Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 722.6k 333

• @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@jinglebells 12 yıllık sigortacı tecrübesi ile cevap veriyim. Dediklerin de çok haklısın ama bunu nasıl yapıyorlar. Aktüerya diye bir iş dalı duydun mu yada araştırdın mı işte bu kişiler her yıl aralık ayında sigorta bilgi merkezi sistemin adı tramer buradan Türkiye de ki tüm il - ilçelerde oluşan kazaların bilgilerini çekerler. Bunları ayırırlar.
    marka - model - cinsiyet- yaş işte bu veriler ışığında önümüzde ki yıl için 3 ay - 6 ay ve yıl bazında hedefler koyarlar. Yaptıkları ödemeler ne kadar çok ise ona göre sigortanın primlerini oluşturan çarpanlarını yüksek tutuyorlar. Bir de bu 3ay - 6 ay gibi hedefleri tutmuyorsa bu sefer kampanya yapıyorlar. Her sigorta şirketin de sigortacısı vardır. Genelde bu şirketler yurtdışı olanlardı şimdi Türkiye de kuruldu. Bu şirketlere reasürans şirketleri denir. Bu reasürans şirketleri ile görüşülür ona göre fiyatlandırma yapılır.

:)) acente teknik personeli lisansım var.şuan polıce kesmesemde .çok detaya girmek istemedim.sadece @ahmetkocyigit arkadasımıza bunun neden nasıl olduğunu bir miktar acıklamaya calıstım.

• Merhaba, ilk defa araba alicam. Sadece asamalari teyit etmek icin yaziyorum. Saticidan sadece title i aliyoruz. DMV ye gidip bunu kayit ettirip plakayi basvuru islemini yapiyoruz/aliyoruz? Merak ettigim 2. soru saticidan arabayi aldiktan sonra insurance i arabanin dmv giderken mi yapilmasi lazim(online olarak yapilabilinirmi)? Son olarak turk ehliyeti ile insurance yapilabilirmi? Tesekkurler

• Bu ileti silindi!

• Title saticidan aliyorsunuz.

DMV'e gitmeden once insurance yaptirmaniz gerekiyor. Insurance firmasina gore degismekle birlikte online veya telefon ile yapabilirsiniz.

DMV de islem yapmadan once, eyaletine gore, arabayi inspectiondan gecirmeniz gerekebilir.

Inspection tamamsa, DMV de title islemlerini halledeceksiniz ve register yapacaksiniz. Size yeni plaka verecekler ve islem tamamlanmis olacak.

• @hope34, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

miami garden bölgesi için araç konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı?

yeni yildan sonra ben de almayi dusunuyorum, sifir mi alsam 2. el mi kararsizim, miami

• @Manwe6265 Ikinci el arac fiyatlari oldukca yukselmis durumda. O yuzden, sifir yeni arac almak daha mantikli ve uygun olabilir.

• @MySea evet ben de öyle dusunuyorum

• Title address kismina airbn de ki adres yazilabilir mi?

• Merhaba,

Türk ehliyeti ile Abd'de araç satın alabiliyor muyuz?

• ⭐⭐

@ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

• @gkhanfeez, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

@TMG

Gittiğim dealer mevzuyu bilmediği için kendi sigorta şirketini aradı; uluslararası ehliyeti olmayana sigorta yapmıyoruz dediler?

Araba satın alabiliyoruz ama sigorta yaptıramıyor muyuz?

• ⭐⭐

@gkhanfeez, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

@TMG

Gittiğim dealer mevzuyu bilmediği için kendi sigorta şirketini aradı; uluslararası ehliyeti olmayana sigorta yapmıyoruz dediler?

Baska firmaya bakin ben California'yada yaptırdım bir tık pahali cikar ama yapılıyor. Gieco'yu deneyin online olarak. Ben o zaman kemper'dan yaptırmıştım.

• @ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

@TMG

Merhaba.
    Sigorta konusunda bilgim yok malesef ama. Dikkatimi çektiği için yazmak istedim. İmza kısmında yazmış olduğunuz ilk giriş tarihine göre şuanda Türk ehliyetini kullanma süreniz dolmuş durumda zaten.

• @avar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

@TMG

Merhaba.
    Sigorta konusunda bilgim yok malesef ama. Dikkatimi çektiği için yazmak istedim. İmza kısmında yazmış olduğunuz ilk giriş tarihine göre şuanda Türk ehliyetini kullanma süreniz dolmuş durumda zaten.

Merhaba,

O tarih ülkeye ilk giriş tarihimdi. Şu an 17 gündür Amerika'dayım. 6 ay dediğimiz süre son giriş yaptığımız tarihten bu yana 6 ay olması lazım herhalde?

• @gkhanfeez, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

@TMG

Baska firmaya bakin ben California'yada yaptırdım bir tık pahali cikar ama yapılıyor. Gieco'yu deneyin online olarak. Ben o zaman kemper'dan yaptırmıştım.

Evet firmadan firmaya değişiyormuş. Fazla para bayılıp Progressive'den online yaptırdım :/

İkincisi bizim yeni ehliyetler uluslararası imiş zaten.

• ⭐⭐⭐

@ICu 6 ay gibi surelerin biz gocmenler icin gecerli olmadigi seklinde yazismalar olmustu onceki sayfalarda. Bir an once yasadiginiz eyaletin ehliyetini almanizi tavsiye ederim.

• @TMG, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba,

Alabilirsiniz.

@TMG

Ilk geldigimde TR ehliyetim ile araba aldim. Sonra GEICO'dan 6 aylik $845'a sigorta yaptirdim. 1 hafta sonra bana gecerli bir U.S. ehliyetim yoksa tutarin $1500'a yukseltilecegini soyleyen bir mail aldim. Yerel bir sigorta sirketine gidip aylik $65'a sigorta yaptirdim. 1 ay sonra da ehliyetimi aldim.

Ben Progressive'den aylık ~55 dolara yaptım.

Yerel şirket TR ehliyetiniz ile sigorta yaptı yani?

Benzer Başlıklar

• açık arttırma (auction) ile araba almak

Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • Statu Degistirirken Araba Kullanimi

Taşındı Ehliyet ve Araba
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    kirikK
    @arnblt Heheheh peki cok tesekkur ederim tekrardan :) Biraz rahatladim, bazen de risk almam gerekiyor sanirim :)
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Amerika'da kullandığın aracı satmak?

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @freelander rica ederim, ben tasidim... "Ehliyet ve Araba" kategorisini, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam" basliginin altinda bulabilirsiniz... Ilgili oldugu icin su konuyu da belirteyim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak sizin sordugunuz soruya cevap olarak, benim bildigim sadece "letgo" adli bir application var. Maalesef bu tur konularda cok bilgim yok, bilgisi olan arkadaslar daha net ve ayrintili cevap verirler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k