Aile ziyareti yapildigi zaman oncede bunu kanitlanmasi zorunlulugu vardi acaba friend visit kisminda neyi ispatlamamiz gerekiyor kafam karisti...


  • @simurg9492
    Pandemiden dolayi sadece family visit uzerinden vize degerlendirebiliyorlar. Ama aile birlesimi gibi olmasi lazim. Ben kardesimi gormeye gidiyorum dediginizde umursayacaklarini sanmam. Esi burada olup, cocuklariyla yaklasik 6 aydir turist vizesi bekleyen arkadasim var.

    Onun disinda arkadas ziyaretini isaretlerseniz burada vatandas ya da PR sahibi birinin sizi davet etmesi lazim. Duruma gore bu davet ters tepebilir.


  • @kokyay
    Hocam simdi esi orda olup turist vizesine basvurmakta yanlis olmus kanaatimce.

    Family visit diye ayri bir baslik var. Eger esi kanadada olup onun da PR i varsa family visitten degil de kendisinin PR basvurusu yapmasi gerekmez mi?

    Ya da esi kanadada turist ise o zaman turistik olarak basvuru yapmasi gerekir ki o zaman aile konusunun hicbir etkisi olmuyor

    Family visit kavrami kanatimce PR sahibi kardes kuzen gibi ziyaretleri kapsadigini dusunuyorum. Ben bir dostumun vize basvurusunu online yaptigimda kiz kardesini ziyaret edecek sekilde vize basvurusunu yazdigim zaman turistik olarak degil de family visit olarak secmistim ve vize de cok cabuk cikmisti hem de pandemi sirasinda...

    Aile birlesimi konusu cok ayri degerlendiriyorlar. Diyelim nikahlandin, hemen sana da PR verip vizeni basmiyorlar zaten. En az 1 sene kadar evli kalmis mi kalmamis mi diye bekletiyorlar...


  • @simurg9492
    Esi study permitle burada. Teknik acidan bir nevi aile birlesimi sayiliyir bu da. Turkiye’deki Kanada Konsoloslugu en son turist vizeleriyle ilgili eger aile fertleriniz herhangi bir statuyle oradaysa ve inlarin yanina gitmek icin vize basvurusu yaptiysaniz bunu bize bildirin, degerlendirelim diye aciklama yapti. Ama pratikte herhangi bir hareket olmadi 2 aydir.
    Turist vizesiyle gittikten sonra statu degistirmek kolay oldugu icin bu yolla giden bir cok insan var.


  • @kokyay
    Study permit statusunun teknik olarak vizeye bir faydasi olmuyor. Kanadadaki kisinin PR yok ise herhangi bir kanunen bir faydasi olmuyor. Hatta zorlastiran bir konu bile olabilir. Sonucta vize memuru kisinin esinin turkiyede kalmasinin, kanadadaki kisinin turkiyeye donmesini saglayan en onemli sebep olarak degerlendirebilir... Bunun boyle kalmasini isteyebilir. Ama belki de insafa gelir vize verebilir. Tasarruf vize memurunda kisaca.


  • @simurg9492
    Bildigim kadariyla statunuzun ne oldugundan bagimsiz olarak kanunen aile bireylerinin birlesim istegini reddedemiyorlar. Yanlis bilmiyorsam vize ya da work permit reddi oldugu zaman buradan mahkeme yoluyla aliniyor. Ama surec cok uzuyor maalesef.


  • @kokyay
    O zaman sistem acigi olur.

    Diyelim ki kari koca var. Kadin olan vize basvurusu yapar. Kadin evli oldugu icin kocasina geri donecegini varsayarak vize memuru turist vizeyi basar. Kadin kanadaya gelir.
    Erkek olan da 1 ay sonra "karim kanadada onu alip geri donmek istiyorum" diye vizeye basvurur. Aile bireylerinin birlesim isteginden dolayi da erkek olani da vizeyi alabilir sizin dediginize gore.
    Basitce kari koca vizeyi bu sekilde rahatca alabilir diye hesap edebiliriz teorikte.

    Ama pratikte nasil isler bu yol?


  • @simurg9492
    Esimi alicam degil, ziyaret edicem diyorsunuz. Cogu danisman bu yola yonlendiriyor zaten. Pratikte de bir cok kisinin kullandigi yontem.


  • @kokyay
    Pekala davetiye mektubu konusu ne olacak peki? Normalde PR veya vatandasligi olan kisinin ID bilgileri konusu ne olacak? Ben basvuru yaparken alinan davetiyenin iceriginde onunda olmasi iyi olur diye dusunuyorum.
    Bu baglamda turist vizesiyle zaten kanadada olan kisinin davetiye yazmasi cok mumkun sanmiyordum...

    Bir de neden alip donecegim degil de ziyaret edecegim yazalim ki? Alip donecegim dersem daha reel bir niyet mektubu olmaz mi? Yani gelip kanadanin basina bela olmayi dusunmuyorum ulkeme geri donecegimi beyan etmemiz vize memurunun istedigi bir konu degil mi?


  • @simurg9492
    Turist vizesiyle degil, study permitle davetten bahsediyorum. Gecici de olsa Kanada’da bir oturum anlamina geliyor study permit. Zaten resmi bir davet yazisi degil, sadece konsolosluga vereceginiz bir destek yazisi gibi dusunun bunu.
    Bana sorarsaniz vizeleri verirken zaten sizin orada kalabilme olasiliginizi da hesaba katiyorlar.
    Eger mevcut isinizden yazi alabiliyorsaniz vizede cok etkisi olur. Onun haricinde neden esinizin kendi basina donemeyecegini, sizin gelip almaniz gerektigini anlatan bir mektup yazabilirsiniz. Iyi bir niyet mektubunda sizin ziyaretinizi anlatmak daha kolay oldugu icin oyle dedim ben.


  • @kokyay
    Hocam turist turist diye giderken Study Permit e gectik. En basta da family visit friend visit ile bayagi corba oldu ama ben anladim demek istedigini


  • Arkadaşlar Merhaba daha önce forumdan birçok arkadaşımın aracılığı ile bilgiler edindim.Ailece vize başvurusuna hazırız lakin çeşitli bilgiler ortalıkta çok fazla dolanıyor.Sizlerden ricam KANADA TURİST VİZESİ SONUCLANMASI ŞUAN İÇİN KAÇ GÜNÜ BULUYOR. BAŞVURU YAPIP ONAY VEYA RED ALAN ARKADAŞLAR KENDİ ÖZ GEÇMİŞLERİ İLE BİLGİLER PAYLAŞABİLİR Mİ ?


  • 150 Bin Tl eşimin vadeli hesabında bizim paramız var.
    Fransa shcengen vizemiz mevcut.
    11 günlük avrupa turu yaparak Fransa-Belçika-Lüksemburg-Hollanda-Almanya-İsviçre-İtalya yı gezdik.
    devlet memuruyum, eşim ev hanımı 3 yaşında oğlumuz var. Bilgisi olan arakdaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.@crazycells


  • Kanada turist vizesi vermek icin cok can atan bir ulke degil. ABD vizesi olmadan, tursit vizesi veme oranlari dusuk maalesef. Kanadayi neden ziyaret etmek istediginizi anlatan bir intention letter isinize yarayabilir. Turkiye'nin ekonomik durumu itibari ile basvuru yapan herkese potansiyel gocmen muamelesi yapiyorlar.


  • bir zincir markette çalışıyorum acaba bana vize verir mi abd


  • @sigmoidalmammal amacımız tamamen turistik 10 yıllık devlet memuruyum lakin açıklamanızda ki haklılık yok sayılamaz ülkemiz her gün daha kötüye gidiyor. Genç arkadaşların karamsar gelecek hayalleri sadece instagramdan bakmak ve hayal kurmak ile bitiyor. Harekete geçmeleri için bir gelecek sunamadık.


  • @reallife35 vize sureclerinde onemli olan vizeyi onaylayan konsolosun sizin hakkinizda ne dusundugu. Turistik gezi yapacagina dair ne kadar destekleyici unsur varsa belirtmenizi oneririm. Ama daha once de dedigim gibi kanada tursitik vize vermek icin biraz gonulsuz davraniyor. Pandemi dolayisi ile biraz daha sorunlu olabilir. Iyi sanslar dilerim.

  • ⭐⭐

    En büyük sorun Kanada'nın turistik bir ülke olmaması aslında...


  • @LordBolton kanada nasıl turistik olmaz lütfen

  • ⭐⭐

    @reallife35 neyi turistik sizce bir İspanya veyada Fransa'ya göre?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum