Amerika'da ikinci el araba almak
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@jinglebells 12 yıllık sigortacı tecrübesi ile cevap veriyim. Dediklerin de çok haklısın ama bunu nasıl yapıyorlar. Aktüerya diye bir iş dalı duydun mu yada araştırdın mı işte bu kişiler her yıl aralık ayında sigorta bilgi merkezi sistemin adı tramer buradan Türkiye de ki tüm il - ilçelerde oluşan kazaların bilgilerini çekerler. Bunları ayırırlar.
marka - model - cinsiyet- yaş işte bu veriler ışığında önümüzde ki yıl için 3 ay - 6 ay ve yıl bazında hedefler koyarlar. Yaptıkları ödemeler ne kadar çok ise ona göre sigortanın primlerini oluşturan çarpanlarını yüksek tutuyorlar. Bir de bu 3ay - 6 ay gibi hedefleri tutmuyorsa bu sefer kampanya yapıyorlar. Her sigorta şirketin de sigortacısı vardır. Genelde bu şirketler yurtdışı olanlardı şimdi Türkiye de kuruldu. Bu şirketlere reasürans şirketleri denir. Bu reasürans şirketleri ile görüşülür ona göre fiyatlandırma yapılır.:)) acente teknik personeli lisansım var.şuan polıce kesmesemde .çok detaya girmek istemedim.sadece @ahmetkocyigit arkadasımıza bunun neden nasıl olduğunu bir miktar acıklamaya calıstım.
-
Merhaba, ilk defa araba alicam. Sadece asamalari teyit etmek icin yaziyorum. Saticidan sadece title i aliyoruz. DMV ye gidip bunu kayit ettirip plakayi basvuru islemini yapiyoruz/aliyoruz? Merak ettigim 2. soru saticidan arabayi aldiktan sonra insurance i arabanin dmv giderken mi yapilmasi lazim(online olarak yapilabilinirmi)? Son olarak turk ehliyeti ile insurance yapilabilirmi? Tesekkurler
-
Bu ileti silindi! -
Title saticidan aliyorsunuz.
DMV'e gitmeden once insurance yaptirmaniz gerekiyor. Insurance firmasina gore degismekle birlikte online veya telefon ile yapabilirsiniz.
DMV de islem yapmadan once, eyaletine gore, arabayi inspectiondan gecirmeniz gerekebilir.
Inspection tamamsa, DMV de title islemlerini halledeceksiniz ve register yapacaksiniz. Size yeni plaka verecekler ve islem tamamlanmis olacak.
-
@hope34, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
miami garden bölgesi için araç konusunda yardımcı olabilecek birileri var mı?
yeni yildan sonra ben de almayi dusunuyorum, sifir mi alsam 2. el mi kararsizim, miami
-
@Manwe6265 Ikinci el arac fiyatlari oldukca yukselmis durumda. O yuzden, sifir yeni arac almak daha mantikli ve uygun olabilir.
-
@MySea evet ben de öyle dusunuyorum
-
Title address kismina airbn de ki adres yazilabilir mi?
-
Merhaba,
Türk ehliyeti ile Abd'de araç satın alabiliyor muyuz?
-
@ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Merhaba,
Alabilirsiniz.
-
-
@gkhanfeez, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Merhaba,
Alabilirsiniz.
Gittiğim dealer mevzuyu bilmediği için kendi sigorta şirketini aradı; uluslararası ehliyeti olmayana sigorta yapmıyoruz dediler?
Araba satın alabiliyoruz ama sigorta yaptıramıyor muyuz?
-
Merhaba,
Alabilirsiniz.
Gittiğim dealer mevzuyu bilmediği için kendi sigorta şirketini aradı; uluslararası ehliyeti olmayana sigorta yapmıyoruz dediler?
Baska firmaya bakin ben California'yada yaptırdım bir tık pahali cikar ama yapılıyor. Gieco'yu deneyin online olarak. Ben o zaman kemper'dan yaptırmıştım.
-
Merhaba,
Alabilirsiniz.
Merhaba.
Sigorta konusunda bilgim yok malesef ama. Dikkatimi çektiği için yazmak istedim. İmza kısmında yazmış olduğunuz ilk giriş tarihine göre şuanda Türk ehliyetini kullanma süreniz dolmuş durumda zaten. -
@avar, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Merhaba,
Alabilirsiniz.
Merhaba.
Sigorta konusunda bilgim yok malesef ama. Dikkatimi çektiği için yazmak istedim. İmza kısmında yazmış olduğunuz ilk giriş tarihine göre şuanda Türk ehliyetini kullanma süreniz dolmuş durumda zaten.Merhaba,
O tarih ülkeye ilk giriş tarihimdi. Şu an 17 gündür Amerika'dayım. 6 ay dediğimiz süre son giriş yaptığımız tarihten bu yana 6 ay olması lazım herhalde?
-
Merhaba,
Alabilirsiniz.
Baska firmaya bakin ben California'yada yaptırdım bir tık pahali cikar ama yapılıyor. Gieco'yu deneyin online olarak. Ben o zaman kemper'dan yaptırmıştım.
Evet firmadan firmaya değişiyormuş. Fazla para bayılıp Progressive'den online yaptırdım :/
İkincisi bizim yeni ehliyetler uluslararası imiş zaten.
-
@ICu 6 ay gibi surelerin biz gocmenler icin gecerli olmadigi seklinde yazismalar olmustu onceki sayfalarda. Bir an once yasadiginiz eyaletin ehliyetini almanizi tavsiye ederim.
-
-
@TMG, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Merhaba,
Alabilirsiniz.
Ilk geldigimde TR ehliyetim ile araba aldim. Sonra GEICO'dan 6 aylik $845'a sigorta yaptirdim. 1 hafta sonra bana gecerli bir U.S. ehliyetim yoksa tutarin $1500'a yukseltilecegini soyleyen bir mail aldim. Yerel bir sigorta sirketine gidip aylik $65'a sigorta yaptirdim. 1 ay sonra da ehliyetimi aldim.
Ben Progressive'den aylık ~55 dolara yaptım.
Yerel şirket TR ehliyetiniz ile sigorta yaptı yani?
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum