Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arda1 bana özelden yazın lütfen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2021 Davaları Brifing & Özet Karar Takvimi

    .

    J Mehta, birleştirilen DV 2021 davaları için brifing ve özet karar takvimini açıkladı;

    DV2021 Brifing Özet Karar Takvimi Kararı.pdf

    The court orders the following with regard to further proceedings in this matter:

    A.Plaintiffs’ Consolidated Complaint shall be filed on or before October 4, 2021.B.Defendants shall file the Certified Administrative Record on or before October 11,2021.

    Case 1:21-cv-01530-APM Document 53 Filed 09/21/21 Page 2 of 3
    C.Defendants’ consolidated motion for summary judgment shall be filed on or before November 19, 2021. The brief shall be limited to 65 pages.

    D.Plaintiffs’ consolidated opposition to Defendants’ motion for summary judgment and cross-motion for summary judgment shall be filed on or before December 19, 2021. The brief shall be limited to 65 pages.

    E.Defendants’ consolidated reply brief and opposition to Plaintiffs’ cross-motion shall be filed on or before January 21, 2022. The brief shall be limited to 40 pages.

    F.Plaintiffs’ consolidated reply brief shall be filed on or before February 18, 2022. The brief shall be limited to 40 pages.

    G.The parties shall file the Joint Appendix, as required by Local Civil Rule 7(n)(l), on or before February 25, 2022.

    kısaca takvim şu şekilde;

    a) 4 Ekim'e kadar davacılar birleştirilmiş şikayeti mahkemeye sunacak.
    b) 11 Ekim'e kadar hükümet tarafı idari kararı mahkemeye sunacak
    c) 19 Ekim'e kadar hükümet tarafı birleştirilmiş taleplerini mahkemeye sunacak.
    d) 19 Aralık'a kadar davacılar bu talebe itirazlarını mahkemeye sunacak.
    e) 21 Ocak'a kadar hükümet tarafı bu itiraza cevaplarını mahkemeye sunacak.
    f) 18 Şubat'a kadar davacılar bu itiraza cevap verecekler
    g) 25 Şubat ilgili sürecin son raporlarının mahkeye sunulacağı tarih olacak.

    bu tarihten sonra Mehta, DV2021 için nihayi kararını verip rezerv vizeler için sürecin nasıl işleyeceğini belirleyerek açıklamış olacak.

    herkese hayırlı olması dileğiyle.


  • @gucarslan Acaba 25 şubat'tan sonra belirli bir kanuni süre var mı işleyişin açıklanmasına dair yoksa sonsuz bekleyiş devam mı edecek? Tabi çok teknik bir soru bu ama belki avukatlarla ya da süreçle ilgisi yüksek seviyede olan arkadaşlar cevap verebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceronimo DV2020'den örnek vererek cevaplamam gerekirse; ucuz açık..
    Gomez davasın bu süreç sonrası belirsiz bir boşluk oluştu ve bu boşluk sanırım 5 ~ 6 ay civarı sürdü. şimdi bu kadar sürer mi? meçhul..

    şahsi kanaatim, sürmeyeceği ve max 1~3 ay içinde çözüleceği yönünde.


  • @gucarslan merhaba,1ila 3 ay derken 2022 ocak gibimi?


  • @islek evet vize rezerv karari verilmesini ve verilecek rezerv sayi miktarini etkileyeceginden mail atmali, hakkimizi aramaliyiz. Belki de verilecek fazla sayida vize miktari ileri de isinize yarayacak belki de yaramayacak ama en azindan denemis olacaksiniz.

    2021 icin gosterilen cabanin az veya cok ilerleyen donemler faydasini gorecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @susadem elbette 🙂 ama ocak değil, 25 şubat sonrası 1 ~3 ay olarak tahmin ettim.
    sonuçta brifing takvimi 2022'ye sarkıyor..


  • @fortuneormisfortune Ben mail atıyorum hem Ahmet Bey'e hem Curtis'e.


  • @gucarslan 30 Eylül'den önce kesin kararı bekliyorduk, bu durumda karar maksimum 25 Şubat'a kadar kaymış oluyor değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @funnelweb 30 eylül'e kadar rezerv kararı çıkacak zaten.
    bu takvim, gelen rezerv kararının nasıl işletileceğine / uygulanacağına dair.


  • @gucarslan merhaba. 2021 sürecini çok takip etmiyorum. 2021 lere rezerve vize durumu kesin gözüyle mi bakılıyor? şubattan sonra 21 ler için rezerve vizelerin nasıl işleneceğine dair karar çıkarsa hakim 2020 vizeleri için de karar verir sanırım değil mi? ben olumlu bakmaya başladım şimdi. çünkü 2020 de halen nasıl verileceğine dair karar çıkmadı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy merhaba. %99 rezerv vize kararı çıkacak evet..
    aslında şuan DV2020 için bence DV2021'den daha önce karar çıkacak gibi. çünkü Gomez davası için tek beklenen Mehta'nın, anlaşamayan iki taraf yerine (hükümet + davacılar) karar vermesi. bu yüzden umutlu olmakta çok haklısınız, bizler de 30 eylül'e kadar verilecek rezerv sayısını bekliyoruz.

    umuyoruz ki, hepimiz için ivedi şekilde uygulamaya geçer.


  • DV2020 davasının sonucu bu dava için bir emsal teşkil edecek mi acaba? Yaklaşımlarını bilmediğim için soruyorum. Eğer öyle olacaksa muhtemelen @gucarslan 'ın söylediği gibi yüksek ihtimalle rezerv vize kararı çıkacaktır. Covid-19 salgını tüm dünyayı etkiledi fakat biz DV sürecindekileri +1 fazladan etkiledi. Umuyorum bu süreçte sabırla ekleyen herkes için sevindirici gelişmeler olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowflake emsal teşkil etmesinden çok Mehta'nın buna vereceği tepki önemli bence. yaklaşımları elbette DV sürecinin zarar gördüğü yönünde ancak; zararın ne kadar ve yasal düzlemde / kurallara göre olup olmadığı. bunu 30 eylül'e kadar öğreneceğiz..


  • Merhabalar. Sürece bütün aksıliklere rağmen hep bi umut ve ışıkla yaklaştım, forumu elimden geldiği kadar takip etmeye ve olayları anlamaya çalıştım tıkandığım ve anlamadığım yerlerde her sorumun cevabını çok kısa bi sürede cevaplayan saygıdeğer ve emekleri hiçe sayılamaz forumun bel kemiği diyebileceğim insanlar var DV2021 Goodluck V Biden Davası 'nıda bu davaya katılmam gerektiğinide bu insanlar sayesinde öğrendim ve katılım sağladım . Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

    2021 ler için son bi hafta kaldı ayın 27 sinde bi rezerv kararı açıklanırsa şu ana kadar verilen 9000 vize randevusunu hariç tutarak mı verilecek.? Örn 30000 rezerv verildiğinde toplamda 39000 vize mi dağıtılmış olacak . Birde ben Türkiye vatandaşıyım fakat şuan eğitim amaçlı farklı bi ülkede ikamet etmekteyim bu olası bir vize randevumu etkilermi ( Görüşme yerini Ankara olarak seçmiştim)

  • ⭐⭐

    @Onur37 Evet rezerv kararı çıkarsa şu ana kadar dağıtılanlar hariç bir miktar olacak. Bunların nasıl ne zaman dağıtılacağını en erken Şubat sonu öğrenebileceğiz.
    2020 rezervler için hem hükümet hem davacılar takvim tercihlerini mahkemeye sundular. Hakimin burada vereceği karar bizler için de bir fikir verebilecek.


  • Merhaba, ben bu çok değerli, inanılmaz faydalı, yol gösterici forum sitesi ile maalesef çok geç tanıştım ve dava süreçlerinden haberdar olduğumda iş işten geçmişti, bizim gibi davacı olmayanlar/olmakta geç kalanlar için yeni bir dava süreci başlatma imkanı var mıdır?


  • @akas33 maalesef bu imkan artık mevcut değil.


  • @goblis bir miktar derken davacıların hepsini kapsamayack mi

  • ⭐⭐

    @şeyma, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @goblis bir miktar derken davacıların hepsini kapsamayack mi

    Talebimiz o şekilde. Karar Mehta’da. 30una kadar öğrenmiş olacağız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum