Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sono Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. Icime su serpildi resmen 🙂


  • 4 Ekim 2021 tarihiyle Amerika’ya giriş yaptım. Uçuşumu Şikago üzerinden Nashville olarak gerçekleştirdim. Havalimanında gözen kontrolünden sonra biletimi aldım. Yanımda başka oturan olmadığından uzanarak rahat bir yolculuk yaptım. Şikago’ya girişte uzun bir kuyruk vardı. Giriş için bir form veriyorlar sıra beklerken onu doldurabilirsiniz(yanınızda bir kalem olsun hatta kitapta varsa onu altlık olarak kullanırsınız). Sıradayken bir görevli gelip pcr testinizi görmek istiyor. Yaklaşık 40 dk bekledikten sonra sıra bana geldi. Görevli işlemleri direk kendisi yaptı herhangi bir odaya gitmedim. Önce fotoğrafımı çekti sonra sarı zarfımı açtı, daha önce Amerika’ya geldin mi dedi evet wat ile gelmiştim dedim, tamam dedi. Green Card’ın gönderileceği adres ve telefon numarası doğru mu değiştirmek istiyor musun diye sordu, hayır dedim. Yanında ne kadar para var dedi, 7K dedim, hepsi bu kadar mı diye sordu, hayır dedim debit/secure kartımda da var ihtiyacım oldukça oradan çekeceğim dedim, tamam dedi. Yanında yiyecek vs var mı dedi, hayır dedim. Sonra girişimi onayladı, 90 gün içerisinde green cardın gelecek eğer gelmezse iletişime geçersin dedi. Başka öğrenmek, sormak istediğin bir şey var mı dedi, parmak izi vermeli miyim diye sordum(almamıştı belki unutmuştur diye söyledim) hayır gerek yok dedi. En son cd yi geri verdi buna gerek yok dedi. Bavulunu kendin alıp transfere vermen gerekiyor, hoşgeldin dedi. Ben de teşekkür ettim.
    Şimdi bu noktası transfer yapacak arkadaşlar için önemli evet bavulunuzu kendiniz bagaj teslim noktasından alıp diğer transfer yapacağınız bagaj teslim noktasına bırakmanız gerekiyor. Bagajımı aldım United airlines bagaj teslim noktasına bıraktım, sonra dışarıya çıktım ve iç hatlara giden transfer otobüsüne bindim hemen kalktı, 5 dk sonra iç hatlara geçtim. Şikago biletimi keserken, Şikago-Nashville biletimi de kesmişlerdi bundan dolayı elimde bilet vardı ve direk güvenlikten geçtim. Uçağın Şikago’ya inmesi 9:20, iç hatlar güvenlikten geçtiğimde saat 11’di. Transfer yapacak arkadaşlara yol gösterici olması için bu detayı paylaştım (ancak beni odaya almadılar ekstradan odaya alınma süresi olabilir). İç hatlarda arada kapı numarasını kontrol edin, değişiklik olabiliyor. Şikago Nashville uçağı ile Nashville e geldim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfera ABD'ye hosgeldiniz sayin @Atmosfera bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • atmosfare...
    amerikaya hos geldiniz yeni maceranizda basarilar dilerim.


  • @crazycells teşekkürler, hoş bulduk 🙂


  • @sir-altan teşekkür ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Atmosfera abd'deki hayatınızda mutluluklar diliyorum.
    umduğunuzdan daha güzel bir hayata kavuşursunuz umarım..

    ha bu arada, ben de sn. @crazycells gibi "ABD'ye hoşgeldiniz" demek isterdim ama şartlar elvermedi 🙂


  • @Atmosfera Hocam, Amerika'da ki hayatınızda her şey gönlünüzce olsun...


  • @Atmosfera, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    kesmişlerdi bundan dolayı elimde bilet vardı ve direk güvenlikten geçtim. Uçağın Şikago’ya inmesi 9:20, iç hatlar güvenlikten geçtiğimde saat 11’di. Transfer yapacak arkadaşlara yol gösterici olması için bu detayı paylaştım (ancak b

    ABD'deki hayatınızda mutluluklar ve bol şanslar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @Atmosfera Maşallah yolunuz açık 👏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan zaten sureciniz bitmedi, ama size simdiye kadar gocmen vizesi vermeyenler utanmali bence sayin @gucarslan 🙂


  • @gucarslan teşekkür ederim 🙂 @crazycells e katılıyorum.


  • Merhabalar; bugün greencard'ım verdiğim adrese ulaştı. Bilgilendirme amaçlı timeline olması amacıyla postalanma sürecini paylaşmak istiyorum
    6 Eylül GreenCard ücretini ödedim.
    9 Eylül New York tan ilk girişimi yaptım.
    11 Eylülde dosyalarım submit edildi.
    6 Eylül - 3 Ekim arası : ( We received your USCIS Immigrant fee payment ) mesajınıaldım
    3 Ekim ( We are producing your new card )
    5 Ekim ( We mailed your new card your Form OS155A )
    5 Ekim ( Card Was Picked Up By The United States Postal Service ) !! Bu mesajın içinde Takip numarası da vardı.
    7 Ekim ( Card adrese ulaştı)
    Ek bilgi olarak , USPS sitesine üye olup takip numaranızı girdiğinizde gönderi ayarlarından bilgilendirme isterseniz gönderinizin her adımını mail olarak alabiliyorsunuz. Ne zaman cıktı şuan nerede ne zaman gelecek gibi.


  • @OZTURK Hangi adrese geldi? ABD'de adres satınalma vb gibi mi birşey yaptınız yoksa orada bir tanıdık var da adresini mi verdiniz? Bu konuyu çok merak ediyorum.


  • @zencipsikiyatr Arkadaşımın adresine geldi.


  • @OZTURK Gözünüz aydın, kronoloji için de Teşekkürler, bundan sonraki hayatınızın gönlünüzce olması dileğiyle...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @OZTURK gözün aydın kardeşim..
    şimdi kalan tek şey sağlıklı ve başarılı bir abd hayatı. umarım o da bu kadar kolay ve sorunsuz geçer.. bol şans.


  • Çok değerli @gucarslan iyi dileklerin için cok teşekkür ederim


  • @melcem iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


  • @Ryback, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @Serhat-Okcu, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    green kartlı birisi abd dışında 6 aylık süresini kullanmak için ilk başta abd ye giriş yapması şartı varmış sanırım, sonra çıkıp o 6 aylık süresini kullancak ya hani, abdye ilk girdikten minimum kaç gün veya saat beklemeli ? işi gereği hemen ülkesine geri dönmek istiyorsa mesela ondan dolayı soruyorum, ve abd de nerede ne gibi işlemleri yapması lazım bu süre içinde ?

    Green Card’ın basılıp verdiğiniz adrese gönderilmesi için, ilk önce göçmen vize ile ABD’ye giriş yapmanız gerekir. Giriş yapıldıktan sonra gerekli ücretler ödendiyse, Green Card verdiğiniz adrese otomatik olarak postalanır. Herhangi bir işlem yapmak gerekmez. Göçmen vize ile giriş yaptığınız zaman pasaportunuza basılan damga ile 1 yıl boyunca tekrar giriş yapabilirsiniz (6 aydan fazla ABD dışında kalırsanız vatandaşlık için bekleme süreniz sıfırdan başlar). Ama siz isterseniz verdiğiniz adrese gelen Green Card’ı, tanıdıklarınız aracılığı ile Türkiye’ye postalayıp ikinci girişi Green Card’ınız ile de yapabilirsiniz (Postada kaybolma riskini almak istemezseniz, pasaporta basılan damga ile de girebilirsiniz). İlk girişte ne kadar kaldığınızın bir önemi yoktur. Giriş yapıldığında kalıcı oturum hakkı elde edersiniz. 1-2 gün kalınıp geri dönülebilir hemen.

    Çok kafa karıştıran sorulan bir soruydu.güzel aciklamissiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

44
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum