Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ulan deselerki bunlarin gelecegi yok verelim hepsini eu ya en azindan cogunu verseler surda bi bayram havasi olsa


  • @metert Hep derim de @superdem22 in hesabi en sevdigim 🙂 Nedenleriyle aciklayarak yaptik ikimizde zaten hesaplamalari. Gecmis yorumlarini okumalisin 🙂


  • @jade @arnblt abinin de dediği gibi ne desek tutmadı şimdiye kadar .. son birkaç gün artık. Keyfini çıkaralım zaten sonra hepimiz önümüze bakacağız


  • salıdan cumaya hepi topu 6 gün kaldı. koca bir yıl hayal kur sonra şu saçmalıkları yaşa.


  • @superdem22 gidemezsek dolarlari bedelliye yatırırız :))))


  • @yekta ahaha ) yekta ben askerliği 8 yıl önce bitirdim. Yedek subaydım bir de ) yaş 34 bu arada ) nickname eski alışkanlık diyelim )


  • Haklisiniz hic kimse tutturamadi su ana kadar . Ama son olunca sanki bazi seyler daha netlesmis gibi yada bana oyle geliyor.


  • Cut Off 36000. icerden bi abi soyledi.


  • ben nıyetı bozdum fena bozdum hemde bu ulkede kalmak ıstemıyorum. askerlık falanda umrumda degıl. surıyelılere yaptırsınlar askerlıgı. şimdi bir şişe 2012 chianti açacagım. 1 sene evvel oldugum yani kazanmadıgım gune donuyorum, sinirlerim çok bozuk. kozmik bir şakayla karşı karısyayım sanırım. sayılarla uğraş analızler yap bir suru ınsanla tanıs o ınsanları yolcu et yenı hayatlarına hızla adapte olmalarına sahıt ol. yetmesın bu surecte hastalıklarla kavga et, berbat bır sene gecır falan... nıye boyle oldugunuda anlamıyorum yıllarca hayalını kurdugum kartı sonunda kazanmıstım lan ben.

    niye diye sorup duruyorum sadece...


  • Şimdiye kadar KCC bizim düşündüklerimizin tam tersini yapıb 11 defa bizleri kötü şaşırtdılar ) İsterim ki, son final bulletinde KCC EU.yu current yapıb bizleri iyi yönde şaşırtsınlar . sevinelim.


  • Artık 14 aylık oyunun sonuna sayılı günler kaldı. son 6 gün


  • Guzel bir seyler gorelim be oh hepsi gecti kabus bitti diyelim


  • @periscope aynen senin gibi dusunuyorum. Kcc bize nasil fake atti belli degil 😞 Resmen vb gunu ölüp, 2 gun sonra dirilip bi sonraki vb'de tekrar öldük. Sag sol krose derken son yumrugu bekleyen boksore dondum:( Anlamadigim nokta, 10dkda yapilacak cekilisi 6 ayda sonuclandiriyorlar. Buna ragmen overselectee yapmayi nasil basariyorlar anlamiyorum. Madem bu is tarihinin en dusuk cut off'uyla bitecek 39klere kadar nicin numara veriliyor? Bu sene Response rate yuksek diyeceksiniz biliyorum ama bunu da 6 ay icinde hata payi en az olacak sekilde hesaplamislardir diye dusunuyorum. Bu sene son aya birakmalarinin sebebini kesinlikle travel ban icin mahkeme kararina beklemelerine bagliyorum.


  • @periscope abi seni o kadar iyi anlıyorum ki. Sadece sen değil bu forumdaki birçok arkadaşı. Greencard çekilişini kazandığımı sonuçlar açıklandıktan 20 gün sonra öğrendim. Şubatta kızım doğdu ve 3 ay sonra gc çıktığında onun şansı olduğunu düşündüm hep bu süreçte. Şimdi büyük ihtimal gidemeyeceğiz ve büyük hayal kırıklığı..ve neyin şanssızlığı olduğunu bilemeyeceğiz .. yine de güzel bir cn'de biteceğeni ve bir çok arkadaşın gideceğini umuyorum. Bu yüzden pozitif olalım derim .


  • @superdem22 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @periscope abi seni o kadar iyi anlıyorum ki. Sadece sen değil bu forumdaki birçok arkadaşı. Greencard çekilişini kazandığımı sonuçlar açıklandıktan 20 gün sonra öğrendim. Şubatta kızım doğdu ve 3 ay sonra gc çıktığında onun şansı olduğunu düşündüm hep bu süreçte. Şimdi büyük ihtimal gidemeyeceğiz ve büyük hayal kırıklığı..ve neyin şanssızlığı olduğunu bilemeyeceğiz .. yine de güzel bir cn'de biteceğeni ve bir çok arkadaşın gideceğini umuyorum. Bu yüzden pozitif olalım derim .

    hocam ben pozitif bir insanım aslında ama gerçekçilik çamuruna saplandım sanırım. inancımı yitirdim, kadere inanmak istiyorum olumluda olumsuzda olsa ama mucadeleyı hıc bırakmayacagım. cidden suan bana ıyı gelen tek şey şarap peynir ve john lee hooker. uyumak bıle ıyı gelmıyor.

    şansımı deneyecegım zorlayacagım bedenen buradaydım koca yıl, ruhum abd de... şimdi olan bitene bak şaka gibi eşek şakası.


  • şaka maka hayallere 2016 kasımda basladık şimdi tarih 2018 temmuz . ömür geçmiş resmen . üzme bizi be abd yapma bunu bize .


  • @periscope belirsizlik daha çok yoruyor ama netleştiğinde olumlu ya da olumsuz buna göre beynimizi yönlendireceğiz.


  • @superdem22 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @periscope belirsizlik daha çok yoruyor ama netleştiğinde olumlu ya da olumsuz buna göre beynimizi yönlendireceğiz.

    orası oyle de bu zehirden arınmak baya surer


  • ben henüz son bülten açıklanmadan açıklanmış gibi yorumumu yazayım çünkü açıklanınca değiştirmeyeceğim.

    arkadaşlar biliyorsunuz bülten 2600 ile başladı ve daha 2600 ile ilgili söylentiler duyulduğu anda bazı teoriler üretildi, artık KCC yeni bir yönteme geçmiş gibisinden. bunlara daha ilk günden şüpheyle yaklaşmıştım ve yükselen RR'den ve artan göç trendinden dolayı olabileceğini düşünmüştüm, eski forumda bunla ilgili yorumlarım var. daha o zamanlar CEAC dataları yayınlanmamıştı bile. tek kaynağımız lottery'e kaç kişinin başvurduğuydu, o da her yıl yayınlanıyordu ve her yıl artıyordu.

    etkenler:

    • green card'la ilgili haberlerin sürekli sosyal medyada yayınlanması. insanlar başvurusunu hatırladı ve kazanmış mıyım diye baktı. bu da doğrudan RR'yi etkiledi

    • bu çok önemli. eskiden hatırlarsınız green card gibi şeyler öğrenciler arasında popülerdi. hoccam.com gibi forumlarda konuşulurdu böyle şeyler. öğrenci dediğin 1 kişidir. artık aileler arasında popüler. neden green card istiyorsunuz sorusunu sorduğunuzda insanlar "çocuklarım için" diyor. eskiden öğrenciler arasında popülerdi ve daha çok öğrenci olup amerika hevesi/rüyası olan insanlar rağbet ediyordu. bu olay direkt olarak derivative rate'e yansıyor. mesela sen, diyorsun ki keşke bana çıksa da 4 kişilik ailemle gitsem. inşaallah gidersin, gidip de çocuklarına iyi gelecek sağlamanı gönülden isterim, bari onlar kurtulsun iyi yaşasın, ama gerçekler var dostum, herkes 4 kişi olsa, kota zaten 50.000, herkes 4 kişilik aile olsa 12.500 case ancak gidebilir. ki bu durum yıldan yıla daha da artacak. green card'a başvurup 13 çocuğunu götüren var avrupada bir ülkeden. (isteyen ceac'a bakabilir). bu tezime afrika'daki derivative rate'lerin düşük olmasından dolayı karşı çıkacaklar olacaktır ama hemen açıklayayım, onun nedeni afrikadaki ailelerin çocuklarını götürmemesi. çünkü adamın zaten $1000 yıllık kazancı var, nepal'de bütün ailesine sağlık raporu alsa immigration fee ödese 5-6 yıl sırf onun için çalışması gerekir. ret ihtimalini de düşündüğünüzde göze alamayacağı bir miktar.

    • dv2015'ten itibaren ds260 formuna geçilmesi. eskiden kağıt formlar kullanılıyordu artık internet üzerinden yapılıyor. eskiden insanlar uğraşmak istemeyip veya sonra yaparım diye erteleyip erteleyip vaktini geçirmiş olabilir. artık çıktığı gün direkt ds260 doldurup başvurunu tamamlayabiliyorsun. iyi de dv2015'te geçildi neden şimdi etkilesin derseniz, bir sistemin değişmesi RR'yi hemen etkilemeyebilir cevabını veririm. ben bile kazanmadan önce kağıt form yollanıyor sanıyordum. birçok kişinin öyle düşünmesi normal. kağıt form olsa ilgilenmeyecek adam, artık ds260'ı doldurup no-show yapıyor ve cut-off'u etkiliyor olabilir.

    • dv2017'deki ek çekilişte kazananlardaki response rate'in az olması. insanlar green card çekilişi için genelde her sene mayısın başını bekler ve kazanamadınız ekranını görünce bir daha bakmaz. dolayısıyla ikinci çekiliş yapıldığı zaman da bakmayan çok kişi vardır diyebiliriz. (ben ikinci çekiliş yapıldığını dv2018'i kazandıktan sonra gördüm mesela, evet girip baktım sonra) dolayısıyla ek çekilişte açıklanan caselerin rr'si hayli düşük olmuştur. ki öyle oldu zaten, %44 response rate var son caselerde. bizde şuan %70. e nasıl yetsin vizeler? eu'da her green card kazanan 10 kişiden 7'si kazandığından haberdar. eskiden bu sayı 4-5'ti.

    aslında bülten açıklandıktan sonra yazacaktım ama zaten perşembenin gelişi çarşambadan belli 🙂 rahat olun, depresyona girmeyin özellikle 30.000'den yüksek arkadaşlar kendinizi de hazırlayın. belki bundan sonra forumun kanada express entry bölümünde takılırız. 🙂 kafaya koyduktan sonra gerisi halledilir.

    çok olumsuz konuştum biliyorum, ama elden ne gelir, motivasyon olması açısından bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum

    öncelikle yekta abinin "konyalı olacağıma kenyalı olsaydım almıştım vizeyi" yorumu beni koparmıştı, abi inşaallah gidersin, aslında senin durum bizden daha çok kritik, bizim en azından akıbetimiz belli, son bültende en çok heyecanlanacaklardan biri sensin. yolun açık olsun

    sonra eski forumda dv2015'te sırası yetmeyen arkadaşların yorumlarına bakarken karşılaşmıştım, 1 seneye yakın oluyor
    "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır.. Allah bilir siz bilemezsiniz" - böyle bir ayet paylaşmıştı, cardiogenic isimli arkadaş sana da selamlar

    hesaplamalarla haftalarca kafayı kırdığımız aynı liseden mezun olduğumuz superdem22

    azeusa isimli arkadaş, 2-3 bülten önce en çok da 'hani abd'ye gidecektin, neden hala burdasın' diyen akrabalarından yakınıyordu, dostum hepimizde aynı durum var, bilseydik söyler miydik kimseye 🙂

    bazen diyorum ki son bülten keşke hiç açıklanmasa ölene kadar böyle talihli olarak kalsak umutlansak yorum yapsak. bazı şeylerin çok daha iyi olabileceği ihtimali bir sene boyunca hepimizi motive etti. umarım bu hepimize hayatımız boyunca motivasyon olur, green card çıkan 100.000 kişi varsa biz daha azız, dünyada bu durum başına gelen 8-10 bin kişiden biriyiz. :)) dertleşecek pek kimsemiz de yok he, arayı soğutmayın, lise arkadaşı gibi olduk burda.


  • @Burak-Yavuzalp bazen diyorum ki son bülten keşke hiç açıklanmasa ölene kadar böyle talihli olarak kalsak umutlansak yorum yapsak..... dedin ağlattın beni ya.. bu duygular bu kadar mı güzel anlatılır be ...
    Bir umudum kaldı, o da şu dağın ardında. Eğer eşeğimi orada da bulamazsam, varın siz o zaman bendeki feryadı seyredin... “NASREDDİN HOCA
    bu kadar sızlanma yeter inanın bir umut var

    hedef-----olacaklar --olmalı
    af 21543_ 21500---21500
    as 7855--- 4500-------5000
    eu 18268-----21500--23000
    na 7 ---------------7----------------7
    oc 787--------843----------1000
    sa 1515-------1743-------1743
    top:50bin--50093--- -52250
    52250--- 2013 ve 2014 de aşılmış
    €u neden current olmasın
    asya banlı af 21500 hayalken...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum